Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Powiem Wam, że zjadłam dziś obiad w ogrodzie, przy akompaniamencie płaczu dobiegającego z wózka. Córeczka zasypia w wózku, ale trzeba ją wozić. Jak się zatrzymujesz, to koniec drzemki. Dla mnie to i tak nieźle, że zasypia…
    Starszak był taki sam. Natknęłam się wczoraj na post o high need baby. Nie uważam żeby moje dzieci były high need, dla mnie to normalne że bobaski trzeba bujac, tulić i ze nie lubią być odkładane… Ale często czytam że to właśnie jest HNB. No ja już nie wiem :P

Ulka już dziś ma chrypkę z płaczu... mąż pewnego dnia włączył apke na telefonie i wyszło mu, ze Ula jak płacze to dobija do 70 decybeli 😅 ja jako migrenowiec niestety muszę przytykać sobie uszy, bo już kilka takich rykow skończyło się u mnie mega bólem głowy.

Co do jedzenia przy płaczu dziecka - wyznaję zasadę jak w samolocie (chyba już o tym pisałyście) najpierw maseczka z tlenem dla mnie, potem ratuje resztę. Mam przy tym kp i pologu takie napady głodu, że najpierw sama musze coś zjesć, nawet jak Ulka zdziera gardło... na glodnego strasznie się denerwuję i niecierpliwię.

Czy wy w połogu też macie takie okrutne nocne poty? Juz prawie 4 tyg a ja noc w noc mokra koszula i prześcieradło...

Chciałam podpytać jeszcze o Wasze doświadczenia- Ulka momentami ma takie drgania nóżki (jednej albo drugiej), np jak ją prostuje, albo jakos fika. Mija doslownie do chwili. Spotkałyście się z czymś takim?

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dżozu u mnie 2 tygodnie po porodzie i w nocy też budzę się cała mokra. Strasznie mi przez to zimno przy karmieniu :/ na szczęście mąż przewija młodego a ja leżę pod kołdrą.

Dziewczyny, czy któraś z Was podawała noworodkowi kropelki na boleści brzuszkowe z symetykonem? Chodzi mi o to że wszystkie te leki są niby od ukonczonego 1 miesiąca. U nas jutro bobo kończy 2 tygodnie a dziś ma ewidentne boleści jelitowe i strasznie się męczy :/ cały dzień płacze. Termofor co prawda trochę pomógł ale lek byłby pewnie bardziej skuteczny...

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙 -- 03.02 1880g 💙 -- 24.02 2330g 💙 -- 17.03 3130g 💙
    👶💙05.04.2026 (40+1) -- 3960g -- 53cm

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    @Dżozu u mnie 2 tygodnie po porodzie i w nocy też budzę się cała mokra. Strasznie mi przez to zimno przy karmieniu :/ na szczęście mąż przewija młodego a ja leżę pod kołdrą.

Dziewczyny, czy któraś z Was podawała noworodkowi kropelki na boleści brzuszkowe z symetykonem? Chodzi mi o to że wszystkie te leki są niby od ukonczonego 1 miesiąca. U nas jutro bobo kończy 2 tygodnie a dziś ma ewidentne boleści jelitowe i strasznie się męczy :/ cały dzień płacze. Termofor co prawda trochę pomógł ale lek byłby pewnie bardziej skuteczny...

Tak, pytaliśmy położnej i mówiła że nic sie nie stanie. Dzis wlasnie podalismy drugi raz, bo też się męczy... choć nasza Ula to codziennie się pręży na kupę :/

bambusek-94 lubi tę wiadomość

9.03.2026 - ok. 3,2 kg

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poty mnie bardzo oblewały w poprzednim połogu. Teraz mnie to ominęło, na szczęście, bo faktycznie nieprzyjemnie się budzić w takich warunkach.
    Drgań nie zauwazylam, ale ogólnie takie maluszki robią dużo niekontrolowanych ruchów chyba…

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dzodzu ja mam to samo z jedzeniem. W ogóle jak wy sobie radzicie z głodem przy kp? Wiadomo bez diety teraz na początku, ale jak tu nie przytyć 😂😬

Co do potow to u mnie się skończyły po dwóch tygodniach, dramat to był, ale też podobno cały połóg normalne.

