Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lynx wrote:Klarusia trochę pośpieszyła się na ten świat i dzisiaj w nocy przyszła na świat w 33+4.
Ważyła 2330 g, dostała 8/10 w skali Apgar i aktualnie nabiera sił w inkubatorze 🥰
Ale wiadomosc! Lynx wielkie gratulacje! 🩷 przeszłaś bardzo wiele ale tak dzielnie sobie poradziłaś, tak samo Klarusia! I jeszcze udało się urodzić bez znieczulenia! Jesteście bohaterkami! ☺️ odpoczywaj, dużo siły i dla Ciebie i dla córeczki! Malutka świetnie sobie poradzi ze wszystkim 🩷 -
Tak jestem zdania, że warto miec rzeczy gotowe do szpitala mi trochę zleciało z tym pakowaniem zaczęlam w 28 tc
a skończylam wczoraj w 33
ale mialam rzeczy w szufladzie już kupione;)
Jesli ktos powie, że to za wczesnie ja tak nie uważam. Organizm w ciazy tez jest różny jednoego dnia możesz sie dobrze czuc a 2 dbi kolejne nic nie zrobisz.
Mąz chce jutro skręcac łózeczko ale szczerze nie chce gracić tego mieszkania i chyba przekonam go ze jak cos sam przeciez to skreci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 10:44
Aliana, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Ja tak własnie miałam od poczatku ciąży jeden dzien dobry 3 dni słabe i dlatego juz wczesniej sobie postanowiłam ogarniać w te dni dobre.Sagi wrote:No ja się zarzekalam, ze do stycznia chcę być gotowa. Tak czulam, że będę już wymiękać. Ale nie przewidziałam, ze w grudniu też się będę źle czuć. I tak się to ciągnie i ciągnie 😂
Sagi, Kokosq lubią tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
ZOSIA88 wrote:Znowu dostałam skurczy ale to takie dziwne jest bo boli jak orzed miesiaczka i musze leciec do toalety na 2. Dzisiaj robie porzadek w dokumentach.
Swoja droga zastanawialam się od czego to zależy, że jedne dzieci leża w inkubatorach inne nie i doszłam do wniosku, że chyba tez zależy w ltórym tc urodzisz moja córka miała 2310 dostala 10 pkt i nie potrzebowała inkubatora.
Często jest tak ze potrzebuja troche tlenu albo pomocy w regulacji temperatury bo się za szybko wyziebiaja. 8/10 punktów to super wynik -
Ja czekam na wypłatę i zamawiam aptekę 🤣🫣
Tylko jakoś tak nie mogę się za to zabrać, serio 🫣 dobrze, że mam 5 paczek pieluch ale tych rzeczy dla siebie to mi się nie chce kupować 🫣
Muszę jeszcze odzyskać swoją walizkę od ojca bo pożyczyłam mu dwa lata temu 😅
alta marea lubi tę wiadomość
-
Mnie też to zmobilizowało jeszcze bardziej 🫣
Schnie moja jeszcze jedna koszula do szpitala + dwa staniki do karmienia. Wszystko inne spakowałam. A teraz tylko szykuje dla męża kombinezon + ubranka na wyjście, żeby to wszystko leżało w jednym miejscu. Jutro chyba kupię przekąski i niech już wszystko będzie gotowe 😊
Zaniepokojona1234, Kokosq, Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Lynx wrote:Klarusia trochę pośpieszyła się na ten świat i dzisiaj w nocy przyszła na świat w 33+4.
