Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 29 marca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sobie radzicie z cerą? Macie po porodzie jakieś pogorszenie się stanu cery? Ja od kilku dni mam taki wysyp na brodzie że szok. Nawet nie wiem od czego zacząć w pielęgnacji

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    A jak sobie radzicie z cerą? Macie po porodzie jakieś pogorszenie się stanu cery? Ja od kilku dni mam taki wysyp na brodzie że szok. Nawet nie wiem od czego zacząć w pielęgnacji
    Ja mam cere jak marzenie, ale kupiłam sobie witaminy na wlosy, liczę ze nie wypadnie ich aż tyle dzieki nim

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie nadrobić a nie było mnie tylko troche:/

@Aliana pisałas coś o chorobie jesli u dziecka pojawia się ulewanie czy tak jak u mojego Leona chlustanie wrecz to katar zawsze sie pojawi przerabialam to z moja córką dlatego ważne aby mieć aspirator my aktualnie jestesmy na katarku :( ale licze że zwrócą mi nosiboo bo reklamowałam. Dziecko też może charczeć to tak zwana sapka niemowlęca ja wszystko to z córką przerabiałam a wizyt nie było covid był bawi mnie to bo teraz miałam tyle razy położna a wtedy dałam rade bez położnych i lekarzy :D
    Co do ulewania i chlustania jest to bardzo wkurzające no sorry i nakbardziej w macierzynstwie to mnie wykańcza bo co trochę jestem obrzygana i Leon też nie jestem na niego zła ale ciąże miałam podobną cały czas wymioty wiem, że to przejdzie jak niemowlę zacznie siedzieć ale matko ile to jeszcze :/
    Jeśli chodzi o pielęgnacje noska to dziewczyny zastanówicie się czy Wam się w nosie nic nie zbiera ? My jestesmy w stanie go oczyscic a dziecko mimo wszystko trzeba ja mam zasade taka że , zakrapiam po kropelce soli wyciagam i znowu zakrapiam ;)

Do mleka mm mam zagęszczacz co troche pomaga.
    A do kp mam syrop jednka totalnie nam sie nie sorawdził i nie bede dodatkowo truć dziecka dodatkowymi rzeczamk skoro nawet powiedziałabym jest po tym gorzej.
    Położna zaleciła osteopate ale ja już nie mam siły na to i jednym słowem olewam temat i czekam cierpliwie aż mu to minie.

Jeśli chodzi o spanie to mój śpi w tym co jest czyste :D bo i potrafi ulać nie tylko zaraz po ale jeszcze później wiec ja mam rozłożony zazwyczaj rożek mam 2 jeden jest różowy :D spi w różowym ale musi mi wybaczyć lepiej spać w suchym niż ulanym. Mam też dwa spiworki jeden taki cienki a drugi grubszy ale nie kestem jakimś fanem śpiworków. Przykrywam go też kocykiem i wiem że to najmniej bezpieczne rozwiazanie ale no nie bede kupować kolejnego rożka jak to tylko na troche jest.

Leon bardzo lubi spacery świeże powietrze wychodzimy zawsze koło 12 i wtedy momentalnie usypia nie musze z nim dlugo spacerować ale musi być .
    Jeśli chodzi o wypróznienia to też nie sa codziennie zazwyczaj Leon ma tendencje do wypróżniania jak wybieramy się do lekarza albo położna jak miała przyjśc :D i wtedy jakby go rozerwało wszystko brudne naprawdę ciężko się pozbierać .

Ja proponuje aby nie zakładać dodatkowych platform bo w sumie narobimy sobie tylko roboty z tym, kto bedzie mial zostac to zostanie od czasu do czasu sie odezwie a tak ciagle powiadomienia kolejne rozpraszacze a my potrzebujemy spokoju.

