X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do głodu - na noc mam w pokoju duży kubek jogurtu naturalnego albo kefir - można szybko wpałaszować, nawet jak dziecko płacze. Plus oczywiście woda. Przez dzień niestety walczę o kazdy kęs... obiady robiny na 2-3 dni do przodu, ale jak przyjdzie kryzys to chyba zamówię pudelka.

alta marea, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące drżenia nóżek, rączek, ito. Troche mnie to uspokoiło.

U nas kupka nie śmierdzi wgl. Co ciekawe, ja za młodu miałam skazę bialkową, także gdzieś tam jestem przeczulona, ale poki co nic się nie dzieje. Ula jedynie praktycznie każdą kupkę i kazdego bączka musi z siebie "wycisnąć ", kilkanaście minut przed zaczyna się denerwowac i prężyć. Cyc bardzo pomaga, a zaraz po "grzmocie" uspokaja się i uśmiecha...

Kłebuszek a probowałaś spłaszczać brodawkę "na kanapkę"? Jedną ręką chwytasz pierś i spłaszczasz tak jakby równolegle do ust dziecka i najpierw sutkiem miziasz go nad wargą zeby szerzej otworzyło usta i taką spłaszczoną pierś wkladasz do ust. U mnie to pomogło i jak tego nie pilnuje to zaraz mam podrażnienie.

Próbowałam, ale albo źle to robię, albo to już jest taki etap że nie pomaga. Dzisiaj odpuszczam sobie prawa pierś i nie będę jej przystawiać tylko odciągać. Do tego ciepłe i zimne okłady i dużo lanoliny. Może uda się jakoś zregenerować. Ale też chyba mam zły rozmiar lejka i to mi nie pomaga.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Macie jakiś patent kiedy dziecko źle chwyta brodawkę? Mam zmasakrowaną prawą brodawkę i od szpitala mała ma z nią problem. Stosowałam nakładkę i było ok, ale teraz zauważyłam że nawet z nakładką chwyta zbyt płytko i robi sobie z tego smoczek. Bardzo jej to przeszkadza i się denerwuje.

U mnie z jedzeniem jest dramat. Wczoraj pierwszy raz udało się mężowi ugotować obiad. Nie mam czasu jeść, pić i robić siku. To plus paskudny baby blues i nie dziwię się że mam problem z karmieniem. Nie mam już siły i nie wiem co robić. Odciąganie też idzie słabo bo mała woła jeść co 2 h czasami i muszę podjąć decyzję czy coś zjem czy odciągam. A mąż w tym czasie ogarnia butelki, dren itd.

Moge powiedziec co sprawdzilo sie u mnie, też jedna pierś chwytał gorzej 😊

Po pierwsze zmiana pozycji - biologiczna albo spod pachy, tak żeby broda była w innym miejscu niż zwykle. Dwie doby minimum.

Po drugie te kompresy, nakładane tuż po karmieniu , nie trzeba zmywać. Nosiłam min. godzinę :
    https://allegro.pl/oferta/kompresy-zelowe-na-bolace-brodawki-multi-mam-12-sztuk-18178945286

Po trzecie zero laktatora na obolałej piersi.

Po czwarte lanolina kiedy się da między karmieniami, ta z Medela jest super, tylko trzeba nakładać regularnie i dość obficie.

Brodawka nie powinna być nigdy sucha, więc też super są nakładki cynkowe albo srebrne i w środku twoje mleko. Zaleczanie u mnie trwało trzy doby, jak nie przypilnuję przystawiania to problem wraca od razu bo ta buźka jest jeszcze malutka (szeroko buzia, sutek w kierunku podniebienia, broda przyklejona do piersi, tzw “deep latch”, wywijam też dolna wargę jak źle ją ustawi)

Kłębuszek, Dżozu, Katt, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Próbowałam, ale albo źle to robię, albo to już jest taki etap że nie pomaga. Dzisiaj odpuszczam sobie prawa pierś i nie będę jej przystawiać tylko odciągać. Do tego ciepłe i zimne okłady i dużo lanoliny. Może uda się jakoś zregenerować. Ale też chyba mam zły rozmiar lejka i to mi nie pomaga.
    Rozmiar lejka lub za silne ssanie laktatora może być bolesne. Mi w szpitalu skóra zeszła z jednej piersi ale całe szczęście szybko się zagoiła bo już nie brałam mocnego ssania. Teraz też po laktarorze (za mały lejek) jeden sutek tezy dni mnie bolał. Zamówiłam większy lejek i zobaczę czy to coś da bo jak nie to zostaje mi chyba tylko zmiana laktatora na jeszcze większy ale nie wiem która firma ma z 32mm bo takie mi dali w szpitalu i było w sumie dobre 🫣😅

alta marea, Kłębuszek lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Rozmiar lejka lub za silne ssanie laktatora może być bolesne. Mi w szpitalu skóra zeszła z jednej piersi ale całe szczęście szybko się zagoiła bo już nie brałam mocnego ssania. Teraz też po laktarorze (za mały lejek) jeden sutek tezy dni mnie bolał. Zamówiłam większy lejek i zobaczę czy to coś da bo jak nie to zostaje mi chyba tylko zmiana laktatora na jeszcze większy ale nie wiem która firma ma z 32mm bo takie mi dali w szpitalu i było w sumie dobre 🫣😅

