Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ładnie sobie waży, moja na ostatniej wizycie w 35 prawie 3100, następną wizytę mam w 38 pewnie też już będzie 3500 albo i lepiej.Daga121222 wrote:Jestem w domku 🙂 na szczęście nie było wskazań do zatrzymania mnie.
Krwawienie pojawiło się przez skracającą się szyjkę i dodatkowo mam rozwarcie na 2 cm 🥹
Jeśli pojawią się znów jakieś niepokojące objawy albo rozpoczną się skurcze to mam oczywiście zgłosić się do szpitala. A gdyby akcja się nie rozpoczęła sama to 4 marca mam się już zgłosić na przyjęcie do szpitala i będą wywoływać poród ze względu na to, że jestem po IVF.
Także w każdej chwili może się coś zacząć.
Pani dr powiedziała, że dzisiaj już lepiej odpuścić, ale jeśli jutro nie będzie żadnych plamień to śmiało możemy współżyć, żeby przyspieszyć poród. A dzisiaj mam odpoczywać 😇
Jak rano byłam zestresowana, tak teraz jestem zadowolona, że cos tam zaczyna się dziać!
Malutka waży około 3600 g 🌸
Pierwsza córka w 38 miała 3500 a ostatecznie urodziła się 3850, peweni będzie u nas podobna waga dzieci
Daga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Gośka 34, Marcin 38.
Córka Eliza 11.2023
Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026
18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷
21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷
22+4. 547 gram bobasa 🩷
24+3 krzywa 84.7/151/135
25+4. 892 gram cukiereczka 🩷
29+2. 1532 gram dziewczynki🩷
32+3. 2500 gram 🫣🩷
35+2. 3080 gram niuni🩷

-
W domu będzie zupełnie inaczej, zobaczysz🙂Jednorożec89 wrote:Powiem wam ze jestem tak psychicznie i fizycznie rozjechana ze nie wiem czy mam siłę walczyć o to kp. Moze w domu spojrze na to inaczej na razie jestem ciągle w nerwach i laktacje swoje to robiGośka 34, Marcin 38.
Córka Eliza 11.2023
Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026
18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷
21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷
22+4. 547 gram bobasa 🩷
24+3 krzywa 84.7/151/135
25+4. 892 gram cukiereczka 🩷
29+2. 1532 gram dziewczynki🩷
32+3. 2500 gram 🫣🩷
35+2. 3080 gram niuni🩷

-
To sa hormony duzo się działo na końcówce ciąży. Z kazdym dniem bedzie coraz lepiejJednorożec89 wrote:Zadręczam was ale potwornie sie boje ze znow bedzie spadać. Serio. Każde karmienie to dla mnie stres ze je za malo, oceniam każdy mililitr mleka. Lekarz powiedział ze spadła 10 procent wiec nie mam juz miejsca na błąd.
Temat piersi zarzucam do wypisu. Niech się dzieje co chce. Odciągać też nie bede bo nie mam siły na to. Najwyżej będziemy mm.
Wykoncze sie.
Dzisiaj byłam u psychologa, była inna Pani doktor. Wysłuchała mnie, ale teraz siedzie i ryczę bo dałam jej moje mleko. Jakieś 20 mm I ona nie chce juz dojadać mm, butelki nie chce widzieć po takim czymś. Więc zapominam o kp teraz ważniejsze jest co innego.
Ps. Właśnie przyszła położna i zabrała małą powiedziała ze ja pokarmi i trochę zostanie u nich żebym mogł dychnąć
beda kryzysy. Ja praktycznie w ogole piersia nie karmilam w szpitalu 2 razy mi przystawily , nie odciagałam tez pokarmu a pokarm mimo wszystko nie zanikł
spokojnie w domu sobie ogarniesz i tez zweryfikujesz czy w ogole chcesz karmic piersia bo plany planami a zycie weryfikuje ja sama nie wiem jak to bedzie wygladac nie chce tez z butelki rezygnowac bo bede mogla zostawic dziecko z mezem a czeka mnie jeszcze jedna operacja.
-
Tak naprawdę czytam i nie wierzę, że aż tak Ci to wszystko utrudniają. Ile wy już tam jesteście? Moje dzieci też spadały poniżej tych 10% ale później odbijały. Ogólnie to dziwne że waga spada przy dokarmianiu. Bardzo Ci współczuję tego całego stresu, nie tak to powinno wyglądaćJednorożec89 wrote:Zadręczam was ale potwornie sie boje ze znow bedzie spadać. Serio. Każde karmienie to dla mnie stres ze je za malo, oceniam każdy mililitr mleka. Lekarz powiedział ze spadła 10 procent wiec nie mam juz miejsca na błąd.
Temat piersi zarzucam do wypisu. Niech się dzieje co chce. Odciągać też nie bede bo nie mam siły na to. Najwyżej będziemy mm.
Wykoncze sie.
Dzisiaj byłam u psychologa, była inna Pani doktor. Wysłuchała mnie, ale teraz siedzie i ryczę bo dałam jej moje mleko. Jakieś 20 mm I ona nie chce juz dojadać mm, butelki nie chce widzieć po takim czymś. Więc zapominam o kp teraz ważniejsze jest co innego.
Ps. Właśnie przyszła położna i zabrała małą powiedziała ze ja pokarmi i trochę zostanie u nich żebym mogł dychnąć -
@Jednorożec mam nadzieję że wkrótce was wypiszą do domu, a potem na spokojnie w domowych warunkach podejmiesz najlepszą dla Was decyzję co do karmienia. Będzie dobrze!
@Hope my chyba kupimy laktowid, ale jeszcze nie zamawiałam
@Kasia tak, też czytałam że najlepiej badać pasożyty w okolicy pełni. Taki mam plan 🙂 ale lekarz mówi że raczej ryzyko zarażenia się jest niewielkie.
@Daga to super wieści! Ciało się szykuje na poród 😊 co do kuwety to ja jej nie ogarniam odkąd jestem w ciąży. Sprzątałam jej może z 5 razy tylko w szczególnych sytuacjach jak nie bylo męża i zawsze w rękawiczkach. Ale no wiadomo że kot wszędzie włazi więc zarazić sie można na różne sposoby
ale tak jak pisałam, lekarz mówi żeby nie panikować.
Ja już po wizycie, szyjka dalej się skraca ale jest zamknięta i skierowana do tyłu. Wszystko wygląda ok a bobas ma już 2330g 💙 GBS pobrany.
Sagi, aqq, Dżozu, Arga, Daga121222, _Hope, Kokosq, ZOSIA88, Go0cha, Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość
-
Ja oddalam na 2 doby na noc zle sie bardzo czułam po cc i wolalam oddac dziecko niz krzywde mu zrobić. Na dodatek zaproponowaly mi tez w 1 dobie po poludniu jakbym chciala sie przespać. Polozne w szpitalu byly naprawde dobre . A na koniec dostalam jeszcze do domu 5 buteleczek mm wiec sie tez nie martwiłam. Jednym kobietom orzeszkadza te dokatmianie innym wrecz przeciwnie ja wiedzialam ze w domu rozkrece laktacje. Dzisiaj juz sie karmimy piersiąalta marea wrote:Przyznam się szczerze, że nie do końca rozumiem te praktyki zabierania dzieci przez położne. Nie możecie ich mieć non stop ze soba? Czy nie chcecie? Wiadomo, ze jak mama jest w zlej kondycji to potrzebna jest pomoc, ale gdzie lezy ta granicą?
Ja mam tez inne podejscie do tego moja córka urodzila sie z niska waga i dla mnie priorytetem nie bylo kp tylko w ogole karmienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:23
alta marea lubi tę wiadomość
-
Jednorożec, byle do wyjścia do domu i na spokojnie sobie to wszystko poukładacie...
My też po wizycie, Mała ok. 3500, ponoć nogi dłuuugie, na poprzednim usg też mówiła, że długie wychodzą 😃
Dziś bez większych oznak przepowiadajacych poród, ale zrobiła też masaż szyjki.