Okropnie zimno się zrobiło i ciesze się że mam ten kombinezon merino na taka pogode idealnie sie sprawdza wart każdej ceny.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młoda też ulewa i zawsze ma pod głową pieluchę tetrową co dzieki czemu nie musze prać prześcieradeł co chwila

alta marea lubi tę wiadomość

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 marca, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odpukać, młody jest bezproblemowy. Je, sika, je i śpi 😅 ciekawi mnie jak będzie w domu. Tutaj nikt nam nie przeszkadza a jednak w domu różnie będzie. Jedynie jęczy jak za długo zmieniam pieluchę a na cycku od razu spokój.
    Nie spadamy z wagi ale wątpię, że urodzeniową odzyska w dwa tygodnie przez to wszystko. Jutro zrobią mu kolejne badania skoro już jesteśmy w szpitalu 🫣 dziś ogólnie budzi się ci półtorej, dwie godziny więc chyba sobie na jutro zamawia mleczko

Kasiastaraczka, Daga121222, Katt, Kokosq, bambusek-94, _Hope lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:

Odpukać cera spoko. O dziwo o drugiej ciąży miałam straszne plamy na twarzy barwnikowe, długo z nimi walczyłam, okropnie to wyglądało (może to kwestia, że słońce, bo rodziłam końcówkę maja), ale przy pierwszym styczniowym też to było, a teraz tego nie ma. W ogóle ja trądziku się pozbyłam w wieku 37 lat, to był dramat 🙈

Właśnie muszę pomyśleć o witaminach, wzmocnieniu, bo to klasyk, że jak maluch ma 4-5 miesięcy, to włosy garściami wychodzą. Dwa razy to przeżyłam. Później te baby hair odstające się pojawiają 🙈

Kupiłam sobie nawet wyciskarkę do soków, a a TM robię smoothie. Muszę przejść lekki reset po tej ciąży, końcówka mnie przeorała.

Mój ulewa, praktycznie po każdym posiłku, ale to takie ciapki, oczywiście moczenie ubranek mnie nie ominęło. Prześcieradło w sypialni wygląda jak pobojowisko.

Carla

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Odpukać cera spoko. O dziwo o drugiej ciąży miałam straszne plamy na twarzy barwnikowe, długo z nimi walczyłam, okropnie to wyglądało (może to kwestia, że słońce, bo rodziłam końcówkę maja), ale przy pierwszym styczniowym też to było, a teraz tego nie ma. W ogóle ja trądziku się pozbyłam w wieku 37 lat, to był dramat 🙈

Właśnie muszę pomyśleć o witaminach, wzmocnieniu, bo to klasyk, że jak maluch ma 4-5 miesięcy, to włosy garściami wychodzą. Dwa razy to przeżyłam. Później te baby hair odstające się pojawiają 🙈

Kupiłam sobie nawet wyciskarkę do soków, a a TM robię smoothie. Muszę przejść lekki reset po tej ciąży, końcówka mnie przeorała.

Mój ulewa, praktycznie po każdym posiłku, ale to takie ciapki, oczywiście moczenie ubranek mnie nie ominęło. Prześcieradło w sypialni wygląda jak pobojowisko.

Dobrze wiedzieć, że u innych podobnie 😆

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów to mi w tej ciąży mega wypadały cały pierwszy trymestr więc ja mam nadzieję, że pociążowe wypadanie nie będzie jakieś dramatyczne, bo to zazwyczaj wypada to, co nie wypadło w ciąży. Ale witaminy też już uzupełniam

Carla, Pfry lubią tę wiadomość

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 29 marca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nierozpakowane - kciuki za Was 🤞 czekamy z niecierpliwością razem z Wami na Wasze Maluszki 💪🥰 już niedługo będą razem z Wami. ❤️

Jeśli chodzi o odchody poporodowe - u mnie dzisiaj 18 dzień i od 2 dni jestem na wkładkach. Odchody w końcu zrobiły się delikatne, przechodzą z żółtego w brąz, w zależności od tego jak dużo się ruszam. Jednak jak uda mi się pospacerować to jeszcze trochę wylatuje bardziej zabarwionych. U mnie to klasyka - przy okresie też tak miałam, że podczas snu praktycznie nie miałam okresu, musiałam być bardziej w pionie, żeby grawitacja zadziałała i wyleciało to co miało wylecieć.

