Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Też uważam, że polskie porodówki mogłyby trochę nadgonić zachodnie standardy
i uprościć Wam tą organizację
@Zosia przesrane z tą grypą. Może odchorujecie swoje i już później nie będzie tylu infekcji? Teraz jest szczyt sezonu ze wszystkim. Dzidziuś generalnie jest chroniony bardzo w pierwszych tygodniach przez przeciwciała od mamy, nie izolowałabym córki od przedszkola jeśli chodzi chętnie, bo siedzenie w domu po pojawieniu się brata też może być ciężkie dla niej i może też fajnie jak będzie miała odskocznię i będzie mogła sobie utrzymać rutynę przedszkola znajomych itp. My też starszaka nie wybiliśmy z rutyny po pojawieniu się brata i bardzo mu to pomogło bo brat nie był aż takim szokiem w domu.
Ja też się boję o choroby, ale chyba tego nie unikniemy jak już jest rodzeństwo. -
Jednorożec czyli dobrze, że jednak na IP się zdecydowałaś i będziecie pod kontrolą.
Zosia współczuje grypy.. U nas mąż ostatnio przechodził, na szczęście nie złapałam.. Ale teraz jest ponoć plaga i co gorsza słyszałam, że szczyt zachorowań dopiero przed nami.. -
@Katt, teraz rozumiem 🫣 bałam się, że lekarze mi czegoś nie mówią. W takie sytuacji rzeczywiście warto zadbać o to by urodzić wcześniej. A kiedy masz kolejną wizytę? Trzymam kciuki żeby mimo wszystko zaczęło się samo i że nie będą musieli wywoływać porodu 🤞🏻😘
@Jednorożec to dobrze, że zdecydowałaś się pojechać! Bardzo Ci współczuję, ale mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
@Jednorożec trzymaj się, mam nadzieję że w szpitalu będziesz dobrze zaopiekowana
@Daga z tego co mi lekarz mówił to bez innych wskazań (typu właśnie kolejny poród po cc, cukrzyca czy nadcisnienie) wcześniejsza indukcja jest rozważania dopiero jak bobo jest w 90 percentylu i wyżej 😉
Dużo zdrowia dla wszystkich chorych i Waszych dzieciaczków! Oby choroby szybko odpuściły.
Ja jestem od soboty u rodziców, jutro wracam do domu. Zabieram ostatnie rzeczy dla bobasa które przywiozła mi siostra, więc jestem podekscytowana 🙂
Co do moich prenatalnych to oczywiście nie zadzwonili... jak jutro się nie odezwą to będę tam znów dzwonić ale już mnie to wszystko denerwuje
Daga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
@Jednorozec dobrze ze zdecydowałaś się pojechać i jesteś pod opieką. Trzymaj się tam, mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze 🤞
@Zosia współczuję choroby. Dbajcie o siebie.
Ja jestem po wizycie. Z bobasem wszystko dobrze, waży 1480g. Dostałam żelazo teraz, bo mam coś duże krwinki czerwone. Nie bardzo rozumiem, ale nie wnikam. Ufam lekarzowi. I niestety znowu czeka mnie posiew moczu bo wyszły mi liczne bakterie.
Sagi, Aliana, Kasiastaraczka, bambusek-94, Dżozu, _Hope, Arga, Kokosq, Go0cha lubią tę wiadomość
31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
🩺 18.03 - wizyta

-
No właśnie zaczęłam trochę czytać i pytałam czata gpt 😅🫣 i rzeczywiście, w moim przypadku na ten moment nie ma wskazań. Nie potrzebnie się zestresowałam.bambusek-94 wrote:@Jednorożec trzymaj się, mam nadzieję że w szpitalu będziesz dobrze zaopiekowana
@Daga z tego co mi lekarz mówił to bez innych wskazań (typu właśnie kolejny poród po cc, cukrzyca czy nadcisnienie) wcześniejsza indukcja jest rozważania dopiero jak bobo jest w 90 percentylu i wyżej 😉
Dużo zdrowia dla wszystkich chorych i Waszych dzieciaczków! Oby choroby szybko odpuściły.
