Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lynx wrote:Klarusia trochę pośpieszyła się na ten świat i dzisiaj w nocy przyszła na świat w 33+4.
Ważyła 2330 g, dostała 8/10 w skali Apgar i aktualnie nabiera sił w inkubatorze 🥰
Ale wiadomosc! Lynx wielkie gratulacje! 🩷 przeszłaś bardzo wiele ale tak dzielnie sobie poradziłaś, tak samo Klarusia! I jeszcze udało się urodzić bez znieczulenia! Jesteście bohaterkami! ☺️ odpoczywaj, dużo siły i dla Ciebie i dla córeczki! Malutka świetnie sobie poradzi ze wszystkim 🩷 -
Tak jestem zdania, że warto miec rzeczy gotowe do szpitala mi trochę zleciało z tym pakowaniem zaczęlam w 28 tc
a skończylam wczoraj w 33
ale mialam rzeczy w szufladzie już kupione;)
Jesli ktos powie, że to za wczesnie ja tak nie uważam. Organizm w ciazy tez jest różny jednoego dnia możesz sie dobrze czuc a 2 dbi kolejne nic nie zrobisz.
Mąz chce jutro skręcac łózeczko ale szczerze nie chce gracić tego mieszkania i chyba przekonam go ze jak cos sam przeciez to skreci
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:44
Aliana, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość
-
Ja tak własnie miałam od poczatku ciąży jeden dzien dobry 3 dni słabe i dlatego juz wczesniej sobie postanowiłam ogarniać w te dni dobre.Sagi wrote:No ja się zarzekalam, ze do stycznia chcę być gotowa. Tak czulam, że będę już wymiękać. Ale nie przewidziałam, ze w grudniu też się będę źle czuć. I tak się to ciągnie i ciągnie 😂
Sagi, Kokosq lubią tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Znowu dostałam skurczy ale to takie dziwne jest bo boli jak orzed miesiaczka i musze leciec do toalety na 2. Dzisiaj robie porzadek w dokumentach.
Swoja droga zastanawialam się od czego to zależy, że jedne dzieci leża w inkubatorach inne nie i doszłam do wniosku, że chyba tez zależy w ltórym tc urodzisz moja córka miała 2310 dostala 10 pkt i nie potrzebowała inkubatora.
Często jest tak ze potrzebuja troche tlenu albo pomocy w regulacji temperatury bo się za szybko wyziebiaja. 8/10 punktów to super wynik -
Ja czekam na wypłatę i zamawiam aptekę 🤣🫣
Tylko jakoś tak nie mogę się za to zabrać, serio 🫣 dobrze, że mam 5 paczek pieluch ale tych rzeczy dla siebie to mi się nie chce kupować 🫣
Muszę jeszcze odzyskać swoją walizkę od ojca bo pożyczyłam mu dwa lata temu 😅 -
Mnie też to zmobilizowało jeszcze bardziej 🫣
Schnie moja jeszcze jedna koszula do szpitala + dwa staniki do karmienia. Wszystko inne spakowałam. A teraz tylko szykuje dla męża kombinezon + ubranka na wyjście, żeby to wszystko leżało w jednym miejscu. Jutro chyba kupię przekąski i niech już wszystko będzie gotowe 😊
Zaniepokojona1234, Kokosq lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Lynx wrote:Klarusia trochę pośpieszyła się na ten świat i dzisiaj w nocy przyszła na świat w 33+4.
Ważyła 2330 g, dostała 8/10 w skali Apgar i aktualnie nabiera sił w inkubatorze 🥰
Ale wieści z rana 😍 Gratuluję, kobiety to są naprawdę mega silne ❤️ Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa ❤️
Przyznam, że po przeczytaniu tej wiadomości też aż miałam łzy w oczach i byłam w mocnym szoku, dotarło do mnie,że poród jest już bliżej niż dalej i chyba też zacznę pakować tą torbę do szpitala 😅
-
O wow,co za wiadomość! dopiero zajrzałam na forum 🙃
@Lynx ogromne gratulacje 🥰 super dałaś radę i Klara też ❤️💪
Teraz odpoczywaj,odespij te emocje
-
Ja mam ostatnio coraz częściej takie myśli, że to już coraz bliżej, czuję jak Mała napiera na dół,ale sobie myślę...no gdzie...a to jednak może stać się w każdej chwili
W końcu muszę zrobić pranie i spakować torby -
Ja sie dzisiaj przstatszylam troche, bo rano miałam dwa takie inne skurcze, nie typowe bh co mi sie zaczynają w przeponie schodzą na dół i troche bolą, ale taki typowy ból podbrzusze jak na okres, bardzo mocny szło mi to do krzyży, na szczęście ustały ale miałam moment ze byłam pewna ze za raz skończę w szpitalu
-
Mnie to po tych skurczach przeczyszcza wczoraj mialam.takie 3 razy. Ciekawe, która następna urodzi u mnie zostalo okolo nieco ponad miesiąc do cc .Jednorożec89 wrote:Ja sie dzisiaj przstatszylam troche, bo rano miałam dwa takie inne skurcze, nie typowe bh co mi sie zaczynają w przeponie schodzą na dół i troche bolą, ale taki typowy ból podbrzusze jak na okres, bardzo mocny szło mi to do krzyży, na szczęście ustały ale miałam moment ze byłam pewna ze za raz skończę w szpitalu
-
Ja jeszcze nie wiem ale kiedy bede mieć cięcie, może w środę dostanę skierowanie, ale po tym co ginekolog mówi obstawiam ze koło 2 marcaZOSIA88 wrote:Mnie to po tych skurczach przeczyszcza wczoraj mialam.takie 3 razy. Ciekawe, która następna urodzi u mnie zostalo okolo nieco ponad miesiąc do cc .
-
Tylko ja nigdy nie miałam skierowania na cc tylko szłam i mnie brali na oddział? 🤣 Muszę się upewnić, że mój ginekolog mnie na 100% potnie bo on ładnie mi to wszystko oczyścił i pozszywał a jak pierwszy raz był nie mój to na 2 cc pytali się mnie kto mi to zrobił 🤣🫣
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH