Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Zosia jak super, że już znasz datę cc 🥹🥰
@Hope fajnie, że udało się załatwić sprawę ze szczepieniami 🥳
@Bambusek, ja też od kilku dni lepiej śpię, aż boję się, że jest tu jakiś haczyk i zaraz wszystko się zmieni 😅
@Jednorożec wcale nie wyjdziesz na panikare, a jeśli ktoś tak pomyśli to się nie przejmuj, to jest naprawdę zrozumiałe ❤️
Ja dziś kupiłam już jakieś przekąski, musimy dokupić tylko wodę. Cięgle się zastanawiam czy na pewno wszystko mam 🫣
Kasiastaraczka, _Hope, Aliana, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Jednorożec89 wrote:To nie jest to ze ja nie chce do szpitala, tzn nie chce ale pójdę jak coś pewnie bez oporów. Boję sie tego ze wyjdę na panikarę co przyszła bez powodu, ale jak epizod sie potwtorzy to już nawet nie będę sie zastanawiać. Boję sie o szyjkę i Boję sie o bliznę po cięciu bo mam czasem takie dziwne napięcie w dole brzucha, i te bóle okresowe
Jak to mówią lepiej o raz za dużo niż za mało. Nie jeździsz przecież do szpitala co chwilę bo masz taki kaprys - dzieje się coś co Cię niepokoi i powinnaś to skontrolować. Tym bardziej że to już jest zaawansowana ciąża, masz za sobą dwie cesarki. Nikt nie powinien traktować Cię jak panikary.
Daga121222, Sagi, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Też sie zastanawiam i dopakowałam.dzisiaj duza torbe z action bo jak przyjde w dniu cc to maz bedzie musial zaniesc te moje rzeczy kurtke buty itp do samochodu. Mam byc na 7.15 i teraz co zrobic z dzieckiem moze ja dziadek zaprowadzic do przedszkola ale tez moze zostac w domu i nie wiem co lepsze.Daga121222 wrote:@Zosia jak super, że już znasz datę cc 🥹🥰
@Hope fajnie, że udało się załatwić sprawę ze szczepieniami 🥳
@Bambusek, ja też od kilku dni lepiej śpię, aż boję się, że jest tu jakiś haczyk i zaraz wszystko się zmieni 😅
@Jednorożec wcale nie wyjdziesz na panikare, a jeśli ktoś tak pomyśli to się nie przejmuj, to jest naprawdę zrozumiałe ❤️
Ja dziś kupiłam już jakieś przekąski, musimy dokupić tylko wodę. Cięgle się zastanawiam czy na pewno wszystko mam 🫣
Jednorożec jeśli się to powtorzy to ja bym jednak jechała ale tak jak dziewczyny pisza wzielabym nospe najpierw jesli.sie nie wyciszy to nie ma.sie co zastanawiac bo skurcze moga sie nasilić. W szpitalu napewno podadza kroplówke
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:13
-
Ja się dziś zirytowałam, w sumie bzdurą. Wypiłam melisę i trochę pomogło. Muszę w środę powtórzyć to usg 3 trymestru. Zapisali mnie do jakiegoś lekarza u którego było miejsce, nawet nie wiem czy jest dobry i czy to badanie cokolwiek wniesie. Wolałabym zostać w domu, bo każde wyjście to teraz dla mnie wyczyn. Boli mnie wszystko. Aaaaach.
-
Sagi czemu musisz powtarzać? Ja tez kiedyś dwa razy krzywą musiałam robić a raz zapomnialam oddać moczu i musialam 2 raz jechać takie sytuacje potrafią zdenerwować.
Ja tez nie mialam fajnej nocy coś gardlo mnie boli rano w domu robi się taka wilgotność
-
ZOSIA88 wrote:Sagi czemu musisz powtarzać? Ja tez kiedyś dwa razy krzywą musiałam robić a raz zapomnialam oddać moczu i musialam 2 raz jechać takie sytuacje potrafią zdenerwować.
Ja tez nie mialam fajnej nocy coś gardlo mnie boli rano w domu robi się taka wilgotność
Nie wiem. Mój lekarz zmienił zdanie. Najpierw powiedział, że wszystko jedno kiedy zrobię. A teraz powiedział, że zrobiłam za wcześnie i żeby powtórzyć. -
Jednorożec mogłabyś sobie sprawdzić z krwi elektrolity jeszcze...na prawdę istotna sprawa, zwłaszcza potas.starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
⏳29.01.2025 - wizyta gin.

