Nie jestem w stanie nadrobić a nie było mnie tylko troche:/
@Aliana pisałas coś o chorobie jesli u dziecka pojawia się ulewanie czy tak jak u mojego Leona chlustanie wrecz to katar zawsze sie pojawi przerabialam to z moja córką dlatego ważne aby mieć aspirator my aktualnie jestesmy na katarku

ale licze że zwrócą mi nosiboo bo reklamowałam. Dziecko też może charczeć to tak zwana sapka niemowlęca ja wszystko to z córką przerabiałam a wizyt nie było covid był bawi mnie to bo teraz miałam tyle razy położna a wtedy dałam rade bez położnych i lekarzy

Co do ulewania i chlustania jest to bardzo wkurzające no sorry i nakbardziej w macierzynstwie to mnie wykańcza bo co trochę jestem obrzygana i Leon też nie jestem na niego zła ale ciąże miałam podobną cały czas wymioty wiem, że to przejdzie jak niemowlę zacznie siedzieć ale matko ile to jeszcze

Jeśli chodzi o pielęgnacje noska to dziewczyny zastanówicie się czy Wam się w nosie nic nie zbiera ? My jestesmy w stanie go oczyscic a dziecko mimo wszystko trzeba ja mam zasade taka że , zakrapiam po kropelce soli wyciagam i znowu zakrapiam
Do mleka mm mam zagęszczacz co troche pomaga.
A do kp mam syrop jednka totalnie nam sie nie sorawdził i nie bede dodatkowo truć dziecka dodatkowymi rzeczamk skoro nawet powiedziałabym jest po tym gorzej.
Położna zaleciła osteopate ale ja już nie mam siły na to i jednym słowem olewam temat i czekam cierpliwie aż mu to minie.
Jeśli chodzi o spanie to mój śpi w tym co jest czyste

bo i potrafi ulać nie tylko zaraz po ale jeszcze później wiec ja mam rozłożony zazwyczaj rożek mam 2 jeden jest różowy

spi w różowym ale musi mi wybaczyć lepiej spać w suchym niż ulanym. Mam też dwa spiworki jeden taki cienki a drugi grubszy ale nie kestem jakimś fanem śpiworków. Przykrywam go też kocykiem i wiem że to najmniej bezpieczne rozwiazanie ale no nie bede kupować kolejnego rożka jak to tylko na troche jest.
Leon bardzo lubi spacery świeże powietrze wychodzimy zawsze koło 12 i wtedy momentalnie usypia nie musze z nim dlugo spacerować ale musi być .
Jeśli chodzi o wypróznienia to też nie sa codziennie zazwyczaj Leon ma tendencje do wypróżniania jak wybieramy się do lekarza albo położna jak miała przyjśc

i wtedy jakby go rozerwało wszystko brudne naprawdę ciężko się pozbierać .
Ja proponuje aby nie zakładać dodatkowych platform bo w sumie narobimy sobie tylko roboty z tym, kto bedzie mial zostac to zostanie od czasu do czasu sie odezwie a tak ciagle powiadomienia kolejne rozpraszacze a my potrzebujemy spokoju.
Okropnie zimno się zrobiło i ciesze się że mam ten kombinezon merino na taka pogode idealnie sie sprawdza wart każdej ceny.