Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, myślę że słuszna decyzja, trzeba patrzeć na dobro całej rodzinki. No i jak mleczko się dobrze przyjęło to tylko się cieszyć.

Moja niunia odpadła o 20, noc normalna, o 5 kupa i już wszystko wróciło do normy. Ale co się wczoraj namęczyła to jej. Teraz odsypia jak Aniołek :)

Ja dziś idę na fizjo, chcę w końcu zacząć terapię blizny po cc indibą. To już 2 miesiące a blizna zaniedbana 🙈

Daga121222, alta marea, Kłębuszek, Kasiastaraczka, Katt, Arga, Kokosq lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga - przykro mi z powodu straty Twojej siostry 🥺 i to już na takim etapie 🥺 była już przecież po prenatalnych, pewnie znała płeć, snuła już plany... 😟 Bardzo do przykre. 🙁 Na prenatalnych wszystko było okej?

👩 '90 | 🧑 '91 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    2021: 21.09 histeroskopia ✂️ polipa
    2022: 31.07⏸️😳 - 19.08 ❤️- 11.09💔 poronienie samoistne 9+4 - powrót do starań od 12.2022
    2023: 02.03 HyCoSy ✅ 14.08 histeroskopia z biopsją endometrium ❌ 27.12 kontrolna biopsja ✅
    2024: 03.01 HOMA ✅ cytokiny rozjechane, KIR Bx, allo-MLR 33,1%, endometrioza II i adenomioza ❌; 29.07 i 28.08 - IUI ❌ 15.11 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌

16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄 30.06 501,42 mIU/ml, 02.07 1376,78 mIU/ml
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Jednorożec, myślę że słuszna decyzja, trzeba patrzeć na dobro całej rodzinki. No i jak mleczko się dobrze przyjęło to tylko się cieszyć.

Moja niunia odpadła o 20, noc normalna, o 5 kupa i już wszystko wróciło do normy. Ale co się wczoraj namęczyła to jej. Teraz odsypia jak Aniołek :)

Ja dziś idę na fizjo, chcę w końcu zacząć terapię blizny po cc indibą. To już 2 miesiące a blizna zaniedbana 🙈

Jak idziesz na fizjo to blizna nie jest zaniedbana! O zaniedbaniu mogę powiedzieć ja - nawet nie zaplanowałam fizjo 😁
    dziewczyny, w weekend przymierzyłam sobie jeansy sprzed ciąży (nie wiem po co ja sobie to robię 🤣) , no co ja mam powiedzieć brzuch jeszcze nie ten - w pupie się idealnie mieszczę ale brzuch od talii do kolców biodrowych jak z innej kobiety 😁 jako że ciążowe spodnie mnie wykańczają - w tych pasach jest mi zwyczajnie gorąco, niektóre mi też już zjeżdżają za bardzo - postanowiłam sobie zamówić dwie pary jeansów rozmiar/dwa większych niż nosiłam przed ciążą. Strzał w dziesiątkę, czuję się jak milion dolców - tym które mają jeszcze ekstra kilogramy bardzo polecam bo od razu człowiek się lepiej czuje, że nie trzeba już tych specjalistycznych ubrań nosić. Milion do samopoczucia.

Dziś u nas nocka znów ciężka przez gazy, mimo iż staraliśmy się masować cały dzień wczoraj i wieczorem też odgazowaliśmy. Zanim zacznę podejrzewać moją „dietę” , obstawiam jeszcze kilku innych winowajców - za dużo pokarmu w nocy (początek ma bardzo szybki wypływ, jest więcej połykania powietrza), albo smoczek … jakoś mam wrażenie, że młody może chwyta z nim za dużo powietrza bo trochę go ostatnio wieczorami i w nocy oszukujemy tym smokiem… nie wiem już sama. Może też być wina ulewania nocnego bo śpi na plecach i wtedy się krztusi i pewnie łyka więcej powietrza. W dzień tego problemu gazów w ogóle nie ma, w tej chwili odsypia nockę za chwilę będą 3h jak śpi , ale na brzuszku….

Sagi, Kłębuszek, Kasiastaraczka, Katt, Arga lubią tę wiadomość

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daga, to zrozumiałe, że czujesz jakby to była żałoba, pozwól sobie na to uczucie, bo ciebie też może dojechać tłumienie emocji. Tym bardziej że napewno już snułyście znsiostra wspólne plany… to też twoja żałoba.