Ja jestem od soboty u rodziców, jutro wracam do domu. Zabieram ostatnie rzeczy dla bobasa które przywiozła mi siostra, więc jestem podekscytowana 🙂
Co do moich prenatalnych to oczywiście nie zadzwonili... jak jutro się nie odezwą to będę tam znów dzwonić ale już mnie to wszystko denerwuje
Kurczę oni sobie chyba jaja robią… Ty czekasz, stresujesz się, a oni jeszcze wydłużają ten czas👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Super, że z dzidziusiem wszystko dobrze 🥰 no i dobrze, że dostałaś żelazo!Kłębuszek wrote:@Jednorozec dobrze ze zdecydowałaś się pojechać i jesteś pod opieką. Trzymaj się tam, mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze 🤞
Ja jestem po wizycie. Z bobasem wszystko dobrze, waży 1480g. Dostałam żelazo teraz, bo mam coś duże krwinki czerwone. Nie bardzo rozumiem, ale nie wnikam. Ufam lekarzowi. I niestety znowu czeka mnie posiew moczu bo wyszły mi liczne bakterie.
Miałam ostatnio ten sam problem i też robiłam posiew w czwartek - dziś przyszły wyniki i jest wszystko w porządku 🤷🏼♀️ cały czas zastanawiam się skąd te bakterie w moczu
Kłębuszek lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Kurcze ciekawe skąd łapiesz te infekcje bakteryjneKłębuszek wrote:@Jednorozec dobrze ze zdecydowałaś się pojechać i jesteś pod opieką. Trzymaj się tam, mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze 🤞
możw sprobuj jakiegoś soku z żurawin w poprzedniej ciąży mialam taki problem.
Mój mąz wrócił z pracy w takim stanie fatalnym polamany jego znowu miesnie bardzo bolą
U mnie byly raz wymioty pewnie po tym leku ja nie moge brac już leków mam tak slaby żoładek
teraz spokój ale mialam tez już dreszcze. Córka co jakis czas wstaje i zasypia strasznie dzisiaj zmęczona jej mi najbardziej szkoda
Na lutówkach dziewczyny już rodzą. A ja czuje, że jeszcze musze cos dopakowac do torby nie mam złożonego łóżeczka no ale przez ta chorobe to co ja teraz zrobie...
Jednorożec a jak Twój facet teraz będzie musiał sam ogarniać nie wiem czy Cie juz wypuszczą
Pojechałas z walizkami ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 21:59
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Zostaje na oddziele co najmniej do jutra, a potem sie okaże, ja juz tu jestem to niech wyleczą wszytko żebym jeszcze przetrwała te trzy tygodnie do 38 tc. Wiem ze dzidzis juz jest w miarę bezpieczne ale celem jest donoszenie.
ZOSIA88, Kasiastaraczka, Dżozu, Arga, Sagi, Kokosq lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Trzymam kciuki 🥰Katt wrote:W środę mam wizytę u osteopatki, zrobiła sobie ostatnio notatkę że mamy się zacząć przygotowywać do porodu. Nawet jeśli vbac to będę celować w większy szpital tak żeby nie było problemu ze skompletowaniem ekipy do szybkiego CC.
Kasiu a powiedz mi jeszcze czy byłaś na kwalifikacji do vbac? Czytałam że dużo dziewczyn zapisuje się na kontrolne USG blizny i potem idzie na wizytę do doktora Puzyny, zastanawiam się czy to ma sens.
Ja nie byłam na kwalifikacji,ale mój lekarz pracuje na żelaznej i on mi sprawdzał bliznę,dał zielone światło,no ale ścieżki przetartej nie miałam
Moja koleżanka, która na początku stycznia próbowała vbac na żelaznej była na kwalifikacji u Puzyny,bo jej lekarka nie była za tą próbą, choć nie było przwciwskazan
No i Puzyna przetarł jej ścieżki, miała zgłosić się do szpitala przed tp, zaczęli indukcję, trwało to kilka dni, zaczęła rodzić, była na porodówce ok 8 h,no ale jednak cc. Ale jest zadowolona, że spróbowała
Katt lubi tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:@Katt, teraz rozumiem 🫣 bałam się, że lekarze mi czegoś nie mówią. W takie sytuacji rzeczywiście warto zadbać o to by urodzić wcześniej. A kiedy masz kolejną wizytę? Trzymam kciuki żeby mimo wszystko zaczęło się samo i że nie będą musieli wywoływać porodu 🤞🏻😘
@Jednorożec to dobrze, że zdecydowałaś się pojechać! Bardzo Ci współczuję, ale mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy
Dziękuję za kciuki 😚 teraz wizyty mam co dwa tygodnie więc trzymamy rękę na pulsie i będziemy na bieżąco kontrolować sytuację. Dodatkowo mam się zapisać na jeszcze jedno USG takie jak prenatalne w 37tc żeby ocenić bliznę, łożysko i tak solidnie pomierzyć chłopaka na lepszym sprzęcie, bądźmy szczere, te aparaty do USG w mniejszych przychodniach są dobre do szybkich podglądów a nie konkretnych wyników.