-
Zmotywowana sytuacją z weekendu i pierwszym marcowym dzieckiem mam za sobą dwa prania ubranek dziecięcych. Reszta czeka na jutro aż zrobię miejsce na suszarce. Dodatkowo pozbyłam się części ubrań które miałam do wydania i od razu trochę więcej miejsca zrobiłam w pokoju. No i najważniejsza rzecz z której jestem dumna - mam już ugadany wózek. Mój tata ma go odebrać w czwartek lub piątek i w sobotę już będzie u mnie 🥳
Z rzeczy do kupienia został mi jeszcze materac do łóżeczka i jakieś pierdoły, smoczki, butelki i jestem gotowa. No może z wyjątkiem jednej kwestii - nadal jest Bobo 🙈 chyba nie przejdzie żeby zarejestrować tak dziecko w urzędzie 🤔 co zaczynamy rozmowę z mężem to ja jestem nieugięta jeśli chodzi o moje propozycje, on nadal upiera się przy swoim i tak już kilka rozmów minęło a my nadal będziemy rodzicami Bobo
Kasiastaraczka, Aliana, Arga lubią tę wiadomość
-
Sagi denerwowanie nic nie da mój też zmienil zdanie mialam co tydzien chodzic do niego a jednak zdecydowal ze widzimy sie za 2 tyg.
Swoją droga pamietam jak Wam pisalam że obstawiam date cc 23
dobrze ze dzisiaj mialam umysł świeży bo źle to obliczylismy i juz mialobyc 16 ale czerwona lampka mi się zaświcila i wiem że cc wykonuja po 38 tc i mam mieć 38 +3 ta data mi odpowiada
teraz modlić się aby się nic nie wydarzylo meżowi juz zapowiedzialam ze ma mi znieśc walizki na sam dól jakbym na przyklad musiala taryfe wzywać.
Daga tylko zabezpiecz te orzekaski ja juz zdarzylam 5 razy je zjeść
Katt pogoniłas z wyprawką w którym teraz jesteś tc?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:50
-
Oo i na jaki wózek się zdecydowaliście?Katt wrote:Zmotywowana sytuacją z weekendu i pierwszym marcowym dzieckiem mam za sobą dwa prania ubranek dziecięcych. Reszta czeka na jutro aż zrobię miejsce na suszarce. Dodatkowo pozbyłam się części ubrań które miałam do wydania i od razu trochę więcej miejsca zrobiłam w pokoju. No i najważniejsza rzecz z której jestem dumna - mam już ugadany wózek. Mój tata ma go odebrać w czwartek lub piątek i w sobotę już będzie u mnie 🥳
Z rzeczy do kupienia został mi jeszcze materac do łóżeczka i jakieś pierdoły, smoczki, butelki i jestem gotowa. No może z wyjątkiem jednej kwestii - nadal jest Bobo 🙈 chyba nie przejdzie żeby zarejestrować tak dziecko w urzędzie 🤔 co zaczynamy rozmowę z mężem to ja jestem nieugięta jeśli chodzi o moje propozycje, on nadal upiera się przy swoim i tak już kilka rozmów minęło a my nadal będziemy rodzicami Bobo
Jakie imiona wchodzą w grę,co proponuje Twój mąż,a co Ty? -
U nas ubranka prawie wszystkie poprane, czekają na ułożenie w komodzie.. Przedwczoraj puściłam do prania pieluchy, wczoraj poprasowałam. Zostało jeszcze trochę rzeczy do prania.
Zamówiłam sobie klapki do szpitala, takie żeby były regulowane, więc jest opcja, że moje puchate stopy się zmieszczą..
Muszę jeszcze przysiąść i uporządkować dokumenty i w sumie sprawdzić czy wszystko do torby już mamy, żeby to wreszcie też ogarnąć i spakować. Na pewno muszę ogarnąć przekąski właśnie, ale nie mam na nie pomysłu za bardzo
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
Aqq fajne takie klapki ale stwierdziłam, że wezme to co mam nie chce nic nowego kupować mam nadzieję , że jakos w nie wejdę

Musiałam jeszcze raz sobie do szpitala przedzwonic bo pytali o choroby współistniejace a mi kompletnie wyleciało z glowy , że mam tą kamice pęcherzyka żółciowego i musze jeszcze poszukac dokumentow w razie czego zeby miec wszysyko w teczce.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:35
-