@Jednorozec - świetna decyzja. I super dałaś radę tyle czasu! Brawo również dla męża za rozsądek. Rozumiem wątpliwości - kiedyś nie kumałam o co chodzi z tym problemem kobiet w zakańczaniu karmienia, kochałam karmić butelką i mm, a teraz na samą myśl że miałabym przejść na mieszane albo zakończyć z jakiegoś powodu mnie ściska.

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy dziś na 1szych szczepieniach - Ula dostała dtp, wzwb i rotawirusy. Za miesiąc następne. Póki co jest senna, zaraz po szczepieniach zasnęła na 3 h, teraz bez marudzenia zasypia znowu sama na łóżku. Trochę to takie nie w jej stylu. Dwa rodzaje paracetamolu i termometrów w pogotowiu, plus założone juz na nóżki okłady z altacetu.

Zaliczyłam też dziś ginekologa, macica jeszcze się goi. Dostałam receptę na tabsy hormonalne Slinda, czy to sa te mini pigulki o ktorych pisałyście?

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @jednorożec super że podjęłaś decyzję z którą czujesz się dobrze i cieszę się że mała zaakceptowała mleczko 🙂

@Sagi cieszę się że u małej już wszystko w porządku po szczepieniu

U nas dzisiaj ciężko, chyba kulminacja skoku. Mała śpi tylko u mnie na rękach w zacienionej sypialni, bo jak odsłaniam rolety i jest jasno to jest dramat - za dużo bodźców. Na spacerze byłyśmy zawrotne 18 min z czego połowa to płacz. Wysiadam psychicznie. Macierzyństwo jest okropnie ciężkie. Mam mega wyrzuty sumienia, że sobie nie radzę z jej płaczem i brakuje mi cierpliwości. Bolą mnie plecy i czuję ciągły ucisk w klatce piersiowej ze stresu. Mąż jak przychodzi wziąć ją na chwilę bo słyszy że płacze to każe mi na nią patrzeć i mówi „spójrz jaka jest kochana” a ja nie mogę już na nią patrzeć. Kocham ją, ale jestem wykończona mentalnie. To wszystko jeszcze potęguje kolejne wyrzuty sumienia… mam nadzieję że niedługo ten skok minie i będzie lepiej.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    My bylismy dziś na 1szych szczepieniach - Ula dostała dtp, wzwb i rotawirusy. Za miesiąc następne. Póki co jest senna, zaraz po szczepieniach zasnęła na 3 h, teraz bez marudzenia zasypia znowu sama na łóżku. Trochę to takie nie w jej stylu. Dwa rodzaje paracetamolu i termometrów w pogotowiu, plus założone juz na nóżki okłady z altacetu.

Zaliczyłam też dziś ginekologa, macica jeszcze się goi. Dostałam receptę na tabsy hormonalne Slinda, czy to sa te mini pigulki o ktorych pisałyście?

Tak, to te :) Mają różne nazwy.

Malutki organizm ciężko pracuje, dobrze że śpi :)

Dżozu lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    @jednorożec super że podjęłaś decyzję z którą czujesz się dobrze i cieszę się że mała zaakceptowała mleczko 🙂

U nas dzisiaj ciężko, chyba kulminacja skoku. Mała śpi tylko u mnie na rękach w zacienionej sypialni, bo jak odsłaniam rolety i jest jasno to jest dramat - za dużo bodźców. Na spacerze byłyśmy zawrotne 18 min z czego połowa to płacz. Wysiadam psychicznie. Macierzyństwo jest okropnie ciężkie. Mam mega wyrzuty sumienia, że sobie nie radzę z jej płaczem i brakuje mi cierpliwości. Bolą mnie plecy i czuję ciągły ucisk w klatce piersiowej ze stresu. Mąż jak przychodzi wziąć ją na chwilę bo słyszy że płacze to każe mi na nią patrzeć i mówi „spójrz jaka jest kochana” a ja nie mogę już na nią patrzeć. Kocham ją, ale jestem wykończona mentalnie. To wszystko jeszcze potęguje kolejne wyrzuty sumienia… mam nadzieję że niedługo ten skok minie i będzie lepiej.

Kłębuszku, tulę mocno. To nie będzie trwało wiecznie. Wybacz mężowi, mężczyźni nie rozumieją tego zmęczenia, emocji, hormonów.

