Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Katt Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi przytulam 🫂 jeśli uważasz ze spadek nastroju to coś więcej niż baby blues to warto poszukać pomocy specjalisty, pogadać z kimś. Ja się przyznaje, że macierzyństwo z dwojka dzieci mnie dojechało i wspieram się pomocą psychiatry. Z resztą już w ciąży ginekolog kazała mi zadbać o zdrowie psychiczne.
    Bambusek u nas spacery przebiegają dość spokojnie. Tzn jak jest już na zewnątrz to jest spoko. Najgorzej jest złapać moment kiedy jest już wystarczająco najedzony żeby uniknąć wystawiania cycka chwilę po wyjściu z bloku.

Sagi lubi tę wiadomość

• Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosia u nas dzisiaj też był dramat. Od 14, czyli jak wróciliśmy ze spaceru nie dało się odłożyć Zuzi, ciągle płakała. Chwilę spała mi na rękach, a tak to nie mogłam jej uspokoić. Musiałam ją ciągle przystawiać do piersi, mimo że z niej nie je tylko robi sobie smoczek. Cycek już okropnie boli, bo oczywiście akceptuję tylko lewy. Koło 20 już byłam tak wyczerpana że sama wpadłam w histeryczny płacz. Masz mnie uratował - daj małej butlę i w końcu się uspokoiła. A ja w tym czasie mogłam wziąć szybki prysznic. Nawet się nie zorientowałam że już jest głodna, bo myślałam że jest tylko zmęczona. Odpukać w nocy śpi. Jakby nie spała to chyba bym skończyła w psychiatryku…

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był dziś słabszy dzień,co prawda poprzednia noc ładna z jedną pobudką na cyca i dalej spanko, później po 7 znów pieluszka,cyc i spała dalej do 10. Zdążyliśmy z chłopakami zjeść śniadanie,a potem to już równia pochyła - chłopaki co chwilę coś,a Lidka drzemki po 15 minut, dopiero po 15 miała taką 1,5 h. Później pakowaliśmy się na wyjazd, kolacja,mycie, wynoszenie rzeczy.. wyjechaliśmy o 21.30.,a w drodze musieliśmy zrobić przystanek na cyca dla Lidki,bo bardzo płakała. Chłopaki na szczęście przespali drogę. Jesteśmy na Lubelszczyźnie u mamy, liczę na trochę odpoczynku, zmiana miejsca dobrze nam zrobi. Będziemy zapraszać na chrzciny,bo to już za 1,5 miesiąca. Na szczęście mamy zaplanowane 25 osób

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambusek już nie długo będzie ciepło to odpadnie nam te ubieranie:) może też spróbuj chusty ja wychodze w chuscie a jak głebiej zaslśnie przekładam do wózka na poczatku był w wózku tylko ale musze za córka latać.
    Kłebuszek u mnie też preferuje lewą pierś ale jak wczoraj wzięłam laktator to aż sie zdziwilam bo w prawej prawie nic nie odciągnęłam wiec trzeba przystawiać do prawej u mnie w dzień głownie butelka a wnocy cyc w ogóle mój Leon poranił mi cycki nie przystawiam go płytko a ma teraz taka mocna siłe ssania że laktator takiej nie ma. Ja w tym tygodniu musze też wypisać zaproszenia najgorsze że czekam już długi czas na świece szatke i zastanawiam się i chyba już 10 zamówie jakis strój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:01

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sagi, przytulam Cię mocno 🤍🫂
    Myślę, że jeśli czujesz się źle, to warto wybrać się do psychologa, pogadać z kimś. Mam nadzieję, że ten obniżony nastrój nie będzie trwał długo i niedługo będziesz spokojniejsza 🥺

Co do ćwiczeń to też bym chciała zacząć, ale mam jakąś blokadę 🫣 boję się, że coś się stanie, tak jakbym jeszcze nie była gotowa. Wiem, że nie mogę się na razie przeciążać i myślę, żeby robić na razie jakieś ćwiczenia oddechowe + na dno miednicy, tak jak zaleciła mi fizjo, bo jeszcze w środku rana nie do końca się zagoiła.
    Chciałbym pozbyć się tej oponki z brzucha, ale wiem, że jeszcze trochę czasu minie zanim zniknie.

@Hope no wesele z taką gromadką rzeczywiście może nie należeć do najlepszych 🫣 bo to jednak trzeba cały czas pilnować.
    Daj znać jak to nosidło się sprawdza ☺️

Co do mężów/partnerów to Janie mogę narzekać, bo on robi wszystko 🥰 bardzo mnie wspiera. Ale czasem jest tak, że po całym dniu wolę, żeby on zajął się małą, a ja wtedy robię jakieś małe porządki, jest to dla mnie relaksujące - zwłaszcza po cięższym dniu.

@Bambusek u nas spacery się sprawdzają dobrze, może nie zawsze mała śpi, ale nie płacze. No chyba, że za długo chodzimy i już jej coś tam doskwiera to trochę marudzi 🫣🤭

@Zosia u nas tak wyglądał wieczór i część nocy 🫩 nie dało się małej odłożyć albo płakała, mąż próbował ją dwie godziny ululać, aż w końcu ja wstałam (było po północy) i udało mi się w 10 minut 😂 ale biedny się namęczył.
    Ja to w ogóle zauważyłam, że u nas są takie dni w kratkę, raz lepiej, raz gorzej

@Kasiastataczka trzymam kciuki, żeby udało się trochę odpocząć 🙂

Majówka zapowiada się tak ciepła, że aż cieszę się na te spacery ☀️ jutro mamy imprezkę, 90tka babci mojego męża, już czuję w kościach to przebodźcowanie u Wiktorii 😬
    A w niedzielę idziemy na grilla ☺️

Sagi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
‹‹ 670 671 672 673 674
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