Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Arga, o niee.. współczuję 😔 oby to nie zamieniło się w nic poważnego

U nas dziś gorsza noc, mała nie spała od 1 do prawie 4, później obudziła się o 5 i do tej pory nie zasnęła 😴🫩

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 11 maja, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakkolwiek to nie zabrzmi, cieszę się że nie jesteśmy sami :(
    @Zosia dzisiaj wjedzie ponownie otulacz, może się uda wraz z białym szumem, ja tylko mam problem bo boję się przegrzania, u nas się zrobiło mega ciepło 🙈

W ogóle macie jakiś sposób na nocne gazy maluszków? W dzień w ogóle nie mamy tego problemu a w nocy od 4 do 6 jest tylko stękanie i masa bączków 😭😭😭 w ogóle nie wiem skąd to się bierze

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 11 maja, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest dramat ale z drzemkami w ciągu dnia. Prawie w ogóle nie śpi… a nie mam już siły jej usypiać na rękach. Jak jest spokojna to ją odkładam do łóżeczka, albo wózka i czasami uda jej się zasnąć, albo leży sobie. Biorę ją dopiero jak zaczyna się wkurzać. W nocy jest zdecydowanie lepiej, ale dzisiaj po karmieniu o 5 rano już nie chciała zasnąć, wierciła się cały czas. U nas problem jest z katarem, codziennie odciągamy ale gluty niestety wracają i słychać jak charcze + plus do tego mam problem żeby ją dobrze odbić ostatnio i widać że ją to męczy. A spacery ostatnio też średnio wychodzą. Tak jak wcześniej sobie spała tak teraz w połowie spaceru potrafi się wydzierać strasznie.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    U nas jest dramat ale z drzemkami w ciągu dnia. Prawie w ogóle nie śpi… a nie mam już siły jej usypiać na rękach. Jak jest spokojna to ją odkładam do łóżeczka, albo wózka i czasami uda jej się zasnąć, albo leży sobie. Biorę ją dopiero jak zaczyna się wkurzać. W nocy jest zdecydowanie lepiej, ale dzisiaj po karmieniu o 5 rano już nie chciała zasnąć, wierciła się cały czas. U nas problem jest z katarem, codziennie odciągamy ale gluty niestety wracają i słychać jak charcze + plus do tego mam problem żeby ją dobrze odbić ostatnio i widać że ją to męczy. A spacery ostatnio też średnio wychodzą. Tak jak wcześniej sobie spała tak teraz w połowie spaceru potrafi się wydzierać strasznie.
    My też cały czas odciągamy glutki, ale jak odciągniemy to cały dzień jest dobrzej. Chyba, że ulewa to muszę znów odciągać 🫣
    Ojj to współczuję, bo to potem aż strach na spacer wyjść. Nam się dwa razy tak zdarzyło, że płakała, dla mnie to stresująca sytuacja 🫣

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 11 maja, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Klebuszek a nie ulewa albo nie ma ukrytego refluksu? Nosek często przy tym zapchany i problem z drzemkami właśnie.
    U nas tylko pierwsza drzemka wychodzi super taka w łóżeczku rano, kolejne już są tylko na rękach, w chuście albo podczas spacerów, inaczej też jest wybudzanie co 10-15 min

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katar może byc od ulewania moj kiedys tak chlustnal ze nosem mu wylecialo wystraszył się.
    Co do spania to polecam ten otulacz mamy za nie dlugo 3 miesiac i chyba najgorszy był 2 a myslalam ze to miesiac byl najgorszy. Leon spi w moim lóżku dzieki temu moge spać o ile to mozna nazwac spaniem bo czuje się polamana wieczorem udaje mi siw go uspać w otulaczu a pozniej jak go wyciagne na karmienie a karmie go o 24 i 3 a czasmai czesciej to jest nie odkladalny pozycja moja jest normalnie dziwna albo mam go na klatce piersiowej albo na rekach i tak śpie a raczej czuwam :/ co to za spanie w macoerzynstwie ale w ciąży tez nie mialam spania i się źle czułam twraz mi dokucza pęcherzyk ale nie chce pamietac okrwsu ciąży... i tak wczoraj sobie pomyślalam że jak się troche lepiej zrobi to przyjdą znowu zęby i nie wiem co gorsze problem z brzuchem czy zęby i ot taki urlop macierzynski..

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 11 maja, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    W ogóle macie jakiś sposób na nocne gazy maluszków? W dzień w ogóle nie mamy tego problemu a w nocy od 4 do 6 jest tylko stękanie i masa bączków 😭😭😭 w ogóle nie wiem skąd to się bierze

Nie wiem czy to będzie skuteczne, ale ja bym spróbowała na noc dać espumisan, żeby zapobiec gazom i nie kombinować w środku nocy jak już się pojawia.

