Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sagi przytulam 🫂 jeśli uważasz ze spadek nastroju to coś więcej niż baby blues to warto poszukać pomocy specjalisty, pogadać z kimś. Ja się przyznaje, że macierzyństwo z dwojka dzieci mnie dojechało i wspieram się pomocą psychiatry. Z resztą już w ciąży ginekolog kazała mi zadbać o zdrowie psychiczne.
Bambusek u nas spacery przebiegają dość spokojnie. Tzn jak jest już na zewnątrz to jest spoko. Najgorzej jest złapać moment kiedy jest już wystarczająco najedzony żeby uniknąć wystawiania cycka chwilę po wyjściu z bloku.
Sagi lubi tę wiadomość
-
@Zosia u nas dzisiaj też był dramat. Od 14, czyli jak wróciliśmy ze spaceru nie dało się odłożyć Zuzi, ciągle płakała. Chwilę spała mi na rękach, a tak to nie mogłam jej uspokoić. Musiałam ją ciągle przystawiać do piersi, mimo że z niej nie je tylko robi sobie smoczek. Cycek już okropnie boli, bo oczywiście akceptuję tylko lewy. Koło 20 już byłam tak wyczerpana że sama wpadłam w histeryczny płacz. Masz mnie uratował - daj małej butlę i w końcu się uspokoiła. A ja w tym czasie mogłam wziąć szybki prysznic. Nawet się nie zorientowałam że już jest głodna, bo myślałam że jest tylko zmęczona. Odpukać w nocy śpi. Jakby nie spała to chyba bym skończyła w psychiatryku…
Magnes lubi tę wiadomość
31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
8.04 - 3400 g 🩷
🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

-
U nas też był dziś słabszy dzień,co prawda poprzednia noc ładna z jedną pobudką na cyca i dalej spanko, później po 7 znów pieluszka,cyc i spała dalej do 10. Zdążyliśmy z chłopakami zjeść śniadanie,a potem to już równia pochyła - chłopaki co chwilę coś,a Lidka drzemki po 15 minut, dopiero po 15 miała taką 1,5 h. Później pakowaliśmy się na wyjazd, kolacja,mycie, wynoszenie rzeczy.. wyjechaliśmy o 21.30.,a w drodze musieliśmy zrobić przystanek na cyca dla Lidki,bo bardzo płakała. Chłopaki na szczęście przespali drogę. Jesteśmy na Lubelszczyźnie u mamy, liczę na trochę odpoczynku, zmiana miejsca dobrze nam zrobi. Będziemy zapraszać na chrzciny,bo to już za 1,5 miesiąca. Na szczęście mamy zaplanowane 25 osób
-
Bambusek już nie długo będzie ciepło to odpadnie nam te ubieranie:) może też spróbuj chusty ja wychodze w chuscie a jak głebiej zaslśnie przekładam do wózka na poczatku był w wózku tylko ale musze za córka latać.
Kłebuszek u mnie też preferuje lewą pierś ale jak wczoraj wzięłam laktator to aż sie zdziwilam bo w prawej prawie nic nie odciągnęłam wiec trzeba przystawiać do prawej u mnie w dzień głownie butelka a wnocy cyc w ogóle mój Leon poranił mi cycki nie przystawiam go płytko a ma teraz taka mocna siłe ssania że laktator takiej nie ma. Ja w tym tygodniu musze też wypisać zaproszenia najgorsze że czekam już długi czas na świece szatke i zastanawiam się i chyba już 10 zamówie jakis strój.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 09:01
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
@Sagi, przytulam Cię mocno 🤍🫂
Myślę, że jeśli czujesz się źle, to warto wybrać się do psychologa, pogadać z kimś. Mam nadzieję, że ten obniżony nastrój nie będzie trwał długo i niedługo będziesz spokojniejsza 🥺
Co do ćwiczeń to też bym chciała zacząć, ale mam jakąś blokadę 🫣 boję się, że coś się stanie, tak jakbym jeszcze nie była gotowa. Wiem, że nie mogę się na razie przeciążać i myślę, żeby robić na razie jakieś ćwiczenia oddechowe + na dno miednicy, tak jak zaleciła mi fizjo, bo jeszcze w środku rana nie do końca się zagoiła.
Chciałbym pozbyć się tej oponki z brzucha, ale wiem, że jeszcze trochę czasu minie zanim zniknie.
@Hope no wesele z taką gromadką rzeczywiście może nie należeć do najlepszych 🫣 bo to jednak trzeba cały czas pilnować.
Daj znać jak to nosidło się sprawdza ☺️
Co do mężów/partnerów to Janie mogę narzekać, bo on robi wszystko 🥰 bardzo mnie wspiera. Ale czasem jest tak, że po całym dniu wolę, żeby on zajął się małą, a ja wtedy robię jakieś małe porządki, jest to dla mnie relaksujące - zwłaszcza po cięższym dniu.
