X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosia, bardzo współczuję 🥺 mam nadzieję,że maluszkowi szybko się poprawi i będziecie mogli wrócić do domu 🥺
    U nas córka jak miała roczek to złapała to pierwszy raz, pamiętam ile się nastresowałam wtedy 😔

U nas dziś ciężka noc, mały to co chwilę jest głodny 🫣 i wisi albo przy cycu albo przy butelce bo mam tyle pokarmu,że muszę odciągać więc karmimy też z butelki.
    Ale no mam wrażenie, że syn jest cały czas nienasycony 😅
    W ogóle widzę,że już powoli odpada mu kikut, po jakim czasie odpadły waszym maluchom? Mam wrażenie, że u córki chwilę to trwało.

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    @Zosia, bardzo współczuję 🥺 mam nadzieję,że maluszkowi szybko się poprawi i będziecie mogli wrócić do domu 🥺
    U nas córka jak miała roczek to złapała to pierwszy raz, pamiętam ile się nastresowałam wtedy 😔

U nas dziś ciężka noc, mały to co chwilę jest głodny 🫣 i wisi albo przy cycu albo przy butelce bo mam tyle pokarmu,że muszę odciągać więc karmimy też z butelki.
    W ogóle widzę,że już powoli odpada mu kikut, po jakim czasie odpadły waszym maluchom? Mam wrażenie, że u córki chwilę to trwało.

Nam wisiał na jednym włosku trzy doby, nastresowalam się strasznie żeby go nie urwać. ostatecznie odpadł w 10 dobie.

U nas też dużo jedzenia, mamy raz na kilka dni taki dzień że nie najada się z jednej piersi więc pije z obu, mam wrażenie że w te dni je pod korek i wtedy strasznie ulewa nosem buzia wszędzie 😁🙄

Dziewczyny czy wy podajecie jedną czy dwie piersi na karmienie? Trochę się nam wydłużyły karmienia, teraz pije z jednej 10-15 min i po odbiciu domaga się jeszcze i wtedy przystawiam do drugiej i jeszcze ciągnie 5-10 min, bo z tej pierwszej już mu za mało leci, za wolno… ale zastanawiam się czy nie wracać do pierwszej i trochę postymulowac żeby zwiększyć produkcję. W sumie to nie wiem czy się powinno karmić z jednej czy z dwóch 😁

Przygotowałam krochmal, będziemy kawalera krochmalić bo się odparzył troszkę bo zrobił kupke tajniaka w nocy 😭😁

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Ajj w końcu ostatecznie bardziej spasowało nam Marlenka 🩷
    Równo 41 tydzien

Jeszcze w szpitalu😢
    W pierwszej dobie wzrosło crp do 14.7w drugiej spadlo do 13.7 i dzis przerwa zeby w główkę nie kłuć tyle razy i jutro powtarzamy jeśli spadnie to do domku . Trzymajcie kciuki proszę bo strasznie tęsknię za Synem 😢
    No i super 🥰 bardzo ładne imię ❤️
    Trzymam kciuki 💗

CaroOline lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:

Lidce odpadł 7 dnia - szybko
    Bo chłopakom jakoś 10-12 dzień

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Nam wisiał na jednym włosku trzy doby, nastresowalam się strasznie żeby go nie urwać. ostatecznie odpadł w 10 dobie.

U nas też dużo jedzenia, mamy raz na kilka dni taki dzień że nie najada się z jednej piersi więc pije z obu, mam wrażenie że w te dni je pod korek i wtedy strasznie ulewa nosem buzia wszędzie 😁🙄

Dziewczyny czy wy podajecie jedną czy dwie piersi na karmienie? Trochę się nam wydłużyły karmienia, teraz pije z jednej 10-15 min i po odbiciu domaga się jeszcze i wtedy przystawiam do drugiej i jeszcze ciągnie 5-10 min, bo z tej pierwszej już mu za mało leci, za wolno… ale zastanawiam się czy nie wracać do pierwszej i trochę postymulowac żeby zwiększyć produkcję. W sumie to nie wiem czy się powinno karmić z jednej czy z dwóch 😁

Przygotowałam krochmal, będziemy kawalera krochmalić bo się odparzył troszkę bo zrobił kupke tajniaka w nocy 😭😁
    U nas też karmienia dłuższe 15 minut pierwsza,druga tak z 10 minut

Oj,a sypiesz mąką ziemniaczaną?
    Wykąpiesz w krochmalu i będzie cacy 🙃

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosia, bardzo Ci współczuję choroby Leonka i pobytu w szpitalu.😢Trzymam kciuki żeby maluch szybko wrócił do zdrowia.🫂🤞

@CaroOline, gratulacje 🥳 doczekałaś się wymarzonej córeczki!🥰🩷 Dużo zdrówka dla Was. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu. 🤞

@Kokosq, mojemu synkowi kikut pępowiny odpadł po 11 dniach.

ZOSIA88, CaroOline lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    🐝 2026🩵

age.png
  • Zaniepokojona1234 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    A może to ten pierwszy skok rozwojowy? Bardziej świadomy, że tata to nie mama 🙃
    Tak zgadza się. Tak tylko sobie marudzę bo mi plecy chcą odpaść od noszenia 😂 ale ja już zaśnie to się napatrzeć na niego nie mogę jest taki kochany 🥰

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Antoś 20.02.2026 💕
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ciągle ma kikut i nie wygląda żeby odpadał 🫣
    A karmimy z obu piersi bo on sobie wisi, przyśnie i znowu chce. Wczoraj to non stop chciał wisieć więc sobie pewnie nakręca laktację. Co go odkładam to się budzi i jęczy.
    Zaraz idziemy na spacer a mi się tak nie chce. Po szpitalu wydaje mi się, że mięśnie mi już zaczęły zanikać od tego leżenia 😅🫣

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:
    Tak zgadza się. Tak tylko sobie marudzę bo mi plecy chcą odpaść od noszenia 😂 ale ja już zaśnie to się napatrzeć na niego nie mogę jest taki kochany 🥰
    Polecam chuste naprawde

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:52

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
‹‹ 630 631 632 633 634
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