SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Lynx Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarusia trochę pośpieszyła się na ten świat i dzisiaj w nocy przyszła na świat w 33+4.
    Ważyła 2330 g, dostała 8/10 w skali Apgar i aktualnie nabiera sił w inkubatorze 🥰

Dżozu, alta marea, Sagi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lynx wielkie serdeczne gratulacje!!! 💓💓💓💓💓 dużo dużo zdrówka dla Was 🥰 ładna waga, Klara da sobie radę 🥰 a Ty jak się czujesz? Wszystko ok?

Jak nabierzesz sił, prosimy o jakąś relację🙂

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    ⏳14.01.2025 - wizyta gin.

preg.png
  • Lynx Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Lynx wielkie serdeczne gratulacje!!! 💓💓💓💓💓 dużo dużo zdrówka dla Was 🥰 ładna waga, Klara da sobie radę 🥰 a Ty jak się czujesz? Wszystko ok?

Jak nabierzesz sił, prosimy o jakąś relację🙂

Wczoraj o 4:30 obudziłam się z odpłynięciem wód płodowych. Pognaliśmy do szpitala, bo jednak mamy godzinę drogi. Po rejestracji w IP wysłali na porodówkę. Tam tyko sączyły się wody i rozwarcie cały czas wynosiło 1,5 cm, więc po kilku godzinach trafiłam na patologię ciąży. Skurcze zaczęły się o 17, od tego czasu podpięli mnie na ktg, gdzie oczywiście żaden się nie pisał. Lekarka zaczęła sugerować, że symuluje. Po badaniu przez położną okazało się, że rozwarcie ma 4 cm już, więc wróciłam na salę porodową. Tam od 21 regularnie zwiększało się rozwarcie. Gdyby mąż nie masowałby mi lędźwi, to przy 9 cm wyskoczyłabym przez okno. Poza paracetamolem i ciepłym prysznicem, nie dostałam żadnego znieczulenia. Nie ukrywam, że zdarzyło mi się rzucić brzydkim słowem, bo od tej 4 rano w ogóle nie spałam. Na szczęście druga faza porodu trwała jako 1,5 godziny. Z minusów, byłam nacinana. Klarusie dostałam na 5 minut i trafiła do inkubatora i na patologię noworodków. Teraz ja czekam aż mina magiczne dwie godziny i trafię na oddział, gdzie po 26 godzinach w końcu będę mogła pójść spać.

Mam zakwasy na łydkach jakbym maraton przebiegła. Co do reszty, to trzyma mnie jeszcze adrenalina.

Mimo wcześniaka, tak bardzo cieszę się, że jest z Małą wszystko dobrze. Jak tylko wstanę i dostanę zielone światło na swoim oddziale; to biegnę do Małej 🎀

Dżozu, alta marea lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Lynx, dobra robota 🥰🥰🥰 jesteś Bohaterką!!!! Super, że mimo wcześniejszej akcji udalo Ci się urodzić sn i wszystko u Was dobrze.

Trochę jestem tylko w szoku, ze lekarka sugerowała Ci, że symulujesz 😳😳😳

Odpoczywajcie, przytulajcie się, już jesteście rozpakowane 🥰🥰🥰🥰

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    ⏳14.01.2025 - wizyta gin.

preg.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lynx wrote:
    Klarusia trochę pośpieszyła się na ten świat i dzisiaj w nocy przyszła na świat w 33+4.
    Ważyła 2330 g, dostała 8/10 w skali Apgar i aktualnie nabiera sił w inkubatorze 🥰

Gratulacje!!!! 🥰 przyznam się szczerze, że trzy razy sprawdzałam, czy weszłam na dobry wątek, no ale użytkowniczki nasze to nie mógł być błąd 😁

@Lynx świetna robota, byłaś niesamowita!!! Przykro tylko, że lekarka od czapy. Spróbuj chwilę wypocząć i zbieraj siły na spotkanie z malutką. Witamy na świecie, Klara!

preg.png
‹‹ 413 414 415 416 417
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