Kłębuszek lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:

Kurcze,jak czytam to wyslalabym Cię do psychologa, idź pogadaj ❤️

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:

Nienastawiaj się że coś minie Kłebuszku takie uroki sa macierzyństwa niestety niektóre dzieci sa rzeczywiście spokojne a niektóre jak na przykład moje no dają popalić ale sa tego przyczyny jak nie refluks u nas to brzuszek a to znowu ptoblemy z kupką a za chwike nakgorszw z możliwych zęby. Oczywiście zgodzę się, że są takie dzieci spokojne moja siostra miała taka córkę i druga to samo tez córkę spokojną ale syna miała takiego ze moja babcia jakiś groch przesypywała ( zabobony aby nie bhlo kolek :D ).
    Jeśli chodzi o wyrzuty sumienia nie ma idealnych mam naprawdę jesli myślisz tak to od razu tutaj Cie naprostuje. Mój Leon praktucznie ciagle płacze i nierozrózniam jaki to placz bo dzialam schematem pielucha glodny no to moze bol brzucha albo patrze na zegarek aha i pora spania i oewnie ze zmeczenia tak płacze.
    Maciezynśtwo jest cieżkie i wiele kobiet sie na nie nie decyduje i nie dziwie się czemu kobieta musi miec końskie zdrowie.. ja po ciazy pierwszej prawdopodobnie dostałam kamieni , przytyłam , zeby mi sie popsuly wydalam kupe kasy na leczenie dostalam garba mimo tego nie żaluję że walczyłam o córkę bo jak minie te 3 lata to jest ta lepsza część macierzynstwa ;) a ten rok pierwszy to jest urlop przetrwania serio ktoś kto nazwał to urlopem to pewnie musi sie nazywac facet :D
    Apropo facetów mój bardzo się zmienił widzi, że mi ciezko i że dostajw ataków boleści, skręcam się z bólu nie raz leki nie pomagają ale musze jakos dawać radę ale kiedyś odpalil tekstem, że ja tylko siedze z dziećmi i tak go na ziemiw sprowadziłam bo nie sztuką jest chodzic do pracy proponowałam mu zamiane :D w końcu ma takie prawo to jednak odpuścił. Wczoraj został z Leonem na 1 h ja zabralam córkę i poszlam do siostrzenca na urodziny i on przez ta godzine nie dawał rady przychodze a ten sluchawki na uszach i wkurzony na mnie ale musi zostawać jak pojde na operacje może mnie nie być w domu 3 dni a tydzien nie bede mogla dzwigać.

Leon dzisiaj pobił sameho siebie wystrzelił na mnie kupą bhlo wszysyko w tym :D i co troche jestem obrzygana już czasami nie mam sily na to ale wiem, że to tylko etap który minie.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypianie młodszego dziecka przy starszym to jakaś niemożliwość czasem. Córeczka cztery razy już przymykała oczy i synek czymś ją wybudził. Teraz się zdenerwowała i nie chce spać. 😵‍💫
    Nie wierzę w przyzwyczajanie dziecka do hałasów, sorry. Niektóre dzieci są chyba po prostu mniej wrażliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:57

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 12 maja, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:

Kłębuszku przytulam 🫂🫂🫂 Zosia ma rację, nie miej wyrzutów sumienia, każda ma swoje myśli jak jest przemęczona i bezradna.

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosiu super, że udało się zaszczepić 🙂 jak Leon to zniósł?

@Pfry, tak.. na prenatalnych wszystko było dobrze, nic nie wskazywało na to, że coś się wydarzy.
    Też mieli mieć córeczkę 😔

@Alta współczuję ciężkiej nocy, u nas też tej nocy małą męczyły gazy 😬 cały czas się spinała przez co się wybudzała.
    Ahh to naprawdę ciężkie… to były odległe plany, ale już planowałyśmy, że nasze córeczki będą chodziły do tego samego przedszkola i tej samej grupy…

@Dżozu mam nadzieję, że obejdzie się bez gorączki u Uli ☺️ u nas też po szczepieniu mała była taka senna

@Kłębuszku przytulam Cię mocno 🫂 daj sobie czas. Z czasem na pewno będzie lepiej 💞 choć wiadomo, że przed nami dużo trudnych sytuacji, to mam nadzieję, że będziesz się w pełni cieszyła z macierzyństwa.
    Ale nie bój się prosić o pomoc