Mała GG w ciągu dnia śpi lekko przykryta kocykiem, jeśli uda się ją w ogóle odłożyć 😅, bo bardzo ceni sobie spanie w ramionach mamy lub taty, jeśli w ogóle pójdzie spać w dzień 🙃. W nocy wrzucamy ją do śpiworka 2 tog - jest bardzo fajny i w fajnej cenie, żałuję, że nie wzięłam drugiego, bo jednak Mała ulewa i często się go pierze. 😁 Mam też 0,5 toga muślinowy z tej samej strony, kupiony na cieplejsze noce.
    https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/Spiworek-niemowlecy-do-spania-dream-bawelna-100-regulowany-Babymam/7137

💩 codziennie jest całkiem sporo 😁 myślę, że minimum 3-4. Ale faktycznie ponoć normalne jest, że kupy mogą być np. 8 x dziennie lub 1 x na tydzień przy KP 😁

Jeśli chodzi o przeniesienie się na inną platformę komunikacyjną - jeśli tak zdecydujecie, to ja raczej odpuszczę 😔 raczej nie praktykuję takich grup na innych kanałach.

Dziewczyny, czy korzystacie ze smoczków? Jakie polecacie? 😊

Kasiastaraczka, Daga121222, Kłębuszek, Katt, Kokosq, bambusek-94, Carla lubią tę wiadomość

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakieś witaminy dla kobiet, oprócz tych ciążowych? 🙂
    Coś na wzmocnienie włosów? Przyjmę każdą polecajke😇

Jeśli chodzi o cerę to zawsze miałam problematyczną, zawsze gdzieś wyskoczą mi pojedyncze krostki. Miałam tak przed ciążą, w ciąży i teraz również 😅 także u mnie nic się nie zmieniło.

@Pfry, my używamy smoczka 🫣 co prawda malutka mało używa, raczej go wypluwa, ale dajemy jak bardzo chce coś ssać. Mamy dwa smoczki z suavinex, taki bardziej płaski, który dopasowuje się do podniebienia.

U nas dziś super pogoda była, więc zaliczyliśmy bardzo długo spacer, mała zdecydowanie lubi spać na takich spacerach 😃

Kasiastaraczka, Katt, Kłębuszek lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cera jakoś mi się nie znieniła nie zauważyłam narazie takich skutków
    Rana po cc oczywiscie srednio mi sie goi chhba dlugo zostane na majtkach siateczkowych i ostatnio dokupiłam bo te juz takie sprane. Kupilam tez taki specjalny plyn do orzemywania rany.
    Umowilam siw tez juz do ginekologa minelo mi 6 tyg od porodu pewnie zaraz maz bedzie naciskał na zblizenie ale jakoś średnio mam na to ochote :/ i nie ukrywam boje się aby wpadki jakiejś teraz nie zaliczyć :/

Korzystam ze smoczka suavinex tak jak z pierwsza córką ale mam ochote spróbować luu ponoć są teraz najlepsze.

Może zostańmy wszystkie tutaj jest anonimowość i oo co coś zmieniać co działa ;) wiadomo może z czasem część odejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 22:51

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 marca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    A polecacie jakieś witaminy dla kobiet, oprócz tych ciążowych? 🙂
    Coś na wzmocnienie włosów? Przyjmę każdą polecajke😇

Jeśli chodzi o cerę to zawsze miałam problematyczną, zawsze gdzieś wyskoczą mi pojedyncze krostki. Miałam tak przed ciążą, w ciąży i teraz również 😅 także u mnie nic się nie zmieniło.

@Pfry, my używamy smoczka 🫣 co prawda malutka mało używa, raczej go wypluwa, ale dajemy jak bardzo chce coś ssać. Mamy dwa smoczki z suavinex, taki bardziej płaski, który dopasowuje się do podniebienia.

