Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżozu wrote:Dziewczyny, które już urodziły - powiedzcie mi, czy po porodzie od razu odczuwa się jakaś taką ulgę kondycyjną? Czy to wraca stopniowo? Łatwość oddychania, brak zadyszki itp? Na co się nastawiać? Szczerze, nie mogę się doczekać tej ulgi.
5 dni po cięciu poszłam na pierwszy spacer z wózkiem, ledwo dreptalam, kondycja taka se bo się mało co ruszałam w ciąży, ale zadyszki zero. Także jest ulga
)
Dżozu, Arga, Tuśka88, Carla lubią tę wiadomość
-
Ja jutro sie wybiorę na spacer. Pogoda cudo. Mloda może się przewietrzyć
Kasiastaraczka, Kokosq, Dżozu, Arga, aqq, Carla, Kłębuszek, Pfry, Katt lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Ulga zdecydowanieDżozu wrote:No tak, albo rana po cc 😅 co ja sobie wyobrażałam 😅
Jednorożec to super 😃 korzystaj i czasem nie bierz się za żadne gotowanie i sprzątanie 😃
u mnie kiepski byl tydzien od cc ale mialam inne dolegliwosci obkurczajaca się macica, ból rany, szuny uszne , opuchniete bardzo nogi.
Teraz mi juz opuchlizna zeszła , macica sie obkurczyła zostaly tylko szumy
Bylam dzisiaj na spacerze z dziecmi sama . Po przyjsciu ugotowalam zupe poodkurzalam tez w piwnicy i jedno okno umylam na szybko az sie boje co to bedzie jak maz pojdzie do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 15:01
Kasiastaraczka, Dżozu, Arga, aqq, Carla lubią tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Arga wrote:Wróciłam z placu zabaw. Nie wiem czy źle leżę w nocy, czy jakoś chodzę inaczej ale tak mnie boli pośladek, że ledwo chodzę. Najgorsze, że nie ma mi kto tego wymasować 😭. Głupio prosić dzieci 🤣
Połóż sobie małą twardą piłeczkę na fotelu i usiądź tam gdzie boli 💪
Pfry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Czujecie. Za kilkanaście dni, może 3-4 tygodnie wszystko będzie wkoło kwitło. Piękne kwiaty, wiosna, zieleń, a my będziemy pomykać z naszymi maluchami w wózkach. Cała wiosna i lato przed nami z bejbikami takimi jeszcze „nieruchliwymi” i nie uciekającymi 😉 Ale za to choinki będą biedne 😂
Dżozu, Kokosq, Kasiastaraczka, Kłębuszek, aqq, bambusek-94, Sagi, CaroOline, Pfry, _Hope, Aliana, Katt lubią tę wiadomość
-
Mój bejbik ucieka więc będę latać za nią z tymi wózkiem 🤣. Znowu będę musiała rośliny z parapetu zabrać na jakiś czas.Carla wrote:Dziewczyny,
Czujecie. Za kilkanaście dni, może 3-4 tygodnie wszystko będzie wkoło kwitło. Piękne kwiaty, wiosna, zieleń, a my będziemy pomykać z naszymi maluchami w wózkach. Cała wiosna i lato przed nami z bejbikami takimi jeszcze „nieruchliwymi” i nie uciekającymi 😉 Ale za to choinki będą biedne 😂
Carla, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
To może być wpływ relaksyny na mięsień gruszkowaty i tak Cię boliArga wrote:Wróciłam z placu zabaw. Nie wiem czy źle leżę w nocy, czy jakoś chodzę inaczej ale tak mnie boli pośladek, że ledwo chodzę. Najgorsze, że nie ma mi kto tego wymasować 😭. Głupio prosić dzieci 🤣
Polecam małą piłeczkę do masażu,oprzyj się o ścianę i masuj
Arga lubi tę wiadomość
-
Ha ha moje 2 będą uciekać,a jedno będzie mniej ruchliwe 🤣ale perspektywa piękna się rysujeCarla wrote:Dziewczyny,
Dziś byliśmy na spacerze, było pięknie
Później poszłam jeszcze do 2 rzeczy do biedry
Siedzę teraz na piłce, brzuch mnie boli
A na 20 idziemy z mężem do kina 🙃
Carla, Kłębuszek, Dżozu lubią tę wiadomość
-
O tak pogoda dzisiaj cudna. Też byliśmy na spacerze, chociaż pod koniec już ledwo dawałam radę, bo brzuch się zaczął spinać do tego ból w pachwinach i lędźwiach 🙃 z pozytywnych rzeczy to wczoraj udał nam się montaż mebli w przedpokoju i parę poprawek w kuchni mieliśmy, jest dużo lepiej i jestem mega szczęśliwa. Od razu jakoś lepiej tu się mieszka. A dzisiaj zamówiłam w końcu łóżeczko z materacem i wanienke. Mam nadzieję że będziemy zadowoleni 🙂
Kasiastaraczka, aqq, Carla, Dżozu, bambusek-94, Kokosq, _Hope, Arga, Katt lubią tę wiadomość
31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
🩺 8.04 - wizyta

-
Kasiastaraczka wrote:Ha ha moje 2 będą uciekać,a jedno będzie mniej ruchliwe 🤣ale perspektywa piękna się rysuje
Dziś byliśmy na spacerze, było pięknie
Później poszłam jeszcze do 2 rzeczy do biedry
Siedzę teraz na piłce, brzuch mnie boli
A na 20 idziemy z mężem do kina 🙃
Na jakie seanse się wybraliście?⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
Ehh powiem wam że mam ogromny problem z karmieniem piersią. Wedle zaleceń położnej dokarmiam butelka bo za mało przybrał ale przez to już prawie w ogóle nie chce jeść piersi. Ja już nie wiem
co robię źle. Obawiam się że na dniach przejdziemy na mm. Wiem że to nie jest złe ale jest mi bardzo przykroAntoś 20.02.2026 💕 -
U nas dziś ktg już ok, więc tu bez zastrzeżeń raczej, ale ze względu na to, że w każdej chwili coś może ruszyć jeszcze jutro będziemy na obserwacji.. Zobaczymy czy coś się rozwinie, jeśli nie to wrócimy do domu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 22:54
ZOSIA88, Arga, Dżozu, Kasiastaraczka, _Hope, Kokosq, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość
-
Zaniepokojona - ja jeszcze w praktyce nie wiem jak to wygląda, ale może ma za łatwy przepływ w butelce i dlatego chętniej po nią sięga?