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 12 maja, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Usypianie młodszego dziecka przy starszym to jakaś niemożliwość czasem. Córeczka cztery razy już przymykała oczy i synek czymś ją wybudził. Teraz się zdenerwowała i nie chce spać. 😵‍💫
    Nie wierzę w przyzwyczajanie dziecka do hałasów, sorry. Niektóre dzieci są chyba po prostu mniej wrażliwe.
    Zgadzam się w 100%, u nas to wybudzanie przez naszego średniego synka doprowadza mnie do szału 🙈 bo później usypianie trwa w nieskończoność. pierwszy miesiąc spał jak kamień i tak się przyzwyczailiśmy a teraz od dwóch tygodni to go nawet latajacy komar obudzić może. Najgorzej z tym wieczornym spaniem , nie dość że tak trudno nam go uśpić to jeszcze dzieci starsze głupawki dostają wieczorami

Sagi, Kokosq lubią tę wiadomość

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodam ,ze ponoc wyjscie na chwile do iinego pokoju bardzo pomaga ja ogólnie nie sądze, że potrzebna jest tutaj pomoc psychologa to jest normalne ze tracimy cierpliwość jak dziecko ciagle placze do tego dochodzi nie wyspanie, zla pozycja snu pewnie zapominanie o piciu wody itp.

Daga tyle się zastanawiałam nad szczepieniem a finalnie wyszło ze dostał 5 w 1 ze względu na problemy kardiologiczne. Zapłakał trochepo wķłuciu. W domu triche marudny ale nic nowego :D dzisiaj mu daruje to odstawienie od cycka bo pewnie moze byc oslabiony i chce tylko cycka:/. Ale ja tez juz pragnę to zakończyć a mam wrazwnie że się cofamy bo spi ze mna i coraz wiecej jest piersi :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się tez codziennie cwiczyc na kregoslup mam gume do cwiczeń i hantle po 1kg i jest lepiej ale pewnie efekty musza przyjśc z czasem to samo jesli chodzi o wage zrzucilam 11 lg a jeszcze zostało mi 7 kg do wagi sprzed ciązy.
    Ja ogolnie bardzo rzadko pije mleko teraz w ogole musze uwazac na wiele produktów bo zaraz ataku dostaje.

Daga121222 lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Ja też nie wierzę...
    Jeszcze na początku ok,jest mniej wrażliwe, ale później przychodzi czas, że przelot muchy budzi...

Sagi lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 12 maja, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ogarniam mojej córki. Dostała mleko jak wypiła to płacz. Dałam cycka płacz. Próbowałam usypiać płacz. Odłożyłam do łóżeczka bo już nie miałam siły jej nosić to się uspokoiła. Wyszłam i po kilku minutach zasnęła 😆

Teraz mnie cycek okropnie boli. Dawałam jej kilka razy dzisiaj dla uspokojenia, ale nic nie połykała tylko sobie ssała. Po boku od strony pachy i od dołu jest nabrzmiały i boli. Zrobiłam ciepły okład i zaczęłam odciągać mleko to nic nie poleciało. Potem zimny okład. Dalej boli. Macie jakieś rady?

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    @Daga, to zrozumiałe, że czujesz jakby to była żałoba, pozwól sobie na to uczucie, bo ciebie też może dojechać tłumienie emocji. Tym bardziej że napewno już snułyście znsiostra wspólne plany… to też twoja żałoba.

@Jednorozec - świetna decyzja. I super dałaś radę tyle czasu! Brawo również dla męża za rozsądek. Rozumiem wątpliwości - kiedyś nie kumałam o co chodzi z tym problemem kobiet w zakańczaniu karmienia, kochałam karmić butelką i mm, a teraz na samą myśl że miałabym przejść na mieszane albo zakończyć z jakiegoś powodu mnie ściska.
    Ja sobie juz dawno zamówilam spodnie bo w tych ciażowych jeansach nie mogłam chodzićze wzgledu nacc wiec mam 1 jeansy z wysokim stanem i leginsy ciażowe chodze po domu czy na spacer jednak najwygodbiej a przed wczoraj zamówiłsm sobie bambusowe gacie bo jak było tak cieplo to gotowałam się w leginsach

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Ja nie ogarniam mojej córki. Dostała mleko jak wypiła to płacz. Dałam cycka płacz. Próbowałam usypiać płacz. Odłożyłam do łóżeczka bo już nie miałam siły jej nosić to się uspokoiła. Wyszłam i po kilku minutach zasnęła 😆

Teraz mnie cycek okropnie boli. Dawałam jej kilka razy dzisiaj dla uspokojenia, ale nic nie połykała tylko sobie ssała. Po boku od strony pachy i od dołu jest nabrzmiały i boli. Zrobiłam ciepły okład i zaczęłam odciągać mleko to nic nie poleciało. Potem zimny okład. Dalej boli. Macie jakieś rady?

Mnie tylko przystawianie dziecka ratowało

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