Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm,a masz możliwość skonsultować z cdl? Czy Twoja położna jest cdl?Zaniepokojona1234 wrote:Ehh powiem wam że mam ogromny problem z karmieniem piersią. Wedle zaleceń położnej dokarmiam butelka bo za mało przybrał ale przez to już prawie w ogóle nie chce jeść piersi. Ja już nie wiem
co robię źle. Obawiam się że na dniach przejdziemy na mm. Wiem że to nie jest złe ale jest mi bardzo przykro
Presji oczywiście nie ma, ważne żebyś to czuła
A Ty ściągasz swoje mleko i podajesz z butelki czy tylko mm?
Bo ja pamiętam przy synku, że miałam zalecenia ściągać swoje i karmić najpierw piersią, później jeśli wystarczy mojego to moim i ewentualnie mm
Długo to trwało,bo prawie 3 m-ce,ale zeszliśmy z tego i byliśmy prawie 2 lata na cycu -
Ściągam swoje i dajeKasiastaraczka wrote:Hmm,a masz możliwość skonsultować z cdl? Czy Twoja położna jest cdl?
Presji oczywiście nie ma, ważne żebyś to czuła
A Ty ściągasz swoje mleko i podajesz z butelki czy tylko mm?
Bo ja pamiętam przy synku, że miałam zalecenia ściągać swoje i karmić najpierw piersią, później jeśli wystarczy mojego to moim i ewentualnie mm
Długo to trwało,bo prawie 3 m-ce,ale zeszliśmy z tego i byliśmy prawie 2 lata na cycu
jest też cel… patrzyła jak karmie
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Antoś 20.02.2026 💕 -
To już będzie zależało też od Waszej determinacji czy będzie Wam się chciało walczyć,bo to ciężka praca,emocje itpZaniepokojona1234 wrote:Ściągam swoje i daje
jest też cel… patrzyła jak karmie
Nie pamiętam kiedy dziecko powinno odzyskać swoją masę urodzeniową,ale mój pierwszy syn dopiero po trzech tygodniach ją odzyskał,a później też mało przybierał, przetrwaliśmy to choć łatwo nie było
A Twój mąż/partner wspiera Cię w tym? Ile ma urlopu? Bo jednak ściągać to mleko,wyparzać to też się schodzi...
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
-
Ma 4’tygodnie i bardzo mi pomagaKasiastaraczka wrote:To już będzie zależało też od Waszej determinacji czy będzie Wam się chciało walczyć,bo to ciężka praca,emocje itp
Nie pamiętam kiedy dziecko powinno odzyskać swoją masę urodzeniową,ale mój pierwszy syn dopiero po trzech tygodniach ją odzyskał,a później też mało przybierał, przetrwaliśmy to choć łatwo nie było
A Twój mąż/partner wspiera Cię w tym? Ile ma urlopu? Bo jednak ściągać to mleko,wyparzać to też się schodzi...
jak już uda mi się przystawić pierś to on daje butelkę odbija małego żebym mogła spać do następnego karmienia 
Na razie będziemy próbowali w środę kolejna wizyta położnej i modyfikujemy plan działania
najgorsze to patrzeć jak on krzyczy i próbować go przystawić. Wtedy się myśli czy to mm to jednak nie lepsza opcja żeby go też tak nie męczyć. Ważne żeby się najadał… nie chce też uparcie być przy kp jak mały ma przez to być tak niespokojny
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Antoś 20.02.2026 💕 -
Super, że Cię wspiera ❤️Zaniepokojona1234 wrote:Ma 4’tygodnie i bardzo mi pomaga
jak już uda mi się przystawić pierś to on daje butelkę odbija małego żebym mogła spać do następnego karmienia 
Na razie będziemy próbowali w środę kolejna wizyta położnej i modyfikujemy plan działania
najgorsze to patrzeć jak on krzyczy i próbować go przystawić. Wtedy się myśli czy to mm to jednak nie lepsza opcja żeby go też tak nie męczyć. Ważne żeby się najadał… nie chce też uparcie być przy kp jak mały ma przez to być tak niespokojny
Mój mąż też właśnie tak butelkowal synka, żebym ja mogła między sesjami odpocząć
Kurcze,no tak...
Jakiej drogi byście nie wybrali każda będzie dobra ❤️ -
Cześć ciocie Oliwia ur 26.02.2026r przez CC 1930g, 46 cm 10/10 w skali Apgar 🥰 w 35 tc, z racji tego że jest wczesniakiem jest na neonatologii
Kasiastaraczka, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷
13.01 28+5 991g 🫒
20.01 29+5 3 prenatalne 1470g 🫒🩷
26.02.2026 Oliwia 🫒🩷 -
Ojaciee,witaj Malutka na świecie ❤️ zdrówka i dużo sił 💪Patisonek 25 wrote:Cześć ciocie Oliwia ur 26.02.2026r przez CC 1930g, 46 cm 10/10 w skali Apgar 🥰 w 35 tc, z racji tego że jest wczesniakiem jest na neonatologii
A jak Ty się czujesz?
Podasz który to dokładnie tc z dniem? Wpiszę na pierwszą stronę
-