Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, myślę że słuszna decyzja, trzeba patrzeć na dobro całej rodzinki. No i jak mleczko się dobrze przyjęło to tylko się cieszyć.

Moja niunia odpadła o 20, noc normalna, o 5 kupa i już wszystko wróciło do normy. Ale co się wczoraj namęczyła to jej. Teraz odsypia jak Aniołek :)

Ja dziś idę na fizjo, chcę w końcu zacząć terapię blizny po cc indibą. To już 2 miesiące a blizna zaniedbana 🙈

Daga121222, alta marea, Kłębuszek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga - przykro mi z powodu straty Twojej siostry 🥺 i to już na takim etapie 🥺 była już przecież po prenatalnych, pewnie znała płeć, snuła już plany... 😟 Bardzo do przykre. 🙁 Na prenatalnych wszystko było okej?

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Jednorożec, myślę że słuszna decyzja, trzeba patrzeć na dobro całej rodzinki. No i jak mleczko się dobrze przyjęło to tylko się cieszyć.

Moja niunia odpadła o 20, noc normalna, o 5 kupa i już wszystko wróciło do normy. Ale co się wczoraj namęczyła to jej. Teraz odsypia jak Aniołek :)

Ja dziś idę na fizjo, chcę w końcu zacząć terapię blizny po cc indibą. To już 2 miesiące a blizna zaniedbana 🙈

Jak idziesz na fizjo to blizna nie jest zaniedbana! O zaniedbaniu mogę powiedzieć ja - nawet nie zaplanowałam fizjo 😁
    dziewczyny, w weekend przymierzyłam sobie jeansy sprzed ciąży (nie wiem po co ja sobie to robię 🤣) , no co ja mam powiedzieć brzuch jeszcze nie ten - w pupie się idealnie mieszczę ale brzuch od talii do kolców biodrowych jak z innej kobiety 😁 jako że ciążowe spodnie mnie wykańczają - w tych pasach jest mi zwyczajnie gorąco, niektóre mi też już zjeżdżają za bardzo - postanowiłam sobie zamówić dwie pary jeansów rozmiar/dwa większych niż nosiłam przed ciążą. Strzał w dziesiątkę, czuję się jak milion dolców - tym które mają jeszcze ekstra kilogramy bardzo polecam bo od razu człowiek się lepiej czuje, że nie trzeba już tych specjalistycznych ubrań nosić. Milion do samopoczucia.

Dziś u nas nocka znów ciężka przez gazy, mimo iż staraliśmy się masować cały dzień wczoraj i wieczorem też odgazowaliśmy. Zanim zacznę podejrzewać moją „dietę” , obstawiam jeszcze kilku innych winowajców - za dużo pokarmu w nocy (początek ma bardzo szybki wypływ, jest więcej połykania powietrza), albo smoczek … jakoś mam wrażenie, że młody może chwyta z nim za dużo powietrza bo trochę go ostatnio wieczorami i w nocy oszukujemy tym smokiem… nie wiem już sama. Może też być wina ulewania nocnego bo śpi na plecach i wtedy się krztusi i pewnie łyka więcej powietrza. W dzień tego problemu gazów w ogóle nie ma, w tej chwili odsypia nockę za chwilę będą 3h jak śpi , ale na brzuszku….

Sagi, Kłębuszek lubią tę wiadomość

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daga, to zrozumiałe, że czujesz jakby to była żałoba, pozwól sobie na to uczucie, bo ciebie też może dojechać tłumienie emocji. Tym bardziej że napewno już snułyście znsiostra wspólne plany… to też twoja żałoba.

@Jednorozec - świetna decyzja. I super dałaś radę tyle czasu! Brawo również dla męża za rozsądek. Rozumiem wątpliwości - kiedyś nie kumałam o co chodzi z tym problemem kobiet w zakańczaniu karmienia, kochałam karmić butelką i mm, a teraz na samą myśl że miałabym przejść na mieszane albo zakończyć z jakiegoś powodu mnie ściska.

