Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja swój gwizdek kupiłam od położnej na szkole rodzenia jak byłam w drugiej ciążyKłębuszek wrote:@Zosia przykro mi z tymi chrzcinami, ale jeśli oni mają podejście że chrzestny jest tylko od prezentów i wydawania kasy to może lepiej że nim nie będzie. Super, że po tak ciężkiej ciąży teraz czujesz się lepiej i pokochałaś synka 💙
@bambusek biedny ten wasz kotek. Mam nadzieję, że udało wam się pozbyć tych pasożytów i że kotek nie będzie miał już więcej problemów. Współczuję bardzo bo to musi być naprawdę wykańczające dla Ciebie
A gdzie kupujecie te gwizdki porodowe? Jak wpisałam w google to tylko jedno miejsce mi się pokazało które sprzedaje. Zaczęłam się zastanawiać ze względu na te moje oczy czy to nie byłby dobrym pomysł.
Ale widziałam też teraz na allegro ten co mam
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Ja dziś zrobiłam pranie, jutro poukładam to jakoś. Prawie spakowałam się ale chyba jednak mam za małą walizkę i przez to, że muszę spakować się na dwie to ja serio nie wiem jak to ogarnąć 🫣.
Padam a tak naprawdę tylko ubrania dziś ogarniałam i zmieniłam pościel każdemu. Nie umiem sobie wyobrazić życia w tyle osób w naszym małym mieszkaniu 🫣i dalej nie zdecydowałam się którą dostawkę kupić 🫣
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
My po KTG, dziś zapisy ok, skurcze bardzo pojedyncze, mała już nisko, szyjka skrócona i miększa. Jak się nic nie wydarzy to 11 idziemy na oddział i od czwartku indukcja.
Bambusek, oby z kotkiem było wszystko ok, współczuję takich przeżyć na koniec...
Kłębuszek ja też mam winner flow, kupiłam jakieś tydzień lub dwa temu na allegro
Zosia super, że nastrój już lepszy i jednak nie ma problemu z akceptacją synka 🙂
Kasiastaraczka, Sagi, _Hope, Kłębuszek, bambusek-94, Katt, Pfry, Arga, Dżozu, Carla, Go0cha, Kokosq, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Pytanko??
Młody kilka dni był taki delikatniały, ładnie się ruszał, ale robił to tak ospale. A dzisiaj szaleje jak dziki. Uderza w krzyż, pęcherz i jest taki pobudzony. Czy to mogę traktować jako taki konkretny zwiastun porodu. Poczułam się też lekko opuchnięta, wizualnie tego nie widać, ale mam jakieś ciężkie palce itp. -
Dziś czytałam, że zmiana w ruchach dziecka może być zwiastunem bliskiego poroduCarla wrote:Pytanko??
Młody kilka dni był taki delikatniały, ładnie się ruszał, ale robił to tak ospale. A dzisiaj szaleje jak dziki. Uderza w krzyż, pęcherz i jest taki pobudzony. Czy to mogę traktować jako taki konkretny zwiastun porodu. Poczułam się też lekko opuchnięta, wizualnie tego nie widać, ale mam jakieś ciężkie palce itp.
Carla lubi tę wiadomość
-
Carla wrote:Pytanko??
Młody kilka dni był taki delikatniały, ładnie się ruszał, ale robił to tak ospale. A dzisiaj szaleje jak dziki. Uderza w krzyż, pęcherz i jest taki pobudzony. Czy to mogę traktować jako taki konkretny zwiastun porodu. Poczułam się też lekko opuchnięta, wizualnie tego nie widać, ale mam jakieś ciężkie palce itp.
To ja bym rodzila co tydzień 🤣 u mnie tak wyglada każdy tydzień - dzien dwa ruchów delikantych, dzien dwa walenia non stopWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 05:32
Carla, Arga, Dżozu, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tylko wspomnę o moim porodzie, że było to nagle CC a zgłosiłam się do szpitala na indukcję z powodu nadciśnienia. Niestety ani ja ani mały nie zareagowaliśmy dobrze na balonik i trzeba było ciąć w trybie natychmiastowym. Tyle tylko co zdążyłam zadzwonić do męża w środku nocy żeby przyjechał.
Ja dochodzę do siebie, cięcie to jednak nie przelewki.
Finalnie uczymy się opiekować Bartoszem, mąż jest nim zachwycony ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 06:52
Sagi, Arga, Carla, Go0cha, Kokosq, Kasiastaraczka, _Hope, aqq, Dżozu, Kłębuszek, M_onia, bambusek-94, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
03.2023 Ciąża naturalna 6t3d 💔
07.2024 I IVF ❌
09.2024 II IVF ❌
11.2024 III IVF 👍
23.12.2024 ❄️5CC ➡️ 10 dpt 39, 12 dpt 97 ➡️ 7t6d 💔
15.05.2025 ❄️411 ➡️👎
03.07.2025 ❄️ 411 ➡️ 11dpt 454, 13dpt 1050, 15dpt 2534, 26 dpt ❤️
06.03.2026 jest syn na świecie 💙 -
Fatalna noc za mną. Jakaś masakra. Spałam 3-4 godziny. Młody w brzuchu niespokojny, uderza mi w krzyż, mam takie tłumione skurcze i mam wrażenie, że mam jakieś gazy w brzuchu i cały taki obrzmiały, tkliwy. Jadę na badanie krwi i dzisiaj zamykam torbę na gotowe. Mam wrażenie, że do tej wtorkowej wizyty nie dotrzymam.