W kwestii drżenia to nawet pytaliśmy o to w szpitalu, Olkowi drżała nóżka, dosłownie dwie sekundy. Podobno niedojrzały układ nerwowy albo spadek cukru, ale jak nie jest napadowe to też zupełna norma. Nóżka nam już przeszła, teraz drży bródka 🙄 szczególnie przy zmęczeniu albo głodzie.

@bambusek my podaliśmy dwa razy Sab Simplex w 3cim tygodniu, ale skończyło się na napadowym bólu brzuszka. Trzeba dawać regularnie do każdego karmienia żeby to miało jakiś sens, ja odpuściłam.

Mam pytanie co do kupek przy kp - czy kwaśny zapach jest normalny? Nie czytam już Google bo same alergie i choroby diagnozuje… u nas pierwsze trzy tyg były mało zapachowe a teraz są ewidentnie kwaśne. Zauważam też cienkie pasemka śluzu i już nie wiem czy mam się martwić czy to normalne ale też dużo więcej pije ostatnio, może po prostu nadmiar laktozy … przybiera super na wadze, ale męczy się z brzuszkiem, więc serio nie ogarniam…

bambusek-94, Dżozu lubią tę wiadomość

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    @Dzodzu ja mam to samo z jedzeniem. W ogóle jak wy sobie radzicie z głodem przy kp? Wiadomo bez diety teraz na początku, ale jak tu nie przytyć 😂😬

Ja się szczerze (i pewnie irracjonalnie) martwię że nie schudnę. Wiem że jeszcze jest za wcześnie na to, ale pierwszy raz w życiu ważę ile ważę, zawsze byłam chudzinką, i strasznie mi z tym dziwnie 🙃

alta marea, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś mała odblokowała nową traumę.. Zakrztusiłam się ślina z mlekiem, taką flegmą.. Coś odkaszlnęła, ale jakoś nie była w stanie wszystkiego.. Szczęście w tym nieszczęściu takie, że zrobiła to na przewijaku i pod ręką miałam aspirator, więc jet z buźki tą flegmę trochę odciagnęłam..

Z tego stresu to mnie wszystkie możliwe mięśnie bolą chyba a i ona teraz usnęła na mnie i nie mam serca się ruszyć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 21:19

age.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nastąpił jakiś kryzys laktacyjny, mam wrażenie że piersi są cały czas puste, nawet jak próbuje odciągnąć laktatorem to często nic nie leci 😕 zdecydowaliśmy się już w kryzysowych momentach dokarmiać małego mm ale mam z tego tytułu mega wyrzuty sumienia i chyba mi trochę to siada na głowę, podejrzewam, że to przez to,że ostatnio mało pije ale zwyczajnie ciężko mi znaleźć czasem czas przy dwójce maluchów 😔 jutro postaram się zmobilizować i zobaczę czy będzie jakaś poprawa w ilości mleka. Dodatkowo dziś była u nas położna i jak zważyła małego to okazało się, że przybrał tylko 125g w tydzień i mówi, że powinien około 200g. Jestem pewna, że to przez mój chwilowy brak pokarmu mimo dokarmiania mm, nie wiem już co z tym zrobić 😔 Niby drugie dziecko a wszystko jest zupełnie inne niż przy pierwszym..

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odniosę się do tych tematów poruszanych przez Was 😁

Jeśli chodzi o pocenie się w połogu to mi bardzo, bardzo pociły się... Stopy 😅🙃 poczytałam i ponoć tak może być. Nie puchły mi nogi, więc nadmiar wody chyba tamtędy uchodził. Po tym piersi w nocy, ale to może być spowodowane noszeniem staników laktacyjnych w nocy (zalecenie położnej na czas rozkręcania laktacji) - od około tygodnia nie śpię w stanikach i jest lepiej wg mnie.

