Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • aqq Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Potrzebuję drzemki 🥲
    Całkiem to rozumiem.. I podziwiam jak jeszcze ogarniacie pozostałe dzieci.. Ja przy jednej mam już momentami dość 😂😴

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Potrzebuję drzemki 🥲

Ja też mam dziś totalny senny kryzys 😭 podziwiam z dwoma maluchami, naprawdę.

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś się młody ewidentnie popsuł. Nie wiem czy nie zaczyna się nam skok. Jest tyle baczków że szok, każda seria jest z kleksem. Do tej pory były dwie super wielkie kupki na dobę, teraz takich kleksów mamy 8-10 , ktoś też tak ma? 🫢😂

męczą go te baczki i im wiecej bączków tym więcej ulewania wiec się wścieka bo mu w nosie furka itp… u was ulewanie jest tylko świeżym mlekiem czy też takim twarożkiem o specyficznym zapachu? Bo ja już nie wiem czy on się przejada czy mu coś nie pasuje. Przy tym wszystkim rozważam skok, bo często domaga się jeść ale je koło 10 min, może za dużo tego mleka pierwszej fazy i tej laktozy, już sama nie wiem. Wydaje mi się że to to błędne koło i nie wiem jak z niego wyjść. Po kropelkach miał napadowe bóle brzuszka więc odpuszczam temat.

Jak tam przyznać się które maluszki się już uśmiechają do was i reagują wyraźnie na wasz głos a nie tylko jęczą i kwękają? Dajcie nam nadzieję 😂

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba skok bo cały czas nie da się odłożyć go dzisiaj

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrobiłam właśnie kroki na zegarku bujając kołyską 😂

Kokosq, alta marea, Kasiastaraczka, Pfry, aqq, bambusek-94, Katt, _Hope, Daga121222 lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kryzys w nocy był Leon normalnie darł sie cala noc :/
    Mialam juz serdecznie dość ale ciesze się bo bylam dzisiaj u lekarza i wywietrzylam glowe troche chociaż powiem Wam ze ja juz nie mam cierpliowości do dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 19:07

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnie bywa, generalnie przez dzien robi czasem cyrk ale noce sa bardzo fajne. Co mnie martwi to ilosci mleka mi spadają. Odciagam w dzień co 3 a w nocy co 4 godziny pilnuje tych wszystkich zasad kpi. Dbam o lakrator, regularnie wymieniam części a zauważyłam ze mleka zaczyna byc coraz mniej a piersi sa jak flaki. Trudno najwyżej przyjdziemy na mm. W piątek mam jechać z dzieckiem 200 km do lekarza z tym jej podniebieniem, mam nadzieję ze podróż bedzie w miarę dobra.

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Katt Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś kryzys i mąż mnie wygnał z domu na przewietrzenie głowy. Młody płacze non stop, starszy też i w sumie to ja razem z nimi. Najgorsze, że ani jednemu ani drugiemu nie umiem pomóc. Młodszy nie powie co mu jest, a starszy powie - najczęściej wykrzyczy że nie, tylko w sumie nie wiadomo co nie i taka z nim rozmowa. Nie wiem jak dam radę jak mąż wróci do pracy. Tyle dobrego że starszy nawet względnie w wózku wysiedzi, młodszy też (jeszcze) współpracującuje na spacerach.

• Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że u wielu z Was dzieci tak dobrze przybierają na wadze i przykro mi jak czytam o waszych trudnościach. Niestety nie odniosę się do każdej z was. U nas jest fatalnie. Nawet nie mam kiedy wam tego opisać…

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Cieszę się że u wielu z Was dzieci tak dobrze przybierają na wadze i przykro mi jak czytam o waszych trudnościach. Niestety nie odniosę się do każdej z was. U nas jest fatalnie. Nawet nie mam kiedy wam tego opisać…
    Ojej,a co się dzieje?
    Zuzia ma dopiero kilka dni, Ty też baby blues - tak czuję
    Daj sobie,Wam czas - wszystko będzie dobrze ❤️
    Może coś doradzimy,pocieszymy-pisz co Ci leży na sercu