@Bambusek u nas spacery się sprawdzają dobrze, może nie zawsze mała śpi, ale nie płacze. No chyba, że za długo chodzimy i już jej coś tam doskwiera to trochę marudzi 🫣🤭
@Zosia u nas tak wyglądał wieczór i część nocy nie dało się małej odłożyć albo płakała, mąż próbował ją dwie godziny ululać, aż w końcu ja wstałam (było po północy) i udało mi się w 10 minut 😂 ale biedny się namęczył.
Ja to w ogóle zauważyłam, że u nas są takie dni w kratkę, raz lepiej, raz gorzej
@Kasiastataczka trzymam kciuki, żeby udało się trochę odpocząć 🙂
Majówka zapowiada się tak ciepła, że aż cieszę się na te spacery ☀️ jutro mamy imprezkę, 90tka babci mojego męża, już czuję w kościach to przebodźcowanie u Wiktorii 😬
A w niedzielę idziemy na grilla ☺️
Sagi, Kasiastaraczka, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
@Zosia a kiedy macie chrzciny? My 14.06.
@Daga milgo grilowania i udanej imprezki 🙂
My w czerwcu chrzcimy, później 90 mojej babci,a na początku lipca 50 i 60 moich ciotek
Myślę, że delikatny pilates jest ok,ja na razie zacznę od czegoś lekkiego, żeby się wzmocnić
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, chciałabym dać wam dobrą radę : mierzcie dzieciom temperaturę prewencyjnie raz dziennie w odbycie.
Ja zmierzyłam po dwóch trochę dziwnych kupkach , tak prewencyjnie bez spiny wszystko wyglądało normalnie, zmierzyłam tylko bo w domu mieliśmy wcześniej chore odizolowane dzieci. Nawet nie zorientowałam się, że był ciepły, wydawało mi się że troszkę rozgrzany po spaniu, a prawdopodobnie miał gorączkę całą noc.
jesteśmy od 2 dni w szpitalu, trafiliśmy z temp 38 zmierzoną w odbycie, podejrzenie infekcji bakteryjnej ogólnoustrojowej (sepsa) ze względu na wywiad rodzinny, milion badań, największy stres mojego życia. Przy zakładaniu wenflonu trwającym ponad pół godziny płakaliśmy razem. Dziecko z gorączką było normalne w domu, ale po kilku godzinach jak trafiliśmy od pediatry do szpitala zaczął przelewać mi się przez ręce, odmawiał jedzenia, nie miał siły zaciągnąć piersi w ogóle, był apatyczny i taki nieobecny 😭😭😭
Posiew z kalu potwierdził rotawirusa „na szczęście”, ale powiem wam, że objawy są tak niespecyficzne 😞 między ulewaniem a wymiotami u takiego maluszka jest tak niewielka granica, normalnemu rodzicowi na codzień ulewającego dziecka w ogóle ciężko ocenić.
biegunka też mega ciężka do ocenienia przy kp, w zasadzie niczym się nie różni od normalnych wyproznien poza zapachem i co jakiś czas zmiana odcienia żółtego, ale to jest do wychwycenia jak się już ma diagnozę 😭
Wymioty i gorączka już ustąpiły, wydalanie z kalem cały czas jest ale mamy już poprawę no i zaczął jeść i ssać dobrze. Trzymajcie kciuki żeby nas wypuścili do domu.
Nie zdążyliśmy się zaszczepić 😞 -
Współczuję bardzo. Oby szybko przeszłoalta marea wrote:Dziewczyny, chciałabym dać wam dobrą radę : mierzcie dzieciom temperaturę prewencyjnie raz dziennie w odbycie.
Ja zmierzyłam po dwóch trochę dziwnych kupkach , tak prewencyjnie bez spiny wszystko wyglądało normalnie, zmierzyłam tylko bo w domu mieliśmy wcześniej chore odizolowane dzieci. Nawet nie zorientowałam się, że był ciepły, wydawało mi się że troszkę rozgrzany po spaniu, a prawdopodobnie miał gorączkę całą noc.
jesteśmy od 2 dni w szpitalu, trafiliśmy z temp 38 zmierzoną w odbycie, podejrzenie infekcji bakteryjnej ogólnoustrojowej (sepsa) ze względu na wywiad rodzinny, milion badań, największy stres mojego życia. Przy zakładaniu wenflonu trwającym ponad pół godziny płakaliśmy razem. Dziecko z gorączką było normalne w domu, ale po kilku godzinach jak trafiliśmy od pediatry do szpitala zaczął przelewać mi się przez ręce, odmawiał jedzenia, nie miał siły zaciągnąć piersi w ogóle, był apatyczny i taki nieobecny 😭😭😭
Posiew z kalu potwierdził rotawirusa „na szczęście”, ale powiem wam, że objawy są tak niespecyficzne 😞 między ulewaniem a wymiotami u takiego maluszka jest tak niewielka granica, normalnemu rodzicowi na codzień ulewającego dziecka w ogóle ciężko ocenić.