W piątek mamy się zgłosić na ktg, zobaczymy czy się coś ruszy...
Sagi, Dżozu, Arga, Go0cha, _Hope, Kokosq, Daga121222, ZOSIA88, bambusek-94, Kłębuszek, Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość
-
@Hope ja kupiłam 2 puszki Laktowit.
@Jednorożec89 też bym zaczela zastanawiać się nad wypisem na żądanie... myślę, że jesteś już okrutnie dojechana długim pobytem w szpitalu.
Dorodne te Wasze dzieciaczki już, Daga super że wszystko ok i że macie zielone światło na dalsze działania.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:40
Arga, _Hope, Daga121222, aqq lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - wizyta gin.

-
Przypuszczam ze jak nic sie nie zmieni to raczej kp nie będziemy chyba ze mała złapie jako taką technikę ale na razie ona nie ma siły do piersi po pierwsze jesy bardzo mała po drugie zołtaczka robi swoje wiec obecnie pierwszy wybór to mm zeby tyła, a w domu może spróbuję kpi może ona za kilka dni nabierze sił i spróbujemy kp. Zobaczę teraz ma przybierać i to jest prirytet
Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Napewno nie wypisywałabym się ze szpitala kiedyś po cc trzymali dlużej w szpitalu teraz tak trzymaja te 2 doby. Karmienie z butelki ma tez plusy bo wiesz ile to dziecko zjadlo a z piersi to skąd możesz wiedzieć. Ustaw sobie budzik co 2 h i wciskaj w mala jedzenie jesli nie chce popros o strzykawke.Jednorożec89 wrote:Przypuszczam ze jak nic sie nie zmieni to raczej kp nie będziemy chyba ze mała złapie jako taką technikę ale na razie ona nie ma siły do piersi po pierwsze jesy bardzo mała po drugie zołtaczka robi swoje wiec obecnie pierwszy wybór to mm zeby tyła, a w domu może spróbuję kpi może ona za kilka dni nabierze sił i spróbujemy kp. Zobaczę teraz ma przybierać i to jest prirytet
-
Jednorożec - bardzo Ci współczuję tych wszystkich stresów i emocji, nawet nie wyobrażam sobie jak się musisz czuć 😥 przecież sam zabieg CC jest mocno obciążający organizm i psychikę, a tu jeszcze dodatkowo tyle rzeczy. Przesyłam do Ciebie moc ciepłych myśli: jesteś dzielna, doświadczona, Malutkiej dobrze z Tobą, dasz radę że wszystkim - wdech, wydech. 🧘❤️
Daga - dobrze, że sprawdziłaś wszystko na wizycie 😊 widzę, że idziemy łeb w łeb. 💪Ja wczoraj miałam KTG i USG i wszystko okej, Mała też już miała trochę ponad 3,5 kg - ja jestem ciągle w szoku bo na USG u mojego lekarza była raczej z tych drobnych, ok. 40 percentyla, a tutaj na Izbie Przyjęć zupełnie inne, dużo wyższe pomiary 😅 więc ciekawa jestem czy w końcu będzie z tych drobnych, czy raczej większych brzdący - wiadomo, że sprzęt ma swoją dokładność 😅 fajnie, że u Ciebie już coś zanosi się na poród ❤️🤞 u mnie szyjka ponoć 2,5 cm wciąż, wysoko, zamknięta - mam wrażenie, że to potrwa jeszcze ponad 2 tygodnie 😅 kolejne KTG mam mieć 02.03 i 05.03 (w dniu terminu porodu).
