Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Zosia, bardzo współczuję 🥺 mam nadzieję,że maluszkowi szybko się poprawi i będziecie mogli wrócić do domu 🥺
U nas córka jak miała roczek to złapała to pierwszy raz, pamiętam ile się nastresowałam wtedy 😔
U nas dziś ciężka noc, mały to co chwilę jest głodny 🫣 i wisi albo przy cycu albo przy butelce bo mam tyle pokarmu,że muszę odciągać więc karmimy też z butelki.
Ale no mam wrażenie, że syn jest cały czas nienasycony 😅
W ogóle widzę,że już powoli odpada mu kikut, po jakim czasie odpadły waszym maluchom? Mam wrażenie, że u córki chwilę to trwało. -
Kokosq wrote:@Zosia, bardzo współczuję 🥺 mam nadzieję,że maluszkowi szybko się poprawi i będziecie mogli wrócić do domu 🥺
U nas córka jak miała roczek to złapała to pierwszy raz, pamiętam ile się nastresowałam wtedy 😔
U nas dziś ciężka noc, mały to co chwilę jest głodny 🫣 i wisi albo przy cycu albo przy butelce bo mam tyle pokarmu,że muszę odciągać więc karmimy też z butelki.
W ogóle widzę,że już powoli odpada mu kikut, po jakim czasie odpadły waszym maluchom? Mam wrażenie, że u córki chwilę to trwało.
Nam wisiał na jednym włosku trzy doby, nastresowalam się strasznie żeby go nie urwać. ostatecznie odpadł w 10 dobie.
U nas też dużo jedzenia, mamy raz na kilka dni taki dzień że nie najada się z jednej piersi więc pije z obu, mam wrażenie że w te dni je pod korek i wtedy strasznie ulewa nosem buzia wszędzie 😁🙄
Dziewczyny czy wy podajecie jedną czy dwie piersi na karmienie? Trochę się nam wydłużyły karmienia, teraz pije z jednej 10-15 min i po odbiciu domaga się jeszcze i wtedy przystawiam do drugiej i jeszcze ciągnie 5-10 min, bo z tej pierwszej już mu za mało leci, za wolno… ale zastanawiam się czy nie wracać do pierwszej i trochę postymulowac żeby zwiększyć produkcję. W sumie to nie wiem czy się powinno karmić z jednej czy z dwóch 😁
Przygotowałam krochmal, będziemy kawalera krochmalić bo się odparzył troszkę bo zrobił kupke tajniaka w nocy 😭😁
Kokosq lubi tę wiadomość
-
No i super 🥰 bardzo ładne imię ❤️CaroOline wrote:Ajj w końcu ostatecznie bardziej spasowało nam Marlenka 🩷
Równo 41 tydzien
Jeszcze w szpitalu😢
W pierwszej dobie wzrosło crp do 14.7w drugiej spadlo do 13.7 i dzis przerwa zeby w główkę nie kłuć tyle razy i jutro powtarzamy jeśli spadnie to do domku . Trzymajcie kciuki proszę bo strasznie tęsknię za Synem 😢
Trzymam kciuki 💗
CaroOline lubi tę wiadomość
-
Lidce odpadł 7 dnia - szybkoKokosq wrote:@Zosia, bardzo współczuję 🥺 mam nadzieję,że maluszkowi szybko się poprawi i będziecie mogli wrócić do domu 🥺
W ogóle widzę,że już powoli odpada mu kikut, po jakim czasie odpadły waszym maluchom? Mam wrażenie, że u córki chwilę to trwało.
Bo chłopakom jakoś 10-12 dzień
Kokosq lubi tę wiadomość
-
U nas też karmienia dłuższe 15 minut pierwsza,druga tak z 10 minutalta marea wrote:Nam wisiał na jednym włosku trzy doby, nastresowalam się strasznie żeby go nie urwać. ostatecznie odpadł w 10 dobie.
U nas też dużo jedzenia, mamy raz na kilka dni taki dzień że nie najada się z jednej piersi więc pije z obu, mam wrażenie że w te dni je pod korek i wtedy strasznie ulewa nosem buzia wszędzie 😁🙄
Dziewczyny czy wy podajecie jedną czy dwie piersi na karmienie? Trochę się nam wydłużyły karmienia, teraz pije z jednej 10-15 min i po odbiciu domaga się jeszcze i wtedy przystawiam do drugiej i jeszcze ciągnie 5-10 min, bo z tej pierwszej już mu za mało leci, za wolno… ale zastanawiam się czy nie wracać do pierwszej i trochę postymulowac żeby zwiększyć produkcję. W sumie to nie wiem czy się powinno karmić z jednej czy z dwóch 😁
Przygotowałam krochmal, będziemy kawalera krochmalić bo się odparzył troszkę bo zrobił kupke tajniaka w nocy 😭😁
Oj,a sypiesz mąką ziemniaczaną?