Moja niunia często usypia w babybjorn, po prostu ją delikatnie bujam nogą, tylko to jak z karmieniem piersią trzeba się przygotować na dłuższe posiedzenie, bo jak przestaję bujać to drzemka też się kończy :P
    Ogólnie mam wrażenie że dzieci lubią takie leżaczki, bardziej niż zalecaną pozycję na pleckach w wózku czy łóżeczku. Niestety.

alta marea, Kokosq lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 11 maja, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Katar może byc od ulewania moj kiedys tak chlustnal ze nosem mu wylecialo wystraszył się.
    Co do spania to polecam ten otulacz mamy za nie dlugo 3 miesiac i chyba najgorszy był 2 a myslalam ze to miesiac byl najgorszy. Leon spi w moim lóżku dzieki temu moge spać o ile to mozna nazwac spaniem bo czuje się polamana wieczorem udaje mi siw go uspać w otulaczu a pozniej jak go wyciagne na karmienie a karmie go o 24 i 3 a czasmai czesciej to jest nie odkladalny pozycja moja jest normalnie dziwna albo mam go na klatce piersiowej albo na rekach i tak śpie a raczej czuwam :/ co to za spanie w macoerzynstwie ale w ciąży tez nie mialam spania i się źle czułam twraz mi dokucza pęcherzyk ale nie chce pamietac okrwsu ciąży... i tak wczoraj sobie pomyślalam że jak się troche lepiej zrobi to przyjdą znowu zęby i nie wiem co gorsze problem z brzuchem czy zęby i ot taki urlop macierzynski..

Mnie tez wszystko boli jak córeczka na mnie śpi, często tak leżę i ruszam nogami bo np. strasznie mnie kość ogonowa boli. Wcześniej tak nie miałam, ale ciało ma chyba dość niewygodnej pozycji.
    Ciężko powiedzieć co gorsze, ja chyba jednak zęby gorzej wspominam, bo to taki przeraźliwy krzyk potrafił być.
    Z drugiej strony, pedicetamol bardziej pomagał na zęby niż cokolwiek co próbowałam poradzić na brzuszek.
    Ogólnie tak jak zawsze powtarzam, pierwszy rok trzeba przetrwać 👍👍

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 11 maja, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Nie wiem czy to będzie skuteczne, ale ja bym spróbowała na noc dać espumisan, żeby zapobiec gazom i nie kombinować w środku nocy jak już się pojawia.

Moja niunia często usypia w babybjorn, po prostu ją delikatnie bujam nogą, tylko to jak z karmieniem piersią trzeba się przygotować na dłuższe posiedzenie, bo jak przestaję bujać to drzemka też się kończy :P
    Ogólnie mam wrażenie że dzieci lubią takie leżaczki, bardziej niż zalecaną pozycję na pleckach w wózku czy łóżeczku. Niestety.

Tak u nas też przynajmniej jedna drzemka dziennie w leżaczku, mamy CYBEX od krzesełka i super się sprawdza

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 11 maja, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dla Was małą recenzję, szarpnęłam się na urządzenie do bujania wózkiem, za jakieś 600 zł na allegro. Z pełną świadomością że prawdopodobnie je zwrócę. Ale jestem nawet pozytywnie zaskoczona.
    Moja dzidzia jest z tych które trzeba ciagle wozić/bujać żeby spały w wózku. Nie zmyślam - potrafi się obudzić jak odejdę na 10 sekund po herbatę, i po drzemce.
    Samo bujanie które generuje ten wynalazek nie usypia mi dziecka, muszę np. uśpić ją na rękach i odłożyć do wózka. Ale mogę włączyć urządzenie i często to wystarcza żeby się nie obudziła, przynajmniej przez chwilę.

O tu macie oficjalną stronę
    https://sleepytroll.com/en-pl

Ps. Biorąc pod uwagę że taki epriam który sam się buja to wydatek co najmniej 7-8k, to oceniam ten zakup na całkiem rozsądny 🤣

Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam babybjorn w godzinach porannych ;) ale czasami żaluje ze nie mam bujaka jakiegoś elektrycznego.
    Dzisiaj idziemy na bioderka na jutro mam szczepienia w koncu udalo mi sie zapisac pewnie wroce z dolkoem bo dalwj nie udalo nam się odbic tej wagi :(

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 11 maja, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    @Klebuszek a nie ulewa albo nie ma ukrytego refluksu? Nosek często przy tym zapchany i problem z drzemkami właśnie.
    U nas tylko pierwsza drzemka wychodzi super taka w łóżeczku rano, kolejne już są tylko na rękach, w chuście albo podczas spacerów, inaczej też jest wybudzanie co 10-15 min

Trochę ulewa, ale nie dużo. Wydawało mi się że jest to w normie jeszcze. Nie mam pojęcia czy to ukryty refluks. Przed chwilą zjadła butelkę, udało się odbić w pozycji na leniwca, ale potem i tak zaczęła płakać strasznie. Dałam jej pierś dla uspokojenia. Przeraża mnie to że nie wiem co jej jest, czy ja coś boli i nie wiem jak jej pomóc… zaraz ma przyjść położna, ale znając życie to o tak nic nie pomoże.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi widzialam to oczywiscie ja jestem gadzeciara ale tez widzialam tansza wersje nazywa sie rakieta :D jakby ktos chciał ja jednak nie bede tego kupować bo sobie pomyślalam czy ja naorawdę tego potrzebuje zainwestowalam za to w podgrzewacz jakbysmy gdzies wychodzili do lekarza czy coś wystarczy na 3 karmienia średnio ale powiem szczerze że wystarxzylby tez termos. Pogoda robi siw fatalna nie wiem jak u Was. Leon wyrosł z czapek :/ a ja mam na punkcie czapek obsesje i teraz uwaga te ciuchy co dostalam to przynajmniej te czapki sie przydadza :)

