Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    A może Twojego z piersi po prostu więcej pije za jednym zamachem niż mm? (A nie ma jak tego sprawdzić przecież :P)
    Gdzieś tam kiedyś widziałam filmik że nawet jak dziecko ulewa, to to tylko złudzenie optyczne i na ogół nie jest tego ulania tak dużo.
    Tak sobie pocieszająco gdybam.
    Czy ja wiem dzisiaj tego sporo jednak ulewania. Chyba tez jakis dolek mnie dopadł że nie dam rady.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Czy ja wiem dzisiaj tego sporo jednak ulewania. Chyba tez jakis dolek mnie dopadł że nie dam rady.
    Ulewanie to normalna rzecz. Może więcej powietrza łyka bo musi się trochę namęczyć i wtedy się wścieknie i już leci a z butli to luksus. Nie wkręcaj sobie bo skoro ulewa to też znak, że się najada, twoje mleko jest dostosowane pod twoje dziecko i nie powinnaś się cieszyć, że pije i dać wam czas na stabilizację i wtedy zobaczysz jak to wszystko wygląda.

age.png

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Ja sobie teraz kupiłam pueria duo active i biorę od wczoraj i chcę też brać podczas kp.
    Nie ma to jak zmienić preparat na taki z dobrym składem na sam koniec ciąży. Brawo ja 👌
    Czy coś extra, to zobaczę po porodzie, jak będzie u mnie z żelazem na przykład.

Ja też się przerzucam teraz na pueria duo active. Do tej pory brałam wszystko osobno ale akurat mi się kończy więc chce się przerzucić na mniejszą ilość tabletek.

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷

🩺 25.02 - wizyta
    🩺 11.03 - wizyta

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    My dostaliśmy jeszcze polecajkę na mleko kozie Capri Care, czy któraś z Was kojarzy? Klienci mojego męża korzystają i są zadowoleni 🤔
    Ooo też mam tą poduszkę, dostałam od dziewczyn na baby shower 🙂 później może być nawet jako poduszka dekoracyjna, akurat pasuje nam do kolorystyki w sypialni 😅
    My korzystaliśmy przez chwilę z capri care przy pierwszym synku,było to ok,ale ogólnie to u nas mm było na zasadzie dokarmiania,a nie głównego pokarmu

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Zamówilam Laktowit.

Dzirwczyny, Czy po porodzie macie upatrzone jakies suplementy? Slyszałam, ze dobrze zazywac dha, żeby maluszek miał w mleku z piersi. Ale coś więcej na wsparcie naszych organizmow po ciąży? Myślałyście o tym?
    Ja będę brać te co w ciąży,ale ja wszystko biorę oddzielnie
    Co do dha to pijemy rodzinnie eqology,norsan,a dziś kupiłam w aptece Lysi
    Dalej będę łykać jod,B complex, Wit d
    Sprawdzę po porodzie jak z hemoglobina, więc pewnie przez jakiś czas zelazo

A do tej pory nie brałaś dha? Jakiś suplement ciążowy, który łykasz pewnie ma te kwasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:22

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
‹‹ 518 519 520 521 522
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