Jeśli chodzi o drżenie - to u nas występuje drżenie rączek czasami. Z tego co czytałam to jeśli po złapaniu drżenie przechodzi - nie ma powodu do zmartwień 😊

Aqq - przykro mi, że tak doświadczyłaś stresu przy tym zadławieniu. Wyobrażam sobie te emocje. Oby to się nie powtórzyło już. Zrelaksuj się i postaraj o tym zapomnieć.

Kokosq - picie wody na pewno ma znaczenie, kciuki żeby to było właśnie to 🤞takie analizy są bardzo stresujące 😣

Dżozu lubi tę wiadomość

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu tym połogu nadmierne pocenie mnie ominęło, chociaż łapie się na tym że czuje jak śmierdzę niczym (przepraszam za określonie) stara baba w trakcie menopauzy. Zdaje sobie sprawę z tego że to kwestie hormonalne mają na to wpływ, bo po pierwszym porodzie czułam się tak samo i po uregulowaniu cyklu wszystko wróciło do normy.

Bambusek ja przed ukończeniem miesiąca dawałam Sabsimplex, może nie przy każdym karmieniu ale 3/4 razy dziennie i było o wiele lepiej+ do tego jedna drzemka w dzień na brzuchu. Mam wrażenie że dzięki temu było lepiej, teraz jest względnie w porządku.

Alta marea jeśli chodzi o jedzenie przy kp to radzę sobie całkiem dobrze z wyjątkiem nocy - mąż ogarnia zmianę pieluchy a ja biegnę do kuchni i się objadam bo tak to trzeba nazwać. Staram się za często na wagę nie wchodzić żeby się dodatkowo nie dobijać, ale to co spadło po porodzie to może jeszcze 2kg poszło w dół i to by było na tyle. Daje sobie jeszcze ze dwa miesiące, potem będę myśleć nad powrotem do formy.
    Było też hasło o kupkach i kwaśnym zapachu- u starszego też się takie pojawiły w okolicach miesiąca życia, przy czym u niego też były problemy skórne w kierunku AZS - skończyło się moją dietą eliminacyjną bez BMK i wszystko się uspokoiło. Teraz widzę że też się zaczynają psuć, tyle dobrego że skóra jest ładna, zobaczymy co będzie dalej. Nie chce straszyć, mowie jak było u kiedyś u mnie. W większości to wszystko jest jednak od nietolerancji laktozy i z tym nic nie zrobimy jeśli nie ma żadnych innych niepokojących objawów.

Od siebie dodam że wczoraj przyjechała chusta -jakie to jest genialne. Co prawda udało mi się w to wszystko zakręcić z pomocą męża ale jednak będę celować w nosidło za jakiś czas jak młody podrośnie. No i zastanawiam się czy nie poszukać doradcy żeby przez te kilka tygodni co będę korzystać z chusty nie zrobić nam krzywdy

alta marea, bambusek-94, Dżozu lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocić się pociłam strasznie w szpitalu i tydzień w domu. To normalne bo jedne hormony spadają drugie rosną.? Ja jeszcze ten połóg miałam na początku jaki miałam, antybiotyki trzy tygodnie 🫣 teraz też się mi zdarza spocić w nocy ale już nie tak mocno, że muszę zmienić piżamę.

Kwaśne i sluzowate kupy to może być też skaza białkowa. Mój mały ma dwa dni problem i śluz a ja zjadłam tabliczkę czekolady i sądzę, że to może być przez to 🫣. Pierwsza miała dużą skazę i ja przez dwa lata, ponad nie jadłam nabiału a ona do trzech lat z kawałkiem. Całe szczęście przeszło 🫣 możesz sprawdzić czy nie jesz czegoś z mlekiem krowim bo to najczęstszy winowajca takich rzeczy.