Zosiu - ciężko mi uwierzyć, że Twój synek już ma 2 tygodnie 🤯 przecież mialaś CC przed chwilą 😅 😳
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm

-
Zaniepokojona1234 wrote:Ehh powiem wam że mam ogromny problem z karmieniem piersią. Wedle zaleceń położnej dokarmiam butelka bo za mało przybrał ale przez to już prawie w ogóle nie chce jeść piersi. Ja już nie wiem
co robię źle. Obawiam się że na dniach przejdziemy na mm. Wiem że to nie jest złe ale jest mi bardzo przykro
Nic nie robisz źle. Ja wiem że robisz wszystko z troski o zdrowie dzidziusia. Maluch na ogół wybierze butelkę bo szybciej i łatwiej płynie z niej jedzonko, oraz im mniej przystawiasz do piersi tym mniej stymulujesz laktację, i tak to się kręci.
Może napisz nam co to dokładnie znaczy że za mało przybrał i jak wygląda Wasze karmienie się? Mamy tutaj dużo doświadczonych mamuś więc postaramy się coś podpowiedzieć.
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Ja sie tez zastanawiam nad przejsciem nad mm udalo nam sie wprawdzie przejsc na ta prawa piers ale maly bardzo ukewa mi po moim mleku bardzo sie meczy i to co zje to uleje praktycznie. Tez dodatkowo dokarmiam mm ostatnio nawet wiecej niz na poczatku bo wiwm ze jest najedzony a te moje mleko to powiem szczerze nie wiem czy jest takie najlpsze te mleko matki mam watpliowosci owszem uspakaja sie ale mi akurat na tym nie zalezy żeby wisial na cycu i wszystko zwracał. Dzisiaj to juz mi tak laktacje rozkrecil przez to ze boje sie nocyZaniepokojona1234 wrote:Ehh powiem wam że mam ogromny problem z karmieniem piersią. Wedle zaleceń położnej dokarmiam butelka bo za mało przybrał ale przez to już prawie w ogóle nie chce jeść piersi. Ja już nie wiem
co robię źle. Obawiam się że na dniach przejdziemy na mm. Wiem że to nie jest złe ale jest mi bardzo przykro
co ulal to znowu był glodny i tak w kolko az podalam mm i poszedl spać.
Dokupiłam sobie tez 2 butelke nie wiem czy wytrzymam z karmieniem piersią plany planami
Nie ma się tez co smucić najwazniejsze aby dziecko bylo zdrowe i rosło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 21:48
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Po szpitalu w ciągu 2 dni przybrał 50 g a następne dwa dni nic. Ma mało efektywne ssanie więc położna porodziła żebym najpierw przystawiała do piersi a potem dawała butle z moim mlekiem.ale on coraz mniej chce pierś i nie chce łapać a ja nie mam aż tyle swojego żeby miał na dokarmianie. Odciągam laktatorem. Jak ssie to stymuluje pierś ale mało to co daje. Co do butelki mam lovi antykolkowa z najwolniejszym przepływem. No i powiedziała żeby budzić co dwie godz ale ja widzę że on wtedy już w ogóle nic nie chce dlatego budzę co 3 ( wtedy chętnie łapie pierś ale to też zależy od humoruSagi wrote:Nic nie robisz źle. Ja wiem że robisz wszystko z troski o zdrowie dzidziusia. Maluch na ogół wybierze butelkę bo szybciej i łatwiej płynie z niej jedzonko, oraz im mniej przystawiasz do piersi tym mniej stymulujesz laktację, i tak to się kręci.
Może napisz nam co to dokładnie znaczy że za mało przybrał i jak wygląda Wasze karmienie się? Mamy tutaj dużo doświadczonych mamuś więc postaramy się coś podpowiedzieć.
Zosia masz rację najważniejsze zdrowie maluszkowWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 22:11
Antoś 20.02.2026 💕 -
Nigdzie bym nie szła,gdyby nie fakt, że muszę dziecko z brzucha wygonić 😂Sagi wrote:Super, są chęci i możliwości, trzeba korzystać
Ja o 20 już leżę w łóżeczku (pozdrawiam) 😂
Chociaż nie mówię, że czas spędzony tylko z mężem nie jest fajny 🙃
Ale wiecie co, masakra jakaś, już Wam nie pisałam, że w nocy z czwartku na piątek miałam biegunkę i w piątek raz wymiotowałam.. myślałam, że zaszkodziło mi coś na kolację
Niestety,to znów ten wirus, którego mieliśmy miesiąc temu..nosz..k.u.r.w.a. młodszy synek zaczął wymiotować po 21,już z 5 razy...to jeszcze starszy musi się przechorowac, mąż i moja mama...ja prdl
Jak wstrzymać poród jakby co? 😂