U mnie to samo więcej szkody narobił laktator niż młody

• Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Moge powiedziec co sprawdzilo sie u mnie, też jedna pierś chwytał gorzej 😊

Po pierwsze zmiana pozycji - biologiczna albo spod pachy, tak żeby broda była w innym miejscu niż zwykle. Dwie doby minimum.

Po drugie te kompresy, nakładane tuż po karmieniu , nie trzeba zmywać. Nosiłam min. godzinę :
    https://allegro.pl/oferta/kompresy-zelowe-na-bolace-brodawki-multi-mam-12-sztuk-18178945286

Po trzecie zero laktatora na obolałej piersi.

Po czwarte lanolina kiedy się da między karmieniami, ta z Medela jest super, tylko trzeba nakładać regularnie i dość obficie.

Brodawka nie powinna być nigdy sucha, więc też super są nakładki cynkowe albo srebrne i w środku twoje mleko. Zaleczanie u mnie trwało trzy doby, jak nie przypilnuję przystawiania to problem wraca od razu bo ta buźka jest jeszcze malutka (szeroko buzia, sutek w kierunku podniebienia, broda przyklejona do piersi, tzw “deep latch”, wywijam też dolna wargę jak źle ją ustawi)

To jak mam nie używać laktatora to powinnam ją przystawiać? Chyba nie mogę odstawić zupełnie jednej piersi?

alta marea lubi tę wiadomość

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵

08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    To jak mam nie używać laktatora to powinnam ją przystawiać? Chyba nie mogę odstawić zupełnie jednej piersi?

U mnie sprawdziło się przystawianie w innej pozycji bo ja przystawiałam tylko w jednej cały czas

Kłębuszek lubi tę wiadomość

• Kokosq Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś drugi dzień zostawałam sama z dwójką, udało nam się już wypracować jakąś rutynę, która pewnie się zmieni jak mały przestanie tyle spać, ale póki co jest w porządku nawet obiad dałam radę dziś ugotować.
    Wychodzimy sobie codzień na spacerek, najgorsze jest wyszykowanie dwójki, ubranie i wyjście ale już jak to się przejdzie to jest lajcik 😅
    Dziś dosłownie wlewam w siebie wodę zobaczę czy będzie jakaś poprawa w kwestii laktacji, na razie sprawa wygląda tak że karmię małego z jednej i drugiej piersi po czym krzyczy, że dalej jest głodny więc dokarmiamy mm.
    Wy też tak macie, że jedną pierś macie „lepszą” a drugą „gorszą”? Jak odciągam mleko to z prawej piersi coś się odciąga a z lewej to prawie nic, już drugi raz tak mam że ta lewa pierś jest słabsza przy karmieniu córki było to samo. A staram się przystawiać raz do jednej a raz do drugiej, więc nie wiem czemu prawa produkuje więcej 😅
    Co do drżenia to ja zauważyłam u nas drżenie bródki praktycznie od samego początku ale zdarza się to dość rzadko.
    Pojawił się też u nas trądzik niemowlęcy. Macie na to jakiś sposób? Położna kazała nam to przemywać wodą jedynie. Czekam aż mu to zniknie 😅