Bambusek - 😱 szok, takie sprzątanie i akcja kotowa na koniec ciąży 🫣 powodzenia i trzymam kciuki, żeby wszystko było okej.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06 - NATURALS ⏸️ 😭🤞Cudzie trwaj! 🪄✨🩷

-
Czy ktoraś z Marcówek może rodzi w Krakowie? Tak z ciekawości pytam, bo może gdzieś się spotkamy nawet o tym nie wiedząc? 😁😇
A druga kwestia to czy któraś z Was nie kupuje MM przed porodem? 🤔 Ja na razie nie planowałam, na szkole rodzenia radziła nam położna, aby zobaczyć jak to będzie w szpitalu, jeśli tam wskoczy MM to żeby później kupić takie samo w domu, którym w szpitalu dokarmiali - wydaje mi się to dość logiczne rozwiązanie 🧐 ale w sumie dużo piszecie o kupowaniu puszek w razie gdyby były potrzebne, no i teraz kminię co robić 😅 kupować czy nie kupować - oto jest pytanie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:12
02.03.2023 HyCoSy ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
29.07 i 28.08 - IUI ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅

-
Wiesz co ja mysle ze ta puszka mm to niewielki koszt w porownaniu ze spokojem bo jednak po co narzucac sobie taka od razu presje na kp. Mleko lactowit niby miało być w aptece a nie ma mąż dzwonił po aptekach w mieście i jedynie na stronie internetowej. Zawsze mozesz nie otwierać takiego mleka i odsprzedać komuś a w sklepach sa te mm ale po tych aferach nie chciałoby mi sie sprawdzać która to partia mm tym bardziej , że kolezanka mi pisała , że mąz był kupić mm i sa te wycofane partie w sklepach !Pfry wrote:Czy ktoraś z Marcówek może rodzi w Krakowie? Tak z ciekawości czytam, bo może gdzieś się spotkamy nawet o tym nie wiedząc? 😁😇
A druga kwestia to czy któraś z Was nie kupuje MM przed porodem? 🤔 Ja na razie nie planowałam, na szkole rodzenia radziła nam położna, aby zobaczyć jak to będzie w szpitalu, jeśli tam wskoczy MM to żeby później kupić takie samo w domu, którym w szpitalu dokarmiali - wydaje mi się to dość logiczne rozwiązanie 🧐 ale w sumie dużo piszecie o kupowaniu puszek w razie gdyby były potrzebne, no i teraz kminię co robić 😅 kupować czy nie kupować - oto jest pytanie 😁
Ale jak już urodzisz to tez okaze się czy bedziesz tego mm potrzebowac czy nie daj znać
Pfry lubi tę wiadomość
-
Ja nie kupuje mm, myślałam, że może na zapas ale się wstrzymam i najwyżej będę walczyć z lakratorem i mrozić jeśli znajdę na to czas i chęci.
W ogóle dziś do mnie dotarło, że zostalo mi albo 3 albo 4 tygodnie do cc i chyba się trochę tego przeraziłam bo ogólnie jestem, jak to się mówi w czarnej du**e 🫣 😅.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
No właśnie argument spokojnej głowy i zaplanowania mnie nie przekonuje 😅 po latach niepłodności wiem, że niewiele da się w życiu zaplanować 😑 równie dobrze kupię dane mleko, a dziecko nie będzie chciało go w ogóle tknąć. Chyba na razie jestem team wstrzymanie się z tematem 😁 nie upieram się na KP - zobaczę jak będzie, ale wiadomo, że KP jest najbardziej ekonomiczne i w sumie nie trzeba bawić się w wyparzanie, grzanie, analizy składów itp. Na razie zainwestowałam w Femaltiker czekoladowy 😁 i dostałam też jakieś suple NANCare Nestle od położnej środowiskowej na rozkręcenie laktacji (chociaż mąż gardzi tym koncernem i jak to zobaczył to pogardził, mimo że dostałam za darmo 😅). Ale jak będzie - zobaczymy. Widzę, że temat lakatacji jest obszerny i mocno siedzący w głowie Młodych Mam 😵💫ZOSIA88 wrote:Wiesz co ja mysle ze ta puszka mm to niewielki koszt w porownaniu ze spokojem bo jednak po co narzucac sobie taka od razu presje na kp. Mleko lactowit niby miało być w aptece a nie ma mąż dzwonił po aptekach w mieście i jedynie na stronie internetowej. Zawsze mozesz nie otwierać takiego mleka i odsprzedać komuś a w sklepach sa te mm ale po tych aferach nie chciałoby mi sie sprawdzać która to partia mm tym bardziej , że kolezanka mi pisała , że mąz był kupić mm i sa te wycofane partie w sklepach !
