Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka - ooooo, ja też mam gruczoł pod prawą pachą 🤘😳 piąteczka. Podczas ciąży bolało mnie pod pachą i zaczęło mi coś tam rosnąć, jakiś "guzek" poszłam na USG i okazało się, że to oderwany gruczoł mleczny, który pod wpływem hormonów zaczął być aktywny. Przy nawale mocno mnie naparzało tam, ale schładzałam kompresem. Później się to zmniejszyło, ostatnio ściskałam i wyciekały mi kropelki siary stamtąd. 😅 Korciło ściskać bardziej, ale nie chciałam pobudzać laktacji. W ogóle to u mnie wszystkie gadżety na piersi totalnie nie są mi potrzebne na tą chwilę tj. wkładki, kompresy multi-mam, osłonki na sutki, żel milanella itp. nie mam żadnego samoistnego wycieku, zastoje delikatne mi się robiły przy nawale. Oby tak zostało tj. sporo pokarmu, bez większych problemów.
Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm -
Carla wrote:Kurczę, a mi krwawienie wróciło, było już tak szczątkowe plamienie na małej wkładce, a teraz mija 14 dni od porodu i znowu pojawiła się gęsta bordowa krew 🙈 i przeprosiłam się z podpaskami i majtasami.
Niby normalne, ale człowiek się łudził, że ten etap mam za sobą.
U mnie wczoraj dokładnie to samo w 14 dobie. Trwało dzień ale normalnie jak okres na początku
Carla lubi tę wiadomość
-
Katt wrote:Nie wiem co za magię stosują osteopaci ale nie chce mi się wierzyć że tak można zmienić dziecko w ciągu pół godziny. Jakieś hokus pokus, tu dotknęła, tam nacisnęła i okazuje się że moje dzicko potrafi otworzyć szeroko buzię i ładnie złapać pierś. Co prawda nadal skubie ale to bez porównania. Mam masować buzie i dać znać za kilka dni jak sytuacja. Tym bardziej że wiem po sobie i tym co moja osteopatka ze mną zrobiła - efekt przychodzi z czasem. Wróciliśmy do domu, śpi sobie pod oknem, puszcza bąki bez spięcia. Jak by mi ktoś dziecko podmienił.
Jeszcze bardziej jestem przekonana, że dobrze zrobiłam zaklepując wizytę na przyszły tydzień
Katt lubi tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:
@Alta, u nas też zaostrzenie trądziku 🥺 (jeśli to rzeczywiście to), przemywam wodą przegotowaną, solą fizjologiczną i nawet próbuje swoim mlekiem. Na razie mało co pomaga.
Jutro prawdopodobnie będzie już ostatni raz u mnie położna i zamierzam zapytać czy zostawić to na przeczekanie, czy wybrać się do pediatry.
Ma wysypaną twarz, szyję i dekolt.
U nas to naprawdę dzisiaj fatalnie wygląda. Wzdloz noska ma takie cale skupiska, na policzkach i czole pojedyncze krostki, nawet na powiekach. Nie wiem czy ulewanie tego nie zaostrzyło, martwię się czy tam nie ma jakiegoś nadkażenia itp. Położna go widziała i mówi że nie jest jeszcze źle, ale szczerze mówiąc moje starsze dzieci nie miały aż tak dużo
-
No właśnie o tym samym pomyślałam, że od tego ulewania może się pogarszać😬 ehh..alta marea wrote:U nas to naprawdę dzisiaj fatalnie wygląda. Wzdloz noska ma takie cale skupiska, na policzkach i czole pojedyncze krostki, nawet na powiekach. Nie wiem czy ulewanie tego nie zaostrzyło, martwię się czy tam nie ma jakiegoś nadkażenia itp. Położna go widziała i mówi że nie jest jeszcze źle, ale szczerze mówiąc moje starsze dzieci nie miały aż tak dużo
alta marea lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
alta marea wrote:@bambusek może to będzie twój dzień 😃
@Arga super wieści!
U nas jest takie zaostrzenie tradziku ze az mi slabo. Wszedzie ma na buzi nawet na powiekach. Dodatkowo to się tak zaognia od płaczu itp, jakby cala buzka plonela. Zamowilismy kilka rzeczy do pielęgnacji, zobaczymy jak będzie. Daje mu tydzień żeby zaczelo sie cofac, jak nie to lekarz 😭 bardzo mnie to stresuje obecnie bo naprawde słabo to wyglada.
