Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to już mam taki stres że masakra, a to mój 3 poród to nie powinnam tak się bać a ja normalnie fiksuję 🫣 Skurcze przepowiadające są coraz częściej nocami i czuję że to się zbliża wielki krokami. U mnie lekarz mówił że max 10 dni po terminie i mam się wystawić na oddział. W sumie to nie wiem czego się najbardziej boję, czy niespodziewanej akcji czy indukcji... Obie te rzeczy mam za sobą. Najlepiej wspominam pierwszy poród bo nie wiedziałam nic, teraz już wiem jak to wszystko wygląda i aż się odechciewa 😆bambusek-94 wrote:Hej dziewczyny, u mnie od wczoraj był jakiś problem z dodaniem wiadomości i musiałam pisać do supportu... a wysmarowałam taką ładną odpowiedź, ech.
Co do mojego nastawienia to jak na razie jest bardziej ekscytacja niż frustracja, ale z kazdym dniem siedzenia na tej bombie jest ciężej psychicznie. Przy nadziei trzyma mnie to, że termin mam dopiero na sobotę a do ewentualnej indukcji jeszcze plus tydzień a ciało już się ewidentnie szykuje 🙂
Jak tam nierozpakowane dziewczyny?
Kłębuszek, Kasiastaraczka, Kokosq, Carla, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem, chyba skurczy nie mam, ale czuję jak bobas napiera mocno w dół. Średnio przyjemne uczucie 🙈Mam wrażenie, że już jest dość nisko. Dzisiaj się też więcej rusza niż ostatnio. Ciekawa jestem czy coś tam się dzieje. Stres też mnie zaczyna łapać, bo nie wiem czy sobie poradzę z bólem.31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
8.04 - 3400 g 🩷
🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

-
Podobno każdy poród jest inny. I są nawet kobiety co lubią rodzić i ich ból omija 🫣 Ja zdecydowanie do tej grupy kobiet nie należę. Niestety nie cierpię porodów i połogu, później jest już tylko lepiej ale porody to horror dla mnie i walka o rozkręcanie laktacji i brak czasu dla siebie bo ciągle trzeba karmić i to turbo zmęczenie. Trzeba mieć końskie zdrowie by rodzić dzieci taka prawda. I najlepiej kogoś do pomocy (oprócz partnera wiadomo).Kłębuszek wrote:Ja nie wiem, chyba skurczy nie mam, ale czuję jak bobas napiera mocno w dół. Średnio przyjemne uczucie 🙈Mam wrażenie, że już jest dość nisko. Dzisiaj się też więcej rusza niż ostatnio. Ciekawa jestem czy coś tam się dzieje. Stres też mnie zaczyna łapać, bo nie wiem czy sobie poradzę z bólem.
Sagi, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Ja się stresuje jeszcze bo nie wiem kiedy dokładnie jechać do szpitala. Tak żeby nie trafić z 1 cm rozwarcia ale też żeby zdążyć. Bo poprzednio pojechałam za wcześnie i tyle badań miałam 😱ciągle paluchy mi ktoś inny pchał co chwilę by badać rozwarcie to kosmos. "Masaże"szyjki też mi robili mimo, że był ciągle ładny postęp porodu. Jakoś nie chcę tego znowu przeżywać😱🫣
-
Byłam dzis u lekarza i wybłagałam indukcje 1 kwietnia 😢 nie będę marcowa 😢 mamy naciągane 2 cm rozwarcia a szyjka jeszcze w obrzeżach troche twarda.
Jestem zrozpaczona ze to będzie 41tc i 2 ciąża a jednak znów indukcja ktorej sie tak bardzo bałam 😭 do Świętej Rity sie modliłam i nie wymodliłam😭 zaczynamy w środę od balonika , tak mi powiedzial . Trzymajcie kciuki błagam was laseczki mimo ze niestety nie będę Marcowa 😭
aqq, Kłębuszek, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Och,Kochana, dużo smutku w Twojej wiadomości 😥CaroOline wrote:Byłam dzis u lekarza i wybłagałam indukcje 1 kwietnia 😢 nie będę marcowa 😢 mamy naciągane 2 cm rozwarcia a szyjka jeszcze w obrzeżach troche twarda.