Co do jedzenia to ja czuję się jak zwierzę 😅🫣 kiedy mogę to coś chwytam i zjem, jemy jeden obiad jak dzieci wrócą ze szkoły i wtedy staram się, żeby był w miarę ale będąc sama z młodą z małym to sobie kiepsko radzę aby jeść zdrowo 🫣. Co kilka dni biorę coś od mamy a później odgrzewam ale nie wiem czy nie będę płakać pod koniec tygodnia aby przyszła znowu na dwa dni abym miała kiegy włosy umyć 🤣🫣

W tym tygodniu koleżanka będzie mi ich zawozić do szkoły ale już ja będę odbierać i strasznie się tego boję bo to godziny darcia młodego i drzemki młodej 🫣

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Pocić się pociłam strasznie w szpitalu i tydzień w domu. To normalne bo jedne hormony spadają drugie rosną.? Ja jeszcze ten połóg miałam na początku jaki miałam, antybiotyki trzy tygodnie 🫣 teraz też się mi zdarza spocić w nocy ale już nie tak mocno, że muszę zmienić piżamę.

Kwaśne i sluzowate kupy to może być też skaza białkowa. Mój mały ma dwa dni problem i śluz a ja zjadłam tabliczkę czekolady i sądzę, że to może być przez to 🫣. Pierwsza miała dużą skazę i ja przez dwa lata, ponad nie jadłam nabiału a ona do trzech lat z kawałkiem. Całe szczęście przeszło 🫣 możesz sprawdzić czy nie jesz czegoś z mlekiem krowim bo to najczęstszy winowajca takich rzeczy.

Co do jedzenia to ja czuję się jak zwierzę 😅🫣 kiedy mogę to coś chwytam i zjem, jemy jeden obiad jak dzieci wrócą ze szkoły i wtedy staram się, żeby był w miarę ale będąc sama z młodą z małym to sobie kiepsko radzę aby jeść zdrowo 🫣. Co kilka dni biorę coś od mamy a później odgrzewam ale nie wiem czy nie będę płakać pod koniec tygodnia aby przyszła znowu na dwa dni abym miała kiegy włosy umyć 🤣🫣

W tym tygodniu koleżanka będzie mi ich zawozić do szkoły ale już ja będę odbierać i strasznie się tego boję bo to godziny darcia młodego i drzemki młodej 🫣

W tygodniu mamy pierwszą kontrolę u pediatry , pogadam o tym, ale ja też obwiniam laktozę, a do niej po prostu musi dojrzeć układ pokarmowy… nie sądzę żeby to było BMK, nie ma żadnych objawów skórnych ani krwi w stolcu, świetnie przybiera na wadze, coś mi nie pasuje to do bmk ,nie chciałabym też eliminować nabiału na własną rękę bo to spory ubytek w diecie , nabiał jest wszędzie nawet w wędlinie, a ja jem go dużo 😭
    @Arga ale dałaś mi do myślenia z czekoladą 😁 bo ja faktycznie sporo jadłam w ostatnich dniach, spróbuję unikać przez kilka dni i zobaczę.

@Pfry nie masz wypływu mleka w nocy ? Ale zazdro, ja jak nie zapnę stanika po karmieniu z wkładką w nocy to całe łóżko mokre 😭😭😭😭

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam i czekam na ten pierwszy świadomy uśmiech i nic 😭😭😭

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    W tygodniu mamy pierwszą kontrolę u pediatry , pogadam o tym, ale ja też obwiniam laktozę, a do niej po prostu musi dojrzeć układ pokarmowy… nie sądzę żeby to było BMK, nie ma żadnych objawów skórnych ani krwi w stolcu, świetnie przybiera na wadze, coś mi nie pasuje to do bmk ,nie chciałabym też eliminować nabiału na własną rękę bo to spory ubytek w diecie , nabiał jest wszędzie nawet w wędlinie, a ja jem go dużo 😭
    @Arga ale dałaś mi do myślenia z czekoladą 😁 bo ja faktycznie sporo jadłam w ostatnich dniach, spróbuję unikać przez kilka dni i zobaczę.

