Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nigdy nie miałam gniazda,kokonu,ale mam kosz MojżeszaCarla wrote:Pytanie,
Czy sprawdził się Wam kokon/gniazdo niemowlęce? Pytam, bo przy dwójce rozbrykanych starszaków może ten gadżet ma sens, jak mały będzie leżał na kanapie, naszym łóżku itp.? Wiem, że to sprawa na 5-6 miesięcy max, ale można takie coś dorwać używane na 40-60 zł. Zawsze takie coś można też na wyjazd wziąć, do rodziców, gdzie nie ma łóżeczka.
Kupować/nie kupować? 🤨
Właśnie, dziewczyny z Warszawy, które urodziły -zlozcie wniosek o wyprawkę warszawiaka 😄 -
Ja niestety nie doradzę 🫣 ale mimo wszystko kupiłam, bo chociażby rożek będzie później służył jako taka mata do leżenia - nawet na wyjazdy 😇 ale kokon też mamy, kupiliśmy w zestawieCarla wrote:Pytanie,
Czy sprawdził się Wam kokon/gniazdo niemowlęce? Pytam, bo przy dwójce rozbrykanych starszaków może ten gadżet ma sens, jak mały będzie leżał na kanapie, naszym łóżku itp.? Wiem, że to sprawa na 5-6 miesięcy max, ale można takie coś dorwać używane na 40-60 zł. Zawsze takie coś można też na wyjazd wziąć, do rodziców, gdzie nie ma łóżeczka.
Kupować/nie kupować? 🤨👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳25.02 ➡️ ostatnia wizyta (39tc)

-
Mialam kokon z poprzednim dzieckiem ale bardziej przeszkadzał niz pomagał teraz nie kupowałam ale jesli ma Ci ulatwic chociaz na troche to warto kupić
przewijak tez nie bedzie wieki uzywany i inne rzeczy potem mozna sprzedac albo tanszy kupic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:01
-
U mnie super. Lekko szczypie także nie mam co narzekać. Martwi mnie tylko że rano miałam lekkie krwawienie a teraz nic.. mam zgłosić jak coś na obchodzieZOSIA88 wrote:Dziewczyny jak się czujecie jak Wam poszła pionizacja ?
ZOSIA88, Kasiastaraczka, Arga, Kokosq, Dżozu, _Hope lubią tę wiadomość
-
Możliwe, że zaraz ruszy. Po cc to raz więcej raz mniej leci. Najwięcej jak się leży bo położne jeszcze Ci naciskają.Zaniepokojona1234 wrote:U mnie super. Lekko szczypie także nie mam co narzekać. Martwi mnie tylko że rano miałam lekkie krwawienie a teraz nic.. mam zgłosić jak coś na obchodzie
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
-
U mnie sama pionizacja była naprawdę ok bo jeszcze byłam mocno nafaszerowana lekami i teraz jest troche gorzej ale dajemy radę. Jak boli to proszę i dostaje kroplówkę z lekami od razu.
