Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie Rennie w aptece, po wyjściu wzięłam tabletkę, zanim wróciłam do domu to czułam jak jest mi coraz lepiej. Pani farmaceutka też pociesza że po porodzie chwila moment i przechodzi ale do tego czasu trzeba się przemęczyć. Mam nadzieję że jak się trochę przegłodze to żołądek się uspokoi bo nie wyobrażam sobie tak dalej funkcjonować przez najbliższe 2 miesiące

• Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie możesz heparyne brać do wizyty co drugi dzień. Wyniki ddimerow nie są straszne jak na ten moment. A robiłaś układ krzepnięcia, fibrynogen? No i nic ci nie będzie jak to weźmiesz, duszności teraz też są normalne. Wszystko trzeba rozważyć całościowo i nie panikować. Heparyna nie wpływa na płód więc dla dziecka jest bezpieczna. Wizytę masz za tydzień więc szybko zleci i podejmiesz decyzję z prowadzącym.

Sagi lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie najbardziej stresuję się że zaszkodzę sobie lub dziecku. Już wczoraj czytałam, że heparyna nie przenika przez łożysko, więc wiem że nie ma co się nakręcać… Przebadali mnie wczoraj wzdłuż i wszerz. Postaram się już nie myśleć. To tylko kilka dni…

Btw, posprzątanie apteczki to był rewelacyjny pomysł… znalazłam plastry na blizny, kompresy na bolące sutki i kilka innych skarbów 🥸 polecam porządki.

Aliana, Dżozu lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt niestety do końca może Cie juz meczyć znam ten ból mi chyba nasilały kwasne i słodkie rzeczy ta zgage ale powiem szczerze, że zaskoczona jestem , że teraz jej nie mam ciekawe od czego to zależy .
    Sagi branie heparyny poprawia przepływ krwi w łożysku, lepsze dotlenienie i odżywienie dziecka mniejsze ryzyko zahamowania wzrostu płodu.
    Ja bez heparyny nie donosilabym ciazy biore dawkę 0.6 a lekarz chciał mi nawet przepisac 0.8 stanęło na 0,6 acard tez mialam zwiekszony bo 150 brałam.
    Acard na 100 % jednak wpływal na moje dolegliwości żoładkowe plus steryd i progesteron.

U mnie wszelkie prace domowe w tym sprzątanie jest w lesie najchetniej to zaplacilabym komuś aby mi dom ogarnął bo maz twierdzi, że on swietnie sobie daje rade a tak świetnie, że nie mieliśmy co zjwśc na śniadanie :/ ja juz nie robie zakupów chyba, że jestem u lekarza ale staram się niw ychodzic jesli nie ma takiej potrzeby jednak ostatnio siw zdenerwowalam i do osiedlowego sklepu podjechałam bo niestety nie mamy blisko sklepu jemu zawsze szkoda tam kupować bo drożej a ja twierdze inaczej troche bo kupuje konkrety.
    Czasami w moich postach pojawiaja się błedy literówki przepraszam z gory za nie mam chyba za duże palce do pisania na tej malej klawiaturze i mi wszystko przestawia :/ ale raz mialam ubaw bo napisałam wiadomość dziwkuje zamiast dziekuje :D dobrze, żw osoba byla wyrozumiała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:14

Sagi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:
    A mam jeszcze pytanie o szczepionkę na RSV, u mnie receptę wystawiał lekarz rodzinny i jest tam 50%, a do tego kod C. Miał ktoś tak? Szczepionka była darmowa?

Tak, ja tak miałam

aqq lubi tę wiadomość

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷

🩺 11.02 - wizyta
    🩺 25.02 - wizyta
    🩺 11.03 - wizyta

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba dzisiaj hormony dopadły. Zupełnie się nie kontroluję. Mąż mnie wkurza cały dzień, ale nawet nie potrafię powiedzieć dlaczego. Przeszkadza mi jego wyraz twarzy, a jak w pewnym momencie przewrócił oczami to już wybuchłam. Teraz siedzę i płaczę. Nie chce mu się tłumaczyć że to hormony, bo uważam to za upokażające. On sam powinien wiedzieć i być wyrozumiały.

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵

08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷

🩺 11.02 - wizyta
    🩺 25.02 - wizyta
    🩺 11.03 - wizyta

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej teraz frustruje ze nikt nic nie mówi, wczoraj lekarz zrobił mi z komentarzem proszę wrócić na salę, dzisiaj ktg komentarz no momentami jest wyplaszczone. Zobaczymy. Rano robili mi crp zaptralam o wynik to był komentarz proszę poczekać do obchodu

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Mnie najbardziej teraz frustruje ze nikt nic nie mówi, wczoraj lekarz zrobił mi z komentarzem proszę wrócić na salę, dzisiaj ktg komentarz no momentami jest wyplaszczone. Zobaczymy. Rano robili mi crp zaptralam o wynik to był komentarz proszę poczekać do obchodu
    Jeśli nic nie dzieje takiego s to beda obserwować ciekawe czy jeszcze wrócisz do domu.