Jestem zrozpaczona ze to będzie 41tc i 2 ciąża a jednak znów indukcja ktorej sie tak bardzo bałam 😭 do Świętej Rity sie modliłam i nie wymodliłam😭 zaczynamy w środę od balonika , tak mi powiedzial . Trzymajcie kciuki błagam was laseczki mimo ze niestety nie będę Marcowa 😭
Pomodlę się za Ciebie 🙏
Jeszcze jutro jest marzec i wszystko może się zdarzyć
A jak nie to kwiecień też super 🥰
-
CaroOline wrote:Byłam dzis u lekarza i wybłagałam indukcje 1 kwietnia 😢 nie będę marcowa 😢 mamy naciągane 2 cm rozwarcia a szyjka jeszcze w obrzeżach troche twarda.
Mocno przytulam 🫂
Tak jak pisze Kasia, jest jeszcze cały wtorek żeby coś się zadziało.
I nieważne czy będziesz Marcowa czy Kwietniowa będziemy wspierać tak samo
-
Kochana, tulę mocno 🫂💛CaroOline wrote:Byłam dzis u lekarza i wybłagałam indukcje 1 kwietnia 😢 nie będę marcowa 😢 mamy naciągane 2 cm rozwarcia a szyjka jeszcze w obrzeżach troche twarda.
Pamiętaj, że dziś wszystko może się wydarzyć, a jeśli nie to kwiecień też jest pięknym miesiącem 🌼
Trzymam kciuki!👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Polubiłam, bo trzymam kciuki, żeby jednak poszło sprawnie🤞 najważniejsze, że już za chwilę maluszek będzie z Wami 🙂 a czy to marzec czy kwiecień to nie ma żadnego znaczenia 😉CaroOline wrote:Byłam dzis u lekarza i wybłagałam indukcje 1 kwietnia 😢 nie będę marcowa 😢 mamy naciągane 2 cm rozwarcia a szyjka jeszcze w obrzeżach troche twarda.
Jestem zrozpaczona ze to będzie 41tc i 2 ciąża a jednak znów indukcja ktorej sie tak bardzo bałam 😭 do Świętej Rity sie modliłam i nie wymodliłam😭 zaczynamy w środę od balonika , tak mi powiedzial . Trzymajcie kciuki błagam was laseczki mimo ze niestety nie będę Marcowa 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 08:25
-
CaroOline wrote:Byłam dzis u lekarza i wybłagałam indukcje 1 kwietnia 😢 nie będę marcowa 😢 mamy naciągane 2 cm rozwarcia a szyjka jeszcze w obrzeżach troche twarda.
Jeszcze moment i będziesz tuliła malucha. Trzymam kciuki, ta końcówka jest trudna, ale zaraz będziecie już razem 🌸💕 -
CaroOline wielkie kciuki za jutro, oby indukcja poszła sprawnie! A może tak jak dziewczyny piszą jeszcze coś do jutra samo ruszy? 🙂 będzie dobrze, zobaczysz 😘
-
Dziewczyny nierozpakowane pocieszę Was, że dwa tygodnie temu naszym znajomym urodził się synek. Jeszcze o 16 w piątek pisałam z koleżanką i zero objawów porodowych (była już w 40+2) tylko lekkie bóle jak na okres. A w sobotę o 8 już tuliła malucha 💙 a to był pierwszy poród i dosyć sprawnie poszło! Także to może być też nasza historia 🙂😃
Ja dziś odespałam za wsze czasy! W sumie od początku ciąży afirmowałam że chcę rodzić w kwietniu więc w sam raz dziś pod wieczór może się zaczynać 🤣
Kasiastaraczka, Daga121222, Kłębuszek, Katt, aqq, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość
-
Finalnie nasz wątek okazał się styczniowo-lutowo-marcowo-kwietniowy i to też jest super 🙂😊
Kasiastaraczka, Daga121222, Kłębuszek, Katt, aqq, Kokosq, Pfry, alta marea, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Będę trzymać kciuki
Kwiecień to piękny miesiąc na poród. Nie bój się 🫂
-
CaroOline glowa do góry, kwiecień to piękny miesiąc. Ja się cieszę że dorwałam. U nas kwiecień jest szczególny bo w kwietniu zaczęliśmy być z mężem razem i w kwietniu też wzięliśmy ślub 💕 a teraz jeszcze urodzimy córeczkę 🥹 spróbuj się dzisiaj zrelaksować, zrób cos miłego dla siebie, w ten sposób najlepiej będziesz mogla pomóc sobie i dziecku 😉
bambusek-94, Kokosq, Kasiastaraczka, aqq, Pfry, Daga121222, _Hope, Katt, Dżozu lubią tę wiadomość
31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
8.04 - 3400 g 🩷
🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

-
Mogę Cię pocieszyć bo też byłam w tym miejscu i też pamiętając pierwszą indukcję bałam się kolejny raz. Wiadomo,że jak już wiesz co Cię czeka to wchodzi stres, ale uwierz mi że ta druga indukcja była o wiele łatwiejsza, skurczy po tym baloniku w ogóle nie miałam, nie działo się nic a jednak spełnił swoją funkcję. Poród też był o połowę krótszy niż pierwszy. I w moim odczuciu a mam bardzo niski próg bólu dopóki nie zaczęły się parte było ok. Także głowa do góry za chwilę będzie po wszystkim i będziesz tulić wymarzoną córeczkę 😊
bambusek-94, Daga121222, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
My jeszcze w szpitalu 🫣. W nocy zalało mnie osocze z rany ale podobno to dobrze.