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Ja dziś drugi dzień zostawałam sama z dwójką, udało nam się już wypracować jakąś rutynę, która pewnie się zmieni jak mały przestanie tyle spać, ale póki co jest w porządku nawet obiad dałam radę dziś ugotować.
    Wychodzimy sobie codzień na spacerek, najgorsze jest wyszykowanie dwójki, ubranie i wyjście ale już jak to się przejdzie to jest lajcik 😅
    Dziś dosłownie wlewam w siebie wodę zobaczę czy będzie jakaś poprawa w kwestii laktacji, na razie sprawa wygląda tak że karmię małego z jednej i drugiej piersi po czym krzyczy, że dalej jest głodny więc dokarmiamy mm.
    Wy też tak macie, że jedną pierś macie „lepszą” a drugą „gorszą”? Jak odciągam mleko to z prawej piersi coś się odciąga a z lewej to prawie nic, już drugi raz tak mam że ta lewa pierś jest słabsza przy karmieniu córki było to samo. A staram się przystawiać raz do jednej a raz do drugiej, więc nie wiem czemu prawa produkuje więcej 😅
    Co do drżenia to ja zauważyłam u nas drżenie bródki praktycznie od samego początku ale zdarza się to dość rzadko.
    Pojawił się też u nas trądzik niemowlęcy. Macie na to jakiś sposób? Położna kazała nam to przemywać wodą jedynie. Czekam aż mu to zniknie 😅
    Wiem jak to jest wyjście z 2 dzieci na spacer titalnie Cie rozumiem mam o tyle szczescie , ze córka potrafi czasami siw ubrać nawet buty założy no chyba że ma focha to wtwdy musze i ją ogarniać.
    Piersi u mnie odwrotnie lewa jest ta lepsza :D ale juz kiedyś pisałam o tym.
    Co do drżenia u nas tez jest, nogi ale ostatnio nie widziałam.
    Jesli chodzi o tradzik orzegotowana ciepla woda i krem bephanten sensiderm.
    Jutro nas czeka wyprawa mamy kardiologa i zastanawiam siw jak to logistycznie ogarnąć bo nie jest tak blisko ten kardiolog moga byc tez korki i az sie boje co powie boje się operacji ale nic nie zrobie tak naprawde co ma być to bedzie nie mam na to wplywu. Córka chce z nami jechac ale nie bedziemy jej budzić chyba bo ona libi sobie pospać.

Kokosq lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Ronnie Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:

Mi też mówili, żeby trądzik przemywać samą wodą ale nie wytrzymałam tego bo twarz była tylko coraz gorsza 😅 kupiłam krem z musteli (cicastela) i szybciutko wszystko zeszło

Kokosq lubi tę wiadomość

06.07 ⏸️
    07.07 🧪 beta 402
    10.07 🧪 beta 1816
    31.07 👨‍⚕️ mamy serduszko 🥰
    18.08 👨‍⚕️ 3,5cm 🥰
    04.09 👨‍⚕️🩷?

preg.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trądzik zszedł po tygodniu stosowania tego kremu, który po każdej aplikacji redukował zaczerwienienie, jestem mega zadowolona:

https://www.mustela.pl/products/lagodzacy-krem-nawilzajacy

Teraz nam trądzik zszedł na szyję i klatkę, robimy to samo.

Kokosq lubi tę wiadomość

• Daga121222 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kokosq, my przemywaliśmy przegotowaną wodą, czasem też solą fizjologiczną i później kupiłam krem Mustela Stelatopia, nie wiem czy to ten krem pomógł, czy po prostu samo przeszło 🫣😄
    W każdym razie u nas trądzik już minął.
    Za to zauważyłam, że chyba swędzi ją skóra twarzy 🤔 bo jak ją przytulamy to trze twarzą (a dokładnie czołem) o nasze ubrania, potem ta skóra robi się czerwona, jest szorstka i sucha.

@Zosia, trzymam kciuki za jutrzejszego kardiologa, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🤞🏻

Kokosq lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecajki dziewczyny, coś wybiorę i jutro zakupie bo mały jak się wkurza i płacze to mu się to zaognia tylko i wygląda jak pizza peperoni 🫣

Tak się zastanawiam może na moje problemy laktacyjne zakupie femaltiker🤔 dostałam te saszetki w szpitalu po porodzie ale jak to sobie rozrobiłam w wodzie to było tak paskudne że aż miałam odruch wymiotny 🫣 ale może warto się przemęczyć a nóż ta laktacja się poprawi.

@Zosia, kciuki za kardiologa 🤞

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ostatnie dni wykorzystaliśmy maksymalnie, spędzając czas na zewnątrz, bo była świetna pogoda i nie miałam czasu tu zaglądać. 🫣

Coraz sprawniej idzie mi zebranie całej gromadki do wyjścia. 🙃 Na szczęście córka i synek potrafią się już sami ubrać, choć czasem pojawiają się „dramy”. 🫣

Ogólnie nadal próbujemy wypracować sobie jakąś rutynę.

Jeśli chodzi o drżenia, to Tomkowi czasem drży bródka.

Co do piersi – mam jedną „lepszą”, z której odciągam więcej mleka (poprzednio było tak samo).