Ja zjadlam jakies platki które były w domu i juz odczuwam je na żoladku, że jest mi źle :( eh niech ten czas szybciej leci :(

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Aliana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Mnie chyba dzisiaj hormony dopadły. Zupełnie się nie kontroluję. Mąż mnie wkurza cały dzień, ale nawet nie potrafię powiedzieć dlaczego. Przeszkadza mi jego wyraz twarzy, a jak w pewnym momencie przewrócił oczami to już wybuchłam. Teraz siedzę i płaczę. Nie chce mu się tłumaczyć że to hormony, bo uważam to za upokażające. On sam powinien wiedzieć i być wyrozumiały.

Oj dziś też mi przyszła jakaś burza hormonów, której na codzień nie doświadczam. Też się popłakałam, mąż trochę zgłupiał ale starał się być wyrozumiały. On dziś też w kiepskim nastroju, wymęczony tygodniem. Mnie chyba dopadło to jak bardzo czuję że jestem poza sobą, wczoraj cały dzień twardy brzuch i bóle mimo nospy i magnezu, coraz mniej mogę zrobić i czuję się zupełnie nie sobą w tej sytuacji… na pewno dziewczyny te nieprzespane noce też nam nie pomaga w nastroju. Niby sen jest ale poprzerywany i zupełnie nieefektywny, a wiadomo jak to wpływa na psychikę

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • Zaniepokojona1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie. USG ma margines błędu co do wagi i ostatnio lekarz mówił że jest ciut za duży a dziś że w sam raz ok 2300 także ulżyło mi.
    Jednorożec ehh troche takie spławienie a niewiedza najbardziej męczy:/

Aliana, Katt, Truskawkowykompot, Daga121222, Arga, Sagi, Kasiastaraczka, Kłębuszek, aqq lubią tę wiadomość

preg.png
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też jesteście teraz takie zmęczone, ospałe i bez energii? Totalnie jak 1 trymestr tylko bez nudności. No nie jestem w stanie nic zrobić chętnie bym spała, nie mam zupełnie siły i chęci, nawet obiad zrobić to wyczyn. Niby nie mam problemów z tarczycą ani cukrzycą, czy to dziecko tak intensywnie rośnie i pozbawia mnie energii.

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Dziewczyny czy wy też jesteście teraz takie zmęczone, ospałe i bez energii? Totalnie jak 1 trymestr tylko bez nudności. No nie jestem w stanie nic zrobić chętnie bym spała, nie mam zupełnie siły i chęci, nawet obiad zrobić to wyczyn. Niby nie mam problemów z tarczycą ani cukrzycą, czy to dziecko tak intensywnie rośnie i pozbawia mnie energii.
    Tak ale ja nawet nie mam ochoty na sen tylko na leżenie . Mnie dobijaja te oroblemy jeszcze z żoładkiem bo sama sobie zaszkodzilam tymi lekami na grype. Nie mam na nic siły chciałam lazienke posprzatać ale nie dam rady :(

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj dopadła taka niemoc, a jestem w czarnej dziurze z ubrankami, pakowaniem, sprzątaniem... Może wrócą te siły za chwilę. Ja już nie pamiętam jak się czułam w poprzednich ciążach. Wiem tylko że przed porodem dzień lub dwa byłam mega senna, ale to organizm zbierał siły na poród. Ale chyba aż takiego zjazdu energii w 3 trymestrze nie miałam 🤔

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wciąż nie wybraliśmy imienia na 100% Czekam na ten najnowszy ranking imion gov za tamten rok i się nie mogę doczekać coś, powinien już być 😄

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się , że mam to juz ogarnięte bo totalnie nie mam siły podstawowych rzeczy zrobić wczoraj sie cały dzien córka zajmowałam bo mąz w pracy cały dzień a dzisiaj odpoczywam ale ppwiem szczerze , jakbym nie miala sily to wypralabym te ubranka i och nawet nie prasowała tylko te do wyjścia bym wyprasowała. Ja totalnie nie czuje i mąz chyba tez nie nawet potrzeby złożenia łóżeczka musze jeszcze ten rozmiar ubranek 62 przygotować jutro mam wizyte i zobaczymy jaka będzie waga bo juz sama nie wiem na co sie nastawiać.

Ostatnio chodze w ciuchach od męża koszulki po domu najlepiej sie sprawdzaja spodenki troche gorzej ale tez dają rade :D widzialam, że wiele kobiet tak robi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:45

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny przykro mi z powodu waszych dolegliwości i gorszego samopoczucia 😣 zdecydowanie ten przerywany sen w nocy nie pomaga..

