Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam wybierac dla dziewczynki ale mąż powiedział że on wybiera jednak bo wiecej dzieci nie bedzie i zonk no co się będw kłócić z chlopem. Ja nie mialam pomysłu to siostra moja mi podrzuciła tego Leona no w sumie mysle nie ma w rodzinie a na to zwracam uwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:38
-
Miłosz bardzo ładnie 🥰moja koleżanka ostatnio tak nazwała SynkaArga wrote:U nas też debaty z imieniem trwają ale z najstarszą córką, Stanisław jej się nie podoba a wymyśliła Miłosza 😅 i chyba tak zostawimy bo ona i tak jest zła, że to będzie brat a nie siostra bo będzie jej kolejny latać z siusiakiem po domu 🤣🫣
No co siły się wyrównają,bo masz 2 córki i 2 synów?
Arga lubi tę wiadomość
-
Zosia dzisiaj rowno 31tc więc chyba najwyższa pora się zmotywować do działania. Tym bardziej że za niedługo mąż zaczyna szkolenia i będę sama z młodym przez większość czasu, a to jednak obciąża. Dziś go zabrałam dwa razy na przewijak i już miałam dość - jak będę sama to muszę zmieniać pieluchę na podłodze.
Kasiu będziemy mieli cybexa gazelle S - on jest jeden za drugim, a jest wyjątkowo krótki jak na wózek tego typu więc zmieścimy się do windy. Znalazłam używany w bardzo dobrej cenie zestaw dwie spacerówki + gondola.
Co do imion to mąż proponuje Leona/Leonarda, Stanisława, ostatnio Damiana i Dawida. Ja stawiam na M - Michał, Maciej, ostatnio Miłosz. Śmieje się że kto pierwszy ten lepszy i które z nas się zarejestruje na epuapie i zrobi zgłoszenie tak będzie miało dziecko na imię 🤣 -
Ja przewijam młodą na kanapie, tylko ona już ładnie współpracuje i nie ucieka mu póki nie wytrę jej bo po to spierdziela z gołą pupą tak, że trudno mi ją złapać 😅🫣l z podłogi to bym chyba nie wstała 🤣Katt wrote:Zosia dzisiaj rowno 31tc więc chyba najwyższa pora się zmotywować do działania. Tym bardziej że za niedługo mąż zaczyna szkolenia i będę sama z młodym przez większość czasu, a to jednak obciąża. Dziś go zabrałam dwa razy na przewijak i już miałam dość - jak będę sama to muszę zmieniać pieluchę na podłodze.
Kasiu będziemy mieli cybexa gazelle S - on jest jeden za drugim, a jest wyjątkowo krótki jak na wózek tego typu więc zmieścimy się do windy. Znalazłam używany w bardzo dobrej cenie zestaw dwie spacerówki + gondola.
Co do imion to mąż proponuje Leona/Leonarda, Stanisława, ostatnio Damiana i Dawida. Ja stawiam na M - Michał, Maciej, ostatnio Miłosz. Śmieje się że kto pierwszy ten lepszy i które z nas się zarejestruje na epuapie i zrobi zgłoszenie tak będzie miało dziecko na imię 🤣 -
Nam się nie udało złożyć komody, bo zabraliśmy się za to wczoraj wieczorem i okazało się to ciężkie logistycznie, bo komoda jest duża, a w sypialni mało miejsca, żeby ją móc obracać w każdą stronę. Więc będziemy składać w innym pomieszczeniu, tyle ile damy radę (głównie mąż, bo lepiej żebym ja nie dźwigała), a potem poprosimy kolegę, żeby wpadł i pomógł przenieść ją do sypialni. Mam nadzieję że obejdzie się bez ofiar w postaci poobijanych ścian 😆w drugiej połowie tygodnia chcę zacząć prać rzeczy, a w przyszłym wezmę się za prasowanie i powolne pakowanie walizek. Mam nadzieję że skończę się pakować na początku lutego, czyli mniej więcej w tym 32 tygodniu. W między czasie pewnie wyjdzie czego mi brakuje i domówię resztę rzeczy.
Z jednej strony nie mogę się już doczekać porodu i żeby mała już była z nami, a z drugiej strony czuję ze jeszcze nie jesteśmy przygotowani na to. Dzisiaj zaczynamy też szkołę rodzenia stacjonarnie i bardzo się cieszę, bo w końcu mąż zacznie się mentalnie przygotowywać. Mnie nie chce słuchać o porodzie, bo go to przeraża, a już czas najwyższy żeby wiedział co nas czeka 😃
Katt lubi tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
🩺 26.01 - wizyta
🩺 11.02 - wizyta

-
Arga wrote:Ja przewijam młodą na kanapie, tylko ona już ładnie współpracuje i nie ucieka mu póki nie wytrę jej bo po to spierdziela z gołą pupą tak, że trudno mi ją złapać 😅🫣l z podłogi to bym chyba nie wstała 🤣
W sumie kanapa nie jest zlym pomysłem. Najgorsze że nigdy nie wiem jak nam wyjdzie współpraca czasami grzecznie leży i czeka, podnosi nogi a czasami to jak walka z aligatorem - kręci się wokół własnej osi i trudno go utrzymać. -