Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wybierac dla dziewczynki ale mąż powiedział że on wybiera jednak bo wiecej dzieci nie bedzie i zonk no co się będw kłócić z chlopem. Ja nie mialam pomysłu to siostra moja mi podrzuciła tego Leona no w sumie mysle nie ma w rodzinie a na to zwracam uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:38

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    U nas też debaty z imieniem trwają ale z najstarszą córką, Stanisław jej się nie podoba a wymyśliła Miłosza 😅 i chyba tak zostawimy bo ona i tak jest zła, że to będzie brat a nie siostra bo będzie jej kolejny latać z siusiakiem po domu 🤣🫣
    Miłosz bardzo ładnie 🥰moja koleżanka ostatnio tak nazwała Synka
    No co siły się wyrównają,bo masz 2 córki i 2 synów?

Arga lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Miłosz bardzo ładnie 🥰moja koleżanka ostatnio tak nazwała Synka
    No co siły się wyrównają,bo masz 2 córki i 2 synów?
    Tak, mam dwie córki i będzie dwóch synów.

ZOSIA88 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dzisiaj rowno 31tc więc chyba najwyższa pora się zmotywować do działania. Tym bardziej że za niedługo mąż zaczyna szkolenia i będę sama z młodym przez większość czasu, a to jednak obciąża. Dziś go zabrałam dwa razy na przewijak i już miałam dość - jak będę sama to muszę zmieniać pieluchę na podłodze.
    Kasiu będziemy mieli cybexa gazelle S - on jest jeden za drugim, a jest wyjątkowo krótki jak na wózek tego typu więc zmieścimy się do windy. Znalazłam używany w bardzo dobrej cenie zestaw dwie spacerówki + gondola.
    Co do imion to mąż proponuje Leona/Leonarda, Stanisława, ostatnio Damiana i Dawida. Ja stawiam na M - Michał, Maciej, ostatnio Miłosz. Śmieje się że kto pierwszy ten lepszy i które z nas się zarejestruje na epuapie i zrobi zgłoszenie tak będzie miało dziecko na imię 🤣

• Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Zosia dzisiaj rowno 31tc więc chyba najwyższa pora się zmotywować do działania. Tym bardziej że za niedługo mąż zaczyna szkolenia i będę sama z młodym przez większość czasu, a to jednak obciąża. Dziś go zabrałam dwa razy na przewijak i już miałam dość - jak będę sama to muszę zmieniać pieluchę na podłodze.
    Kasiu będziemy mieli cybexa gazelle S - on jest jeden za drugim, a jest wyjątkowo krótki jak na wózek tego typu więc zmieścimy się do windy. Znalazłam używany w bardzo dobrej cenie zestaw dwie spacerówki + gondola.
    Co do imion to mąż proponuje Leona/Leonarda, Stanisława, ostatnio Damiana i Dawida. Ja stawiam na M - Michał, Maciej, ostatnio Miłosz. Śmieje się że kto pierwszy ten lepszy i które z nas się zarejestruje na epuapie i zrobi zgłoszenie tak będzie miało dziecko na imię 🤣
    Ja przewijam młodą na kanapie, tylko ona już ładnie współpracuje i nie ucieka mu póki nie wytrę jej bo po to spierdziela z gołą pupą tak, że trudno mi ją złapać 😅🫣l z podłogi to bym chyba nie wstała 🤣

age.png

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się nie udało złożyć komody, bo zabraliśmy się za to wczoraj wieczorem i okazało się to ciężkie logistycznie, bo komoda jest duża, a w sypialni mało miejsca, żeby ją móc obracać w każdą stronę. Więc będziemy składać w innym pomieszczeniu, tyle ile damy radę (głównie mąż, bo lepiej żebym ja nie dźwigała), a potem poprosimy kolegę, żeby wpadł i pomógł przenieść ją do sypialni. Mam nadzieję że obejdzie się bez ofiar w postaci poobijanych ścian 😆w drugiej połowie tygodnia chcę zacząć prać rzeczy, a w przyszłym wezmę się za prasowanie i powolne pakowanie walizek. Mam nadzieję że skończę się pakować na początku lutego, czyli mniej więcej w tym 32 tygodniu. W między czasie pewnie wyjdzie czego mi brakuje i domówię resztę rzeczy.
    Z jednej strony nie mogę się już doczekać porodu i żeby mała już była z nami, a z drugiej strony czuję ze jeszcze nie jesteśmy przygotowani na to. Dzisiaj zaczynamy też szkołę rodzenia stacjonarnie i bardzo się cieszę, bo w końcu mąż zacznie się mentalnie przygotowywać. Mnie nie chce słuchać o porodzie, bo go to przeraża, a już czas najwyższy żeby wiedział co nas czeka 😃

Katt lubi tę wiadomość

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷

🩺 26.01 - wizyta
    🩺 11.02 - wizyta

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja przewijam młodą na kanapie, tylko ona już ładnie współpracuje i nie ucieka mu póki nie wytrę jej bo po to spierdziela z gołą pupą tak, że trudno mi ją złapać 😅🫣l z podłogi to bym chyba nie wstała 🤣

W sumie kanapa nie jest zlym pomysłem. Najgorsze że nigdy nie wiem jak nam wyjdzie współpraca czasami grzecznie leży i czeka, podnosi nogi a czasami to jak walka z aligatorem - kręci się wokół własnej osi i trudno go utrzymać.

‹‹ 417 418 419 420 421
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