Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
ZOSIA88 wrote:Ja pojechalam dzisiaj po plastreki wyskoczyla mi opryszczka:/ ( zawsze wyskakuje jak osłabiona jestem ) czuje sie juz mega zmeczona udalo mi siw przysnac to mnie corka obudziła.
To moja zmora, urodziłam pierwszego synka o północy, a on 5 rano już to dziadostwo miałam. Mimo, że brałam w ciąży Heviran w tabletkach. Straszne 💩 -
Jestem mężatką 8 i pół roku i pierwszy raz jestem zła na teściową. Nawet nie zła, jest mi przykro. Już kilka razy jej mówiłam zeby przyszła do wnuczki poznać ją a ona zawsze ma wymówkę, dzisiaj Paweł byl u niej mówił jej zeby wpadła na kawę i ciasto ona stwierdziła ze musi sprzątać a potem idzie do kościoła z resztą dziecko jak dziecko. I tu mi sie zrobiło smutno bo jak w tamtym roku druga jej synową rodziła to juz w dniu wypisu byla u dziecka z ciastem które specjalnie na tą okazje upiekła.11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Nigdy nie jest tak że rodzice traktują tak samo swoje dzieci mam nadzieję , że jednak moje dzieci twgo nie doświadcząJednorożec89 wrote:Jestem mężatką 8 i pół roku i pierwszy raz jestem zła na teściową. Nawet nie zła, jest mi przykro. Już kilka razy jej mówiłam zeby przyszła do wnuczki poznać ją a ona zawsze ma wymówkę, dzisiaj Paweł byl u niej mówił jej zeby wpadła na kawę i ciasto ona stwierdziła ze musi sprzątać a potem idzie do kościoła z resztą dziecko jak dziecko. I tu mi sie zrobiło smutno bo jak w tamtym roku druga jej synową rodziła to juz w dniu wypisu byla u dziecka z ciastem które specjalnie na tą okazje upiekła.

37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
Ja dzisiaj bylam w aptece i kobieta mi mówi ze nie moge przy karmieniu heviranu wiec wzielam jakies plasterki. Ja czuje ze od tego oslabienia mi wyskoczyło i ciagle jest mi zimno chodze w swetrze zimowymCarla wrote:To moja zmora, urodziłam pierwszego synka o północy, a on 5 rano już to dziadostwo miałam. Mimo, że brałam w ciąży Heviran w tabletkach. Straszne 💩
mam zaburzana temoerature ciała.
Chociaz ciesze sie ze mi te szumy minely nigdy czegos takiego nie miałam
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
Ech zawsze jak jest stres, osłabienie to wychodzą takie rzeczy...ja nie mam,ale mój mąż tak...ZOSIA88 wrote:Ja pojechalam dzisiaj po plastreki wyskoczyla mi opryszczka:/ ( zawsze wyskakuje jak osłabiona jestem ) czuje sie juz mega zmeczona udalo mi siw przysnac to mnie corka obudziła.
-
Kasiastaraczka wrote:Ja właśnie wymylam podłogi w kuchni, łazience i na korytarzu, obleciałam po kurzach ze szmatką,wytarlam lustra i okna od środka w sypialni
Wypiłam znów soczek z olejem
Czekam na Ciebie Lidka! Wychodz 😄🥰
Podziwiam Cię, ja się snuje po domu jak zjawa. Nic konkretnego nie zrobiłam. Sulko łażę z kąta w kąt. Może to znak, jakaś adrenalina się włączyła u Ciebie i Lidka zaraz się pojawi. Trzymam kciuki. Organizm kobiety jest niesamowity!