Mój Tomeczek dziś kończy miesiąc. 🥹
    Zupełnie nie wiem, kiedy to minęło. Jest cudny i bardzo się zmienił od porodu. 🥹🩵🧸

Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    🐝 2026🩵

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:

Ja tak mam! Z lewej coś pociągnie i jeszcze uda mi się odciągnąć, a prawej nie chce złapać a jak odciągam to dosłownie jakieś kropelki na dnie. Ogólnie mam ochotę się poddać. Trzeci dzień jesteśmy na drenie i nie widzę poprawy jeśli chodzi o ssanie samej piersi. Jutro będzie położna to chociaż dowiemy się jak stoimy z wagą. Potem dzwonię do cdl i zobaczę co powie. Myślę że przejdziemy na butelkę, jedynie jeszcze rozważam kpi, ale muszę wtedy jakiś lepszy laktator ogarnąć. Jest mi okropnie przykro, myślałam że karmienie piersią będzie dużo prostsze, a zabrało mi całą radość z macierzyństwa.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵

08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Dzięki za polecajki dziewczyny, coś wybiorę i jutro zakupie bo mały jak się wkurza i płacze to mu się to zaognia tylko i wygląda jak pizza peperoni 🫣

Tak się zastanawiam może na moje problemy laktacyjne zakupie femaltiker🤔 dostałam te saszetki w szpitalu po porodzie ale jak to sobie rozrobiłam w wodzie to było tak paskudne że aż miałam odruch wymiotny 🫣 ale może warto się przemęczyć a nóż ta laktacja się poprawi.

@Zosia, kciuki za kardiologa 🤞

Czekoladowy femaltiker jest pyszny! Polecam 🙂

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵

08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷

age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Czekoladowy femaltiker jest pyszny! Polecam 🙂
    I najlepiej na mleku nie na wodzie 😉 wtedy jest całkiem ok

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:
    I najlepiej na mleku nie na wodzie 😉 wtedy jest całkiem ok

Tak, tak - ja pije na napoju owsianym

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵

08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Podczytywalam Was, ale nie miałam kiedy napisać
    Wczoraj dzień u teściów u na budowie,a dziś też pół dnia poza domem

Też wyznaję zasadę, że przy dzieciach najpierw muszę pomyśleć o sobie,o jedzeniu,bo inaczej się wykoncze i co im będzie po takiej matce

Podczas tego połogu pocilam się ze 3-4 tygodnie. Na początku najgorzej, musiałam brać prysznic i zmieniać często koszule

Takie drgania nóżki, rączki czy buźki zdarzają się, krótkie

Nie podawałam kropelek na brzuszek. Kilka razy dostała probiotyk omni biotic,z zakraplacza przy karmieniu piersią
    W trzecim trymestrze ciąży przyjmowałam też omni biotic

Co do głodu przy kp mam napady..
    Powoli eliminuję słodycze,bo za dużo tego było
    Raczej pokrywam nadzieję w diecie niskoweglowodanej

Zapach kupki raczej normalny,w takich z kp może być śluz, mogą być też zielone

Na zle chwytanie piersi pomogła pozycja spod pachy i biologiczna
    Ja też pomagam i troche zgniatanie jak kanapkę,wtedy jest lepiej z chwytaniem

Dla mnie wygodne jest w 100% kp,u nas nareszcie bez dokarmiania, ściągania mleka itd. Mogę spokojnie wyjść na spacer,chce jeść, wyciągam cyca i je 😄
    U mnie prawa lepsza od lewej

U nas też już trądzik w odwrocie, przemywamy wodą przegotowaną, ale smarujemy też kremem dermalibour

Femaltiker z mlekiem jest ok,z wodą nie piłam

@kłębuszek zrobisz tak, żeby było dobrze Wam jako całej rodzince
    Zuza ma dopiero 10 dni, jeśli zależy Ci na kp walcz, przystawiaj,dokarmiaj mam
    Z pierwszym synkiem miałam takie jazdy...mega byłam zdołowana, że to takie trudne to karmienie...ale bardzo mi zależało i z mam oraz kpi zeszliśmy po 3 miesiącach. Syn prawie 2 lata na piersi

Katt lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq Femaltiker na mleku, też spotkałam się z wersją do jogurtu. Ale nie można zapominać o klasycznym karmii. Nie zlicze ile przy pierwszym karmieniu tego poszło. Nauczona doświadczeniem teraz mam kilka butelek w domu w razie kryzysu. Trochę dla potrzeby kp trochę dla "przyjemności" wypiłam zwykle bezalkoholowe w weekend. O jakie ja miałam po tym sylikony! Tak więc polecam do ratowania kp. No i oczywiście dużo pić.

Zauważyłam jedną rzecz, od kilku dni, ostatnie karmienie przed snem nocnym to jest tragedia. Kompletnie nie może się uspokoić przy piersi, wręcz przeciwnie, straszna awantura, spięcie. No nie może się uspokoić. Trochę już nie wiem co mam robić. Jakieś pomysły?

‹‹ 651 652 653 654 655
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