Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz nie powinien Ci tak mówić. A gdyby po szczepieniu coś się wam stało przez to że ty byłaś ciągle chora? To co? Nikt by już odpowiedzialności nie wziął tylko było by ups przypadek 1 na milion.ZOSIA88 wrote:Psychicznie czuje się źle ale nie sktzywdziłabym dziecka a przez te szczepienia sie tak czuje. Chodzilsm contydzien prywatnie do lekarza wykonywalam badania placilam za wszystko nawet za badania prenatalne test panorama, kazde badanie codziennie sie kulam sterydy bralam a taka lekarka w ciagu kilku minut potrafiła mi tak wjwchac na psychike. Teraz się tlumacze z tego noże tak to wyglada usprawiedliwiam ale zastanawiałam sie nad tymi szczepianiami i nawet mialam w planach jak sie lepiej poczuje ale nie nastapilo to w ogole i jeszczw córa gryoe przyniosła pozniej mialam juz wielowodzie i szpital a ponoc mozna w przedziale czasowym sie zaszczepić .
Dostalam po dupie w tamtym roku ten Rok widze ze nie lepszy... wroce ze szpitala to zaraz termin do chirurga od ktorego tez pewnie opierdol dostane ze rok z kamieniami chodze juz mam serio dosyc tego tlumaczenia...
Leon lepiej je ale odciagnelam mu pokarm do butelki i sie wkurzal bo on chcial piers i zrobil taka awanture:/ ale dalej sa to male ilosci dzisiaj udalo mi sie wcisnac mu 70 ml . Dostaje fenistil wit c i inhalacje . Ma napadowy kaszel który mu dokucza i to powoduje ze sie meczy i nie ma apetytu.
Jesli chodzi o córkę i meza jakos daja rade chociaz córka juz teskni mocno nie dlugo bedzie tydzien jak jestesmy w szpitalu a mi ewidentnie nie sluży szpital nie zycze Wam tego naprawde.
Jesteście w szpitalu, wychodzicie z tego, tylko się cieszyć, że zaraz koniec. Szczerze to nie masz gwarancji, że po twoim szczepieniu nie złapał by też tego. -
Kłębuszek powodzenia!!!!! Będzie dobrze❤️
Zosia, tak jest przedział czasowy - 24-36 tydz. I dobrze Cię rozumiem, bo najlepiej zaszczepic się chyba po 30 tyg, a ja wtedy bylam 3 tyg chora, więc pamiętam że cieszylam się, że jednak to rsv załatwiłam jakoś w 27 tyg. Plus jak masz inne szczepionki to muszą byc 2 tyg. przerwy. Moja przyjaciolka wlasnie jest z 5letnimi corkami z rsv w szpitalu
Kłębuszek lubi tę wiadomość
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
Pytanie do mam „dużych noworodków”, mały wczoraj skoczył 3 tygodnie i non stop zaczął na mnie wisieć. Fakt chłop 4460 się urodził. Karmię go tylko piersią. Przybiera, ulewa, trochę go bączki męczą, ale non stop by na mnie od 3 dni wisiał i to „po korek”, a potem chlusta mlekiem albo mu ser leci po chwili z buźki. Mam dość, nic nie zrobię. Dzisiaj od 6 oczy jak 5 złotych i tylko focus na cycka 🫨
Czyżby już skok? Kładę na brzuszku, żeby się odgazował to afera. Noc ok, łapie rytm i dwa karmienia, ale od 6 pełna petarda. -
Około miesiąca są pierwsze kryzysy laktacyjne. Młody sobie po prostu zamawia na jutro więcej mleka. Tak samo może dzuecko wisieć przed miesiączką bo coś się zmienia w składzie i niby kilka dni przed jest mniej mleka. To wszystko jest normalne. Dzień, dwa powisi i da sygnał, że potrzeba więcej i organizm będzie produkować więcej tylko trzeba to przetrwać bo jest to irytujące kiedy tak wisi i wisi. No i tak, zaraz pierwszy skok. On może być takie plus minus dwa tygodnie w jedną albo drugą stronę.Carla wrote:Pytanie do mam „dużych noworodków”, mały wczoraj skoczył 3 tygodnie i non stop zaczął na mnie wisieć. Fakt chłop 4460 się urodził. Karmię go tylko piersią. Przybiera, ulewa, trochę go bączki męczą, ale non stop by na mnie od 3 dni wisiał i to „po korek”, a potem chlusta mlekiem albo mu ser leci po chwili z buźki. Mam dość, nic nie zrobię. Dzisiaj od 6 oczy jak 5 złotych i tylko focus na cycka 🫨
Czyżby już skok? Kładę na brzuszku, żeby się odgazował to afera. Noc ok, łapie rytm i dwa karmienia, ale od 6 pełna petarda.
Carla lubi tę wiadomość
-