biegunka też mega ciężka do ocenienia przy kp, w zasadzie niczym się nie różni od normalnych wyproznien poza zapachem i co jakiś czas zmiana odcienia żółtego, ale to jest do wychwycenia jak się już ma diagnozę 😭
Wymioty i gorączka już ustąpiły, wydalanie z kalem cały czas jest ale mamy już poprawę no i zaczął jeść i ssać dobrze. Trzymajcie kciuki żeby nas wypuścili do domu.
Nie zdążyliśmy się zaszczepić 😞 -
@alta_marea jeju jak mi przykro! Dobrze że byłaś czujna. Mam nadzieję że szybko uporacie się z chorobą31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
8.04 - 3400 g 🩷
🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

-
@Alta marea, bardzo Ci współczuję. 🫂Dobrze, że zareagowałaś. U takiego malucha naprawdę bardzo ciężko jest wyłapać kiedy to marudzenie a kiedy choroba. Intuicja matki jednak jest niesamowita.
Dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia.🤞🍀 -
Chrzciny mamy 7.06
Tylko nie mam pijecia jak ubrać Leona
chodzi mi o rozmiar bo w sklepie w ktorym chce mu zamowic ubranie jest przedzial 65 (2-4 miesiecy)
I 70 (4-6 miesiecy) boje sie ze w tym 70 to siw utopi
Przyszła mi wczoraj świca i szatka mega polecam sklep heyhola tym razem postawilam na zwykla biała bo córka miala w stylu retro37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Alta współczuje C:( i dużo zdrówka my też nie jestesmy zaszczepieni ze wzgledu na chorobe Leona mysle ze spokojnie teraz odczekaj z tydzien dwa ja planuje dopiero po majówce sie umówić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 12:38
alta marea lubi tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Ja też jeszcze nie mam ubranka, jeszcze czekam z rozmiarem. Kupię na vinted (jak chłopakom i później sprzedam) albo pożyczę od koleżankiZOSIA88 wrote:Chrzciny mamy 7.06
Tylko nie mam pijecia jak ubrać Leona
chodzi mi o rozmiar bo w sklepie w ktorym chce mu zamowic ubranie jest przedzial 65 (2-4 miesiecy)
I 70 (4-6 miesiecy) boje sie ze w tym 70 to siw utopi
Przyszła mi wczoraj świca i szatka mega polecam sklep heyhola tym razem postawilam na zwykla biała bo córka miala w stylu retro
U nas taka tradycja, że szatki i świece kupują chrzestni 😄
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa. No intuicja matki jest niesamowita. Mierzcie temperaturę, ja niby trzecie dziecko, a ciągle się czegoś uczę.
@Hope dokładnie, ta granica pomiędzy faktyczną chorobą, a gorszym dniem jest minimalna i czasami też nasze zmęczenie bierze górę i można coś przegapić. Mierzenie temperatury zostanie z nami w standardzie przez kolejne tygodnie na pewno. -
O rany, alta marea...jak Tobie ciezko było wylapać, że coś się dzieje, to ja wgl nie wiem czy bym się zorientowała.. mierzymy temperature prewencyjnie, ale termometrem elektrycznym na czole. Przy czym pediatra mówiła, że takie male dziecko może być chore nawet bez gorączki.. współczuję. Trzymajcie się i szybkiego powrotu do zdrowia🫂
Sagi współczuję złego samopoczucia
może faktycznie nie ma co czekać i lepiej skonsultować się z lekarzem.
U nas spacerki w wózku wychodzą super, ostatnio próbujemy też w chuście i nie jest źle.
Ula robi się powoli nieodkładalna, widać ze potrzebuje dużo przytulania. Lubi też oglądać świat z perspektywy chusty 😎
Byłam wczoraj u uroginekolog i niestety mam rozejście mięśni na 4 palce. Dostałam ćwiczenia i mam się umówić do trenerki "poporodowej" na konsultacje i dobór ćwiczeń. Pochwaliła za to szycie mojej rany po cc i powiedziała, ze ładnie się goi. Pokazała mi jak masować bliznę i brzuszek nad blizną.
Mój mąż też w miare ogarnia. Robi po swojemu, ale robi
najbardziej mnie denerwuje jak go proszę o cos do jedzenia, a ten myśli, że moze mi to przynieść za godzinę 🤪🤣 a ja w tym czasie już jestem w szczycie napadu głodu i mam ochotę wszystkich rozszarpać. Ewidentnie nie zna tego uczucia nagłego wielkiego głodu...
