Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Kasiastaraczka zażywam, pueria duo activ albo prenatal 2, zastanawiałam się po prostu czy po porodzie trzeba je zmienić, czy sa jakieś specjalne przy karmieniu piersią 🙂
Znam Porodnik, właśnie mnie zainspirował do kupienia Tens i udało mi się wyhaczyć na vinted za 100 zl z wysyłką 😁😁 dokupiłam tylko elektrody. Już testowałam na nogach, na barkach... na krzyżach i na kostkach ponoć nie wolno aż do rozpoczęcia 1szych regularnych skurczy, jakoś tak to było.
@Zaniepokojona1234 gratulacje!!!!! ❤️❤️❤️ witamy Synka na świecie ❤️❤️❤️ trzymajcie się zdrowo.
@Jednorożec89 także gratuluję!!!🥳🥳 witaj Gabrysiu na świecie. Trzymam kciuki, żebyś mogła szybko tulić córkę i żeby ta dziurka nie była niczym poważnym.... zdrówka i spokoju!!!
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - wizyta gin.

-
@Jednorożec @Zaniepokojona gratuluję bobasów, witamy na świecie Antosia i Gabrysię 😊 Jesteście mega dzielne!
@Jednorożec obyś szybko zobaczyła się z córeczką, mam nadzieję że to nic poważnego ❤️
@Arga no niezła historia z tą drzemką i bananami 😅 nie masz lekko. Ale może jak pojawi się bobas to bunt się wyciszy? Nigdy nie wiadomo jak córka zareaguje, może akurat będzie lepiej? T3go Ci życzę 🙂 ja też miałam straszną awersję do zamówienia apteki. Najważniejsze że już wiesz czego Ci brakuje.
@Kasiastaraczka dużo zdrówka dla męża, mam nadzieję że się nie zarazisz. Dobrze że z chłopcami już lepiej 🙂 mój mąż też wczoraj coś się skarżył że się średnio czuje i zrobił sobie drzemkę popołudniu (czego nigdy nie robi) a teraz też jeszcze śpi. Zobaczymy jak się obudzi, liczę na to że ten sen go zregeneruje.
My dziś nedziemy po bazę do fotelika. W sklepie dziecięcym są dni marki cybex i liczymy na jakiś rabat
dodatkowo wczoraj zamówiliśmy wanienkę na stelażu. Mam nadzieję że przyjdzie w całości i bedzie ok.
Kasiastaraczka, Arga, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Byla u mnie położna przed chwilą bo dzwoniła i powiedzialam jej o tej sytuacji że mlody taki wiotki sie zrobił nie pokoiła się bo miał tą żóltaczke i jak to już uslyszalam że moze nas szpital czekać to aż zdrętwiałam
ale żołtaczka mniejsza dalej mam wybudzac co 2 h zapomniałam już ile to na poczatku jest stresu
Zosia i jak z tą żóltaczką? Idziecie na jakieś badania?starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - wizyta gin.

-
Dżozu ja próbowałam wywołać drugi poród tensem, przyczepialam nad kostkami, ale nie szło
Bambusek no ja chorowałam pierwsza, więc liczę, że mnie już nie weźmie nic 😄 mam jeszcze kaszel,odrywa mi się
Udanych zakupów 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:27
Dżozu, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Serdecznie Wam gratuluję Antosia 💙 i Gabrysi 🩷. Cudownych chwil, samych radości z macierzyństwa Wam życzę 🫶🏻
Od dzisiaj mam ciążę donoszoną 37 tc. Za trzy tygodnie równo planowa 💣 Ja w szoku jestem, bo wczoraj mąż mnie zabrał na ostatnie wyjście bez dzieci przed porodem, a tak naprawdę z zmowie z dziewczynami zrobili mi kameralne baby shower. Spokojna kolacja z dziewczynami. Zrobiło mi się mega miło.
Imię dalej nie wybrane. Nic mi do malucha nie pasuje, mam pustkę w głowie. Jest dużo ładnych imion, ale jakoś to musi być to „jego”. Czy coś ze mną jest nie tak 🤔
Aliana, Arga, Sagi, Daga121222, Kokosq, Dżozu, Kasiastaraczka, bambusek-94, _Hope, Go0cha, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
https://norsan-omega.pl/shop/zestaw-omega-3-arktis-3-kapsulki-sztuki/
Jednak zastanawiam się nad tym, mocno polecane a
Moje starszaki wolą kapsułki i młoda też sobie z tym radzi tylko później wypluwa te otoczki 🤔 może styknie nam na dwa miesiące z ich tępem pochłaniania tych omeg. Mają tak falowo, że muszą się nasycić, młoda to najbardziej, brała mi po pięć, sześć na raz i jeszcze by chciała 🤣 🫣 -
Jednorożec89 wrote:Wczoraj o 18.29 przyszła na świat Gabrysia nasz maleńki skarb. Wazy 2750 g dostala 10 PTK ale widzilismy ją z mężem przez dosłownie moment bo maleńka dziurkę w pidbiebieniu i od razu pojechała na neonarologie gdzie sprawdzają jak będzie jej to przeszkadzać w jedzeniu:(
Gratulacje!!!! ❤️ -
@Kasiastaraczka dużo zdrowia dla męża! No i mam nadzieję, że Ciebie nic nie złapie 😬
@Carla, ale super 😍 i do tego ta niespodzianka 🥳
Kasiastaraczka, Carla lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳25.02 ➡️ ostatnia wizyta (39tc)