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy dziś na 1szych szczepieniach - Ula dostała dtp, wzwb i rotawirusy. Za miesiąc następne. Póki co jest senna, zaraz po szczepieniach zasnęła na 3 h, teraz bez marudzenia zasypia znowu sama na łóżku. Trochę to takie nie w jej stylu. Dwa rodzaje paracetamolu i termometrów w pogotowiu, plus założone juz na nóżki okłady z altacetu.

Zaliczyłam też dziś ginekologa, macica jeszcze się goi. Dostałam receptę na tabsy hormonalne Slinda, czy to sa te mini pigulki o ktorych pisałyście?

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @jednorożec super że podjęłaś decyzję z którą czujesz się dobrze i cieszę się że mała zaakceptowała mleczko 🙂

@Sagi cieszę się że u małej już wszystko w porządku po szczepieniu

U nas dzisiaj ciężko, chyba kulminacja skoku. Mała śpi tylko u mnie na rękach w zacienionej sypialni, bo jak odsłaniam rolety i jest jasno to jest dramat - za dużo bodźców. Na spacerze byłyśmy zawrotne 18 min z czego połowa to płacz. Wysiadam psychicznie. Macierzyństwo jest okropnie ciężkie. Mam mega wyrzuty sumienia, że sobie nie radzę z jej płaczem i brakuje mi cierpliwości. Bolą mnie plecy i czuję ciągły ucisk w klatce piersiowej ze stresu. Mąż jak przychodzi wziąć ją na chwilę bo słyszy że płacze to każe mi na nią patrzeć i mówi „spójrz jaka jest kochana” a ja nie mogę już na nią patrzeć. Kocham ją, ale jestem wykończona mentalnie. To wszystko jeszcze potęguje kolejne wyrzuty sumienia… mam nadzieję że niedługo ten skok minie i będzie lepiej.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    My bylismy dziś na 1szych szczepieniach - Ula dostała dtp, wzwb i rotawirusy. Za miesiąc następne. Póki co jest senna, zaraz po szczepieniach zasnęła na 3 h, teraz bez marudzenia zasypia znowu sama na łóżku. Trochę to takie nie w jej stylu. Dwa rodzaje paracetamolu i termometrów w pogotowiu, plus założone juz na nóżki okłady z altacetu.

Zaliczyłam też dziś ginekologa, macica jeszcze się goi. Dostałam receptę na tabsy hormonalne Slinda, czy to sa te mini pigulki o ktorych pisałyście?

Tak, to te :) Mają różne nazwy.

Malutki organizm ciężko pracuje, dobrze że śpi :)

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    @jednorożec super że podjęłaś decyzję z którą czujesz się dobrze i cieszę się że mała zaakceptowała mleczko 🙂

@Sagi cieszę się że u małej już wszystko w porządku po szczepieniu

U nas dzisiaj ciężko, chyba kulminacja skoku. Mała śpi tylko u mnie na rękach w zacienionej sypialni, bo jak odsłaniam rolety i jest jasno to jest dramat - za dużo bodźców. Na spacerze byłyśmy zawrotne 18 min z czego połowa to płacz. Wysiadam psychicznie. Macierzyństwo jest okropnie ciężkie. Mam mega wyrzuty sumienia, że sobie nie radzę z jej płaczem i brakuje mi cierpliwości. Bolą mnie plecy i czuję ciągły ucisk w klatce piersiowej ze stresu. Mąż jak przychodzi wziąć ją na chwilę bo słyszy że płacze to każe mi na nią patrzeć i mówi „spójrz jaka jest kochana” a ja nie mogę już na nią patrzeć. Kocham ją, ale jestem wykończona mentalnie. To wszystko jeszcze potęguje kolejne wyrzuty sumienia… mam nadzieję że niedługo ten skok minie i będzie lepiej.

Kłębuszku, tulę mocno. To nie będzie trwało wiecznie. Wybacz mężowi, mężczyźni nie rozumieją tego zmęczenia, emocji, hormonów.

Kłębuszek lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
‹‹ 680 681 682 683 684
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