Wykąpiesz w krochmalu i będzie cacy 🙃
alta marea lubi tę wiadomość
-
@Zosia, bardzo Ci współczuję choroby Leonka i pobytu w szpitalu.😢Trzymam kciuki żeby maluch szybko wrócił do zdrowia.🫂🤞
@CaroOline, gratulacje 🥳 doczekałaś się wymarzonej córeczki!🥰🩷 Dużo zdrówka dla Was. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu. 🤞
@Kokosq, mojemu synkowi kikut pępowiny odpadł po 11 dniach.
ZOSIA88, CaroOline, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Tak zgadza się. Tak tylko sobie marudzę bo mi plecy chcą odpaść od noszenia 😂 ale ja już zaśnie to się napatrzeć na niego nie mogę jest taki kochany 🥰Kasiastaraczka wrote:A może to ten pierwszy skok rozwojowy? Bardziej świadomy, że tata to nie mama 🙃
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Antoś 20.02.2026 💕 -
Mój ciągle ma kikut i nie wygląda żeby odpadał 🫣
A karmimy z obu piersi bo on sobie wisi, przyśnie i znowu chce. Wczoraj to non stop chciał wisieć więc sobie pewnie nakręca laktację. Co go odkładam to się budzi i jęczy.
Zaraz idziemy na spacer a mi się tak nie chce. Po szpitalu wydaje mi się, że mięśnie mi już zaczęły zanikać od tego leżenia 😅🫣
Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Polecam chuste naprawdeZaniepokojona1234 wrote:Tak zgadza się. Tak tylko sobie marudzę bo mi plecy chcą odpaść od noszenia 😂 ale ja już zaśnie to się napatrzeć na niego nie mogę jest taki kochany 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 12:52
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
@Kasiastaraczka no właśnie muszę zacząć zasypywać, mam wrażenie, że Pampersy pogarszają sprawę więc muszę wrócić do pieluszek z DM (niemiecki konkurent rossmanna, pieluszki mają rewelacyjne).
Mam polecajkę dla wszystkich - u nas trądzik wciąż trwa, ale kupiłam genialny krem, który niweluje zaczerwienienia - w dobę buźka przestała płonąć, teraz tylko jak jest rozgrzany to jest bardzo czerwono. Nie wiem jak to możliwe ale serio od razu po aplikacji u nas znikają zaognione obszary. Jest przy tym lekki
Używamy dwa trzy razy dziennie:
https://www.notino.pl/mustela/bebe-krem-nawilzajaco-kojacy-dla-dzieci-od-urodzenia/p-659281/
Kupiłam też wodę do przemywania buzi z Musteli ale nie było z tej samej serii i wzięłam taką :
https://www.notino.pl/mustela/bebe-physiobebe-woda-oczyszczajaca-dla-dzieci/p-16070549/
I tu mam mieszane uczucia - przemywamy przed aplikacją kremu i super działa, ale jest mega perfumowana - tak że mnie odrzuca 🤣🙈 Olkowi nie przeszkadza, ale nie jest to jakaś mega poelcajka jeśli jesteście wrażliwe na tym punkcie. Na pewno też łagodzi, nie podrażnia mimo zapachu, ale nie każdemu będzie pasowac.
Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Mój ciągle ma kikut i nie wygląda żeby odpadał 🫣
A karmimy z obu piersi bo on sobie wisi, przyśnie i znowu chce. Wczoraj to non stop chciał wisieć więc sobie pewnie nakręca laktację. Co go odkładam to się budzi i jęczy.
