X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie od wczoraj był jakiś problem z dodaniem wiadomości i musiałam pisać do supportu... a wysmarowałam taką ładną odpowiedź, ech.

Co do mojego nastawienia to jak na razie jest bardziej ekscytacja niż frustracja, ale z kazdym dniem siedzenia na tej bombie jest ciężej psychicznie. Przy nadziei trzyma mnie to, że termin mam dopiero na sobotę a do ewentualnej indukcji jeszcze plus tydzień a ciało już się ewidentnie szykuje 🙂
    Jak tam nierozpakowane dziewczyny?
    Ja to już mam taki stres że masakra, a to mój 3 poród to nie powinnam tak się bać a ja normalnie fiksuję 🫣 Skurcze przepowiadające są coraz częściej nocami i czuję że to się zbliża wielki krokami. U mnie lekarz mówił że max 10 dni po terminie i mam się wystawić na oddział. W sumie to nie wiem czego się najbardziej boję, czy niespodziewanej akcji czy indukcji... Obie te rzeczy mam za sobą. Najlepiej wspominam pierwszy poród bo nie wiedziałam nic, teraz już wiem jak to wszystko wygląda i aż się odechciewa 😆

Kłębuszek, Kasiastaraczka, Kokosq, Carla, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, chyba skurczy nie mam, ale czuję jak bobas napiera mocno w dół. Średnio przyjemne uczucie 🙈Mam wrażenie, że już jest dość nisko. Dzisiaj się też więcej rusza niż ostatnio. Ciekawa jestem czy coś tam się dzieje. Stres też mnie zaczyna łapać, bo nie wiem czy sobie poradzę z bólem.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷

🩺 8.04 - wizyta

preg.png

Wysłany: 30 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Ja nie wiem, chyba skurczy nie mam, ale czuję jak bobas napiera mocno w dół. Średnio przyjemne uczucie 🙈Mam wrażenie, że już jest dość nisko. Dzisiaj się też więcej rusza niż ostatnio. Ciekawa jestem czy coś tam się dzieje. Stres też mnie zaczyna łapać, bo nie wiem czy sobie poradzę z bólem.
    Podobno każdy poród jest inny. I są nawet kobiety co lubią rodzić i ich ból omija 🫣 Ja zdecydowanie do tej grupy kobiet nie należę. Niestety nie cierpię porodów i połogu, później jest już tylko lepiej ale porody to horror dla mnie i walka o rozkręcanie laktacji i brak czasu dla siebie bo ciągle trzeba karmić i to turbo zmęczenie. Trzeba mieć końskie zdrowie by rodzić dzieci taka prawda. I najlepiej kogoś do pomocy (oprócz partnera wiadomo).

Sagi lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 30 marca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się stresuje jeszcze bo nie wiem kiedy dokładnie jechać do szpitala. Tak żeby nie trafić z 1 cm rozwarcia ale też żeby zdążyć. Bo poprzednio pojechałam za wcześnie i tyle badań miałam 😱ciągle paluchy mi ktoś inny pchał co chwilę by badać rozwarcie to kosmos. "Masaże"szyjki też mi robili mimo, że był ciągle ładny postęp porodu. Jakoś nie chcę tego znowu przeżywać😱🫣

preg.png
  • CaroOline Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis u lekarza i wybłagałam indukcje 1 kwietnia 😢 nie będę marcowa 😢 mamy naciągane 2 cm rozwarcia a szyjka jeszcze w obrzeżach troche twarda.
    Jestem zrozpaczona ze to będzie 41tc i 2 ciąża a jednak znów indukcja ktorej sie tak bardzo bałam 😭 do Świętej Rity sie modliłam i nie wymodliłam😭 zaczynamy w środę od balonika , tak mi powiedzial . Trzymajcie kciuki błagam was laseczki mimo ze niestety nie będę Marcowa 😭

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Byłam dzis u lekarza i wybłagałam indukcje 1 kwietnia 😢 nie będę marcowa 😢 mamy naciągane 2 cm rozwarcia a szyjka jeszcze w obrzeżach troche twarda.
    Jestem zrozpaczona ze to będzie 41tc i 2 ciąża a jednak znów indukcja ktorej sie tak bardzo bałam 😭 do Świętej Rity sie modliłam i nie wymodliłam😭 zaczynamy w środę od balonika , tak mi powiedzial . Trzymajcie kciuki błagam was laseczki mimo ze niestety nie będę Marcowa 😭
    Och,Kochana, dużo smutku w Twojej wiadomości 😥
    Pomodlę się za Ciebie 🙏
    Jeszcze jutro jest marzec i wszystko może się zdarzyć
    A jak nie to kwiecień też super 🥰

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
‹‹ 622 623 624 625 626
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