Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
ZOSIA88 wrote:Czemu chcesz teraz odciagać pokarm przed porodem? Ponoc siara to najlpsze co mozesz dac maluszkowi na poczatku.
Mi jest okropnie zimno pewnie hormony oslabienie i tez bylam przeciez taka opuchnieta wszystko schodzi ze mnie.
Już kiedyś o tym wspominałam, w Niemczech to standardowe zalecenie dla pacjentek z cukrzycą, aby wspomóc dziecko w pierwszych 30 min po porodzie. Tu można poczytać:
https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/newsy/przyszla-mamo-masz-cukrzyce-ciazowa-oto-dlaczego-warto-zebrac-siare-dla-dziecka-jeszcze-przed-porodem-aa-as5C-6EGU-t2CX.html
Ta siarę się mrozi i zabiera ze soba do szpitala w dzień porodu ale u mnie chyba będzie ciężko. Strzykawki mają po 1 ml, odciągnęłam 0,2 ml a u mordowałam się jak nie wiem co
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
A no to spoko mój Leon musiał miec od razu glukoze podaną taki niski miał cukieralta marea wrote:Już kiedyś o tym wspominałam, w Niemczech to standardowe zalecenie dla pacjentek z cukrzycą, aby wspomóc dziecko w pierwszych 30 min po porodzie. Tu można poczytać:
https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/newsy/przyszla-mamo-masz-cukrzyce-ciazowa-oto-dlaczego-warto-zebrac-siare-dla-dziecka-jeszcze-przed-porodem-aa-as5C-6EGU-t2CX.html
Ta siarę się mrozi i zabiera ze soba do szpitala w dzień porodu ale u mnie chyba będzie ciężko. Strzykawki mają po 1 ml, odciągnęłam 0,2 ml a u mordowałam się jak nie wiem co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 01:46
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Nie poddawaj sie juz pisze jak ja rozchulałam laktacjeLusille wrote:Ja się bardzo pozytywnie nastawiałam do indukcji, bo właśnie słyszałam pozytywne historię, no ale jak zwykle rzeczywistość zaskoczyła.
Co do kp to strasznie zazdroszczę każdej, która ma pokarm i chce karmić. Ja myślałam, że mam luźne podejście, ale boli mnie, że nie mogę nakarmić dziecka.
Stymuluje laktatorem to leci dosłownie kilka kropel, mam wklęsłe brodawki więc muszę z tych beznadziejnych nakładek korzystać, które się odklejają i denerwują mnie i syna. Plus nic tam nie leci...
oczywiscie najpierw olalam przystawianie bo tez wklesle brodawki ale ogolnie próbuj najpierw przystawiać a najlepiej na poduszce do karmienia z pozycji spod pachy kladziesz dziecko na tej poduszce druga reka obejmujesz cycek jakbys mu podawala kanapke
to jest proces moze sie wkurzac dziecko Ty mozesz tracic cierpliwość nakladki tez mialam ale mnie tez to wkurzalo spada to odkleja się trzeba wyparzać i w cale tej brodawki mi nie wyciagnelo.
Dodatkowo pracowalam z laktatorem
Mialam tryb automatyczny ale ja odciagalam innym sposobem
stymulacja 2-3 min
Masaz 2- 3 min
Odciaganie 5 -10 min
Odciaganie co 2/3 h trzeba nietety poswięcić ( w szpitalu nie miałam na to siły po cc dopiero w domu ) ustawialam budzik i stoper
Teraz juz jestesmy tylko na piersi ale to nie trwalo tak szybko nie ktorym udaje sie szybko innym nie ale jak bedziesz cierpliwa to sie uda
Jak mi sie nie udawalo prxystawic to dawalam swoje odciagniete a tez mm .
Dodam jeszcze że moje dziecko bylo bardzo senne na poczatku musi byc dziecko wybudzone do przystawiania wiec zaczynalam od rozbierania przebierania pieluszki a jesli to nie dawali rady i dalej byl ospały to nici z przystawiania wciskalam butelke a raz nawet ze strzykawki karmilamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 01:45
Dżozu, alta marea, Daga121222 lubią tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Kochana, ja też muszę korzystać z tych nakładek 😒 i też moja mała często się denerwuje, bo czasem ciężko jej dobrze złapać pierś, bo zaraz to spada..Lusille wrote:Ja się bardzo pozytywnie nastawiałam do indukcji, bo właśnie słyszałam pozytywne historię, no ale jak zwykle rzeczywistość zaskoczyła.
Co do kp to strasznie zazdroszczę każdej, która ma pokarm i chce karmić. Ja myślałam, że mam luźne podejście, ale boli mnie, że nie mogę nakarmić dziecka.
Stymuluje laktatorem to leci dosłownie kilka kropel, mam wklęsłe brodawki więc muszę z tych beznadziejnych nakładek korzystać, które się odklejają i denerwują mnie i syna. Plus nic tam nie leci...
Także rozumiem Cię.