@Pfry nie masz wypływu mleka w nocy ? Ale zazdro, ja jak nie zapnę stanika po karmieniu z wkładką w nocy to całe łóżko mokre 😭😭😭😭

Nie mam wypływu ani w dzień ani w nocy, wkładki laktacyjne które kupiłam w ciąży w ogóle mi się nie przydają na ten moment. Chyba raz mi trochę pociekło tylko 😅 ale to mała kropka była i szybko wyschło.

Jeśli chodzi o śluz w kupce to moja córcia w czwartek dużo płakała i się prężyła - to był kiepski dzień ogólnie dla niej - i miała właśnie śluzowate kupki... Dzień wcześniej pediatrka stwierdziła, że w związku z wysypką za uszami i na torsie mam odstawić BMK właśnie 🙃 trochę nie chce mi się wierzyć, że to to ale okej, odstawię na dwa tygodnie, zrobię prowokację i zobaczymy. 🙄

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś patent kiedy dziecko źle chwyta brodawkę? Mam zmasakrowaną prawą brodawkę i od szpitala mała ma z nią problem. Stosowałam nakładkę i było ok, ale teraz zauważyłam że nawet z nakładką chwyta zbyt płytko i robi sobie z tego smoczek. Bardzo jej to przeszkadza i się denerwuje.

U mnie z jedzeniem jest dramat. Wczoraj pierwszy raz udało się mężowi ugotować obiad. Nie mam czasu jeść, pić i robić siku. To plus paskudny baby blues i nie dziwię się że mam problem z karmieniem. Nie mam już siły i nie wiem co robić. Odciąganie też idzie słabo bo mała woła jeść co 2 h czasami i muszę podjąć decyzję czy coś zjem czy odciągam. A mąż w tym czasie ogarnia butelki, dren itd.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie macierzynstwo totalnie wypala :/ jestem mega zmęczona i jakos tak brak mi sily w tym wszystkim.
    Niestety mleka nan nie mozemy narazie stosować bo mam nie odpowiednie smoczki z wolnym przeplywem .
    Ja mam inny problem Leon jest nieodkladalny zaspia przy mnie i nie da się go odlozyc jak próbuje od razu się wybudza :(
    Walcze też z ciemieniucha wyczesuje smaruje a to chokerstwo sie ciagle pojawia.

Nie pocilam się w tym pologu w ogóle w poptzednim bardzo.

Stosuje krople na kolki delicol i esputicon zauważylam że jest spokojniejszy.

Mam nadzieje ze uda mi sie zakonczyć te karmienie piersią bo tym jestem też zmeczona poza tyn przy córce bardzo przytylam bo wlasnie miałam bardzo apetyt. Dzisiaj po nakarmieniu rano Leona tak mnie obrzygał nawet nie zdarzylam go odbić.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko będzie mi nadrobić, bo zrobiłam sobie przerwę na weekend od forum 🫣
    W piątek miałam wychodne, spędziłam super czas z dziewczynami, tego mi było trzeba ☺️
    Wczoraj cały dzień korzystaliśmy z pogody, byliśmy w ogrodniczym i kupiliśmy trochę roślinek do ogródka i dziś robimy w nim prządki 🫣

Co do pocenia się w połogu to przez pierwsze 3 tygodnie strasznie się pociłam, aż musiałam się w nocy przebierać 😬 tym bardziej, że ja wstawałam do małej na karmienie to było mi aż zimno i przechodziły mnie dreszcze.

Mam nadzieję, że te które mają problem z laktacją to uda się to rozkręcić ♥️ ja osobiście się poddałam 🫣 mam pokarm, ale już go nie odciągam, bo są to małe ilości. Karmie Wike piersią, ale czasami. Przerzuciliśmy się na mm i jest to dla mnie wygodne.

