X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Powiem Wam, że zjadłam dziś obiad w ogrodzie, przy akompaniamencie płaczu dobiegającego z wózka. Córeczka zasypia w wózku, ale trzeba ją wozić. Jak się zatrzymujesz, to koniec drzemki. Dla mnie to i tak nieźle, że zasypia…
    Starszak był taki sam. Natknęłam się wczoraj na post o high need baby. Nie uważam żeby moje dzieci były high need, dla mnie to normalne że bobaski trzeba bujac, tulić i ze nie lubią być odkładane… Ale często czytam że to właśnie jest HNB. No ja już nie wiem :P

Ulka już dziś ma chrypkę z płaczu... mąż pewnego dnia włączył apke na telefonie i wyszło mu, ze Ula jak płacze to dobija do 70 decybeli 😅 ja jako migrenowiec niestety muszę przytykać sobie uszy, bo już kilka takich rykow skończyło się u mnie mega bólem głowy.

Co do jedzenia przy płaczu dziecka - wyznaję zasadę jak w samolocie (chyba już o tym pisałyście) najpierw maseczka z tlenem dla mnie, potem ratuje resztę. Mam przy tym kp i pologu takie napady głodu, że najpierw sama musze coś zjesć, nawet jak Ulka zdziera gardło... na glodnego strasznie się denerwuję i niecierpliwię.

Czy wy w połogu też macie takie okrutne nocne poty? Juz prawie 4 tyg a ja noc w noc mokra koszula i prześcieradło...

Chciałam podpytać jeszcze o Wasze doświadczenia- Ulka momentami ma takie drgania nóżki (jednej albo drugiej), np jak ją prostuje, albo jakos fika. Mija doslownie do chwili. Spotkałyście się z czymś takim?

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
‹‹ 650 651 652 653 654
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