U nas dziś super pogoda była, więc zaliczyliśmy bardzo długo spacer, mała zdecydowanie lubi spać na takich spacerach 😃
    Ja ciążowe teraz dokończę,bo łykałam praktycznie wszystko oddzielnie. Teraz zamówiłam sobie prenacaps 2,bo nie chce mi się kupować oddzielnie i łykać osobno całej garści. Te suple mają bardzo dobry skład.

Mi jakieś pojedyńcze krostki wyskoczyły,ale do opanowania bez niczego specjalnego

Ja na razie smoczka nie daję,bo mała jeszcze dokarmiana jest moim mlekiem,jak przejdzie tylko na cyca i minie z 6 tygodni jej życia to zobaczę. Mam z lovi smoczki -moi chłopcy je używali

Daga121222 lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 29 marca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    U mnie młoda też ulewa i zawsze ma pod głową pieluchę tetrową co dzieki czemu nie musze prać prześcieradeł co chwila
    lu nas też pieluchy tetrowe to jest must have, zawsze pod główką. Mam chyba 25 albo 30 😆 i zmieniam codziennie w łóżeczku, naszym łóżku itp. Dziennie koło 4-5 zużywamy ale będzie więcej bo jeszcze wózek itp. W ogóle uwielbiam tetry to jest dla mnie jeden z najważniejszych elementow wyprawki 😂 a później jak już dziecko podrośnie to są idealne na ścierki 😁

Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 29 marca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Dziewczyny, czy korzystacie ze smoczków? Jakie polecacie? 😊

Podaliśmy tylko na awaryjne sytuacje. Jak jest głodny to nie da się oszukać ale czasami po jedzeniu nie potrafi się jeszcze wyciszyć i zapaść w sen i tata go przejmuje, wtedy probujemy ze smoczkiem. Odrzucił uwielbiany przeze mnie i moje poprzednie dzieci MAM, natomiast zaakceptował LUU więc przy nich zostaniemy bo mają super budowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 04:33

Pfry lubi tę wiadomość

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy biore metylowane nie ma za dużego wyboru jestem narazie jezzcze na tych ciążowych ale zobaczymy co maja w aptece.
    Alta marea ja tez mam bardzo duzo pieluch kupialam sobie tez takie fajne nie pamietam materiału ale byly takie mieciutki i co skurczyly sie podczas suszenia :D no trudno :D

Moja córka znowu złapala jakis kaszel serio mam dość sama bije się z myslami czy ja posłać do przedszkola bo kaszel jest głownie w nocy.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Katt Autorytet

Wysłany: 30 marca, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się za to trafił drugi żarty egzemplarz z ekonomicznym podejściem pt. Co zjadłem to moje i praktycznie zero ulewania 😆
    Dzisiaj mieliśmy pierwszy festiwal kolek/ problemów brzuszkiwych. Spinał się niesamowicie i uspokajał tylko z piersią w buzi, nawet nie tyle co z jedzeniem co po prostu w ramach kontaktu więc siedziałam dziś na drewnianym dziecięcym krzesełku i stawiałam pieczątki ze starszym mając malucha przy piersi 🙈 wychodzi na to że smoczki się u nas nie sprawdzają, co gorsza te które mam (Philips Avent) bardziej interesują starszego który praktycznie wcale nie uzywał.
    A co do reszty dnia to na koniec zabrał go mąż na masowanie brzucha a ja ze starszym czytałam książeczki u niego. Coraz częściej myślę o zapisaniu go do żłobka bo boje się że sobie sama z nimi nie poradzę 😔 byliśmy dziś w parku na placu zabaw - wszędzie biega, nic go na chwilę nie zatrzyma, co innego jak byliśmy całą rodziną a co jak bym chciała wyjść sama z dwójką dzieci a przecież nie możemy całymi dniami siedzieć w domu bo potrzebuje pomocy w opiece nad własnym dzieckiem 😭

alta marea lubi tę wiadomość

• Aliana Autorytet

Wysłany: 30 marca, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co o choroby Wiktorka to właśnie gdyby nie aspirator do nosa to nie wiem jakbyśmy to przetrwali… wyciąganie zielonych gęstych gili dawało mu sporą ulgę. Teraz już odciągamy jedynie raz dziennie gęstą ale bardzie przeźroczystą wydzielinę, wymieszana czasem z mlekiem po ulaniu. To prawda że w takim sezonie infekcyjnym aspirator to must have… na szczęście mały nie miał gorączki wysokiej, pediatra mówił że jak się tylko pojawi to od razu na sor.

