Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
ZOSIA88 wrote:No dramat ale jak czytalam na fb dzisiaj nawet te dziewczyny co się szczepily dzieci dopaflo rsv i wcale lagodnie nie orzeszly tego dzieci. Mamy dzisiaj wizyte o 13.20 to siw wiecej dowiem juz teraz jestem w miare spokojna najgorzej było w środę i czwartek
Najważniejsze żeby nie zajęło płuc -
Truskawkowykompot wrote:Wow jakie rozwarcie! To ja przy skurczach kiedyś miałam na 1.5 cm 😄
A jak dzisiaj? Coś ruszyło?
Nic nie ruszyło, dalej w dwupaku. Mój lekarz stwierdził że jeszcze nie miał takiej pacjentki - pierworódki która by tyle czasu chodziła z takim rozwarciem. Wieloródki to owszem, ale u kobiet które rodzą 1szy raz to się nie zdarza. Także jestem jakimś medycznym ewenementem 🤣🤣
@Zosia oby z każdym dniem było tylko lepiej. Dużo siły dla całej rodzinki, nie macie lekko
Dziewczyny bardzo mi przykro że Wasze bobaski mają te wszystkie problemy skórne. Mam nadzieję że to przejściowe ❤️ wyobrażam sobie ile to stresu dla Was i jak pomyślę że to wszystko jeszcze przede mną to też stres mnie łapie.
@Daga to ładną nockę Wam Wikunia sprezentowała 🩷 -
Ja dziś spałam 11h! Z przerwami na siku i zjedzenie jogurtu xd nie wiem co jest grane.
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Bambusku mi by się dobrze spało gdyby nie ten wielki brzuch 🫣
No to faktycznie jesteś fenomen z tym rozwarciem, ale to raczej dobrze? Trzeba tylko czekać na skurczybyki i powinno szybko ruszyć.
A jak u Ciebie z goleniem? Bo mi się tak już nie chce tam golić, a nie wiem kiedy to zrobić żeby nie golić się za tydzień znowu. Nie chcę też by położna mnie tam goliła 🫣 A mi jest tak niewygodnie już i odpuściłam depilację od 37 tygodnia 😄 -
Daga121222 wrote:Moja położna jest doradczynią chustonoszenia i mamy się z nią spotkać jakoś na koniec kwietnia. Koniec maja, a początek czerwca lecimy na krótkie wakacje z małą, więc chcemy zakupić chustę 🙂
Ale chyba największym wyzwaniem będzie zrobić zdjęcie małej do dowodu 😅
My zrobiliśmy foto małego w 3 dobie, jak wyszliśmy ze szpitala, telefonem. Dzisiaj ma 17 dni i właśnie odebraliśmy dowód 😂
Sagi, Kokosq, Kasiastaraczka, Katt, alta marea lubią tę wiadomość
-
@Truskawkowykompot w teorii to dobrze, powinno sprawniej pójść jak już się zacznie. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce 🤣
Absolutnie się nie golę. Nie widzę już nic poza brzuchem, plus mam problem z wrastającymi włosami. Jak pomyślę sobie o bólu poporodowym plus do tego swędzenie i pieczenie po depilacji to podziękuję 🙃 z tego co wiem to nie jest to obecnie wymagane, chyba że przy szyciu krocza czy cc ale to sobie ogolą co trzeba. A ja i tak nie widzę to luz, nie będę się przejmować 😃
Truskawkowykompot lubi tę wiadomość
-
No właśnie ja też się nie golę ale mi jakoś tak głupio trafić zarośnięta na porodówkę 🫣 Ale skoro Ty się nie przejmujesz to ja też nie powinnam może 🫣😄bambusek-94 wrote:@Truskawkowykompot w teorii to dobrze, powinno sprawniej pójść jak już się zacznie. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce 🤣
Absolutnie się nie golę. Nie widzę już nic poza brzuchem, plus mam problem z wrastającymi włosami. Jak pomyślę sobie o bólu poporodowym plus do tego swędzenie i pieczenie po depilacji to podziękuję 🙃 z tego co wiem to nie jest to obecnie wymagane, chyba że przy szyciu krocza czy cc ale to sobie ogolą co trzeba. A ja i tak nie widzę to luz, nie będę się przejmować 😃
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
Zosia, trzymajcie się tam.. Oby szybko stan się poprawił i udało się wyjść.
Bambusek u mnie też pierwsza ciąża i przed porodem w piątek jak byłam na ktg to też było 3-4cm, w środę tak się miałam zgłosić do szpitala nadal to samo.. Ale za to w czwartek jak podali oksy to poszło całkiem szybko i po ok 2h już było 7 cm, a 1,5h później mala już z nami
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
@Zosia oby stam Leona szybko się poprawił, dużo zdrówka i siły dla Was!
@Aqq dzięki że to napisałaś 🙂 też liczę na to że w razie indukcji pójdzie szybciej niż startując od 0.
@Truskawkowykompot nie przejmuj się, myślę że położne i lekarze nie takie rzeczy widzieli 😉 -
Tak juz jestesmy na oddziale noc byla fatalna Leon caly czas płakal nie dalo sie go wyciszyć . Dzisiaj już pogorszenie oddychal wysilkowo i wydzielina gesta zielona brak apetytu. Jeszcze nigdy tak szybko sie nie pakowałam i wszystko do torby action maz ogarnial corke ja Leona i rzeczy. Ma już zalożony wenflon i pobrana krew czekam tez jeszcze na mocz.37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
ZOSIA88 wrote:Tak juz jestesmy na oddziale noc byla fatalna Leon caly czas płakal nie dalo sie go wyciszyć . Dzisiaj już pogorszenie oddychal wysilkowo i wydzielina gesta zielona brak apetytu. Jeszcze nigdy tak szybko sie nie pakowałam i wszystko do torby action maz ogarnial corke ja Leona i rzeczy. Ma już zalożony wenflon i pobrana krew czekam tez jeszcze na mocz.
Jejku, biedny maluszek i biedni Wy, ale na oddziale będzie zaopiekowany, nie odwodni się, co u takiego dziecka postępuje bardzo szybko. Trzymam kciuki, żeby szybko to opanowali 😞 Cholerny wirus!
Pfry lubi tę wiadomość
-
Jejciu, @Zosiu trzymajcie się tam! 🥺😢 ma nadzieję, że Leonek szybko dojdzie do siebie ❤️ to straszne, że takie gó*no łapie malutkie dzieci..👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Biedulek mały i Wy też, współczujęZOSIA88 wrote:Tak juz jestesmy na oddziale noc byla fatalna Leon caly czas płakal nie dalo sie go wyciszyć . Dzisiaj już pogorszenie oddychal wysilkowo i wydzielina gesta zielona brak apetytu. Jeszcze nigdy tak szybko sie nie pakowałam i wszystko do torby action maz ogarnial corke ja Leona i rzeczy. Ma już zalożony wenflon i pobrana krew czekam tez jeszcze na mocz.
U nas chłopaki zaczynają kaszleć i mieć katar po ostatniej wizycie u teściów..tam mieszka brat męża z rodziną, dzieci przedszkolno szkolni...mam nadzieję, że nic takiego...i szybko przejdzie