Jutro badania, usg, zdjęcie szwów i może nas puszczą 🫣.
Laktacja ładnie ruszyła, młody jak i reszta dzieci ma szybkie najadanie się ale często. Podbija serca studentek bo podobno jest śliczny 😅. Odpukać jest bezproblemowy. Chyba synowie mi się tacy trafiają bo córki to mi dawały popalić 🤣
Sagi, Kasiastaraczka, alta marea, Pfry, Kokosq, bambusek-94, _Hope, Daga121222, Kłębuszek, Katt, Dżozu lubią tę wiadomość
-
U nas wczoraj pierwsze problemy brzuszków, pol dnia płaczu, prężenia sie, plucia jedzenenie. W koncu nagrzałam jej brzuszek delikatnie suszarka i zrobiłam masaz poszły mega pierdy i wielkie kupsko,po tym zjadla 140 ml mleka i poszła spac na 5 h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 11:33
Pfry, Dżozu lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
@ CaroOline tulę mocno i ja! Kwiecień to najlepszy miesiąc na przyjście na świat 🥰
@Arga ale Cię przeorało. Mimo wszystko masz kupę szczęścia, że trafił ci się tak kompetentny personel, który nic nie przegapił. Brzmi fatalnie ale właśnie to są te przypadki o których czytamy nagłówki. Także czapki z głów, że tak Cię dopilnowali, mimo że wierzę, że marzysz już o domu. Kciuki oby się udało!!!!
U nas od wczoraj ulewanie serwatką po godzinie od jedzenia i wrzaski bo to bardzo nieprzyjemne uczucie pieczenia. Próbujemy przetrwać bo widzę, że dużo więcej je, chce 20 min karmienia, domaga się drugiej piersi, totalnie zmienia mu się rytm, może się przestawia, ale też męczy się z kupką i to wszystko razem daje niespokojne godziny. Dziś nam sprezentował 4h snu jednym ciągiem w nocy, ale później dwugodzinna pobudka na ulewanie kwasem buzią i nosem, zakończoną kupką. W sumie g*wniania sprawa czasami być niemowlakiem 😜😂
Z zaskakujących rzeczy w połogu, wróciło mi nieobfite krwawienie po wczorajszym całodobowym wiszeniu na piersi. Wg położnej nic się nie dzieje i super że wróciło bo to oznacza, że ma się jeszcze co oczyścić i że organizm działa. Ja oczywiście panika bo internety mówią zupełnie co innego.
Arga, Dżozu lubią tę wiadomość
-
@CaroOline, ja również tulę i trzymam kciuki żebyś jak najszybciej tuliła swoje maleństwo.🫂🥰 Tak jak dziewczyny już pisały, kwiecień to bardzo fajny miesiąc i jesteśmy tu żeby się wspierać niezależnie od daty urodzenia dziecka.🤞🍀
@Arga, tak dużo przeszłaś 🫂 jesteś mega dzielna.❤️ I super, że maluszek jest taki "bezproblemowy". 🥰🩵Trzymam kciuki za Wasz powrót do domu.🤞
Tomciowi w nocy odpadł kikut pępowiny.🥳
alta marea, Arga, Kłębuszek, aqq, Kokosq, Kasiastaraczka, bambusek-94, Katt, Dżozu lubią tę wiadomość