A próbowałaś może ten femaltiker?👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Kochane, dziś nasze święto 💛
życzę nam, abyśmy zawsze wierzyły w swoją siłę, wspierały się nawzajem i nigdy nie zapominały, jak wiele potrafimy.
Niech każdy dzień przypomina nam, że jesteśmy niezwykłe. 💐
Kasiastaraczka, Carla, aqq, M_onia, Arga, Dżozu, Kłębuszek, Kokosq, bambusek-94, _Hope, CaroOline, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Wszystkiego najlepszego Kobietki 🌸
Ciekawe czy któreś Bobo zechce dziś wyjść
Daga121222, Carla, aqq, M_onia, Dżozu, ZOSIA88, Kłębuszek, Kokosq, bambusek-94, _Hope, Pfry, Katt lubią tę wiadomość
-
Nie martw się na początku też tak miałam pierwszy tydzień dokarmiałam mm. Mały nie chciał za bardzo ssać a ja przystawiałam i laktator. Teraz mija drugi tydzień juzjest nadanym cycku chociaż nie będę czarować że jest idealnie. Nie mówię że to pomaga bo może to przypadek ale jem słód jęczmienny i może to też pomogloLusille wrote:Ja się bardzo pozytywnie nastawiałam do indukcji, bo właśnie słyszałam pozytywne historię, no ale jak zwykle rzeczywistość zaskoczyła.
Stymuluje laktatorem to leci dosłownie kilka kropel, mam wklęsłe brodawki więc muszę z tych beznadziejnych nakładek korzystać, które się odklejają i denerwują mnie i syna. Plus nic tam nie leci...Antoś 20.02.2026 💕 -
Czy Wasi meżowie składaja Wam zyczenia na dzień kobiet mój założe się że tego nie zrobi a juz o kwiatku to moge pomazyć
Miałam dzisiaj noc przesrana Leon wstawał co 2 h jak w zegarku na karmienie alw jestem zmeczona teraz siedze z nim aby mi nie ulał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 10:34
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Moja za to jest głodna co 30 minut 😂 w nocy budzi się co 3 godziny.ZOSIA88 wrote:Czy Wasi meżowie składaja Wam zyczenia na dzień kobiet mój założe się że tego nie zrobi a juz o kwiatku to moge pomazyć
Miałam dzisiaj noc przesrana Leon wstawał co 2 h jak w zegarku na karmienie alw jestem zmeczona teraz siedze z nim aby mi nie ulał.
Co do życzeń to mąż zawsze je składa, aczkolwiek jak narazie jeszcze tego nie zrobił, nie wiem na co czeka 😂👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Teraz ma już 2 kobietki 💗🌸Daga121222 wrote:Moja za to jest głodna co 30 minut 😂 w nocy budzi się co 3 godziny.
Co do życzeń to mąż zawsze je składa, aczkolwiek jak narazie jeszcze tego nie zrobił, nie wiem na co czeka 😂
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Czasami tak, czasami nieZOSIA88 wrote:Czy Wasi meżowie składaja Wam zyczenia na dzień kobiet mój założe się że tego nie zrobi a juz o kwiatku to moge pomazyć
Miałam dzisiaj noc przesrana Leon wstawał co 2 h jak w zegarku na karmienie alw jestem zmeczona teraz siedze z nim aby mi nie ulał.
Ja jakoś nie przywiązuje do tego większej wagi...bo u mnie w domu tata też nie składał życzeń
Świętujemy urodziny, czasami imieniny 🙃 -
Daga - ale mały cukiereczek 😍 aż mi się przypomniała moja córeczka jak ją urodziłam 🥺
Lusille - ja tak miałam w pierwszej ciąży, miałam wrażenie, że to co odciągam laktatorem to praktycznie nic i w pewnym momencie zaufałam sobie i przestałam z niego korzystać a dawać tylko z piersi i wtedy się naprawdę rozkręciło wszystko.
Bo swoją drogą laktator też u mnie potęgował ciągłe zastoje i zapalenia piersi.
Wszystkiego najlepszego kobietki 🤭🌸
A za wszystkie, które są już w terminie trzymam mocno kciuki za szybką akcję 😊
aqq, Daga121222, bambusek-94, _Hope, Dżozu, Kasiastaraczka, M_onia, Carla, Katt lubią tę wiadomość
-
No ja po karmieniu musze jeszcze trzymac go jakis czas w wyzszej pozycji bo jak uleje to na nowo ucztaDaga121222 wrote:Moja za to jest głodna co 30 minut 😂 w nocy budzi się co 3 godziny.
Co do życzeń to mąż zawsze je składa, aczkolwiek jak narazie jeszcze tego nie zrobił, nie wiem na co czeka 😂
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
ZOSIA88 wrote:Czy Wasi meżowie składaja Wam zyczenia na dzień kobiet mój założe się że tego nie zrobi a juz o kwiatku to moge pomazyć
Mi takie rzeczy sa obojętne. Zloży życzenia fajnie a nie zloży nic sie nie dzieje. Czesto jest tak ze on pamiętam o jakimś święcie czy rocznicy a ja nie .