Jednego jestem pewna - nie zgodze się na drugą indukcję, prędzej grzecznie wskoczne im na stół do CC, bo zakładam że i tak tam wyląduje. Mam jeszcze miesiąc żeby ustalić plan działania tak żeby po 37 tygodniu zacząć uskuteczniać wszystkie aktywności ułatwiające poród, a właściwie jego rozpoczęcie.
Kasiastaraczka, Arga, Daga121222, Kłębuszek, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Ojej,to dobrze, że pojechałaśJednorożec89 wrote:Zostaje na patologii. Ogólnie całkiem różowo nie jest. Mam niedobór potasu, za wysokie cRPG, ktg też coś tam sie zapisało. Dostaje leki, antybiotyk, dostałam też sterydy na płuca dziecka podobno to standardowa procedura,
A i przepływy bez szału mam przejść na clexane żeby to jakoś dociągnąć
Przesyłam dużo sił i mocno trzymam kciuki za Ciebie i Gabrysie ❤️ -
Jednorożec89 trzymaj sie tam 🫂 niech Cie szybko wypuszczą, ale korzystaj z możliwości odpoczynku - chociaż na takiej patologii ciąży to pewnie ciężko odetchnąć.
Zosia współczuję choroby, dużo zdrówka. Ja złapałam katar, nic strasznego, ale i tak dyskomfort w ciąży jest spory.
Także życzę zdrowia nam wszystkim💪💪💪starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg

-
Wczoraj myślam ze jestem wariatką bo poszłam na patologie ze zgaga ale koniec końców organizm sam dawał mi znaki ze cos sie dzieje. Obraz jest taki, ze przepływy są bez szału. Przechodzę na clexane żeby je jakos utrzymać, mam podwyższone crp, niedobór potasu i nieidealne ktg, na szczęście szyjką zamknięta i maleństwa zdrowa, ale trzy tygodnie do 37+0 będą ciężkie.11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Jednorożec89 wrote:Wczoraj myślam ze jestem wariatką bo poszłam na patologie ze zgaga ale koniec końców organizm sam dawał mi znaki ze cos sie dzieje. Obraz jest taki, ze przepływy są bez szału. Przechodzę na clexane żeby je jakos utrzymać, mam podwyższone crp, niedobór potasu i nieidealne ktg, na szczęście szyjką zamknięta i maleństwa zdrowa, ale trzy tygodnie do 37+0 będą ciężkie.
Przykro mi bardzo że taka podła ta końcówka dla Ciebie. Zostałaś na oddziale, tak? Mówili coś co oznacza ten potas? Szkoda, że tych przepływów nie wyłapał lekarz na wizycie. I jak tam oddychanie? Ta zgaga bardzo dokucza? -
W nocy miałam epizod ze miałam bardzo silny refluks i zaczęło mi sie duszność robić ale dostałam leakrstwo po którym zeszło to do poziomu ze da sie żyć,alta marea wrote:Przykro mi bardzo że taka podła ta końcówka dla Ciebie. Zostałaś na oddziale, tak? Mówili coś co oznacza ten potas? Szkoda, że tych przepływów nie wyłapał lekarz na wizycie. I jak tam oddychanie? Ta zgaga bardzo dokucza?
Właśnie sama sie zastanawiam, niby mówił ze są ok, nie wiem czy nie wyłapał czy cos sie sypnęło później11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Dobrze, że wszystko opanowali i wykryli. Ty teraz sobie tam leż i odpoczywaj. Trzy tygodnie szybko miną a może i 4 wytrzymacie. Jak duże to crp? Będą dawać ci antybiotyk czy tylko obserwować? Trzymam kciuki abyście dorwali do bezbiecznej datyJednorożec89 wrote:Wczoraj myślam ze jestem wariatką bo poszłam na patologie ze zgaga ale koniec końców organizm sam dawał mi znaki ze cos sie dzieje. Obraz jest taki, ze przepływy są bez szału. Przechodzę na clexane żeby je jakos utrzymać, mam podwyższone crp, niedobór potasu i nieidealne ktg, na szczęście szyjką zamknięta i maleństwa zdrowa, ale trzy tygodnie do 37+0 będą ciężkie.
-
24, wiec tragedii nie ma, ale antybiotyk od razu wszedł.Arga wrote:Dobrze, że wszystko opanowali i wykryli. Ty teraz sobie tam leż i odpoczywaj. Trzy tygodnie szybko miną a może i 4 wytrzymacie. Jak duże to crp? Będą dawać ci antybiotyk czy tylko obserwować? Trzymam kciuki abyście dorwali do bezbiecznej daty11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