Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie hormony też biorą górę ostatnio. A tym że nie ma czopu to się nie martw, on czasem odpada niezauważalnie, w 2 ciąży w ogóle go nie zauważyłam a poród przyszedł z nienacka. Jak masz bóle to też coś się dzieje. Podobno też jak odpada czop to poród może być za kilka godzin albo dni czy tydzień.Kłębuszek wrote:Zazdroszczę! U mnie wczoraj wieczorem zrobiła imprezę w brzuchu, w nocy trochę brzuch pobolewał i kiepsko spałam bo łudziłam się że coś się zaczyna, ale nie. Od rana co jakiś czas czuję bóle okresowe i to tyle. Chcę już urodzić, ale tak się boję, że dzisiaj sobie troszkę popłakałam. Hormony, ehhh…
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Plus czop nie musi wcale wypaść, może się wchłonąć albo "rozrzedzić" i wypłynąć jak zwykła wydzielina. Także to mega indywidualna sprawa 🙂 u mnie odpada kawałkami od dawna, tak z tydzień temu już konkretne kawały wypadały a dalej cisza... i tak sobie dalej żyjemy w dwupaczku 🤣
-
@Kokosq, współczuje ciężkiej nocy..oby ta była lepsza 🤗 no ale super, że masz dużo pokarmu!
U nas kikut odpadł równo po tygodniu.
@CaroOline, trzymam mocno kciuki, żebyście wyszły na święta do domku 🩷🤞🏻
@Alta, dzięki za polecajke! Musze zamówić 😁
Co do pieluszek to u nas okazało się, że mała ma uczulenie na pieluszki Dady 😬 od razu wyskoczyła jej wysypka, ale jak tylko zmieniłam to na szczęście wysypka zeszła.
@Truskawkowykompot to teraz niech jeszcze rozkręca się skurcze 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Dzisiaj ponoć jest najgorsza doba Leon jest podłaczony pod monitor naszczescie saturacja w porzadku ale bardzo mało je nie zalezne czy z puersi czy z butelki . Oddechowo jednsk widze ze jest poprawa ale chyba odsypia to plus fenistil też ma pewnie dzialanie usypiające37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
U nas ciężki dzień 😫 co prawda zaliczyliśmy kościół i cmentarz, więc Wikunia ładnie ten czas przespała.
Ale poza tym w ogóle nie spała, ciągle płakała… 😢 tak bardzo musiał ją brzuszek boleć. Nosiliśmy ją z mężem na zmianę, nawet jak usnęła na nas na chwilę i chcieliśmy ją odłożyć to się wybudzała, bo zaczynała się prężyć. Zrobiła aż 4 💩, z czego te trzy były jak taka plastelina, więc nie dziwię się, że to jej sprawiało takie trudności.. masowałam, robiłam jej ciepłe okłady na brzuszek, nosiłam na leniwca albo z nóżkami do brzuszka. Tak więc od 14:30 do 20:50 było ciężko. W końcu zasnęła. Plecy to mnie tak bolą, że już zapomniałam jak to jest 🫣
Mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej, bo serce mnie boli jak tak cierpi biedna👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Dużo sił i trzymam kciuki za LeonkaZOSIA88 wrote:Dzisiaj ponoć jest najgorsza doba Leon jest podłaczony pod monitor naszczescie saturacja w porzadku ale bardzo mało je nie zalezne czy z puersi czy z butelki . Oddechowo jednsk widze ze jest poprawa ale chyba odsypia to plus fenistil też ma pewnie dzialanie usypiające
-
Ojej, biedna malutka i WyDaga121222 wrote:U nas ciężki dzień 😫 co prawda zaliczyliśmy kościół i cmentarz, więc Wikunia ładnie ten czas przespała.
Ale poza tym w ogóle nie spała, ciągle płakała… 😢 tak bardzo musiał ją brzuszek boleć. Nosiliśmy ją z mężem na zmianę, nawet jak usnęła na nas na chwilę i chcieliśmy ją odłożyć to się wybudzała, bo zaczynała się prężyć. Zrobiła aż 4 💩, z czego te trzy były jak taka plastelina, więc nie dziwię się, że to jej sprawiało takie trudności.. masowałam, robiłam jej ciepłe okłady na brzuszek, nosiłam na leniwca albo z nóżkami do brzuszka. Tak więc od 14:30 do 20:50 było ciężko. W końcu zasnęła. Plecy to mnie tak bolą, że już zapomniałam jak to jest 🫣
Mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej, bo serce mnie boli jak tak cierpi biedna
Oby nocka była spokojniejsza
U nas już wjechał smoczek,no niestety,ale czasami trzeba, szczególnie do wózka, kościoła. Jak zaśnie lepiej to jej wyciągam
Dziś wjechała też chusta
Mała słabo odkladalna, chłopaki przeziębieni,a ja chciałam zrobić serniczki w tm
Teraz sama ich uspilam, zeszło się pół godziny,ale to super wynik! Normalnie sama sobie biję brawa. Mąż w kościele,a ja idę gotować żurek 😄
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Pół godziny na uśpienie dzieci to bardzo ładnie. Ja też sobie właśnie hoduję smoczkowe dziecko - zobaczymy jakie będą tego konsekwencje - na razie to pomaga opanować rozdzierający płacz przy usypianiu, więc myślę, że warto. Piersi w kółko dawać nie mogę, bo wieczorami tak się najada, że potem ja brzuszek boli i ulewa mocno. Chustę elastyczną też mam upatrzoną, po świętach chcę zamówić, chyba wezmę różową 🎀
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Mocne kciuki za Leonka 🥺ZOSIA88 wrote:Dzisiaj ponoć jest najgorsza doba Leon jest podłaczony pod monitor naszczescie saturacja w porzadku ale bardzo mało je nie zalezne czy z puersi czy z butelki . Oddechowo jednsk widze ze jest poprawa ale chyba odsypia to plus fenistil też ma pewnie dzialanie usypiające👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
@Kasiastaraczka u nas w kryzysowych sytuacjach też podajemy smoczek 🫣 choć sama po chwili go wypluwa
No to ładnie powiem Ci! Brawo 😁
Zwykły sernik zrobiłaś, czy z jakimiś dodatkami?
@Zosia, następnym razem wypróbuję suszarki 🙂 dziękuję!
@Sagi, jaką chustę sobie upatrzyłaś? Też chcę zamówić
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
O tak, suszarka jest super, mój mąż jest od tego specjalistą,uwielbia "suszyć" dzieci 😁😄ZOSIA88 wrote:Daga sprobuj suszarki cieoly strumien pomaga na brzuszek i jeszcze raz polece Ci ta chuste naprawde dzieci sie uspakajaja w niej.
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję ❤️Daga121222 wrote:@Kasiastaraczka u nas w kryzysowych sytuacjach też podajemy smoczek 🫣 choć sama po chwili go wypluwa
No to ładnie powiem Ci! Brawo 😁
Zwykły sernik zrobiłaś, czy z jakimiś dodatkami?
@Zosia, następnym razem wypróbuję suszarki 🙂 dziękuję!
@Sagi, jaką chustę sobie upatrzyłaś? Też chcę zamówić
Robiłam takie małe serniczki w słoiczkach
Thermomix przy dzieciach to złoto
Spody to ciasteczka z masłem i orzechami, później masa serowa i na to robi się taki dżemik -ja zrobiłam z mrożonych truskawek i cukru
Żurek już gotowy i też smaczny wyszedł
Ja dostałam chustę elastyczną od koleżanki i dziś super mi się sprawdziła, Lidka zadowolona, spała,a ja mogłam robić serniczki
Moja chusta jest z Moby -