Młodą mi przynieśli najedzoną i zadowoloną teraz śpi. Zapomniałam jak niespokojny potrafi byc sen noworodka. Czekam ze zglodnieje i spróbujemy dać sie do cyca
Arga, Daga121222, Kokosq, Kasiastaraczka, Dżozu, Pfry, aqq, _Hope, Zaniepokojona1234, Carla, bambusek-94, Kłębuszek lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Jednorożec i Zaniepokojona - gratulacje dziewczyny 🥳, witajcie Maluszki na świecie ❤️❤️🥹
Super, że pionizacja poszła Wam sprawnie 👍
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06 - NATURALS ⏸️ 😭🤞Cudzie trwaj! 🪄✨🩷

-
Ja im bliżej tym bardziej tego nie chcę 🫣 boję się, że tylko dwa tygodnie po będzie partner. Niestety nie mogę nie pójść na to cięcie a bardzo bym chciała po prostu zostać w domu i zobaczyć co by było 🤣 🫣. Ten ból przy wstawaniu w nocy mnie trochę paraliżuje bo już to znam 🫣 😭 i wiem, że do przeżycia ale nie tyle razy🫣 😭Sagi wrote:Ale Wam zazdroszczę, że cięcia i pionizacje za Wami 🥹
-
U mnie chyba najgorsza byla 2 -3 doba ale z każdym dnien lepiej dzisiaj już normalnie sprzatalam nie czuje w ogole ze dziecko mam bo spi i je i zmiana pampersa na zmiane szkoda tylko ze nie moge go karmic piersia bo go tak ten rytm meczyArga wrote:Ja im bliżej tym bardziej tego nie chcę 🫣 boję się, że tylko dwa tygodnie po będzie partner. Niestety nie mogę nie pójść na to cięcie a bardzo bym chciała po prostu zostać w domu i zobaczyć co by było 🤣 🫣. Ten ból przy wstawaniu w nocy mnie trochę paraliżuje bo już to znam 🫣 😭 i wiem, że do przeżycia ale nie tyle razy🫣 😭
Daga121222, Kasiastaraczka, Dżozu, Arga, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Bardzo powoli… Dopóki byłam w szpitalu to robiłam tak, że podnosiłam troszkę oparcie łóżka, odpychałam się nogami do góry, podnosilam trochę oparcie łóżka, odpychałam sie do góry… i tak w miarę możliwości do jak najbardziej siedzącej pozycji i z niej wstawałam. W domu już przez bok.
-
No na poczatku ciezko staralam się na boku ale w szpitalu tez duze ulatwienie bo mieli fajne lozka regulowane na pilot .Zaniepokojona1234 wrote:Dziewczyny ktoe miały kiedyś cesarkę… jak wstawałyście? Przez bok mi strasznie ciężko do tego w jednym boku przy szwie mnie bardzo kłuje jakby nerw i to mi bardzo utrudnia… nie wiem jak sobie ulatwic
-
Zaniepokojona1234 wrote:Dziewczyny ktoe miały kiedyś cesarkę… jak wstawałyście? Przez bok mi strasznie ciężko do tego w jednym boku przy szwie mnie bardzo kłuje jakby nerw i to mi bardzo utrudnia… nie wiem jak sobie ulatwic
Przez bok, ale z ręką uciskającą ranę - położne nauczyły mnie żeby położyć dłoń tam gdzie jest cięcie i docisnąć ranę wtedy te mięśnie mają podparcie i dużo mniej ciągnie bo ich tak nie angażujesz. Przez bok tzn totalnie z brzegu łóżka i najpierw nogi na dół, a później można się podciągnąć ręką albo za wyciąg jeśli jest albo za to zabezpieczenie na łóżku. Jak nie ma obu to podeprzeć się łokciem i później wstać (na dwa razy) -
My dziś zamówiliśmy bazę i fotelik dla bobo. Okazało się że odbiór za 2 tygodnie więc w sumie w ostatnim momencie się za to zabraliśmy 😅 dostaliśmy też 10% rabatu i wyszło 150zł taniej od najtańszej oferty w sieci, a jednak sprawdzili czy fotelik pasuje do auta więc jesteśmy mega zadowoleni 🙂
Po powrocie wzięliśmy się za porządek w naszym pomieszczeniu-graciarni i sporo rzeczy wyleciało. Jeszcze zostaje nam do ogarnięcia skrzynia z gratami i jedna szafa w salonie plus wycieczka na PSZOK. Potem sprzątanie całego domu i będziemy redi 😀
Kasiastaraczka, Sagi, Arga, Dżozu, Carla lubią tę wiadomość
-
alta marea wrote:Przez bok, ale z ręką uciskającą ranę - położne nauczyły mnie żeby położyć dłoń tam gdzie jest cięcie i docisnąć ranę wtedy te mięśnie mają podparcie i dużo mniej ciągnie bo ich tak nie angażujesz. Przez bok tzn totalnie z brzegu łóżka i najpierw nogi na dół, a później można się podciągnąć ręką albo za wyciąg jeśli jest albo za to zabezpieczenie na łóżku. Jak nie ma obu to podeprzeć się łokciem i później wstać (na dwa razy)
O właśnie, trzymać się za ranę.
I wymyślić jakieś słowo którego będziesz używać zamiast się śmiać
alta marea lubi tę wiadomość
-