Zaraz idziemy na spacer a mi się tak nie chce. Po szpitalu wydaje mi się, że mięśnie mi już zaczęły zanikać od tego leżenia 😅🫣
Arga a powiedz jak córeczka? Domaga się jeszcze piersi czy już się sama odstawiła przez te dni? Ja myślałam że mojej się przypomni cyc jak zobaczy że mały je, ale jak jej pytałam czy chce to usłyszałam „niee, to cycy lali”😂
Katt, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Godzinę temu odpadł mi czop, taka żółta galareta, więc raczej to było to. Coś w końcu ruszyło , teraz to dopiero mam stres 😱
Kłębuszek, Dżozu, Kokosq, ZOSIA88, Arga, Katt, Sagi, _Hope, bambusek-94, Kasiastaraczka, Daga121222, aqq, Carla lubią tę wiadomość
-
Truskawkowykompot wrote:Godzinę temu odpadł mi czop, taka żółta galareta, więc raczej to było to. Coś w końcu ruszyło , teraz to dopiero mam stres 😱
Zazdroszczę! U mnie wczoraj wieczorem zrobiła imprezę w brzuchu, w nocy trochę brzuch pobolewał i kiepsko spałam bo łudziłam się że coś się zaczyna, ale nie. Od rana co jakiś czas czuję bóle okresowe i to tyle. Chcę już urodzić, ale tak się boję, że dzisiaj sobie troszkę popłakałam. Hormony, ehhh…31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
8.04 - 3400 g 🩷
🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

-
Caroooline duże gratulacje!!!!!! Witamy Marlenkę ❤️❤️❤️ piękna data, piękne imię. (Mój ulubiony czeski torcik nazywa się Marlenka 🤣) dużo zdrowka dla Was!!!
U nas 13 doba i kikut nie wyglada jakby miał odpaść. Lekko krewka czasem pójdzie.
Ja karmię z jednej piersi, czasem Ula po chwili domaga się poprawki, to zaczynam z drugiej, i w następnej serii zaczynam od tej zaczetej piersi. Mam fajną apkę, nie dałabym rady bez niej 🤣 monitor dziecka- taka zielona ikona z wózkiem. Calkowicie darmowa.
Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
U mnie niestety nie zapomniała o cycku i jak nie mogę jej dać to robi awantury 🫣 nie wiem jak to będzie jak już partner pojedzie 😭Kokosq wrote:Arga a powiedz jak córeczka? Domaga się jeszcze piersi czy już się sama odstawiła przez te dni? Ja myślałam że mojej się przypomni cyc jak zobaczy że mały je, ale jak jej pytałam czy chce to usłyszałam „niee, to cycy lali”😂
-
Co do kikuta to teraz było 11 dni, ale przy pierwszym 22 tak więc wszystko jest możliwe.
My się karmimy z jednej piersi, raczej nie domaga się więcej, czasami jedynie są takie sytuacje że chwilę po coś jęczy ale to za wcześnie się "odpiął" więc ląduje znowu ta sama.
A w dodatku co do karmienia to byliśmy wczoraj w przychodni na kontrolnym ważeniu i bilirubunie. Bilirubina niby spada ale nadal te wartości są dla mnie za duże, zastanawiam się czy nie iść na własną rękę po świętach zrobić dla bezpieczeństwa badania z krwi. Ale co innego waga, w tydzień przybrał 440g czyli wypada jakieś 62g/ dobę gdzie czytam że norma na ten czas to 26-31g. Tak więc karmienie przynosi ładne efekty. No i rośnie mi chłopak bo muszę odłożyć już część ubranek bo się nie mieści
Kasiastaraczka, Dżozu, Arga, Kokosq, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
@Truskawkowykompot no to super, niech się teraz dzieje 🙂🙃
@Kłebuszku jak ja Cię rozumiem, też mam dzisiaj dzień płaczków... też tak bardzo chciałabym już urodzić. Ale damy radę ❤️ u mnie dziś dokładnie 40+0. Może nasze dzieci chcą być wielkanocnymi zajączkami?
W razie czego na indukcję stawiasz się w czwartek czy jakoś inaczej? Ja mam iść w sobotę 11.04.
Dżozu, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:@Truskawkowykompot no to super, niech się teraz dzieje 🙂🙃
@Kłebuszku jak ja Cię rozumiem, też mam dzisiaj dzień płaczków... też tak bardzo chciałabym już urodzić. Ale damy radę ❤️ u mnie dziś dokładnie 40+0. Może nasze dzieci chcą być wielkanocnymi zajączkami?
W razie czego na indukcję stawiasz się w czwartek czy jakoś inaczej? Ja mam iść w sobotę 11.04.
W środę mam wizytę u ginekologa i wtedy się dowiem, ale zakładam że właśnie w czwartek.31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
8.04 - 3400 g 🩷
🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

mój Leon od wczoraj jest w sumie bardziej spokojniejszy denerwuje sie jak go badaja i jak mu odcisgam nosek