Ale jak już urodzisz to tez okaze się czy bedziesz tego mm potrzebowac czy nie daj znać
02.03.2023 HyCoSy ✅
29.07 i 28.08 - IUI ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅

-
Zaraz nadgonię posty ale chciałam dać znać że we wtorek Wiktorek wita się ze wszystkimi! 💙
Urodził się dziś o 8:04, 38+3tc, 2980g, 49cm. Jest piękny, zdrowiutki 10/10. Ale nie ominęło się bez komplikacji. Po próbie porodu naturalnego, przywitaliśmy synka nagłym cc. Krzyczał jak mała sroczka jak go wyciągnęli
Po 6,5h skurczy takich że darłam się jakby mnie ze skóry obdzierani, te skurcze były bardzo nienaturalnie, małemu lekko spadło tętno, wzięłam znieczulenie bo czułam że nie dam rady już. Znieczulenie zdążyło zadziałać na dwa skurcze i od razu spadło mocno tętno, przebito też worek bo zrobiła się poduszka na jego głowie z worka owodniowego i to mogło go denerwować… no i wypłynęły już zielone wody więc w 5min byłam na sali operacyjnej. Cięcie zrobili błyskawicznie, 15min i synek był na świecie, przystawili mi go na chwilę do twarzy, później poszedł do taty na kangurowanie, a mnie zszyli w 20min. Pionizacja po 6h z synkiem u boku. Blizna praktycznie nie bolała, nogami ruszałam jak szalona żeby sprawnie wstać
udało się bez bólu głowy, zachęcano mnie do chodzenia, schylania się i kucania więc to robiłam i powiem Wam że teraz chodzę jakbym w ogóle nie miała
Operacji.
Jedyny problem mamy z karmieniem. Siarę mam, odciągam ręcznie do kieliszka ale niestety synek nie może złapać moich brodawek bo się zapadaja przy złapaniu
dzis nakarmiłam go 4-5ml odciągniętej siary ale na jutro już musimy coś wymyslec. Będziemy odciągać i próbować przystawiać. Ma chęć łapania ale ta brodawka wlansie mocno się zapada 
Jesteśmy z mężem razem w sali komercyjnej, wspaniała sprawa. Maluszek śpi ze mną jest bardzo spokojny z momentami małego gniewu i płaczków ale radzimy sobie
od 36h nie zmrużyłam oczu ale jego widok wynagradza mi wszystko 💙
Sagi, Arga, aqq, Daga121222, _Hope, Kokosq, bambusek-94, Carla, Kasiastaraczka, Go0cha, Tuśka88, Pfry, Dżozu, Katt lubią tę wiadomość
-
Zycze Ci aby kp sie udało;)Pfry wrote:No właśnie argument spokojnej głowy i zaplanowania mnie nie przekonuje 😅 po latach niepłodności wiem, że niewiele da się w życiu zaplanować 😑 równie dobrze kupię dane mleko, a dziecko nie będzie chciało go w ogóle tknąć. Chyba na razie jestem team wstrzymanie się z tematem 😁 nie upieram się na KP - zobaczę jak będzie, ale wiadomo, że KP jest najbardziej ekonomiczne i w sumie nie trzeba bawić się w wyparzanie, grzanie, analizy składów itp. Na razie zainwestowałam w Femaltiker czekoladowy 😁 i dostałam też jakieś suple NANCare Nestle od położnej środowiskowej na rozkręcenie laktacji (chociaż mąż gardzi tym koncernem i jak to zobaczył to pogardził, mimo że dostałam za darmo 😅). Ale jak będzie - zobaczymy. Widzę, że temat lakatacji jest obszerny i mocno siedzący w głowie Młodych Mam 😵💫
Aliana lubi tę wiadomość