Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do karmienia piersią to w tym wszystkim też głowa jest ważna i spokojne podejście do tematu. Przystawiasz dziecko do piersi, to ma być dla Was wspólny czas a nie stres czy idzie wszystko w porządku, czy ciumka, czy leci. No i też trzeba dać sobie czas. Sobie i dziecku. Czasami dobrym pomysłem jest podać mm dla resetu i komfortu że dziecko się najadło. Warto też skonsultować się z CDL. Stosowałam jedno i drugie, polecam.
Dziś mamy równy miesiąc, a na wadze 4945 czyli brakuje niewiele do tych abstrakcyjnych 5 kg, czyli 1,3kg od urodzeniowej. I serio wymiękam, plecy mi wysiadają, jak się schylić, jak nosić. No ale też nie ma co się dziwić, karmienia co 3 godziny albo i częściej a ostatnio to mam wrażenie że nie robi nic innego jak na mnie wisi.
aqq lubi tę wiadomość
-
Cześć!
Antek ostatnie dwa dni więcej płakał i dostał chrypę, nie ma żadnych innych objawów. Czy wasze maluchy też tak miały? To moje pierwsze dziecko i nie mam pojęcia kiedy panikować 😅
Co do karmienia, od początku jest na piersi i przybiera na ten moment spektakularnie. Przez ostatni tydzień przybierał 70g na dobę i przekroczył 5 kg 🙈😂 -
@Kłebuszku kciuki za dobre wyniki Zuzi i za szybkie zażegnanie kryzysu z karmieniem! Rozumiem ile to stresu i emocji, ale na pewno wszystko robisz najlepiej jak umiesz i dla dobra małej 🩷
Ja też dokarmiam - z reguły raz dziennie po moim karmieniu, jak już niemiłosiernie dlugo na mnie wisi i bolą mnie brodawki. Podajemy wtedy mu małe ilości rzędu 30/40ml. Czasem mam swoje mleko z kolektora, a czasem MM. Nie wiem kiedy to się unormuje i czy w ogóle się unormuje... narazie położna mówi że tak jest ok, więc staram się tym nie przejmować. -