Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ja pojechalam dzisiaj po plastreki wyskoczyla mi opryszczka:/ ( zawsze wyskakuje jak osłabiona jestem ) czuje sie juz mega zmeczona udalo mi siw przysnac to mnie corka obudziła.

To moja zmora, urodziłam pierwszego synka o północy, a on 5 rano już to dziadostwo miałam. Mimo, że brałam w ciąży Heviran w tabletkach. Straszne 💩

Carla

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mężatką 8 i pół roku i pierwszy raz jestem zła na teściową. Nawet nie zła, jest mi przykro. Już kilka razy jej mówiłam zeby przyszła do wnuczki poznać ją a ona zawsze ma wymówkę, dzisiaj Paweł byl u niej mówił jej zeby wpadła na kawę i ciasto ona stwierdziła ze musi sprzątać a potem idzie do kościoła z resztą dziecko jak dziecko. I tu mi sie zrobiło smutno bo jak w tamtym roku druga jej synową rodziła to juz w dniu wypisu byla u dziecka z ciastem które specjalnie na tą okazje upiekła.

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Jestem mężatką 8 i pół roku i pierwszy raz jestem zła na teściową. Nawet nie zła, jest mi przykro. Już kilka razy jej mówiłam zeby przyszła do wnuczki poznać ją a ona zawsze ma wymówkę, dzisiaj Paweł byl u niej mówił jej zeby wpadła na kawę i ciasto ona stwierdziła ze musi sprzątać a potem idzie do kościoła z resztą dziecko jak dziecko. I tu mi sie zrobiło smutno bo jak w tamtym roku druga jej synową rodziła to juz w dniu wypisu byla u dziecka z ciastem które specjalnie na tą okazje upiekła.
    Nigdy nie jest tak że rodzice traktują tak samo swoje dzieci mam nadzieję , że jednak moje dzieci twgo nie doświadczą :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    To moja zmora, urodziłam pierwszego synka o północy, a on 5 rano już to dziadostwo miałam. Mimo, że brałam w ciąży Heviran w tabletkach. Straszne 💩
    Ja dzisiaj bylam w aptece i kobieta mi mówi ze nie moge przy karmieniu heviranu wiec wzielam jakies plasterki. Ja czuje ze od tego oslabienia mi wyskoczyło i ciagle jest mi zimno chodze w swetrze zimowym :/ mam zaburzana temoerature ciała.
    Chociaz ciesze sie ze mi te szumy minely nigdy czegos takiego nie miałam :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ja pojechalam dzisiaj po plastreki wyskoczyla mi opryszczka:/ ( zawsze wyskakuje jak osłabiona jestem ) czuje sie juz mega zmeczona udalo mi siw przysnac to mnie corka obudziła.
    Ech zawsze jak jest stres, osłabienie to wychodzą takie rzeczy...ja nie mam,ale mój mąż tak...

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja właśnie wymylam podłogi w kuchni, łazience i na korytarzu, obleciałam po kurzach ze szmatką,wytarlam lustra i okna od środka w sypialni
    Wypiłam znów soczek z olejem
    Czekam na Ciebie Lidka! Wychodz 😄🥰

Podziwiam Cię, ja się snuje po domu jak zjawa. Nic konkretnego nie zrobiłam. Sulko łażę z kąta w kąt. Może to znak, jakaś adrenalina się włączyła u Ciebie i Lidka zaraz się pojawi. Trzymam kciuki. Organizm kobiety jest niesamowity!

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Carla

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ja dzisiaj bylam w aptece i kobieta mi mówi ze nie moge przy karmieniu heviranu wiec wzielam jakies plasterki. Ja czuje ze od tego oslabienia mi wyskoczyło i ciagle jest mi zimno chodze w swetrze zimowym :/ mam zaburzana temoerature ciała.

Ja brałam

https://e-lactancia.org/breastfeeding/acyclovir-aciclovir/product/

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Aż dziwię się, że nie zrobiła najazdu jak wrocilyscie ze szpitala,a tu jeszcze takie coś... jeszcze jej nie widziała..i te wymówki.. rzeczywiście przykra sprawa

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Dobrze sprawdzić na e lactancia czy można lek przy karmieniu

ZOSIA88 lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Podziwiam Cię, ja się snuje po domu jak zjawa. Nic konkretnego nie zrobiłam. Sulko łażę z kąta w kąt. Może to znak, jakaś adrenalina się włączyła u Ciebie i Lidka zaraz się pojawi. Trzymam kciuki. Organizm kobiety jest niesamowity!
    Ja też siebie podziwiam,bo ostatnio też tylko się snułam
    Jednak teraz mam sporą motywację, żeby samo się zaczęło 🙃

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:

Moja teściowa to samo. W sumie od miesiąca jej nie widziałam i to tylko dlatego, że sama się do niej wybrałam. Ona by chciała żebyśmy przyszli, a jak przyjdziemy idzie oglądać serial, wiecznie coś ma. A to myje okna, a to święta i jak zaczyna się krzywić, a mam potrzebę żeby się zajęła dziećmi raz na ruski rok, to rezygnuję i wiecznie moją mamę angażuję. Ale z dziećmi szwagra było inaczej, ciągle się nimi zajmowała, zawoziła. Ale mam to gdzieś. Mam przynajmniej spokój i zero marudzenia.

Carla

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poniekąd mam to gdzieś, prosze ja o cokolwiek raz na ruski rok, ale dzieci mi czasem szkoda bo jest ich jedyną babcią, mój teść i moi rodzice nie żyją, została im tylko ona

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia a może zrób sobie badania tarczycy z krwi, może po porodzie coś się pomieszało. Często marznięcie jest związane z tarczycą i wizyta u endokrynologa by pomogła.

Lidka do boju!!! ;D

oczywiście od razu przypomina mi się Rejczel: https://www.youtube.com/watch?v=EI4m_ya9cfA&pp=ygUYZnJpZW5kcyByYWNoZWwgcHJlZ25hbmN5

aqq, Kasiastaraczka, alta marea, Pfry lubią tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lusille gratulacje! Jesteś bardzo dzielna 🩵 najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło 🥹

@Aqq trzymam kciuki, żeby akcja rozpoczęła się sama 🍀🤞🏻

@Bambusek, mam nadzieję, że z kotkiem będzie wszystko dobrze 🥺

@Carla współczuję gorszej nocy.. 😥 ale już bliżej niż dalej! 🥰

@Kasiastaraczka, czekam na rozwój sytuacji 🤩 to już 40 tc! 😱

@Dżozu współczuję gorszej nocy i tych bóli bioder… na szczęście po ciąży to minie 🫣
    Haha ciekawe mieli sposoby kiedyś 😅

@Jednorożec, rzeczywiście pogoda dodaje energii 🤩☀️ my zaliczyliśmy dluuugi spacer, nawet byliśmy na lodach z mężem 😃
    Kurczę, przykra sprawa z teściową… 😐

@M_onia ta końcówka Cię nie oszczędza 😣 trzymam kciuki, żeby akcja się rozpoczęła jak najszybciej 🍀

Przepraszam, że nie odniosłam się do wszystkich 🫣

aqq, Kasiastaraczka, Carla lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec przykra sprawa z teściową.. Szczególnie, że ostatecznie cierpią na tym dzieci..

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Zosia a może zrób sobie badania tarczycy z krwi, może po porodzie coś się pomieszało. Często marznięcie jest związane z tarczycą i wizyta u endokrynologa by pomogła.

Lidka do boju!!! ;D

oczywiście od razu przypomina mi się Rejczel: https://www.youtube.com/watch?v=EI4m_ya9cfA&pp=ygUYZnJpZW5kcyByYWNoZWwgcHJlZ25hbmN5
    Oby nie bo to jiz kolejny specjalista a jeszcze musze sie umowic do jakiegoś chirurga :/

Pewnie jak pójde to ginekolog bedzie naciskal na te zabiegi z nietrzymaniem moczu .
    A w polowie marca mam dzwonic jeszcze o tego kardiologa dla syna :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga a jak u Was,jak Wikusia?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Daga a jak u Was,jak Wikusia?
    A miło, że pytasz 🙂
    U nas dobrze, wciąż uczymy się siebie, mąż pomaga jak może, nawet chętnie pieluszki zmienia 🤭
    Moja rana się goi, choć jeszcze biorę przeciwbólowe. Laktacja rozkręciła mi się na całego, także Wikusia ma co jeść. Kupiłam femaltiker i nawet się nie przydał. Ja jak przytyłam w ciąży 8 kg, tak już zrzuciłam 9 kg 🫣 ogólnie to nie wyglądam jakbym była wcześniej w ciąży 😅
    Wikusia też ma się dobrze, ale często mleko musi być na „już”, bo inaczej awantura haha
    Poza tym jest słodką laleczką 🥹

Kasiastaraczka, Sagi, alta marea, bambusek-94, Carla, Kłębuszek, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Oby nie bo to jiz kolejny specjalista a jeszcze musze sie umowic do jakiegoś chirurga :/

Pewnie jak pójde to ginekolog bedzie naciskal na te zabiegi z nietrzymaniem moczu .
    A w polowie marca mam dzwonic jeszcze o tego kardiologa dla syna :/

To może być normalne, ja tak miałam, w ciąży mi było gorąco, a po ciąży „szok termiczny”. Jeszcze najgorzej jak się spociłam w nocy, i telepało mną z zimna. Teraz też się spodziewam takiego szoku.

Dżozu lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja też poniekąd mam to gdzieś, prosze ja o cokolwiek raz na ruski rok, ale dzieci mi czasem szkoda bo jest ich jedyną babcią, mój teść i moi rodzice nie żyją, została im tylko ona

To rzeczywiście przykre może być dla Ciebie 😞 Tym bardziej, że zapraszasz ją na ciasto, kawę, a wnusia powinna być powodem, dla którego na takie zaproszenie powinna przylecieć na skrzydłach.

Carla

preg.png
‹‹ 568 569 570 571 572
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