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Ja dzisiaj bylam w aptece i kobieta mi mówi ze nie moge przy karmieniu heviranu wiec wzielam jakies plasterki. Ja czuje ze od tego oslabienia mi wyskoczyło i ciagle jest mi zimno chodze w swetrze zimowym
Ja brałam
https://e-lactancia.org/breastfeeding/acyclovir-aciclovir/product/ -
Aż dziwię się, że nie zrobiła najazdu jak wrocilyscie ze szpitala,a tu jeszcze takie coś... jeszcze jej nie widziała..i te wymówki.. rzeczywiście przykra sprawaJednorożec89 wrote:Jestem mężatką 8 i pół roku i pierwszy raz jestem zła na teściową. Nawet nie zła, jest mi przykro. Już kilka razy jej mówiłam zeby przyszła do wnuczki poznać ją a ona zawsze ma wymówkę, dzisiaj Paweł byl u niej mówił jej zeby wpadła na kawę i ciasto ona stwierdziła ze musi sprzątać a potem idzie do kościoła z resztą dziecko jak dziecko. I tu mi sie zrobiło smutno bo jak w tamtym roku druga jej synową rodziła to juz w dniu wypisu byla u dziecka z ciastem które specjalnie na tą okazje upiekła.
-
Dobrze sprawdzić na e lactancia czy można lek przy karmieniuZOSIA88 wrote:Ja dzisiaj bylam w aptece i kobieta mi mówi ze nie moge przy karmieniu heviranu wiec wzielam jakies plasterki. Ja czuje ze od tego oslabienia mi wyskoczyło i ciagle jest mi zimno chodze w swetrze zimowym
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
Ja też siebie podziwiam,bo ostatnio też tylko się snułamCarla wrote:Podziwiam Cię, ja się snuje po domu jak zjawa. Nic konkretnego nie zrobiłam. Sulko łażę z kąta w kąt. Może to znak, jakaś adrenalina się włączyła u Ciebie i Lidka zaraz się pojawi. Trzymam kciuki. Organizm kobiety jest niesamowity!
Jednak teraz mam sporą motywację, żeby samo się zaczęło 🙃 -
Jednorożec89 wrote:Jestem mężatką 8 i pół roku i pierwszy raz jestem zła na teściową. Nawet nie zła, jest mi przykro. Już kilka razy jej mówiłam zeby przyszła do wnuczki poznać ją a ona zawsze ma wymówkę, dzisiaj Paweł byl u niej mówił jej zeby wpadła na kawę i ciasto ona stwierdziła ze musi sprzątać a potem idzie do kościoła z resztą dziecko jak dziecko. I tu mi sie zrobiło smutno bo jak w tamtym roku druga jej synową rodziła to juz w dniu wypisu byla u dziecka z ciastem które specjalnie na tą okazje upiekła.
Moja teściowa to samo. W sumie od miesiąca jej nie widziałam i to tylko dlatego, że sama się do niej wybrałam. Ona by chciała żebyśmy przyszli, a jak przyjdziemy idzie oglądać serial, wiecznie coś ma. A to myje okna, a to święta i jak zaczyna się krzywić, a mam potrzebę żeby się zajęła dziećmi raz na ruski rok, to rezygnuję i wiecznie moją mamę angażuję. Ale z dziećmi szwagra było inaczej, ciągle się nimi zajmowała, zawoziła. Ale mam to gdzieś. Mam przynajmniej spokój i zero marudzenia. -
Ja też poniekąd mam to gdzieś, prosze ja o cokolwiek raz na ruski rok, ale dzieci mi czasem szkoda bo jest ich jedyną babcią, mój teść i moi rodzice nie żyją, została im tylko ona11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Zosia a może zrób sobie badania tarczycy z krwi, może po porodzie coś się pomieszało. Często marznięcie jest związane z tarczycą i wizyta u endokrynologa by pomogła.