Kasiastaraczka, bambusek-94, Sagi, _Hope, Katt, Kokosq lubią tę wiadomość
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
@Sagi przytulam, też mam zjazdy i też połóg się jeszcze nie zakończył, minęło już 6 tyg , przez stres ze szpitalem wróciło plamienie, boję się że się rozkręci do krwawienia. Jeśli nie masz wioski wsparcia na codzień i czujesz, że masz za dużo czasu ze sobą i myśli kotłujące się w głowie Cię męczą to koniecznie umów się na konsultacje do psychologa. Czasami wygadanie w cztery oczy i bycie wysłuchanym wystarcza. Czasami wystarczy jedna sesja na dwa czy cztery tygodnie i można sobie dużo rzeczy w głowie szybko poukładać, nie każdy potrzebuje być w pełnej terapii.
My mamy rodzinny konsulting u psychoterapeuty z mężem ze względu na jedno z naszych dzieci i mimo, że dotyczą one stricte tego dziecka, to taka sesja raz w miesiącu gdzie można pogadać jest nieoceniona i bardzo pomagają mi w wielu innych aspektach i całokształcie rodziny. Mega polecam.
Sagi, Kasiastaraczka, _Hope, Arga, Katt lubią tę wiadomość
-
@alta, jejciu… przykro mi, to musiało być straszne 😥 jak dobrze, że byłaś czujna 🥺 życzę dużo zdrówka i ma nadzieję, że szybko wypuszczą Was do domu!
Dużo siły życzę ♥️
Ja w sumie mam tylko taki elektryczny co przykłada się do czoła, będę musiała się zaopatrzył w taki zwykły
@Zosia no właśnie z tymi rozmiarówkami jest najgorzej 😬
@Dzozu współczuję..mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą w rozejściu mięśnia
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Daga121222 wrote:@alta, jejciu… przykro mi, to musiało być straszne 😥 jak dobrze, że byłaś czujna 🥺 życzę dużo zdrówka i ma nadzieję, że szybko wypuszczą Was do domu!
Dużo siły życzę ♥️
Ja w sumie mam tylko taki elektryczny co przykłada się do czoła, będę musiała się zaopatrzył w taki zwykły
@Zosia no właśnie z tymi rozmiarówkami jest najgorzej 😬
@Dzozu współczuję..mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą w rozejściu mięśnia
Ten na czole pokazywał totalne głupoty bo też sprawdzałam, wierzyć mi się nie chciało że miał gorączkę. Raz było 37.1 raz 37.9, więc ciężko o zaufanie . U starszaków już tylko tym na czoło mierzymy.
Generalnie do roku podobno tylko w pupie pomiar, w szpitalu też tak każą mierzyć przy każdej zmianie pieluszki. Zwykły elektroniczny z miękką końcówką. Nie kupujcie Braun Age Precision Stick, musiałam wywalić trzy tygodnie temu bo pokazywał o prawie jeden stopień za dużo!!!!! Dopiero jak weszłam na recenzje produktu na Amazon i sprawdziłam ile rodziców miało ten sam problem to wywaliłam do kosza. Generalnie mamy dwa różne elektroniczne w domu za grosze i jak jeden pokazuje temperaturę to potwierdzam jeszcze na drugim.
-
alta marea wrote:@Sagi przytulam, też mam zjazdy i też połóg się jeszcze nie zakończył, minęło już 6 tyg , przez stres ze szpitalem wróciło plamienie, boję się że się rozkręci do krwawienia. Jeśli nie masz wioski wsparcia na codzień i czujesz, że masz za dużo czasu ze sobą i myśli kotłujące się w głowie Cię męczą to koniecznie umów się na konsultacje do psychologa. Czasami wygadanie w cztery oczy i bycie wysłuchanym wystarcza. Czasami wystarczy jedna sesja na dwa czy cztery tygodnie i można sobie dużo rzeczy w głowie szybko poukładać, nie każdy potrzebuje być w pełnej terapii.
My mamy rodzinny konsulting u psychoterapeuty z mężem ze względu na jedno z naszych dzieci i mimo, że dotyczą one stricte tego dziecka, to taka sesja raz w miesiącu gdzie można pogadać jest nieoceniona i bardzo pomagają mi w wielu innych aspektach i całokształcie rodziny. Mega polecam.
Dzięki. I dzięki Wam wszystkim za rady i szczerość, to naprawdę pomaga i trochę mnie podniosło na duchu. Chyba faktycznie spróbuję wygadać się profesjonaliście, zanim zadręczę bliskich swoimi humorami ☹️
Alta, a Tobie współczucia w związku z rota. To straszne przeżycie. Też pomyślałam, że matczyna intuicja jest niesamowita.