U nas w nocy dwie pobudki a teraz moi faceci poszli do kościoła a ja z małą mamy drzemkę kontaktową. Ona ich nie wymaga, spi ładnie sama ale ja je uwielbiam i jak mam czas to sobie robimy taki damski chill
aqq, Kłębuszek, Dżozu, Kasiastaraczka, Arga, Kokosq, Daga121222, Carla, Katt lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Wszystkiego co najpiękniejsze z okazji Dnia Kobiet.🌻
A za wszystkie, które już są w terminie porodu mocno trzymam kciuki.🤞🤞🤞 Obyście wkrótce tuliły swoje maleństwa. 🥰
Co do życzeń, to ja z córką dostałyśmy od naszych chłopaków kwiaty i czekoladki. 💗 Nie przywiązuję zupełnie uwagi do tego "święta", ale zrobiło nam się bardzo miło. 🥹
Wykorzystujemy ładną pogodę na spędzenie czasu z dziećmi. Córcia nauczyła się jeździć na rowerze.🥳
@Daga, przesłodką masz córeczkę.💗🥰 Jak laleczka.🥹
ZOSIA88, aqq, Kasiastaraczka, Arga, Kokosq, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! Wszystkiego dobrego dla nas i dla naszych córeczek 🥰
U mnie chyba jednak zaczyna się coś w końcu dziać - ale przez to, że nic mnie nie boli to na razie obserwujemy spokojnie 😅 w nocy o 4:20 obudziłam się ze snu, w którym złoczyńca, którego złapałam dostał okres (nie ma w tym logiki, nie analizujcie, bo to był mężczyzna) - i dotknelam prześcieradło, mokre. Włączyłam światło i była mała plama - więc możliwe że to wody zaczęły się sączyć 🤔ale po zmianie pozycji nic się nie działo. Poszłam spać dalej. Jestem już po śniadaniu, odpoczywamy z mężem, przed chwilą przy korzystaniu z toalety pojawił mi się czop śluzowy podbarwiony krwią (po tylu miesiącach nie da się go z niczym pomylić). Ogólnie to nic mnie nie boli, nie mam żadnych skurczy, nic się nie sączy... Więc trochę z mężem nie wiemy co robić 😅 czy już się pakować w samochód 🤔 ja staram się chillować i nie stresować to na pewno. Obserwujemy, sprawdzamy torby i spokojnie staramy się reagować.
Dżozu, alta marea, Kasiastaraczka, aqq, Arga, Kokosq, Daga121222, _Hope, Carla, Kłębuszek, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm

-
Pfry wrote:Dzień dobry dziewczyny! Wszystkiego dobrego dla nas i dla naszych córeczek 🥰
U mnie chyba jednak zaczyna się coś w końcu dziać - ale przez to, że nic mnie nie boli to na razie obserwujemy spokojnie 😅 w nocy o 4:20 obudziłam się ze snu, w którym złoczyńca, którego złapałam dostał okres (nie ma w tym logiki, nie analizujcie, bo to był mężczyzna) - i dotknelam prześcieradło, mokre. Włączyłam światło i była mała plama - więc możliwe że to wody zaczęły się sączyć 🤔ale po zmianie pozycji nic się nie działo. Poszłam spać dalej. Jestem już po śniadaniu, odpoczywamy z mężem, przed chwilą przy korzystaniu z toalety pojawił mi się czop śluzowy podbarwiony krwią (po tylu miesiącach nie da się go z niczym pomylić). Ogólnie to nic mnie nie boli, nie mam żadnych skurczy, nic się nie sączy... Więc trochę z mężem nie wiemy co robić 😅 czy już się pakować w samochód 🤔 ja staram się chillować i nie stresować to na pewno. Obserwujemy, sprawdzamy torby i spokojnie staramy się reagować.
Masz GBS negatywny? Jesli tak to Idźcie na długi spacer, pochodź po krawężnikach albo jedną nogą, po schodach itp. Jeśli pozytywny to powinnaś zgłosić się na izbę bo możliwe że potrzebujesz już antybiotyk jeśli to były wody. (Co za sen 🤣)
dobra rada - jedz dzisiaj dobre, odżywcze jedzenie bo może być ci potrzebne 🫠 dużo białka, węgli itp, żeby organizm miał siłę w każdym momencie. Czekamy na rozowoj akcji 😍
Wszystkiego najlepszego dziewczyny! Totalnie nie mam parcia na to swieto. Ale milo dostać laurke od wlasnych dzieci 😊
Kasiastaraczka, Kokosq, Pfry, Dżozu, M_onia, Carla, Katt lubią tę wiadomość
-
Jechać to jeszcze nieePfry wrote:Dzień dobry dziewczyny! Wszystkiego dobrego dla nas i dla naszych córeczek 🥰
Pobociankuj trochę, zejdź we schodów, idź na spacer. Niech skurcze się rozkręcą, będą regularne to dopiero na ip, żeby się nie wyciszyły
Dżozu lubi tę wiadomość