Ważyła 2330 g, dostała 8/10 w skali Apgar i aktualnie nabiera sił w inkubatorze 🥰
Ale wieści z rana 😍 Gratuluję, kobiety to są naprawdę mega silne ❤️ Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa ❤️
Przyznam, że po przeczytaniu tej wiadomości też aż miałam łzy w oczach i byłam w mocnym szoku, dotarło do mnie,że poród jest już bliżej niż dalej i chyba też zacznę pakować tą torbę do szpitala 😅
-
O wow,co za wiadomość! dopiero zajrzałam na forum 🙃
@Lynx ogromne gratulacje 🥰 super dałaś radę i Klara też ❤️💪
Teraz odpoczywaj,odespij te emocje
-
Ja mam ostatnio coraz częściej takie myśli, że to już coraz bliżej, czuję jak Mała napiera na dół,ale sobie myślę...no gdzie...a to jednak może stać się w każdej chwili
W końcu muszę zrobić pranie i spakować torby
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Ja sie dzisiaj przstatszylam troche, bo rano miałam dwa takie inne skurcze, nie typowe bh co mi sie zaczynają w przeponie schodzą na dół i troche bolą, ale taki typowy ból podbrzusze jak na okres, bardzo mocny szło mi to do krzyży, na szczęście ustały ale miałam moment ze byłam pewna ze za raz skończę w szpitalu11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Mnie to po tych skurczach przeczyszcza wczoraj mialam.takie 3 razy. Ciekawe, która następna urodzi u mnie zostalo okolo nieco ponad miesiąc do cc .Jednorożec89 wrote:Ja sie dzisiaj przstatszylam troche, bo rano miałam dwa takie inne skurcze, nie typowe bh co mi sie zaczynają w przeponie schodzą na dół i troche bolą, ale taki typowy ból podbrzusze jak na okres, bardzo mocny szło mi to do krzyży, na szczęście ustały ale miałam moment ze byłam pewna ze za raz skończę w szpitalu37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Ja jeszcze nie wiem ale kiedy bede mieć cięcie, może w środę dostanę skierowanie, ale po tym co ginekolog mówi obstawiam ze koło 2 marcaZOSIA88 wrote:Mnie to po tych skurczach przeczyszcza wczoraj mialam.takie 3 razy. Ciekawe, która następna urodzi u mnie zostalo okolo nieco ponad miesiąc do cc .11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Tylko ja nigdy nie miałam skierowania na cc tylko szłam i mnie brali na oddział? 🤣 Muszę się upewnić, że mój ginekolog mnie na 100% potnie bo on ładnie mi to wszystko oczyścił i pozszywał a jak pierwszy raz był nie mój to na 2 cc pytali się mnie kto mi to zrobił 🤣🫣
-
@Lynx wielkie gratulacje dla Was, jesteś mega dzielna! Dużo zdrówka dla Ciebie i Klary 🥰 ale emocje!
Dziewczyny ja też w szoku i też sprawdzałam czy to nasz wątek 😅 mąż się biedny zestresowałam jak mu powiedziałam że u nas jest już pierwszy bobas. Dobrze że większość rzeczy mamy już gotowe 🙂
Ja dziś mega dobrze spałam, po dwóch beznadziejnych nocach wjechało 10h snu z tylko jedną pobudka ba siku. Czuję się super, choć brzuch od wczoraj coś twardnieje I znowu mam skurcze. Ale nie odpuszczę dziś spaceru, tak pięknie słońce świeci 😊
Daga121222, Aliana, Kasiastaraczka, Arga, Dżozu lubią tę wiadomość
-
@Zosia, @Jednorożec mam nadzieję, że te skurcze nie będą Was za bardzo męczyły 😬
My z mężem też zaraz idziemy na spacer, taka piękna pogoda, że aż żal nie skorzystać ☀️☀️☀️
Wczoraj miałam częściej pobolewanie jak na miesiączkę, ale jak odpoczywam to mi mija. Dzisiaj też już miałam, ale mała się dużo rusza, więc podejrzewam, że to dlatego 🫣👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Arga wrote:Ja czekam na wypłatę i zamawiam aptekę 🤣🫣
Tylko jakoś tak nie mogę się za to zabrać, serio 🫣 dobrze, że mam 5 paczek pieluch ale tych rzeczy dla siebie to mi się nie chce kupować 🫣
Muszę jeszcze odzyskać swoją walizkę od ojca bo pożyczyłam mu dwa lata temu 😅
Polecam listę wyprawkową Pana Tabletki ☺️ też nie wiedziałam od czego zacząć. Wykreśliłam tam kilka rzeczy, które u mnie nie potrzebne, a takto jest to super kompletna lista
Arga, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Arga ja na stronie szpitala mam informacjeArga wrote:Tylko ja nigdy nie miałam skierowania na cc tylko szłam i mnie brali na oddział? 🤣 Muszę się upewnić, że mój ginekolog mnie na 100% potnie bo on ładnie mi to wszystko oczyścił i pozszywał a jak pierwszy raz był nie mój to na 2 cc pytali się mnie kto mi to zrobił 🤣🫣
Taką
Jeśli istnieją wskazania do cięcia cesarskiego, konieczne jest wcześniejsze umówienie terminu zabiegu. Podstawą do umówienia terminu jest skierowanie z pieczątką przychodni i lekarza prowadzącego ciążę.
Koleżanka w listopadzie rodziła miala wskazania tachykardia ale jesli Twój lekarz prowadzący uzna, że konieczne jest cc to ja bym sobie ten termin ustaliła na planowany wiadomo, że róznie może być.
Posegregowałam dokumenty poopisywałam w kopertach dokladnie wszystko aby nie szukać
Zrobilam też koperte z numerami telefonów , lekami i adresem i numerem telefonu poradni i połoznej.
Dziewczyny które biorą heparyne bierzeciw kilka sztuk do szpitala czy cale opakowanie ? Spakowałam 4 szt ale nie wiem własnie czy lepiej cale pudelķo:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 14:37
Daga121222, Arga lubią tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url]