Pfry, Kłębuszek lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 15 kwietnia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Ja miałam dziś kryzys i mąż mnie wygnał z domu na przewietrzenie głowy. Młody płacze non stop, starszy też i w sumie to ja razem z nimi. Najgorsze, że ani jednemu ani drugiemu nie umiem pomóc. Młodszy nie powie co mu jest, a starszy powie - najczęściej wykrzyczy że nie, tylko w sumie nie wiadomo co nie i taka z nim rozmowa. Nie wiem jak dam radę jak mąż wróci do pracy. Tyle dobrego że starszy nawet względnie w wózku wysiedzi, młodszy też (jeszcze) współpracującuje na spacerach.
    Och,i ja wychodzę z domu na przewietrzenie, dziś do Lidla 😄
    Zostać dziećmi samemu to wyczyn... trzymam kciuki za Ciebie
    Mój mąż pracuje z domu i to jest super układ,bo często mnie ratuje

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 15 kwietnia, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    U nas różnie bywa, generalnie przez dzien robi czasem cyrk ale noce sa bardzo fajne. Co mnie martwi to ilosci mleka mi spadają. Odciagam w dzień co 3 a w nocy co 4 godziny pilnuje tych wszystkich zasad kpi. Dbam o lakrator, regularnie wymieniam części a zauważyłam ze mleka zaczyna byc coraz mniej a piersi sa jak flaki. Trudno najwyżej przyjdziemy na mm. W piątek mam jechać z dzieckiem 200 km do lekarza z tym jej podniebieniem, mam nadzieję ze podróż bedzie w miarę dobra.
    Trzymam kciuki za podróż,oby była spokojna
    Same jedziecie we dwie?
    Dobre masz nawodnienie? Jak z dietą, kaloryczność? W sumie to jak tyle ściągasz i dbasz o te części w laktatorze to nie mam pomysłu..

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 15 kwietnia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    U nas kryzys w nocy był Leon normalnie darł sie cala noc :/
    Mialam juz serdecznie dość ale ciesze się bo bylam dzisiaj u lekarza i wywietrzylam glowe troche chociaż powiem Wam ze ja juz nie mam cierpliowości do dzieci
    Ech współczuję takiej nocki...
    Dobrze, że udało Ci się na trochę wyjść z domu

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 15 kwietnia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    U nas dziś się młody ewidentnie popsuł. Nie wiem czy nie zaczyna się nam skok. Jest tyle baczków że szok, każda seria jest z kleksem. Do tej pory były dwie super wielkie kupki na dobę, teraz takich kleksów mamy 8-10 , ktoś też tak ma? 🫢😂

męczą go te baczki i im wiecej bączków tym więcej ulewania wiec się wścieka bo mu w nosie furka itp… u was ulewanie jest tylko świeżym mlekiem czy też takim twarożkiem o specyficznym zapachu? Bo ja już nie wiem czy on się przejada czy mu coś nie pasuje. Przy tym wszystkim rozważam skok, bo często domaga się jeść ale je koło 10 min, może za dużo tego mleka pierwszej fazy i tej laktozy, już sama nie wiem. Wydaje mi się że to to błędne koło i nie wiem jak z niego wyjść. Po kropelkach miał napadowe bóle brzuszka więc odpuszczam temat.

Jak tam przyznać się które maluszki się już uśmiechają do was i reagują wyraźnie na wasz głos a nie tylko jęczą i kwękają? Dajcie nam nadzieję 😂
    U nas ulewanie czasem na świeżo, czasem serkiem

Od 2 dni Lidka grucha i uśmiecha się,wodzi za nami wzrokiem,a za braćmi to szaleje,ja nie wiem co to będzie jak oni we trójkę zaczną psocić 🤣

alta marea, Arga, _Hope, Sagi, Kokosq, Katt, bambusek-94 lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 15 kwietnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Dzwonili do nas dzisiaj z labu od badań przesiewowych - powtórne badania w normie, więc córcia zdrowa! 🥳 Duża ulga, bo jednak nie ukrywam, ale stresowałam się tym 🥰 ponoć podwyższony poziom 17OHP zaraz po urodzeniu najpewniej związany był z tym, że miała wtedy jeszcze dużo moich hormonów, a u dorosłych są inne normy 🤗

Gratuluję dziewczyny fajnych przyrostów mas maluszków! 🥰 U nas GG trochę mniej przybiera ostatnio, ale wciąż w normie (w Wielki Czwartek 4310 g, dzisiaj 4600 g) - myślę, że to związane jest z tym, że w końcu Malutka zaczęła ogarniać kiedy się najada, ostatni raz wymiotowała w Wielkanoc i dużo mniej ulewa, wcześniej ewidentnie się przejadała.

