Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnia to chyba ja będę 😢 jestem juz wykończona i wkur***na 😢 dziewczyny słuchajcie a raczej czytajcie
Pierwsza rzecz ... termin z OM na 27.03 z USG 24.03
W poniedziałek byłam o 20 na wizycie , lekarz delikatnie poruszał szyjką i koło.23 zaczęły sie skurcze, bardzo delikatne .. do 1.15 je liczyłam i były co 10 i co 12 minut ale finalnie zasnęłam.
We wtorek skurcze od rana sie nasiliły i były co 5 min ale takie napięcia z ciśnieniem w dół... I o 13 zdecydowałam ze jedziemy na szpital bo po prysznicu noe przeszło a bolalo lekko jak na okres . W szpitalu ktg rozwarcie 2 cm szyjka miękka czop w sporym kawalku odszedl , skurcze pod 100 na amplitudzie regularnie co 5 min duzo chodzenia i co.? I o 18 cisza.. jak by ktoś poprostu wtyczkę odłączył... pojedyncze napięcia do nocy i cisza .. w środę badanie szyjka miękka rozwarcie 2 cm nic nie ruszyło, skurcze ustały.. służbistka a nie lekarka zamiast podrasować to oxy to wypisuje mnie do domu 😢 mówię jej ze lekaz i tak kazal.31.03 być na indukcji wiec czy te.3 dni zrobią różnice a ona mówi se tak i ze nie będzie naginać kalendarza .. po czym przychodzi do mnie za 10 min i tłumaczy ze pozwoliła sobie zadzwonić do mojego prowadzącego i zdecydowała ze mam być na indukcji 03.04 🤯‼️ proszę ją i błagam ze to swieta a mam syna 7 lat w domu i chciala bym albo 6.04 juz po Świetach albo prędzej... a ona młoda bez dzieci z zimna krwią do mnie ze 6 kwietnia to juz za późno j to moze grozić obumarciem płodu... Więc proszę ją zeby szybciej tą indukcję to z uśmiechem na twarzy powiedziała ze liczyć na to ze sie samo zacznie... od tego czasu jak wyszłam ze szpitala , cisza totalna .. jestem zrozpaczona i ciągle wyżywam sie na mężu... biedny bo naprawdę robi wszystko co chce i sie stara a ja ciagle struta i rozżalona .. boli mnei to ze mialam być na indukcji z UsG a noe z ostatniej miesiączki i raz ze sie boje zeby nie bylo za późno a dwa juz tak bardzo sie męcze... dajcie otuchy bo boję sie serio juz o swoją psychikę.. a kolezanka która miala termin tak samo jak ja to ją indukowali i wczoraj urodziła bo pokazywało ze dziecko ma 4 kg a moja malutka.ma.3.500 niby i tak mi żal ze ona juz tuli a ja sie dalej mecze 😢 -
CaroOline kurcze,ale sytuacja... szkoda, że te skurcze się wyciszyły
Ale jeśli chcesz znów rozhulac to może spróbuj z tym koktajlem położnych? Sok pomarańczowy plus łyżka/2 oleju rycynowego
Może znów się zacznie
Szkoda, że trafiłaś na taką babę w tym szpitalu i jeszcze straszy Cie śmiercią...wrr
No ja też musiałam podpisać papier na patologii, że skoro nie chcę oxy to ryzykuje życiem swoim i dziecka
Szkoda tylko, że nikt mi nie powiedział, że zgadzając się na oxy też tym ryzykuję, szczególnie że pierwszy poród był przez cc i jest to przeciwskazanie do oxy
To wszystko jest opisane w chpl
CaroOline lubi tę wiadomość
-
@CaroOline biedna
bardzo nieprzyjemna i frustrująca sytuacja. I się namęczyłaś z tymi skurczami... A lekarka to wodzę że empatii za grosz nie ma.
Ale może daj sobie trochę luzu i zanim trafisz na indukcję to coś samo ruszy? Do 3.04 jeszcze jest tydzień. Jak już raz ciało podjęło próbę to może i drugi raz, tym razem skutecznie, się zadzieje? Trzymam kciuki! ❤️
CaroOline lubi tę wiadomość
-
@Kłębuszek no i super że idziesz do fryzjera 😊 trzeba zadbać też o swój komfort na tym finiszu. Ja mam w poniedziałek paznokcie i też fajnie by było dotrwać bo juz mam odrost 3 tygodnie...
U nas dzisiaj plan położnej zrealizowany. W międzyczasie miałam trochę mocniejszych skurczy ale są nieregularne więc raczej nic konkretnego się nie zadzieje. Ale to i tak zawsze jakiś progres, szyjka niech się rozwiera.
Zaraz idę spać, a jutro powtórka 🙃
Kasiastaraczka, Kłębuszek, Kokosq, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
@CaroOline jejku przykro mi, że tak Cię ta lekarka potraktowała. Nie dziwię się, że chciałbyś już urodzić. Końcówka jest naprawdę męcząca.
Trzymam kciuki, żeby jednak szybciej się samo rozkręciło 🤞🍀31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
🩺 8.04 - wizyta

-
Rozumiem 🙂CaroOline wrote:@Kasiastaraczka boję sie tego koktajlu🫢 dzis mam zamiar męża wykorzystać a jak nic sie nie zadzieje to odpuszczam tak jak @bambusek radzi Bo mi psychika wysiądzie.. a tak czekam na tą moją wymarzoną córeczkę 🩷
Tak,to po prostu trzeba odpuścić i porozmawiaj z dzieckiem w brzuszku 🥰
Będzie dobrze ❤️ -
Kłębuszek co do wizyty u fryzjera to ja tak trochę na ostatnią chwilę przed porodem się zapisałam na strzyżenie, dość znaczne, uważam że najlepsza decyzją. Po pierwsze że zrobiłam coś dla siebie, a po drugie że teraz nie tracę czasu na ogarnianie włosów. No i mam świadomość że niedługo zaczną masowo wypadać 😭 po pierwszym porodzie myślałam że zostane łysa, tyle tego szło.
CaroOline bardzo współczuję nerwów. A masz możliwość skontaktować się samodzielnie z prowadzącym i ustalić plan działania? Co innego rozmowa z Twoim lekarzem bez pośredników w postaci dyżurującego lekarza. Może ja jestem dziwna ale bym nie uwierzyła tej lekarce. Staraj się złapać luz, może zacznij praktykować inne sposoby wywoływania porodu jeśli koktajl wydaje się być zbyt hardcorowy? -
Miałyście rację dziewczyny z tym obkurczaniem macicy, za drugim razem jest gorzej 😅
Co do malucha na szczęście załapał ssanie szybciej niż córka i ładnie sobie je także oby tak dalej bo bardzo chcę już do domu 🫣 Zastanawiam się czy córka w ogóle będzie chciała z nami wrócić tak się doskonale bawi u dziadków,ale z drugiej strony to dobrze bo nie byłoby mi łatwo leżeć w szpitalu wiedząc, że ona płacze i przeżywa 😅
Katt, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
@CaroOline, jejciu kochana.. na straszną babe trafiłaś, zamiast wspierać dobrym słowem to dostajesz w zamian co innego 😣
Domyślam sie jak ta sytuacja musi być męcząca dla Ciebie..
trzymam mimo wszystko kciuki, żeby szybko się rozwinął poród ❤️🤞🏻👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-