X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Psychicznie czuje się źle ale nie sktzywdziłabym dziecka a przez te szczepienia sie tak czuje. Chodzilsm contydzien prywatnie do lekarza wykonywalam badania placilam za wszystko nawet za badania prenatalne test panorama, kazde badanie codziennie sie kulam sterydy bralam a taka lekarka w ciagu kilku minut potrafiła mi tak wjwchac na psychike. Teraz się tlumacze z tego noże tak to wyglada usprawiedliwiam ale zastanawiałam sie nad tymi szczepianiami i nawet mialam w planach jak sie lepiej poczuje ale nie nastapilo to w ogole i jeszczw córa gryoe przyniosła pozniej mialam juz wielowodzie i szpital a ponoc mozna w przedziale czasowym sie zaszczepić .
    Dostalam po dupie w tamtym roku ten Rok widze ze nie lepszy... wroce ze szpitala to zaraz termin do chirurga od ktorego tez pewnie opierdol dostane ze rok z kamieniami chodze juz mam serio dosyc tego tlumaczenia...
    Leon lepiej je ale odciagnelam mu pokarm do butelki i sie wkurzal bo on chcial piers i zrobil taka awanture:/ ale dalej sa to male ilosci dzisiaj udalo mi sie wcisnac mu 70 ml . Dostaje fenistil wit c i inhalacje . Ma napadowy kaszel który mu dokucza i to powoduje ze sie meczy i nie ma apetytu.
    Jesli chodzi o córkę i meza jakos daja rade chociaz córka juz teskni mocno nie dlugo bedzie tydzien jak jestesmy w szpitalu a mi ewidentnie nie sluży szpital nie zycze Wam tego naprawde.
    Lekarz nie powinien Ci tak mówić. A gdyby po szczepieniu coś się wam stało przez to że ty byłaś ciągle chora? To co? Nikt by już odpowiedzialności nie wziął tylko było by ups przypadek 1 na milion.
    Jesteście w szpitalu, wychodzicie z tego, tylko się cieszyć, że zaraz koniec. Szczerze to nie masz gwarancji, że po twoim szczepieniu nie złapał by też tego.

age.png

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kryzys jak pomyślę, że od soboty partnera nie będzie. Młoda tak się przyzwyczaiła do taty, że teraz z nim śpi. A tak to tylko jęczy i nie wiem co ona chce. Naprawdę dość mam jej darcia się zamiast mówienia 🫣

age.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek powodzenia!!!!! Będzie dobrze❤️

Zosia, tak jest przedział czasowy - 24-36 tydz. I dobrze Cię rozumiem, bo najlepiej zaszczepic się chyba po 30 tyg, a ja wtedy bylam 3 tyg chora, więc pamiętam że cieszylam się, że jednak to rsv załatwiłam jakoś w 27 tyg. Plus jak masz inne szczepionki to muszą byc 2 tyg. przerwy. Moja przyjaciolka wlasnie jest z 5letnimi corkami z rsv w szpitalu :/

Kłębuszek lubi tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam „dużych noworodków”, mały wczoraj skoczył 3 tygodnie i non stop zaczął na mnie wisieć. Fakt chłop 4460 się urodził. Karmię go tylko piersią. Przybiera, ulewa, trochę go bączki męczą, ale non stop by na mnie od 3 dni wisiał i to „po korek”, a potem chlusta mlekiem albo mu ser leci po chwili z buźki. Mam dość, nic nie zrobię. Dzisiaj od 6 oczy jak 5 złotych i tylko focus na cycka 🫨

Czyżby już skok? Kładę na brzuszku, żeby się odgazował to afera. Noc ok, łapie rytm i dwa karmienia, ale od 6 pełna petarda.

Carla

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Pytanie do mam „dużych noworodków”, mały wczoraj skoczył 3 tygodnie i non stop zaczął na mnie wisieć. Fakt chłop 4460 się urodził. Karmię go tylko piersią. Przybiera, ulewa, trochę go bączki męczą, ale non stop by na mnie od 3 dni wisiał i to „po korek”, a potem chlusta mlekiem albo mu ser leci po chwili z buźki. Mam dość, nic nie zrobię. Dzisiaj od 6 oczy jak 5 złotych i tylko focus na cycka 🫨

Czyżby już skok? Kładę na brzuszku, żeby się odgazował to afera. Noc ok, łapie rytm i dwa karmienia, ale od 6 pełna petarda.
    Około miesiąca są pierwsze kryzysy laktacyjne. Młody sobie po prostu zamawia na jutro więcej mleka. Tak samo może dzuecko wisieć przed miesiączką bo coś się zmienia w składzie i niby kilka dni przed jest mniej mleka. To wszystko jest normalne. Dzień, dwa powisi i da sygnał, że potrzeba więcej i organizm będzie produkować więcej tylko trzeba to przetrwać bo jest to irytujące kiedy tak wisi i wisi. No i tak, zaraz pierwszy skok. On może być takie plus minus dwa tygodnie w jedną albo drugą stronę.

Carla lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 637 638 639 640 641
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