-
Jednorożec gratuluje.
Dżozu stresu sie najadłam przed wczoraj ciezko mi tez go karmic bo on lraktycznie caly czas spi wczoraj troche lepiej była położna wieczorem ogladała go i jest już spoko. W nocy malo co odciagnelam pokarmu wiec dalam mu jeszcze na dobitke mm mi akurat mm dupe ratuje z córką podobnie było zanim karmilam naprawde piersią -
Zosia nie przejmuj sie tym mm miały też nie raz dupe uratowało. Nigdy nie odciągałam mleka na zapas i teraz też nie zamierzam. Jak mi braknie dołożę butki i tyle.ZOSIA88 wrote:Jednorożec gratuluje.
Dżozu stresu sie najadłam przed wczoraj ciezko mi tez go karmic bo on lraktycznie caly czas spi wczoraj troche lepiej była położna wieczorem ogladała go i jest już spoko. W nocy malo co odciagnelam pokarmu wiec dalam mu jeszcze na dobitke mm mi akurat mm dupe ratuje z córką podobnie było zanim karmilam naprawde piersią
Jeszcze mi dziecka nie przynieśli. Już mnie roznosi.11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Gratulacje donoszonej ciąży 🙂Carla wrote:Dziewczyny,
Serdecznie Wam gratuluję Antosia 💙 i Gabrysi 🩷. Cudownych chwil, samych radości z macierzyństwa Wam życzę 🫶🏻
Od dzisiaj mam ciążę donoszoną 37 tc. Za trzy tygodnie równo planowa 💣 Ja w szoku jestem, bo wczoraj mąż mnie zabrał na ostatnie wyjście bez dzieci przed porodem, a tak naprawdę z zmowie z dziewczynami zrobili mi kameralne baby shower. Spokojna kolacja z dziewczynami. Zrobiło mi się mega miło.
Imię dalej nie wybrane. Nic mi do malucha nie pasuje, mam pustkę w głowie. Jest dużo ładnych imion, ale jakoś to musi być to „jego”. Czy coś ze mną jest nie tak 🤔
Super, że udało się wyjście z mężem,a tak naprawdę spotkanie niespodzianka,mega mile 🥰
Spróbuj wpisać w czata gpt imiona dzieci, może dopasuje Ci imię 😄a jak nie to urodzisz i może coś zobaczysz w oczkach bobasa i będziesz wiedziała
Carla lubi tę wiadomość
-
My do tej pory piliśmy norsan,a wczoraj kupiłam w aptece Lysi i też jest ok. Czytałam w necie, że dobrze wypadł w badaniachArga wrote:https://norsan-omega.pl/shop/zestaw-omega-3-arktis-3-kapsulki-sztuki/
Jednak zastanawiam się nad tym, mocno polecane a
Moje starszaki wolą kapsułki i młoda też sobie z tym radzi tylko później wypluwa te otoczki 🤔 może styknie nam na dwa miesiące z ich tępem pochłaniania tych omeg. Mają tak falowo, że muszą się nasycić, młoda to najbardziej, brała mi po pięć, sześć na raz i jeszcze by chciała 🤣 🫣 -
Dziękuję 🙂 nie no mam nadzieję, że mnie już nic nie złapie,bo ja pierwsza chorowałam 🙃Daga121222 wrote:@Kasiastaraczka dużo zdrowia dla męża! No i mam nadzieję, że Ciebie nic nie złapie 😬
@Carla, ale super 😍 i do tego ta niespodzianka 🥳 -
Lysi kupiłam bezsmakowyArga wrote:A które kupiłaś bo one są różne i zastanawiam się czy smakowe warto kupić czy jednak nie da się tego pić 🤔
Norsan pijemy total cytrynowy -
Pytanie,
Czy sprawdził się Wam kokon/gniazdo niemowlęce? Pytam, bo przy dwójce rozbrykanych starszaków może ten gadżet ma sens, jak mały będzie leżał na kanapie, naszym łóżku itp.? Wiem, że to sprawa na 5-6 miesięcy max, ale można takie coś dorwać używane na 40-60 zł. Zawsze takie coś można też na wyjazd wziąć, do rodziców, gdzie nie ma łóżeczka.
Kupować/nie kupować? 🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:16
-
Carla wrote:Pytanie,
Czy sprawdził się Wam kokon/gniazdo niemowlęce? Pytam, bo przy dwójce rozbrykanych starszaków może ten gadżet ma sens, jak mały będzie leżał na kanapie, naszym łóżku itp.? Wiem, że to sprawa na 5-6 miesięcy max, ale można takie coś dorwać używane na 40-60 zł. Zawsze takie coś można też na wyjazd wziąć, do rodziców, gdzie nie ma łóżeczka.
Kupować/nie kupować? 🤨
U mnie nie był używany, teraz w nocy śpi w nim pies
Też na szczęście kupiłam jakiś tani.