Lidka do boju!!!
oczywiście od razu przypomina mi się Rejczel: https://www.youtube.com/watch?v=EI4m_ya9cfA&pp=ygUYZnJpZW5kcyByYWNoZWwgcHJlZ25hbmN5
aqq, Kasiastaraczka, alta marea, Pfry lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g

-
@Lusille gratulacje! Jesteś bardzo dzielna 🩵 najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło 🥹
@Aqq trzymam kciuki, żeby akcja rozpoczęła się sama 🍀🤞🏻
@Bambusek, mam nadzieję, że z kotkiem będzie wszystko dobrze 🥺
@Carla współczuję gorszej nocy.. 😥 ale już bliżej niż dalej! 🥰
@Kasiastaraczka, czekam na rozwój sytuacji 🤩 to już 40 tc! 😱
@Dżozu współczuję gorszej nocy i tych bóli bioder… na szczęście po ciąży to minie 🫣
Haha ciekawe mieli sposoby kiedyś 😅
@Jednorożec, rzeczywiście pogoda dodaje energii 🤩☀️ my zaliczyliśmy dluuugi spacer, nawet byliśmy na lodach z mężem 😃
Kurczę, przykra sprawa z teściową… 😐
@M_onia ta końcówka Cię nie oszczędza 😣 trzymam kciuki, żeby akcja się rozpoczęła jak najszybciej 🍀
Przepraszam, że nie odniosłam się do wszystkich 🫣
aqq, Kasiastaraczka, Carla lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Oby nie bo to jiz kolejny specjalista a jeszcze musze sie umowic do jakiegoś chirurgaDżozu wrote:Zosia a może zrób sobie badania tarczycy z krwi, może po porodzie coś się pomieszało. Często marznięcie jest związane z tarczycą i wizyta u endokrynologa by pomogła.
Lidka do boju!!!
oczywiście od razu przypomina mi się Rejczel: https://www.youtube.com/watch?v=EI4m_ya9cfA&pp=ygUYZnJpZW5kcyByYWNoZWwgcHJlZ25hbmN5
Pewnie jak pójde to ginekolog bedzie naciskal na te zabiegi z nietrzymaniem moczu .
A w polowie marca mam dzwonic jeszcze o tego kardiologa dla syna
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
A miło, że pytasz 🙂Kasiastaraczka wrote:Daga a jak u Was,jak Wikusia?
U nas dobrze, wciąż uczymy się siebie, mąż pomaga jak może, nawet chętnie pieluszki zmienia 🤭
Moja rana się goi, choć jeszcze biorę przeciwbólowe. Laktacja rozkręciła mi się na całego, także Wikusia ma co jeść. Kupiłam femaltiker i nawet się nie przydał. Ja jak przytyłam w ciąży 8 kg, tak już zrzuciłam 9 kg 🫣 ogólnie to nie wyglądam jakbym była wcześniej w ciąży 😅
Wikusia też ma się dobrze, ale często mleko musi być na „już”, bo inaczej awantura haha
Poza tym jest słodką laleczką 🥹
Kasiastaraczka, Sagi, alta marea, bambusek-94, Carla, Kłębuszek, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
ZOSIA88 wrote:Oby nie bo to jiz kolejny specjalista a jeszcze musze sie umowic do jakiegoś chirurga

Pewnie jak pójde to ginekolog bedzie naciskal na te zabiegi z nietrzymaniem moczu .
A w polowie marca mam dzwonic jeszcze o tego kardiologa dla syna
To może być normalne, ja tak miałam, w ciąży mi było gorąco, a po ciąży „szok termiczny”. Jeszcze najgorzej jak się spociłam w nocy, i telepało mną z zimna. Teraz też się spodziewam takiego szoku.
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Ja też poniekąd mam to gdzieś, prosze ja o cokolwiek raz na ruski rok, ale dzieci mi czasem szkoda bo jest ich jedyną babcią, mój teść i moi rodzice nie żyją, została im tylko ona
To rzeczywiście przykre może być dla Ciebie 😞 Tym bardziej, że zapraszasz ją na ciasto, kawę, a wnusia powinna być powodem, dla którego na takie zaproszenie powinna przylecieć na skrzydłach.