X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią, że wyjdę.
    Jeszcze usg i ranę zobaczą i najwyżej antybiotyk do domu.

Kokosq, Kłębuszek, Daga121222, Kasiastaraczka, Katt, Sagi, bambusek-94, Truskawkowykompot lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam niedawno telefon że zwolnił się termin do polecanej w okolicy osteopatki dla dzieci. Mamy podjechać, mam nadzieję że to pomoże. Mamy takie zamknięte koło - jest problem z buzią i łapaniem piersi, dużo łapie powietrza a potem jest problem z bąkami. Namiętnie daje mu od dwóch dni sab simplex ale niewiele pomaga. Trzymajcie kciuki za wizytę.

A co do piersi to historia z wczoraj - jadłam ze starszym obiad, zrobiłam kotlety a ostatnio nie bardzo mu pasowały, zajadał się, pomyślałam że bardzo się cieszę że mu smakują i w tym momencie jak poczyłam takie nabrzmiałe piersi i jak trysnęło ze mnie to myślałam że wkładki nie wytrzymają. A żeby było śmiesznej to chwilę przed obiadem młody siedział na cycu 🙈

Sagi, Kłębuszek lubią tę wiadomość

• Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam kilka dni takiego strasznego nawału. Odciągałam laktatorem parę razy dziennie dużo więcej niż kazali, bo zalecane 30ml nie robiło żadnej różnicy. Na szczęście nagle przeszło, gdzieś po tygodniu.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Hej, wbijam zza krzaczka :) bibulkami się nie stresujcie, powinno się sprawdzic wyniki po co najmniej 21 dniach :) wtedy wszytskie są wykonane. Na dole jesli wszystko jest ok jest info, ze nie wymaga dalszej diagnostyki. Jesli cos wyjdzie to wysyłają list polecony :)

Dzięki! Czyli jak znam pocztę to jeszcze wycieczka z awizo nas czeka. Poprzednim razem chociaż zwykłym listem wysłali :D

kropka_aga lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie wczoraj od 23 do 2 w nocy skurcze ale potem oczywiście się wyciszyły... już nie mam sił do tego. Mam wrażenie że moje ciało nie ogarnia jak rozchulać te skurcze. To już w sumie było 3 podejście. Pół nocy nie spałam, czuję się fatalnie fizycznie i psychicznie :/ wiem że jeszcze jest czas ale z każdym dniem mam mniej sił i chęci. No I martwię się czy z bobo wszystko ok, czy czegoś nie przeoczę.

No i jutro wieczorem mam wizytę u gina, do której miałam nie dotrwać. To się doktorek zdziwi xd ale przynajmniej mnie zbada i będzie wiadomo co tam się dzieje i czy jest bezpiecznie.

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙 -- 03.02 1880g 💙 -- 24.02 2330g 💙 -- 17.03 3130g 💙
    🔜02.04 ostatnia wizyta kontrolna (39+5)

preg.png
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliża się pełnia księżyca więc myślę, że nasze porody w końcu ruszą 😄 Chociaż ja to obstawiam świąteczne dziecko 😄

Arga, Sagi, Kłębuszek, bambusek-94 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie wczoraj od 23 do 2 w nocy skurcze ale potem oczywiście się wyciszyły... już nie mam sił do tego. Mam wrażenie że moje ciało nie ogarnia jak rozchulać te skurcze. To już w sumie było 3 podejście. Pół nocy nie spałam, czuję się fatalnie fizycznie i psychicznie :/ wiem że jeszcze jest czas ale z każdym dniem mam mniej sił i chęci. No I martwię się czy z bobo wszystko ok, czy czegoś nie przeoczę.

No i jutro wieczorem mam wizytę u gina, do której miałam nie dotrwać. To się doktorek zdziwi xd ale przynajmniej mnie zbada i będzie wiadomo co tam się dzieje i czy jest bezpiecznie.
    W drugiej ciąży gin mi zrobił taki masaż szyjki na ostatniej wizycie i później jeszcze seksy w nocy z mężem że po północy zaczełam rodzić.
    Możesz odgapić ode mnie pomysł i powiedz ginowi że chcesz masażyk 😄

Ja tam teraz czekam spokojnie 10 dni po terminie na naturalny rozwój wydarzeń. Niecierpliwie się mega ale wolę jakoś tak tym razem bez tych masaży itp 🫣 Nie cierpię tego pchania paluchów przez obce osoby 🫣

Wg daty zapłodnienia a były seksy u nas 2 razy w odstępie 2 dni to termin mi wychodzi jakoś właśnie za kilka dni, to ja się jeszcze nie spinam.

bambusek-94 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 624 625 626 627 628
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