X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • aqq Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille brzmi strasznie.. Ale dobrze, że ostatecznie wszystko z Wami dobrze.

U nas po wczorajszych ustaleniach mąż się śmieje, że celuje w piątek 13 😉 i ogólnie mimo różnych opinii dla mnie to całkiem niezła data, ale to już wymaga indukcji, więc i tak by człowiek wolał, żeby wcześniej zaczęło się samo..

Kasiastaraczka, Carla lubią tę wiadomość

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale ta indukcja to jakas klapa toralna u mnie w szpitalu prawie wszystkie kobiety skonczyły cc ktore mialy indukcje jedna wiem ze urodziła sn.
    Lusille duzo zdrowia na poczatku jest ciezko po cc ale z kazdym dniem lepiej mnie zmiotlo cc ale teraz juz wszystko normalnie robie ten czas szybko też leci mój za klika dni bedzie miał miesiac.

Arga, aqq, Lusille, Sagi lubią tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:

U nas po wczorajszych ustaleniach mąż się śmieje, że celuje w piątek 13 😉 i ogólnie mimo różnych opinii dla mnie to całkiem niezła data, ale to już wymaga indukcji, więc i tak by człowiek wolał, żeby wcześniej zaczęło się samo..
    Mój Leon jest z piatku 13 ale rzeczywiscie to był piatek awariapradu na bloku ja maialm miec cc o 8 zrobili mi o godzinie 14

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl mi kombinezon dresowy matko nie spodziewalam siw ze bedzie tak cieolo mam nadzieje ze nie upoci sie w kombinezonie merino moj Leon dzisiaj jeszcze musi jakos wytrzymac :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 7 marca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. @Carla ja mam tez dokładnie takie noce. Budzę sie rano obolala, z tkliwym podbrzuszem. Mam wrażenie, że nie dotrwam do terminu cięcia, że moja blizna mnie zawiedzie.

Dziewczyny czy wy tez macie na tym etapie prblemy z chodzeniem? Spojenie łonowe, pachwiny, blizna/podbruzsze? Ja mam wrażenie że od kilku dni mnie tak wszystko boli ze nie jestem w stanie chodzic, już sama nie wiem czy to normalne na tym etapie czy nie. Najgorsze jest wstawanie z lozka lub kanapy i pierwsze 5-10 min

• MMM123 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:

A tak z ciekawości dlaczego 13 marca u Ciebie oznaczałby indukcję? Wtedy by wychodzilo 40+5 to chyba jeszcze w sam raz na to żeby się samo zaczęło czy już nie bardzo?

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Witajcie. @Carla ja mam tez dokładnie takie noce. Budzę sie rano obolala, z tkliwym podbrzuszem. Mam wrażenie, że nie dotrwam do terminu cięcia, że moja blizna mnie zawiedzie.

Dziewczyny czy wy tez macie na tym etapie prblemy z chodzeniem? Spojenie łonowe, pachwiny, blizna/podbruzsze? Ja mam wrażenie że od kilku dni mnie tak wszystko boli ze nie jestem w stanie chodzic, już sama nie wiem czy to normalne na tym etapie czy nie. Najgorsze jest wstawanie z lozka lub kanapy i pierwsze 5-10 min
    Ja mialam na końcówce ciąży podobnie ciezko ze wstawaniem wiec chyba normalne.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Lusille Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Nie wiem czemu ale ta indukcja to jakas klapa toralna u mnie w szpitalu prawie wszystkie kobiety skonczyły cc ktore mialy indukcje jedna wiem ze urodziła sn.
    Lusille duzo zdrowia na poczatku jest ciezko po cc ale z kazdym dniem lepiej mnie zmiotlo cc ale teraz juz wszystko normalnie robie ten czas szybko też leci mój za klika dni bedzie miał miesiac.
    Dokładnie, wszystkie indukcję dziewczyn które miały w tym czasie co ja byłam na oddziale zakończyły się cesarką.

03.2023 Ciąża naturalna 6t3d 💔
    07.2024 I IVF ❌
    09.2024 II IVF ❌
    11.2024 III IVF 👍
    23.12.2024 ❄️5CC ➡️ 10 dpt 39, 12 dpt 97 ➡️ 7t6d 💔
    15.05.2025 ❄️411 ➡️👎
    03.07.2025 ❄️ 411 ➡️ 11dpt 454, 13dpt 1050, 15dpt 2534, 26 dpt ❤️
    06.03.2026 jest syn na świecie 💙
  • aqq Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    A tak z ciekawości dlaczego 13 marca u Ciebie oznaczałby indukcję? Wtedy by wychodzilo 40+5 to chyba jeszcze w sam raz na to żeby się samo zaczęło czy już nie bardzo?
    Wstępnie jeśli się samo nie rozkręci to od czwartku mamy zacząć indukcję, więc tak po prostu mąż się z lekarką śmiali, że 13 ma dyżur to można rodzić 😉 a tak się po prostu data spodobała

age.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:

Tak ja mam to samo, ale rozmawiałam o tym z moją uro fizjo i mówiła, ze to przez zastanie tych stref i trzeba po prostu wstać i to rozchodzić i u mnie to działa, póki jestem w ruchu jest ok a jak się położę na 10 minut na kanapę i wstanę to już mnie tam boli i ciągnie. A jak dłużej pochodzę to czuję taki ucisk w podbrzuszu, że ciężko mi chodzić i brzuch się robi twardy.

alta marea lubi tę wiadomość

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Dokładnie, wszystkie indukcję dziewczyn które miały w tym czasie co ja byłam na oddziale zakończyły się cesarką.

Ja z kolei jak leżałam na patologii z balonikiem dwa lata temu to były ze mną dwie babeczki, jedna miała mieć rano planowe cięcie a druga balonik jak ja i obie urodziłyśmy SN więc myślę,że to nie ma reguły.

Pfry lubi tę wiadomość

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Naszczeście jesteś już po wszystkim jak się czujesz?
    Jesteście jeszcze w szpitalu ?
    Ja dzisiaj porzadki w ciuchach Leona robilam zaluje ze sama sobie nie pokupowalam rzeczy tak naprawdw wszystkie te rzeczy co dostalam okazaly sie mega nie oraktyczne a wiekszosc uzywam po córce tych neutralnych dokupilam jeszcze pajace w smyku ta rozmiarówka tez jest taka dziwna mam ze smyka i h and m i totalnie nie umiem sie w niej polapac nie moge poukladac rozmiarami bo w h and m 56 wychodzi jak 62 a 62 jak 68 i bede musiala pochowac te z 62 z h and m bo sa o wiwlw za duze. Nie wiem jak Wy ogarniacie te ciuchy ale pomalu zaczynam siw juz gubic co mamy czego nie to samo przy córce może jakieś rady ?

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 7 marca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Ja z kolei jak leżałam na patologii z balonikiem dwa lata temu to były ze mną dwie babeczki, jedna miała mieć rano planowe cięcie a druga balonik jak ja i obie urodziłyśmy SN więc myślę,że to nie ma reguły.

Ja też mam wokół siebie przypadki szybkiej indukcji, zakończone sn. Oraz porodow, które zaczęły sie same, a skonczyly cc 🤷‍♂️🤷‍♀️ a nawet poród domowy zakończony cc. Także... trza brać wszystko na klatę 🙃

Sagi, Kasiastaraczka, Kokosq, Pfry, Katt lubią tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 7 marca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:

Też mam wrażenie że tak jest, to był jeden z powodów dla których nie zgodziłam się w poprzedniej ciąży na indukcję. Kobieta się wymęczy gorzej niż przy naturalnym porodzie, a prawdopodobnie i tak skończy się cc..

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Też mam wrażenie że tak jest, to był jeden z powodów dla których nie zgodziłam się w poprzedniej ciąży na indukcję. Kobieta się wymęczy gorzej niż przy naturalnym porodzie, a prawdopodobnie i tak skończy się cc..
    Też mam takie wrażenie... Dlatego też chcąc próbować vbac nie zgodziłam się na indukcję

Choć też wiem, że każdy poród inny

Ale też widziałam co oksy robi z moimi dziećmi

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 marca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu z placu zabaw i czuję to spojenie i kręgosłup 🫣. Nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze tydzień z tymi szogunami 🤣🫣

alta marea lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wymylam podłogi w kuchni, łazience i na korytarzu, obleciałam po kurzach ze szmatką,wytarlam lustra i okna od środka w sypialni
    Wypiłam znów soczek z olejem
    Czekam na Ciebie Lidka! Wychodz 😄🥰

Kłębuszek, Arga, Kokosq, Carla, Sagi, Dżozu, Daga121222, alta marea, bambusek-94, _Hope, Katt lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechalam dzisiaj po plastreki wyskoczyla mi opryszczka:/ ( zawsze wyskakuje jak osłabiona jestem ) czuje sie juz mega zmeczona udalo mi siw przysnac to mnie corka obudziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 18:07

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja właśnie wymylam podłogi w kuchni, łazience i na korytarzu, obleciałam po kurzach ze szmatką,wytarlam lustra i okna od środka w sypialni
    Chyba jej tam dobrze w brzuszku kto by sie śpieszył jak tam tak wygodnie mój też pewnie by siedział ale matka fatalnie sie czuła.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • aqq Autorytet

Wysłany: 7 marca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    No widzę, że mobilizacja na całego, powodzenia, oby zadziałało 😉

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