@Truskawkowykompot nie wiem na ile u mnie jest to brak sił, a na ile lenistwo 🫣
    Ale rzeczywiście na końcówce jest ciężej, wkurzam się, że nie mogę pójść na dłuższe zakupy, bo zaraz chce mi się siku albo boli mnie wszystko jak chodze, więc ostatnio mnie robię.

@Zaniepokojona a jaką ostatnio wagę Tobie podali? Nie pamiętam czy wspominałaś 🫣🙂

Ja za to jutro mam wychodne, ale oczywiście długo nie posiedzę 😅 widzę się z szefową (mamy super kontakt) i z koleżanką, która kiedyś z nami pracowała. Od wielu lat się tak trzymamy i raz na jakiś czas się spotykamy. Fajnie, że chcą się ze mną spotkać jeszcze przed moim rozwiązaniem 😇

ZOSIA88, Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g
    32+5 - 2250 g

📆04.02 i 11.02 ➡️ badania (36-37tc)
    ⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

preg.png
  • Zaniepokojona1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Ehh dziewczyny przykro mi z powodu waszych dolegliwości i gorszego samopoczucia 😣 zdecydowanie ten przerywany sen w nocy nie pomaga..

@Truskawkowykompot nie wiem na ile u mnie jest to brak sił, a na ile lenistwo 🫣
    Ale rzeczywiście na końcówce jest ciężej, wkurzam się, że nie mogę pójść na dłuższe zakupy, bo zaraz chce mi się siku albo boli mnie wszystko jak chodze, więc ostatnio mnie robię.

@Zaniepokojona a jaką ostatnio wagę Tobie podali? Nie pamiętam czy wspominałaś 🫣🙂

Ja za to jutro mam wychodne, ale oczywiście długo nie posiedzę 😅 widzę się z szefową (mamy super kontakt) i z koleżanką, która kiedyś z nami pracowała. Od wielu lat się tak trzymamy i raz na jakiś czas się spotykamy. Fajnie, że chcą się ze mną spotkać jeszcze przed moim rozwiązaniem 😇
    Ostatnio ok 2 kg ( margines błędu ok 300g podobno) i to było dokładnie 3 tyg temu. Dziś na badaniu dokładnie napisał 2100 z tym samym marginesem błędu. Ale po pomiarach mówi że nie widzi nic poza norma

Arga, Daga121222 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio mam zjazd energii, praktycznie codziennie muszę zrobić drzemkę. Dobrze, że większość rzeczy przygotowana
    Dziś mam wizytę o 18.20 i dla mnie to już późno,nie chce wychodzić mi się z domu. No ale musiałam się dostosować do pracy męża, żeby został z chłopakami

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ogromne zmęczenie utrzymuje się już od kilku tygodni. Prawie codziennie musze zrobić drzemkę 2-3h w ciągu dnia. W I trymestrze tak nie miałam.

Ja powoli zaczynam pakowanie do szpitala. Rozłożyłam to sobie na kilka dni, ale zajmie mi to pewnie jeszcze dłużej bo parę drobnych rzeczy mi zostało do kupienia. Tak patrzę na tą listę szpitalną i wydaje mi się ż tam jest tego bardzo mało. W dodatku mam mętlik w głowie, bo na szkole rodzenia ze szpitala podali zupełnie inną listę niż podają położne na fb. A jak się trafi to chciałabym mieć salę rodzinną i mąż będzie tam 48h ze mną, więc jak czegoś zabraknie to nie pojedzie do domu przywieźć. Pewnie wezmę więcej rzeczy na wszelki wypadek. Zastanawiam się czy tam też będzie dostęp do czajnika, żeby np. wyparzyć butelkę do podmywania krocza, albo mieć przegotowaną wodę do mycia pupy, żeby nie używać tylko chusteczek nawilżanych. Jak to jest u Was?

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵

08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷

🩺 11.02 - wizyta
    🩺 25.02 - wizyta
    🩺 11.03 - wizyta

preg.png
  • Kokosq Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję się po 3 prenatalnych. Ogólnie wszystko jest w porządku 🥰 Wojtuś ma już 2055g i jest w 64 percentylu. Pani doktor mówi, że na tą chwilę szacowana waga urodzeniowa może wynosić 3700-3800 więc bardzo mnie to uspokoiło.
    Udało się nawet podejrzeć buźkę, ale mnie ten widok wzruszył 🥹 już się nie mogę doczekać tej małej kuleczki 🥰

Sagi, ZOSIA88, Arga, Daga121222, aqq, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 928g 🩵
    7.01.2026 1648g 🩵

29.01.2026 III prenatalne ⏳
    5.02.2026 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png
‹‹ 447 448 449 450 451
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