Kup przed infekcja mieliśmy praktycznie co zmianę pieluszki. Teraz mamy 2-3x dziennie. Rzadko zdarza się 1. A moczy pieluszek strasznie dużo. Jestem KPI, czasem nakarmię go piersią ale głównie odciągam bo z moich cycków tryska na 4 strumienie, muszę karmić przez nakładki z powodu małych brodawek i mały ma za dużo mleka na raz. Na szczęście odciąganie nie trwa długo, porcje odciągnę w 10min, ale jak chce zrobić zapasy no to już przeciąga się na dłuższe sesje.

Co do leżenia na brzuchu to fizjo powiedziała żebym leżała więcej bo macica jeszcze jest twarda na dole. Zaniedbałam to bo leżałam już w 2 dobie po cc, mówili w szpitalu że już można a ja stwierdziłam że boję się tego strasznie więc wolę to zrobić od razu tam i jakbym miała się rozpruć to lepiej im w szpitalu niż później w domu 😅 i dzięki temu później w domu też lezalam po parę minut. Teraz potrafię 30min tak poleżeć ale jednak przez biust wypełniony mlekiem nie ejst to komfortowe..

Dziś mieliśmy w końcu udaną noc po ostatnich przebojach, udało się przespać bez dram i spinania :) wcześniejsza noc spędziłam 4h nosząc na rękach bo tylko tak się uspokajał. Myślałam że strzelę sobie w łeb z bólu pleców, rąk i niewyspania. Czekałam tylko na 5 rano żeby oddac synka na zmianę warty męża 🫣 mam nadzieje, ze już będzie trochę spokojniej w kolejnych dniach.

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 30 marca, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat był już poruszany ale jakich laktatorów muszlowych używacie i czy jesteście zadowolone po dłuższym użytkowaniu? A może któraś więcej z Was się zdecydowała i może się wypowiedzieć? Nie miałam w planach kupowania ale życie z dwójką to jakiś kosmos na chwilę obecną i siedzenie z laktatorem ręcznym odpada zdecydowanie 😅

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 30 marca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Wiem, że temat był już poruszany ale jakich laktatorów muszlowych używacie i czy jesteście zadowolone po dłuższym użytkowaniu? A może któraś więcej z Was się zdecydowała i może się wypowiedzieć? Nie miałam w planach kupowania ale życie z dwójką to jakiś kosmos na chwilę obecną i siedzenie z laktatorem ręcznym odpada zdecydowanie 😅

Ja mam Medela swing maxi hands free bo ufam tej marce po tych szpitalnych laktatorach, ale nie jest to typowy muszlowy bo silniczek jest zewnętrzny połączony kabelkami z muszlą i trzeba go sobie nosić na szyi albo w nerce na biodrze. No ale bezprzewodowy. Odciąga super to jest dla mnie najważniejsze bo faktycznie ma moc i generalnie jakość jest super i wszystkie atesty.faktycznie w międzyczasie robię milion innych rzeczy kiedy muszę odciągać.

Mój syneczek cały wysypany, trądzik się nam zaczął, wiem że minie ale nienawidzę tego etapu . Wszyscy moi chłopcy przez to przechodzili, ale to tak okropnie wygląda.

Kokosq, Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:

Powiem jako mama kpi którą stałam sie mimo woli. Odciagam pokarm 7 8 razy na dobę i mam momcozy s12 pro. Jest super jak dla mnie. Bardzo dobrze opóźnia pierś przy odpowiednim doborze lejka i siły odciąfania nie dojeżdża sutkow cena jest w miarę ok jak na taki sprzęt. Jak dla mnie rewelacja

alta marea, Kokosq, Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