W ogóle synu moj idzie w mase na kp - nasze ulewanie podobno jest z przejedzenia bo taki cycoholik. Przybrał 300g w 6 dni 😂
Umówiliśmy się do osteopaty, sprawdzimy czy wszystko ok po cc i popracujemy nad napięciem buźki bo trochę się za bardzo spina przy przystawianiu i mnie wciąż boli.
Alta marea ile po cc mozna isc do osteo? Jestm 9 dni po operacji, juz niby dobrze, ale ból kosci ogonowej mnie zwala z nog
nie woem co mam z tym zrobic. Cwiczyc za bardzo jeszcze nie dam rady... nie wiem też skad ten ból.
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
Dżozu wrote:Alta marea ile po cc mozna isc do osteo? Jestm 9 dni po operacji, juz niby dobrze, ale ból kosci ogonowej mnie zwala z nog
nie woem co mam z tym zrobic. Cwiczyc za bardzo jeszcze nie dam rady... nie wiem też skad ten ból.
Ja byłam niecałe dwa tygodnie po CC ale głównie ze względu na problemy z karkiem, trochę zaczęła patrzeć na brzuch ale stwierdziła że jeszcze za wcześnie na mocniejsze aktywności z jej strony, powiedziała jedynie co mogę sama robić - dociskanie, "oddychanie do blizny". Po prostu delikatne aktywności. Teraz jadę w piątek na bardziej ambitną pracę z brzuchem i kontrolę spięcia na barkach. -
Daga121222 wrote:Dajesz mi nadzieję tym wpisem! Mam nadzieję, że nam też chociaż częściowo pomoże 🙂
Trzymam mocno kciuki! Serio, nie ogarniam co to za czarna magia, ale pomaga. Mi tą moją poleciła położna, później się okazało że córka znajomej mojej mamy też tam była ze swoją córeczką.
Dziecko trzyma w sobie emocje z porodu, albo jeszcze z brzucha więc jeśli coś było w trakcie nie do końca w porządku albo jak u nas w przypadku planowanego CC dziecko nie miało świadomości co się stało że już nie jest w brzusiu mamy. Tak samo że nie mieliśmy tego czasu dla siebie po porodzie. I może to głupio zabrzmi ale mieliśmy dziś dla siebie czas na narodziny na nowo i próbę przystawienia tak jak po porodzie być powinno. No i jesteśmy chwilę po karmieniu, nic nie boli, ładnie jadł 17 minut (!) i zasnął przy piersi co do tej pory było niespotykane.
Daga121222, Kłębuszek, Kasiastaraczka, Sagi, Kokosq, Dżozu lubią tę wiadomość
-
@Dżozu, mam dokładnie się to samo! Jestem prawie 5 tygodni po porodzie, a kość ogonowa nie daje o sobie zapomnieć.. jak rano jest w miarę okej, tak na koniec dnia boli, że ledwo mogę usiąść 😩
Czekam jeszcze chwilę i idę do fizjo
@Katt, no super się to czyta 🥹🙂 cieszę się, że to pomogło! I oby na długo!
No u nas był ten trudny poród z vacuum, więc być może tu też leży problem 🥺 a nawet jestem na 90% pewna.
Katt lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Mnie też po pierwszej cc bolała kość ogonowa, ale samo przeszło. Teraz codziennie mam jakieś ciekawe objawy, w zeszłym tygodniu z dwa-trzy dni miałam takie bóle jakby mnie lekko prądem strzelali w jedną połówkę krocza, też samo przeszło 🤔 Chyba się nerwy regenerują? Zapisałam się do fizjo po 6 tygodniu, ale chyba powinnam się szybciej wybrać. Tylko tak strasznie mi się nie chce! Zmęczona jestem okrutnie.
Z dobrych (?) wieści to bibuła dotarła. Jutro przedzwonię do położnej czy mogłybyśmy to ogarnąć jeszcze przed świętami.
Daga121222, Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dżozu wrote:Alta marea ile po cc mozna isc do osteo? Jestm 9 dni po operacji, juz niby dobrze, ale ból kosci ogonowej mnie zwala z nog
Mama to chyba nie wcześniej niż po 4 tygodniach. 4-6 pewnie tak optymalnie.
Dzidziuś najlepiej 2-4 tygodnie, wtedy najłatwiej go „zresetować” 😜 do ustawień fabrycznych 😬
Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość
-
Zapisaliśmy właśnie małą do osteopaty na 14 kwietnia 😃
alta marea, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Pfry wrote:Kasiastaraczka - ooooo, ja też mam gruczoł pod prawą pachą 🤘😳 piąteczka. Podczas ciąży bolało mnie pod pachą i zaczęło mi coś tam rosnąć, jakiś "guzek" poszłam na USG i okazało się, że to oderwany gruczoł mleczny, który pod wpływem hormonów zaczął być aktywny. Przy nawale mocno mnie naparzało tam, ale schładzałam kompresem. Później się to zmniejszyło, ostatnio ściskałam i wyciekały mi kropelki siary stamtąd. 😅 Korciło ściskać bardziej, ale nie chciałam pobudzać laktacji. W ogóle to u mnie wszystkie gadżety na piersi totalnie nie są mi potrzebne na tą chwilę tj. wkładki, kompresy multi-mam, osłonki na sutki, żel milanella itp. nie mam żadnego samoistnego wycieku, zastoje delikatne mi się robiły przy nawale. Oby tak zostało tj. sporo pokarmu, bez większych problemów.
Matko to jest dosłownie to samo co i u mnie 🫣 Też mam pod prawą pachą i boli to cholerstwo a jak rozmasuje podczas odciągania mleka to zaraz pojawia się od nowa i pierś też twarda jak kamień 😅 u mnie też samoistnie nic nie leci tym razem i się zastanawiam czy zacznie czy już tak zostanie i nie będę potrzebować wkładek laktacyjnych 🤔Pamiętam, że w pierwszej ciąży leciało mi jeszcze jak w szpitalu byłam i musiałam ciągle te wkładki wymieniać. Widać nie tylko ciąże każda inna, laktacje najwyraźniej też się mogą różnić 😅
-
Kokosq wrote:Matko to jest dosłownie to samo co i u mnie 🫣 Też mam pod prawą pachą i boli to cholerstwo a jak rozmasuje podczas odciągania mleka to zaraz pojawia się od nowa i pierś też twarda jak kamień 😅 u mnie też samoistnie nic nie leci tym razem i się zastanawiam czy zacznie czy już tak zostanie i nie będę potrzebować wkładek laktacyjnych 🤔Pamiętam, że w pierwszej ciąży leciało mi jeszcze jak w szpitalu byłam i musiałam ciągle te wkładki wymieniać. Widać nie tylko ciąże każda inna, laktacje najwyraźniej też się mogą różnić 😅
Ja też przy poprzednim dziecku miałam takie problemy, w ogóle jak karmiłam z jednej piersi to z drugiej leciało strumieniem we wszystkich kierunkach. A dacie wiarę że ja tym razem to nawet nawału nie miałam? Jedna noc mnie tylko męczyło trochę, a później nic. W dzień te piersi się raz bardziej raz mniej napełniają, w nocy są pełniejsze, mam je miękkie późnym popołudniem ale jak przystawiam to młody normalnie pije. Nie wiem co myśleć 😃
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:@Dżozu, mam dokładnie się to samo! Jestem prawie 5 tygodni po porodzie, a kość ogonowa nie daje o sobie zapomnieć.. jak rano jest w miarę okej, tak na koniec dnia boli, że ledwo mogę usiąść 😩
Czekam jeszcze chwilę i idę do fizjo
@Katt, no super się to czyta 🥹🙂 cieszę się, że to pomogło! I oby na długo!
No u nas był ten trudny poród z vacuum, więc być może tu też leży problem 🥺 a nawet jestem na 90% pewna.
No dokładnie, promieniuje to jakby w miesnie dna miednicy, albo to pamiątka po porodzie (po parciu?) , albo może zmiana srodka ciezkosci? Ja jeszcze podejrzewalam że to od garbienia z powodu rany po cc, no ale Ty nie mialas...mam przez to problem z karmieniem, bo nie mogę wysiedzieć, a w pozycji leżącej cos robimy z Ulą źle, bo łyka dużo powietrza i ulewa.może to przez mój wystający brzuch...
Wgl weszłam wczoraj na wagę a tam ubylo mi w 8 dni 11 kg
zostalo jeszcze 5...
Straszne płaczki mnie też biorą, potrafię się rozpłakac, bo zapomniałam dac Uli wit D...
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
O kurcze, współczujęZOSIA88 wrote:U nas Leon chory kaszle jutro zamiast wizyty szczepiennej bedzie ta u dzieci chorych
dramat jakiś ale cudowne swieta:/ -

[/url]