Już sama nie wiem, czego chcę! Okropna ta końcówka. I pomyśleć, że w pierwszej ciąży pracowałam non stop do terminu porodu. Wierzyć mi się nie chce! Od kilku tygodni jestem całkowicie do bani. Trzymam za Was kciuki. Może jakieś córeczki wybiorą sobie Dzień Kobiet na dobry dzień do urodzenia 🌸 -
@Lusille przykro mi, że tak zareagowaliscie na indukcję 😥 dobrze, że już bezpiecznie Bartuś jest na świecie 🥰 teraz myśl o tym,powoli dojdziesz do siebie
Moje dzieci nie lubią oksytocyny 🙃zaraz im tętno spada...w pierwszym porodzie podczas kowidu skończyło się to CC,w drugim porodzie miałam doświadczoną położną, która wiedziała co i jak, zaczęła mi zmieniać na szybko pozycje i mały wrócił do nas...bo mam wrażenie, że też już,by było CC
@Carla 😥 współczuję nocy...ech, widać jak każda ciąża inna..
Ja wczoraj miałam dość mocne skurcze,ale nieregularne... jeszcze po 22 wyszliśmy z mężem na spacer i też je miałam,ale jak wróciliśmy prysznic mnie uspokoił i poszłam spać
Całą noc przespałam chyba bez ruszania się,na jednym boku, aż dziwne!
No nic,mam nadzieję, że to co było trochę moją szyjkę skróciło i przygotowało do porodu
Dziś też jest dzień, będę działać dalej 😄 miłego weekendu 🥰
Ja bym nie chciała, żeby Lidka urodziła się 8.3.-albo dziś albo poniedziałek 🙃
Dżozu, Carla, bambusek-94, Lusille, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
-
My na 8.03 mamy termin, ale też bym jakoś wolała dzień przed lub po 🙂 ale tak to się z mężem śmiejemy nie my jesteśmy tu osobą decyzyjną 😅
Lusille najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i możecie się cieszyć sobą 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 08:54
Kasiastaraczka, Carla, Lusille, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka trzymam kciuki za akcję 😄
Lusille a co znaczy, że zle zareagowaliście na indukcje? Spadek ciśnienia, tak jak pisze Kasia? Slyszam, że przy tym znieczuleniu zo moze spaść ciśnienie. Kurcze, tyle rzeczy moze się wydarzyć przy porodzie, kosmos.
Najważniejsze, że juz wszystko ok i już się możecie spokojnie tulić. Dużo zdrówka dla Was.
Carla ja też miałam raczej słabą noc. O 3 myślałam już o poddaniu się i wstawaniu. Ale pokombinowałam z poduszkami, wsunełam sobie jak klin pod plecy , troche pod brzuch, pod nogę i jakoś tak zasnęłam po katem 45 stopni - ani na plecach, ani na boku. W koncu mnie nic nie bolało.
Ja mam największy problem w nocy z bólem bioder, tak jakby w panewkach kosci udowej, nie daje rady, budzę się non stop, mimo ze spię z wałkiem.
