Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Czemu chcesz teraz odciagać pokarm przed porodem? Ponoc siara to najlpsze co mozesz dac maluszkowi na poczatku.
    Mi jest okropnie zimno pewnie hormony oslabienie i tez bylam przeciez taka opuchnieta wszystko schodzi ze mnie.

Już kiedyś o tym wspominałam, w Niemczech to standardowe zalecenie dla pacjentek z cukrzycą, aby wspomóc dziecko w pierwszych 30 min po porodzie. Tu można poczytać:

https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/newsy/przyszla-mamo-masz-cukrzyce-ciazowa-oto-dlaczego-warto-zebrac-siare-dla-dziecka-jeszcze-przed-porodem-aa-as5C-6EGU-t2CX.html

Ta siarę się mrozi i zabiera ze soba do szpitala w dzień porodu ale u mnie chyba będzie ciężko. Strzykawki mają po 1 ml, odciągnęłam 0,2 ml a u mordowałam się jak nie wiem co

ZOSIA88 lubi tę wiadomość

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Już kiedyś o tym wspominałam, w Niemczech to standardowe zalecenie dla pacjentek z cukrzycą, aby wspomóc dziecko w pierwszych 30 min po porodzie. Tu można poczytać:

https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/newsy/przyszla-mamo-masz-cukrzyce-ciazowa-oto-dlaczego-warto-zebrac-siare-dla-dziecka-jeszcze-przed-porodem-aa-as5C-6EGU-t2CX.html

Ta siarę się mrozi i zabiera ze soba do szpitala w dzień porodu ale u mnie chyba będzie ciężko. Strzykawki mają po 1 ml, odciągnęłam 0,2 ml a u mordowałam się jak nie wiem co
    A no to spoko mój Leon musiał miec od razu glukoze podaną taki niski miał cukier

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:46

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Ja się bardzo pozytywnie nastawiałam do indukcji, bo właśnie słyszałam pozytywne historię, no ale jak zwykle rzeczywistość zaskoczyła.
    Co do kp to strasznie zazdroszczę każdej, która ma pokarm i chce karmić. Ja myślałam, że mam luźne podejście, ale boli mnie, że nie mogę nakarmić dziecka.
    Stymuluje laktatorem to leci dosłownie kilka kropel, mam wklęsłe brodawki więc muszę z tych beznadziejnych nakładek korzystać, które się odklejają i denerwują mnie i syna. Plus nic tam nie leci...
    Nie poddawaj sie juz pisze jak ja rozchulałam laktacje
    ;) oczywiscie najpierw olalam przystawianie bo tez wklesle brodawki ale ogolnie próbuj najpierw przystawiać a najlepiej na poduszce do karmienia z pozycji spod pachy kladziesz dziecko na tej poduszce druga reka obejmujesz cycek jakbys mu podawala kanapke :) to jest proces moze sie wkurzac dziecko Ty mozesz tracic cierpliwość nakladki tez mialam ale mnie tez to wkurzalo spada to odkleja się trzeba wyparzać i w cale tej brodawki mi nie wyciagnelo.
    Dodatkowo pracowalam z laktatorem
    Mialam tryb automatyczny ale ja odciagalam innym sposobem
    stymulacja 2-3 min
    Masaz 2- 3 min
    Odciaganie 5 -10 min
    Odciaganie co 2/3 h trzeba nietety poswięcić ( w szpitalu nie miałam na to siły po cc dopiero w domu ) ustawialam budzik i stoper
    Teraz juz jestesmy tylko na piersi ale to nie trwalo tak szybko nie ktorym udaje sie szybko innym nie ale jak bedziesz cierpliwa to sie uda ;)
    Jak mi sie nie udawalo prxystawic to dawalam swoje odciagniete a tez mm .
    Dodam jeszcze że moje dziecko bylo bardzo senne na poczatku musi byc dziecko wybudzone do przystawiania wiec zaczynalam od rozbierania przebierania pieluszki a jesli to nie dawali rady i dalej byl ospały to nici z przystawiania wciskalam butelke a raz nawet ze strzykawki karmilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:45

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
‹‹ 569 570 571 572 573
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