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas włączała alergia na bmk. Mam dwa wyjścia, albo wyraliminować z diety wszytko ryzykowne, albo przejść ma bebilon petit, a ze odciagam i mam juz tego serdecznie dosc, i nie mam ochoty jeszcze dowalać restrykcyjną dietą, więc kończę z kpi. Przechodzimy ma mm

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    U nas włączała alergia na bmk. Mam dwa wyjścia, albo wyraliminować z diety wszytko ryzykowne, albo przejść ma bebilon petit, a ze odciagam i mam juz tego serdecznie dosc, i nie mam ochoty jeszcze dowalać restrykcyjną dietą, więc kończę z kpi. Przechodzimy ma mm

Jak stwierdziłaś alergię na bmk? Jakie macie objawy?

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Jak stwierdziłaś alergię na bmk? Jakie macie objawy?
    Tak: przede wszystkim mamy bardzo duże problemy skórne, do tego zaczela ostatnio duzo wiecej ulewać, jest niespokojna przy jedzeniu, ma okropne gazy, i zielone kupy

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też położna sugeruje nadwrażliwość na bmk , zobaczymy jak przybiera żeby sprawdzić czy jest sens eliminować na kilka miesięcy.
    Eliminacji boję się tylko dlatego, że trzeba bardzo pilnować suplementacji wapnia i ja nie wiem jak przeżyje bez uwaga… serów i steków 🙈😂 mleko jogurty luz i tak używam roślinnych najczęściej, ale nie wiem jak przeżyje bez mozzarelli, parmezanu, sera żółtego czy fety, nie wszystkie wegańskie alternatywy mi podchodzą. No i wypieki, ja jestem łasuch 😭 🥹 ja w ogóle prawie nie jem wieprzowiny, bez wołowiny i cielęciny zginę.

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Tak: przede wszystkim mamy bardzo duże problemy skórne, do tego zaczela ostatnio duzo wiecej ulewać, jest niespokojna przy jedzeniu, ma okropne gazy, i zielone kupy

Wierzę, że przy odciąganiu jesteś zmęczona i eliminacja na 4-6 tygodni mogłaby totalnie Cię dojechać żeby w ogóle sprawdzić czy to “to”. Ja i tak podziwiam, że tyle czasu tylko laktator, jaki by to sprzęt nie był, ja bym się poddała po 3-4 tygodniach. Uwaga bo mleka hipoalergiczne są obrzydliwe (hydrolizaty są gorzkie w smaku nie słodkie jak normalne mleko), więc może być problem z akceptacją, nie wygaszaj za szybko laktacji farmakologicznie.
    Mój starszak miał nadwrażliwość na bmk, wystarczyło zmienić na Hipp Comfort (to jest pół hydrolizat i nie taki gorzki) , sprawdziło się i nie trzeba było robić później prowokacji, rozszerzaliśmy normalnie dietę. To jest dobra alternatywa jeśli dziecko nie akceptuje smaku

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Wierzę, że przy odciąganiu jesteś zmęczona i eliminacja na 4-6 tygodni mogłaby totalnie Cię dojechać żeby w ogóle sprawdzić czy to “to”. Ja i tak podziwiam, że tyle czasu tylko laktator, jaki by to sprzęt nie był, ja bym się poddała po 3-4 tygodniach. Uwaga bo mleka hipoalergiczne są obrzydliwe (hydrolizaty są gorzkie w smaku nie słodkie jak normalne mleko), więc może być problem z akceptacją, nie wygaszaj za szybko laktacji farmakologicznie.
    Mój starszak miał nadwrażliwość na bmk, wystarczyło zmienić na Hipp Comfort (to jest pół hydrolizat i nie taki gorzki) , sprawdziło się i nie trzeba było robić później prowokacji, rozszerzaliśmy normalnie dietę. To jest dobra alternatywa jeśli dziecko nie akceptuje smaku
    Dałam jej pierwszy raz to mleko i wypiłam bez problemu 120, wiec chyba nie bedzie problemu z akceptacją, do tego mam receptę na dostinex i powiem tak z jednej strony troche mi szkoda, ale z drugiej strony czuje ogromną ulgę juz mam dosc tego laktatora. Nie wiem jak długo dałbym radę jeszcze to ciągnąć mialam nawet takie momenty ze marzyłam zeby to mleko sie skończyło, robiłam 7 sesji na dobe, wstawałam w nocy tylko po to zeby odciągać. Dojechało mnie to kpi.

alta marea lubi tę wiadomość

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia taka biedna po szczepieniu :( Jeszcze się w nocy nie wyspała (hehe…). Sprawdzę jej potem temperaturę bo się coś ciepła wydaje, ale chwilowo siedzę i bujam, właśnie przymknęła oczka.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