Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ja wiem dzisiaj tego sporo jednak ulewania. Chyba tez jakis dolek mnie dopadł że nie dam rady.Sagi wrote:A może Twojego z piersi po prostu więcej pije za jednym zamachem niż mm? (A nie ma jak tego sprawdzić przecież
)
Gdzieś tam kiedyś widziałam filmik że nawet jak dziecko ulewa, to to tylko złudzenie optyczne i na ogół nie jest tego ulania tak dużo.
Tak sobie pocieszająco gdybam. -
Ulewanie to normalna rzecz. Może więcej powietrza łyka bo musi się trochę namęczyć i wtedy się wścieknie i już leci a z butli to luksus. Nie wkręcaj sobie bo skoro ulewa to też znak, że się najada, twoje mleko jest dostosowane pod twoje dziecko i nie powinnaś się cieszyć, że pije i dać wam czas na stabilizację i wtedy zobaczysz jak to wszystko wygląda.ZOSIA88 wrote:Czy ja wiem dzisiaj tego sporo jednak ulewania. Chyba tez jakis dolek mnie dopadł że nie dam rady.
-
Sagi wrote:Ja sobie teraz kupiłam pueria duo active i biorę od wczoraj i chcę też brać podczas kp.
Nie ma to jak zmienić preparat na taki z dobrym składem na sam koniec ciąży. Brawo ja 👌
Czy coś extra, to zobaczę po porodzie, jak będzie u mnie z żelazem na przykład.
Ja też się przerzucam teraz na pueria duo active. Do tej pory brałam wszystko osobno ale akurat mi się kończy więc chce się przerzucić na mniejszą ilość tabletek.30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
🩺 25.02 - wizyta
🩺 11.03 - wizyta

-
My korzystaliśmy przez chwilę z capri care przy pierwszym synku,było to ok,ale ogólnie to u nas mm było na zasadzie dokarmiania,a nie głównego pokarmuDaga121222 wrote:My dostaliśmy jeszcze polecajkę na mleko kozie Capri Care, czy któraś z Was kojarzy? Klienci mojego męża korzystają i są zadowoleni 🤔
Ooo też mam tą poduszkę, dostałam od dziewczyn na baby shower 🙂 później może być nawet jako poduszka dekoracyjna, akurat pasuje nam do kolorystyki w sypialni 😅 -
Ja będę brać te co w ciąży,ale ja wszystko biorę oddzielnieDżozu wrote:Zamówilam Laktowit.
Dzirwczyny, Czy po porodzie macie upatrzone jakies suplementy? Slyszałam, ze dobrze zazywac dha, żeby maluszek miał w mleku z piersi. Ale coś więcej na wsparcie naszych organizmow po ciąży? Myślałyście o tym?
Co do dha to pijemy rodzinnie eqology,norsan,a dziś kupiłam w aptece Lysi
Dalej będę łykać jod,B complex, Wit d
Sprawdzę po porodzie jak z hemoglobina, więc pewnie przez jakiś czas zelazo
A do tej pory nie brałaś dha? Jakiś suplement ciążowy, który łykasz pewnie ma te kwasyWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:22
-