Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
O wow, ale wiadomości.
Ja mam póki co lampkę turystyczną z decathlonu na baterie (ale trzymają bardzo dlugo) i ona ma opcje swiatła czerwonego, plus różne stopnie światła białego. Spoko opcja, bo można ją przestawiać bez problemu, mam zamiar ją też zabrać do szpitala.
O ta. https://www.decathlon.pl/p/lampka-turystyczna-quechua-bl100-100-lumenow/_/R-p-172514?mc=8492468&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pl_t-perf_ct-shopp_ts-bra_f-cv_o-roas_xx-brand&gad_source=1&gad_campaignid=10575854825&gbraid=0AAAAADqDdfejTQyQrKR5eArbH3jbVQviD&gclid=Cj0KCQiA4pvMBhDYARIsAGfgwvxOHseDINIW7DAjh77oohMzswHIoW6zgrs8MuCesd2RMYjqmZWDpngaAmCeEALw_wcB
Ja dzis na spacerze z psem zwatpiłam w swoje możliwości... musiałam aż zrobić przerwę na ławce, bo mi się słabo zaczeło robić 🙊🙈 a to dopiero 34+2... a spacer wcale nie taki długi, ponad 2 km wolnym tempem. Zaczynam rozumieć o co Wam chodziło odnosnie końcówki ciąży...
Arga jesteś babka ze stali, serio 🤣🤣🤣
Jednorożec nieźle z tym mlekiem... u mnie nic a nic. Czuję, że coś się tam dzieje w piersiach, ale ani śladów bo mleku.
Bambusek super, że tak zawstydziłaś tego lekarza... i to w bardzo kulturalny sposób, muszę przyznać 👍 burak jeden.
Katt oby Cię ta grypa nie dopadła... trzymam kciuki, żebysmy wszystkie do porodu były w jak najlepszej kondycji.
bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg

-
Arga wrote:Mam uno ale mało go używałam. Teraz dokupię zestaw różnych tych końcówek bi może ten standardowy był dla mnie zły lub już po prostu miałam stabilizację pokarmu i mało mi leciało bo ogólnie nie używałam a jak chciałam wyjść to przez pół dnia odciągnęłam może z 20 ml 🫣🤔 ogólnie fajne, że są bez kabla tylko na USB bo kiedyś miałam z kablem to trudno się używało już przy raczkującym dziecku.
Miałam tę samą sytuację z ilością odciąganego mleka, ale nie ma co się dziwić, skoro robiłam to raz na kilka tygodni 😂
A mam neno bella twin. -
Ja właśnie też tak sobie wpadłam na pomysł, że odciągnę po 3 miesiacach a tam prawie nic 😅 ale młoda i tak nie chciała smoka i pić więc byłam tak naprawdę udupiona do rozszerzania dietySagi wrote:Miałam tę samą sytuację z ilością odciąganego mleka, ale nie ma co się dziwić, skoro robiłam to raz na kilka tygodni 😂
A mam neno bella twin. -
bambusek-94 wrote:
Przykro się czyta te wszystkie lekarskie historie. Masakra, zero empatii mają Ci lekarze. Ten mój wczoraj jak mu powiedziałam że bardzo mnie ta sytuacja stresuje a nie powinnam się denerwować bo mam problemy z ciśnieniem, że nie rozumiem dlaczego zarzuca mi kłamstwo i jeszcze podnosi na mnie głos - rozłączył się. Serio, burak roku. Złożę na niego mailową skargę w enel-medzie ale czy to coś da? A najlepsze że to nie zwykły lekarz tylko pan dr nauk medycznych...
Zgłoś dziada koniecznie. Nie wiem czy coś to da, ale warto mu podnieść ciśnienie. Grr. -
Arga wrote:Ja właśnie też tak sobie wpadłam na pomysł, że odciągnę po 3 miesiacach a tam prawie nic 😅 ale młoda i tak nie chciała smoka i pić więc byłam tak naprawdę udupiona do rozszerzania diety
Ja też, nawet dłużej, bo umówmy się, na początku tym rozszerzaniem to dziecko się nie naje.
Na szkole rodzenia jedna dziewczyna powiedziała, że przecież teraz są laktatory muszlowe, ona nie zamierza być uziemiona, itp.
Nie skomentowałam - może jej się uda, może będzie jej wygodnie, trzymam kciuki.
Arga lubi tę wiadomość
-
Mokrą koszulę nocną mialam z nocy. Włożyłam sobie wkładki laktacyjne .Sagi wrote:O kurczę. Ale to przenośnia, że troszkę mleka wyciekło, czy tak poważnie Cię zalało?
Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji 🙏
Mówiłam wczoraj mojej położnej że boje sie ze urodze juz a ona twierdzi ze mam sie nie przejmować bo może ciaza jest źle obliczona i starsza niż to wynika z tego co mówią. U mnie nie liczą tego z OM tylko z USG bo mam późne owulacje.11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
A jeszcze skoro przed takimi rozmowami uprzedzają, że są nagrywne to może warto wystąpić o odsłuchanie tej super ekstra porady...Sagi wrote:Zgłoś dziada koniecznie. Nie wiem czy coś to da, ale warto mu podnieść ciśnienie. Grr.
Arga lubi tę wiadomość
-
Z jednej strony rozumiem, że kobita nie chce być uziemiona,no ale ja patrzę na to inaczej -chcialas dziecko to może poświęć się trochę,poczuj się uziemiona...teraz takie czasy, że biegniemy, wszędzie się spieszymy. Może warto czasami wyhamowaćSagi wrote:Ja też, nawet dłużej, bo umówmy się, na początku tym rozszerzaniem to dziecko się nie naje.
Na szkole rodzenia jedna dziewczyna powiedziała, że przecież teraz są laktatory muszlowe, ona nie zamierza być uziemiona, itp.
Nie skomentowałam - może jej się uda, może będzie jej wygodnie, trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 13:26
Sagi, Arga, Katt lubią tę wiadomość
-
Nigdy przy kp nie czułam sie w żaden sposób uziemiona. Bardzo to lubiłam, ta bliskość i w ogóle, ale na wszelki wypadek nauczyłam chłopców butelki. Po porodzie z Jasiem jak mały mial dwa tygodnie musiałam pójść na caly dzień na oddzial bo mi odchody przestały schodzić i musiałam mieć łyżeczkowanie. Młody musial skorzystać z butelki nie było opcji teraz też małej pokaże butelkę ale nie bede odciągać mleka na zapas jak będzie trzeba dostanie mm
Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Ja od kiedy wróciłam do domu mam biegunke, wymioty i straszny ból pleców połączony z bólem brzucha jak na okres. Skonsultowałam się wczoraj ze swoją lekarz i mi powiedziała, że albo mi coś zaszkodziło albo to zwiastun nadchodzącego porodu i nie doczekam do terminu CC. Ogólnie jestem wymęczona, jestem w stanie tylko pić wodę, mam całkowity jadłowstręt.
Dodatkowo dzisiaj rano zeszły mi wszystkie obrzęki, nogi mam jak sprzed ciąży i czuję się 10kg lżej. Ale tak bardzo liczę na to, że to nie są oznaki, że to już zaraz 🙈
@jednorozec ja z tym mlekiem to już tak od początku grudnia się bujam i mnie zalewa co kilka dni. -
U mnie od jakiegoś 20 któregoś tygodnia mleko jest, ale to takie śladowe ilości, po kropelkach.
Jednorożec89, Zosia, Hermionka oby maluchy jednak doczekały spokojnie do terminu.
Za to mam już wynik GBS, ujemny. I zrobiłam sobie już wirusy, też ok. Więc w sumie mam komplet wyników w razie wWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 14:09
-
Mi jeszcze zostql HIV, i ostatnia Morfologia, w poniedziałek sobie podjadę to pograć w srode gin mi pobierze gbs i juz bede mieć komplet. Ciekawe czy środową wizyta będzie ostatnia czy jeszcze mi wyznaxzy jedna przed porodem11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Ja bede chciala karmic piersia i butelka jak wyjdzie nie wiem ale niestety zrobilam ten blad ze przy córce jak tylko udało się karmic piersia to dlugo nie podawalam butelki a potem byla potrzeba żebh z ojcem została to mieliśmy problem nie chce czuc sie tak uwiązana nawet jesli mialaby pic tylko z butli.
U mnie w piatek donoszona bedzie ciaza wiec po tym nuz mi wszystko obojetne napewno nie chce chodzic jak najdluzej z brzuchem bo jestem juz zmęczona. Od wczoraj daja mi leki na cisnienie pomimo ze juz parametry byly ok to dostaje po których spac mi się chce bardzo choc jedyny plus
Kolejne pobierabie krwi mnie za chwile czeka a potem mąz ma przyjechac z córką
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Ja czekam jeszcze na wynik GBS, a w środę mam zrobić wszystkie ostatnie badania już do porodu, wtedy też będę miała ciążę donoszoną ☺️
@Arga, tak. Ja mam zlecone badanie na HIV.
@Hermionka współczuję… takie kombo, mam nadzieję, se to nie jest zwiastun porodu 😩
Dżozu lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Hermionka o rany, ale Cię męczy. Trzymajcie się dzielnie 😉😉🤞🤞🤞💪💪💪starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg

i od razu sprawdzałam opinie może zły był na to że nie jestem oacjentka ktoregoś lekarza ze szpitala /