Kasiastaraczka, Lusille lubią tę wiadomość
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
Moja mama za mną łazi i sie pyta czy wina nie chce, ze ona walnęła kielicha jak szła rodzić. Trochę się pozmieniało od tego czasu 😆😆😆
Kasiastaraczka, Sagi, alta marea, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
Dzisiaj mam przypływ energii, wzielam sie za odgruzowanie domu, prasuje ubrania nawet ciasto się uciera
poczułam wiosnę
Kasiastaraczka, aqq, Sagi, Dżozu, Kokosq, Arga, Carla, Kłębuszek, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Witam w 40 tygodniu… dzisiaj przypada nam data porodu wg kalendarza i powiem Wam jestem cała obolała. W nocy miałam dwa silne skurcze, które mnie obudziły, ale wyciszały się za każdym razem… rano wstałam z takim bólem w miednicy. Mam wrażenie, że mały urósł… w ruchach też czuję różnicę, co mnie ciągle martwi. Rusza się, ale mam wrażenie, że mniej. Po chwili się rusza, rozciąga i znowu cisza. Psychicznie wymiękam… wczoraj na ktg zapis dobry, jest już nisko, skurcze się pisały mocne, ale nieregularne. No i chyba dzisiaj wypadly mi resztki czopu. Powiem Wam, ze jestem padnięta… boje sie, ze czegoś nie zauważę, cos przegapię masakra 😮💨
Daga121222 lubi tę wiadomość
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
U mnie też dziś termin 🙃M_onia wrote:Witam w 40 tygodniu… dzisiaj przypada nam data porodu wg kalendarza i powiem Wam jestem cała obolała. W nocy miałam dwa silne skurcze, które mnie obudziły, ale wyciszały się za każdym razem… rano wstałam z takim bólem w miednicy. Mam wrażenie, że mały urósł… w ruchach też czuję różnicę, co mnie ciągle martwi. Rusza się, ale mam wrażenie, że mniej. Po chwili się rusza, rozciąga i znowu cisza. Psychicznie wymiękam… wczoraj na ktg zapis dobry, jest już nisko, skurcze się pisały mocne, ale nieregularne. No i chyba dzisiaj wypadly mi resztki czopu. Powiem Wam, ze jestem padnięta… boje sie, ze czegoś nie zauważę, cos przegapię masakra 😮💨
Ale u Ciebie to chociaż te mocne skurcze się pisały i czop wypada
Spokojnie,jak się zacznie na dobre nie przeoczysz tego,oj nie
M_onia, Arga, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:U mnie też dziś termin 🙃
Ale u Ciebie to chociaż te mocne skurcze się pisały i czop wypada
Spokojnie,jak się zacznie na dobre nie przeoczysz tego,oj nie
Jejku trzymam za nas kciuki może jutro na dzień kobiet urodzimy ❤️😂
Kasiastaraczka, Dżozu, Kokosq, aqq, Arga, Kłębuszek, bambusek-94 lubią tę wiadomość
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
28.10 II badanie prenatalne -
Też trzymam kciuki za Was 🥰 wywołujemy Bobaskiii 😄❤️💗💙M_onia wrote:Jejku trzymam za nas kciuki może jutro na dzień kobiet urodzimy ❤️😂
aqq, Kłębuszek, Dżozu lubią tę wiadomość
-
W pierwszy dzień próbowali założyć mi balonik i uruchomiło się jakieś krwawienie podejrzewali jakiś krwiak, ale finalnie nie wiadomo. W drugi dzień drugie podejście do balonika. Założony ale ja dostałam okropnych bóli aż się wiłam na łóżku, biegunka, wymioty więc go wyjęli. Cały czas byłam podpięta na szczęście pod ktg i widać było jak dziecku spadało tętno. Po wszystkim lekarz powiedział, że łożysko już zaczynało się odklejać zapewne przez te ciśnienia.Dżozu wrote:Kasiastaraczka trzymam kciuki za akcję 😄
Lusille a co znaczy, że zle zareagowaliście na indukcje? Spadek ciśnienia, tak jak pisze Kasia? Slyszam, że przy tym znieczuleniu zo moze spaść ciśnienie. Kurcze, tyle rzeczy moze się wydarzyć przy porodzie, kosmos.
Najważniejsze, że juz wszystko ok i już się możecie spokojnie tulić. Dużo zdrówka dla Was.
Carla ja też miałam raczej słabą noc. O 3 myślałam już o poddaniu się i wstawaniu. Ale pokombinowałam z poduszkami, wsunełam sobie jak klin pod plecy , troche pod brzuch, pod nogę i jakoś tak zasnęłam po katem 45 stopni - ani na plecach, ani na boku. W koncu mnie nic nie bolało.
Ja mam największy problem w nocy z bólem bioder, tak jakby w panewkach kosci udowej, nie daje rady, budzę się non stop, mimo ze spię z wałkiem.03.2023 Ciąża naturalna 6t3d 💔
07.2024 I IVF ❌
09.2024 II IVF ❌
11.2024 III IVF 👍
23.12.2024 ❄️5CC ➡️ 10 dpt 39, 12 dpt 97 ➡️ 7t6d 💔
15.05.2025 ❄️411 ➡️👎
03.07.2025 ❄️ 411 ➡️ 11dpt 454, 13dpt 1050, 15dpt 2534, 26 dpt ❤️
06.03.2026 jest syn na świecie 💙 -
Lusille wrote:W pierwszy dzień próbowali założyć mi balonik i uruchomiło się jakieś krwawienie podejrzewali jakiś krwiak, ale finalnie nie wiadomo. W drugi dzień drugie podejście do balonika. Założony ale ja dostałam okropnych bóli aż się wiłam na łóżku, biegunka, wymioty więc go wyjęli. Cały czas byłam podpięta na szczęście pod ktg i widać było jak dziecku spadało tętno. Po wszystkim lekarz powiedział, że łożysko już zaczynało się odklejać zapewne przez te ciśnienia.
Jejku :o dobrze, że byłaś cały czas pod ktg i wszytsko zakończyło się dobrze 😮💨 dzielna jesteś!
Lusille lubi tę wiadomość
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
28.10 II badanie prenatalne