Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
ZOSIA88 wrote:Czemu chcesz teraz odciagać pokarm przed porodem? Ponoc siara to najlpsze co mozesz dac maluszkowi na poczatku.
Mi jest okropnie zimno pewnie hormony oslabienie i tez bylam przeciez taka opuchnieta wszystko schodzi ze mnie.
Już kiedyś o tym wspominałam, w Niemczech to standardowe zalecenie dla pacjentek z cukrzycą, aby wspomóc dziecko w pierwszych 30 min po porodzie. Tu można poczytać:
https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/newsy/przyszla-mamo-masz-cukrzyce-ciazowa-oto-dlaczego-warto-zebrac-siare-dla-dziecka-jeszcze-przed-porodem-aa-as5C-6EGU-t2CX.html
Ta siarę się mrozi i zabiera ze soba do szpitala w dzień porodu ale u mnie chyba będzie ciężko. Strzykawki mają po 1 ml, odciągnęłam 0,2 ml a u mordowałam się jak nie wiem co
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
A no to spoko mój Leon musiał miec od razu glukoze podaną taki niski miał cukieralta marea wrote:Już kiedyś o tym wspominałam, w Niemczech to standardowe zalecenie dla pacjentek z cukrzycą, aby wspomóc dziecko w pierwszych 30 min po porodzie. Tu można poczytać:
https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/newsy/przyszla-mamo-masz-cukrzyce-ciazowa-oto-dlaczego-warto-zebrac-siare-dla-dziecka-jeszcze-przed-porodem-aa-as5C-6EGU-t2CX.html
Ta siarę się mrozi i zabiera ze soba do szpitala w dzień porodu ale u mnie chyba będzie ciężko. Strzykawki mają po 1 ml, odciągnęłam 0,2 ml a u mordowałam się jak nie wiem co
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:46
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
Nie poddawaj sie juz pisze jak ja rozchulałam laktacjeLusille wrote:Ja się bardzo pozytywnie nastawiałam do indukcji, bo właśnie słyszałam pozytywne historię, no ale jak zwykle rzeczywistość zaskoczyła.
Co do kp to strasznie zazdroszczę każdej, która ma pokarm i chce karmić. Ja myślałam, że mam luźne podejście, ale boli mnie, że nie mogę nakarmić dziecka.
Stymuluje laktatorem to leci dosłownie kilka kropel, mam wklęsłe brodawki więc muszę z tych beznadziejnych nakładek korzystać, które się odklejają i denerwują mnie i syna. Plus nic tam nie leci...
oczywiscie najpierw olalam przystawianie bo tez wklesle brodawki ale ogolnie próbuj najpierw przystawiać a najlepiej na poduszce do karmienia z pozycji spod pachy kladziesz dziecko na tej poduszce druga reka obejmujesz cycek jakbys mu podawala kanapke
to jest proces moze sie wkurzac dziecko Ty mozesz tracic cierpliwość nakladki tez mialam ale mnie tez to wkurzalo spada to odkleja się trzeba wyparzać i w cale tej brodawki mi nie wyciagnelo.
Dodatkowo pracowalam z laktatorem
Mialam tryb automatyczny ale ja odciagalam innym sposobem
stymulacja 2-3 min
Masaz 2- 3 min
Odciaganie 5 -10 min
Odciaganie co 2/3 h trzeba nietety poswięcić ( w szpitalu nie miałam na to siły po cc dopiero w domu ) ustawialam budzik i stoper
Teraz juz jestesmy tylko na piersi ale to nie trwalo tak szybko nie ktorym udaje sie szybko innym nie ale jak bedziesz cierpliwa to sie uda
Jak mi sie nie udawalo prxystawic to dawalam swoje odciagniete a tez mm .
Dodam jeszcze że moje dziecko bylo bardzo senne na poczatku musi byc dziecko wybudzone do przystawiania wiec zaczynalam od rozbierania przebierania pieluszki a jesli to nie dawali rady i dalej byl ospały to nici z przystawiania wciskalam butelke a raz nawet ze strzykawki karmilamWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:45
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -