X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Kasiastaraczka inhalacje z soli doatkowo mam podawac syrop oczywiscie w aptece nie bylo wiec czekam ma przyjsc o godz 16. Karmic jak najwiecej piersia i dopajac woda z gluloza. Nawilzacz powietrza i pozycja wysoka. Jutro bedziemy mieli osluchiwanie zastanawiam sie tylko kiedy ta doba najgorsza za nami czy dopiero przed bo mialam wrazenie ze dzisiaj wieczorem był dramat . Tak corka tez chora i tez napewno rsv miala okropny kaszel i goraczkowala mi ale postawilam ja na nogi.
    Starsze dzieci łatwiej sobie radzą.. najgorzej te maluszki
    Trzymam kciuki, żeby najgorsze było za Wami

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dużo zdrowia dla dzieciaczków, trzymam za Was bardzo mocno kciuki. Dobrze że macie kontrolę bo to cholerstwo podobno potrafi się szybko rozchulać i lubi siadać na uszy, więc też trzeba uważać pod tym względem.
    Właśnie przez takie historie najbardziej boje się wysyłać starszego do żłobka. Z jednej strony chciałbym żeby miał jakąś aktywność, kontakt z dziećmi bo chodzi taki sierotek po placu zabaw i tylko z daleka dzieci obserwuje ale boje się chorób u niego i maluszka. Chociaż wydaje mi się to nieuniknione prędzej czy później. No i teraz czas spędzamy całą rodziną ale cały czas martwię się co będzie jak będę miała wyjść sama z dwójką. Tak to mąż go gania a jak mi przyjdzie samej, szczególnie w sytuacji jak młody rozkręci awanturę to się nie rozdzielę 😔
    A co do osteopaty to stwierdzenie przywrócenie ustawień fabrycznych pasuje idealnie - pobudki co 3 godziny z rozjazdem o kilka minut, za każdym razem solidna kupa bez większego spięcia i znowu spać ❤️Szkoda tylko że okolice pełni zadziałały na starszego który miał problem z zaśnięciem i budził się w nocy wołając mamę 😔

alta marea lubi tę wiadomość

• ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Zosia dużo zdrowia dla dzieciaczków, trzymam za Was bardzo mocno kciuki. Dobrze że macie kontrolę bo to cholerstwo podobno potrafi się szybko rozchulać i lubi siadać na uszy, więc też trzeba uważać pod tym względem.
    Właśnie przez takie historie najbardziej boje się wysyłać starszego do żłobka. Z jednej strony chciałbym żeby miał jakąś aktywność, kontakt z dziećmi bo chodzi taki sierotek po placu zabaw i tylko z daleka dzieci obserwuje ale boje się chorób u niego i maluszka. Chociaż wydaje mi się to nieuniknione prędzej czy później. No i teraz czas spędzamy całą rodziną ale cały czas martwię się co będzie jak będę miała wyjść sama z dwójką. Tak to mąż go gania a jak mi przyjdzie samej, szczególnie w sytuacji jak młody rozkręci awanturę to się nie rozdzielę 😔
    A co do osteopaty to stwierdzenie przywrócenie ustawień fabrycznych pasuje idealnie - pobudki co 3 godziny z rozjazdem o kilka minut, za każdym razem solidna kupa bez większego spięcia i znowu spać ❤️Szkoda tylko że okolice pełni zadziałały na starszego który miał problem z zaśnięciem i budził się w nocy wołając mamę 😔
    Nie dawaj dziecka do żłobka powiem Ci lepiej sie wymordowac w domu ze zdrowymi dziećmi niz z chorymi. Mielismy 3 podejscis do przedszkola po porodzie i jak się udalo wyleczyc i poszla bez objawów to za 3 dni wracala z kaszlem i goraczką żaluje że teraz ja posłalam i napewno kwiecien zostaniemy w domu bo jeszcze jelitowki nie mielismy a ja wtedy to bardzo cieżko znosze. Mi tez jest z 2 cieżko ale sa rozwiazania mozna dostawke kupić do wózka my bralismy hulajnoge i zamierzam brac tez chuste a pozniej dokupie nosidło. Córka tez nauczyla sie bawić sama bo nie ma wyjscia a jak Leon spi to cos razem robimy albo jak jest w chuscie jeszcze raz polecam Wam chuste elastyczna mi by sie nawet takie 2 przydaly aby jedna mieć jak sie pobrudzi ale moze jakos z ta jedna damy radę :) .
    Teraz mi ladnie zjadl z butelki bo tak te kilka dni ciezko mi sie w ogóle go karmilo czy z butelki czy z piersi, moje piersi dosłownie ucierpiały musialam sobie kompresy zrobić.
    Na dodatek czuje że ja tez jestem na to dziadostwo chora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:33

Katt lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zapytam was, jak wszystkie urodzimy to zostajecie tutaj na forum czy przenosimy się gdzieś indziej? Kiedyś były takie fora na wizażu i z dziewczynami później zakładałyśmy grupę prywatną na fb, ale to było w mojej pierwszej ciąży już kilka lat temu i ta grupa już się całkiem wyciszyła, nikt nic nie pisze 😞a trochę brakuje mi kontaktu z dziewczynami które też już mają ogólnie dzieci, a sporo jest was tutaj co macie 3 i więcej dzieci i tak jakoś raźniej jest. Czy coś pisalyscie już na ten temat bo ja szczerze nie wiem 😊

preg.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu - bardzo mi przykro, że musicie się mierzyć z tymi chorobami ☹️ zdrówka dla Was, a szczególnie dla Malucha 💪

U nas dzisiaj kolejna wizyta położnej z ważeniem - GG waży już 4310 g 🫣😳 są efekty wiszenia na cycu 😅

Sagi, Kasiastaraczka, Carla, Daga121222, Katt, Kokosq, alta marea lubią tę wiadomość

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wsparcie caly czas mam pod górkę wczoraj usiadlam na kiblu i sie rozpłakalam ale wiem ze to etap przejsciowy ze jeszcze nie raz będe miała cięzko. Mam nadzieję ze ta hospitalizacja nas ominie

Bioderka około 4 tydzień.

Zamierzam zostac na forum pewnie ciezej bede miala z czasem wygospodarować jak sie wróci do pracy .

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosiu, przykro mi.. 🥺
    Trzymam za Was kciuki i życzę dużo zdrówka ❤️ mam nadzieję, że nie będziecie musieli iść do szpitala.. ostatnio dużo słyszę, że ktoś chory na RSV 🙄 trzymajcie się!

@Pfry ładna waga Córeczki 😁
    U nas też była dziś położna i mała waży 4460g 🤭 więc też już spora jest

Kasiastaraczka, Sagi, Katt, Pfry lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, lekarz mówi że wszystko gotowe do porodu - 4cm rozwarcia, główka nisko. Do szczęścia brakuje tylko skurczy...

Kasiastaraczka, Pfry, Daga121222, aqq, Kokosq, Dżozu, Kłębuszek, Katt, Carla lubią tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙 -- 03.02 1880g 💙 -- 24.02 2330g 💙 -- 17.03 3130g 💙
    🔜02.04 ostatnia wizyta kontrolna (39+5)

preg.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Orientujesz się w temacie od kiedy bezpiecznie można nosić dziecko? Mam nosidełko ale rozważam też zakup chusty elastycznej. Wczoraj ładnie mi zasnęła jak z nią chodziłam na rękach i z kimś rozmawiałam, zupełnie o niej zapomniałam, patrzę a ona śpi jak aniołek. Także byłoby jak znalazł…

Sporo zależy od nosidła, bo normalnie to polecana byłaby chusta dopóki dziecko nie usiądzie.
    Ja kupiłam kavke bl wiem że jak je dobrze wyreguluje to możemy nosić już po kontroli bioderek bezpiecznie . Wiadomo, nie za długo. Wczoraj go przymierzyłam, jeszcze tydzień dwa mu brakuje żeby idealnie wypełnił materiał na najmniejszej konfiguracji

Kasiastaraczka, Sagi, Katt lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Ja po wizycie, lekarz mówi że wszystko gotowe do porodu - 4cm rozwarcia, główka nisko. Do szczęścia brakuje tylko skurczy...
    Wow to ładne rozwarcie, trzymam kciuki za akcję skurczową

bambusek-94 lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosiu co za pech. Mocno trzymam kciuki za Leona. Po twojej wiadomości od razu do mnie dotarło jak ważne jest to głupie szczepienie na RSV. Pomyśleć, że wahałam się w szpitalu czy zaszczepić Olka w drugiej dobie, dobrze że jednak się zgodziłam.
    Miejmy nadzieję , że u Was kryzys już minął, straszne to jest dziadostwo.

Ja mam dzisiaj takiego doła, wysypka na twarzy. Małego się pogarsza, rozsądek mówi że to trądzik, ale czasami zaczynam panikować, że alergia na bmk albo coś co jem i czuję się mega winna 😭 przejrzałam już chyba całe internety, strasznie mi namąciły w głowie.
    Dziewczyny mierzące się z trądzikiem noworodkowym -
    Czy skóra waszych dzieci się łuszczyła lekko w tych obszarach najbardziej zajętych? I była / jest sucha? Jutro porozmawiam z położną ale serio to bardzo słabo wygląda i jest bardzo zaognione w domu, chyba czeka nas po świętach lekarz 😕

• ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    @Zosiu co za pech. Mocno trzymam kciuki za Leona. Po twojej wiadomości od razu do mnie dotarło jak ważne jest to głupie szczepienie na RSV. Pomyśleć, że wahałam się w szpitalu czy zaszczepić Olka w drugiej dobie, dobrze że jednak się zgodziłam.
    Miejmy nadzieję , że u Was kryzys już minął, straszne to jest dziadostwo.

Ja mam dzisiaj takiego doła, wysypka na twarzy. Małego się pogarsza, rozsądek mówi że to trądzik, ale czasami zaczynam panikować, że alergia na bmk albo coś co jem i czuję się mega winna 😭 przejrzałam już chyba całe internety, strasznie mi namąciły w głowie.
    Dziewczyny mierzące się z trądzikiem noworodkowym -
    Czy skóra waszych dzieci się łuszczyła lekko w tych obszarach najbardziej zajętych? I była / jest sucha? Jutro porozmawiam z położną ale serio to bardzo słabo wygląda i jest bardzo zaognione w domu, chyba czeka nas po świętach lekarz 😕
    Moze srprobuj wykąpać w krochmalu.
    Z jednej strony szkoda że sie nie zaszczepiłam ale z drugiej ja nie bylam nawet w stanie bo caly czas fatalnie się czulam a musialam jakos funkcjonować bo córką się opiekowałam kazde szczepienie zle znosze.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
‹‹ 627 628 629 630 631
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