Co do problemów brzuszkowych (jak się pojawiają) to ja tak jak Zosia podaje Delicol i Espumisan i to wtedy pomaga 🤗

@Kłębuszek dobrze Cię rozumiem, u mnie też są takie dni, że nie mam totalnie czasu najedzenie, picie i załatwienie się.. przez co potem chodzę poirytowana

@Alta, na spokojnie 😘 na pewno się pojawi!

@Aqq, domyślam się jakie to musiało być dla Ciebie stresujące 🥺

U nas też czasem pojawia się to drżenie rączek lub brody

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Ciężko będzie mi nadrobić, bo zrobiłam sobie przerwę na weekend od forum 🫣
    W piątek miałam wychodne, spędziłam super czas z dziewczynami, tego mi było trzeba ☺️
    Wczoraj cały dzień korzystaliśmy z pogody, byliśmy w ogrodniczym i kupiliśmy trochę roślinek do ogródka i dziś robimy w nim prządki 🫣

Co do pocenia się w połogu to przez pierwsze 3 tygodnie strasznie się pociłam, aż musiałam się w nocy przebierać 😬 tym bardziej, że ja wstawałam do małej na karmienie to było mi aż zimno i przechodziły mnie dreszcze.

Mam nadzieję, że te które mają problem z laktacją to uda się to rozkręcić ♥️ ja osobiście się poddałam 🫣 mam pokarm, ale już go nie odciągam, bo są to małe ilości. Karmie Wike piersią, ale czasami. Przerzuciliśmy się na mm i jest to dla mnie wygodne.

Co do problemów brzuszkowych (jak się pojawiają) to ja tak jak Zosia podaje Delicol i Espumisan i to wtedy pomaga 🤗

@Kłębuszek dobrze Cię rozumiem, u mnie też są takie dni, że nie mam totalnie czasu najedzenie, picie i załatwienie się.. przez co potem chodzę poirytowana

@Alta, na spokojnie 😘 na pewno się pojawi!

@Aqq, domyślam się jakie to musiało być dla Ciebie stresujące 🥺

U nas też czasem pojawia się to drżenie rączek lub brody
    Dla mnie też wygodne mm :D Leon przed chwila zjadl 120 ml tak sie ciesze bo po tej chorobie dopiero teraz zaczyna funkcjonować a moje mleko to w ogóle mu nie sluzy nie dosc ze malo przybieral musialam dokarmiac to jeszcze ciagle mi tak ulewał a mnie znowu zoladek bolal okropnie wiec i jemu i mi to totalnie nie sluzy dlatego stwierdzilam ze nie bede tych lekow narazie kupowac antykoncepcyjnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 11:17

Daga121222 lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące drżenia nóżek, rączek, ito. Troche mnie to uspokoiło.

U nas kupka nie śmierdzi wgl. Co ciekawe, ja za młodu miałam skazę bialkową, także gdzieś tam jestem przeczulona, ale poki co nic się nie dzieje. Ula jedynie praktycznie każdą kupkę i kazdego bączka musi z siebie "wycisnąć ", kilkanaście minut przed zaczyna się denerwowac i prężyć. Cyc bardzo pomaga, a zaraz po "grzmocie" uspokaja się i uśmiecha...

Kłebuszek a probowałaś spłaszczać brodawkę "na kanapkę"? Jedną ręką chwytasz pierś i spłaszczasz tak jakby równolegle do ust dziecka i najpierw sutkiem miziasz go nad wargą zeby szerzej otworzyło usta i taką spłaszczoną pierś wkladasz do ust. U mnie to pomogło i jak tego nie pilnuje to zaraz mam podrażnienie.

9.03.2026 - ok. 3,2 kg

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek tutaj filmik https://youtu.be/PuuWTbNiKWQ?is=V0IAUauhhJEvxf5g

Dla mnie początkującej to są małe odkrycia, pewnie dla reszty to cos oczywistego 😅

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

9.03.2026 - ok. 3,2 kg

age.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