Daga - fajnie, że jesteście zadowoleni z wizyty u osteopaty 🤗 te wszystkie dolegliwości, które opisałaś to kosmetyka - na pewno szybko je bez problemu ogarnięcie. Też się zastanawiamy czy warto podskoczyć do tego specjalisty, wszyscy teraz z dziećmi odwiedzają osteopatów 😅

Dzisiaj pediatrka dała nam skierowanie do kardiologa, bo słyszała jakieś trzaski malutkie na serduszku. Myślę, że to z jej strony lekka nadgorliwość ale okej 😅 szczególnie, że Mała miała echo serca płodu i wszystko było idealnie. Niemniej jednak oczywiście to sprawdzimy 🤘
    Super, cieszę się,to duża ulga 🙂
    Trzymam kciuki za kardiologa, będzie dobrze ❤️

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    U nas ulewanie czasem na świeżo, czasem serkiem

Od 2 dni Lidka grucha i uśmiecha się,wodzi za nami wzrokiem,a za braćmi to szaleje,ja nie wiem co to będzie jak oni we trójkę zaczną psocić 🤣
    Ja wiem, ja wiem 🤣😅🫣 będzie ciekawie a Ty zauważysz, że najmłodsze wychowuje się samo w ktorymś momencie 🤣. U ciebie jest fajna różnica wieku więc serio będziesz miała trzech łobuzów 🤣

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 16 kwietnia, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja wiem, ja wiem 🤣😅🫣 będzie ciekawie a Ty zauważysz, że najmłodsze wychowuje się samo w ktorymś momencie 🤣. U ciebie jest fajna różnica wieku więc serio będziesz miała trzech łobuzów 🤣
    🤣😂😄

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę Was podziwiam przy większej ilości dzieciaczków.. U nas dziś była pobudka przed 2 i do 5 krzyki, jedzenie itp. Przed 8 wstała i już nie zamierza spać, pewnie tradycyjnie padnie najwcześniej koło 13 lub później.. I już mam dość, a co dopiero ogarnąć jeszcze więcej maluchów, kosmos.

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie te wasze dzieciaczki rosną 😍
    Ja się nie zdziwię jak moja waży już 5 kg 😄🫣
    Widzę, że chyba u większości z nas nadeszły te ciężkie dni i noce.. czasem przydałby się taki przycisk, że dziecko zasypia i przesypia całą noc 😅 bo jakby nie patrzeć to jest jedyny czas, kiedy możemy się zregenerować.

@Pfry, bardzo się cieszę, że wyniki córeczki są dobre 🥰 możesz odetchnąć z ulgą!

@Sagi, jak ja dobrze Cię rozumiem z tą drzemką 😵‍💫

@Alta, u nas ładnie niunia reaguje uśmiechem i to naprawdę często 😃 także spokojnie!

@Zosia współczuję wczorajszej nocy.. my dziś taką mieliśmy..
    O tak! Nawet takie wyjście do lekarza czy na zakupy dużo daje 😇

@Jednorozec ma nadzieję, że piątkowa podróż minie Wam szybko!

@Katt mam nadzieję, że to wczorajsze wyjście by przewietrzyć głowę pomogło 😘

@Kłebuszek, przytulam mocno 🥺🫂

U nas córeczka miała niespokojny sen od północy aż do 6 rano 🫠 budziła się chyba do 30 minut.. wzięłam ją do łóżka, bo już nie miałam siły co chwilę wstawać, a męża wysłałam do salonu, by chociaż trochę się wyspał.
    Liczę dziś na jakąś drzemkę.

A jutro mam wychodne 🤭 mąż zostajesz z córeczką, a ja idę się spotkać z koleżankami z pracy, takie spóźnione jajeczko 😅
    Pewnie dziwnie mi będzie, bo wczoraj jak pojechałam do lekarza to już mocno tęskniłam, ale chyba potrzebuje takiego wyjścia

Kasiastaraczka, Kłębuszek, Pfry, _Hope, ZOSIA88, Katt, bambusek-94 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png

Wysłany: 16 kwietnia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio miałam wychodne, byłam z koleżanką na kawie,ale Lidke też wzięłam -do chusty i przespała 2 h, ja czasami bujałam się siedząc i była bardzo spokojna.
    Ostatnio trochę nerwów przy kp,chyba to ten skok
    Ale noce są naprawdę dobre, bywają takie, że jak nakarmię ją koło północy to później dopiero koło 6, pieluszka i śpimy do 9 😄
    Ja śpię z Lidka w salonie, mąż z chłopakami w sypialni. Sprawdza się nam to na razie

Katt lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