Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Zaniepokojona łał, nieźle schudłaś 😮
@Kasiastaraczka to chociaż tyle dobrego, nawet takie głupie wyjście po paczkę czy na zakupy daje trochę odetchnąć 😮💨
Kciuki za kontrolę bioderek 🤞🏻
@Carla z tą potrzeba wiszenia na matce jest również u nas 🫣 najgorzej chyba w nocy, cały czas potrzebuje bliskości, bo w łóżeczku ciągle się wierci i wybudza.
Super, że na kontroli wszystko było dobrze 😌
@Arga, to mieliście trochę przebierania 😬 udało się chociaż później na trochę zasnąć?
Powodzenia na wizycie!
@Zosia domyślam się jakie to musi być uciążliwe, oby z czasem to minęło
U nas wczoraj koło 12 po jedzeniu tak ulewała, że 4 razy ją przebierałam.. a później była marudna, ewidentnie bolał ją przełyk 🥺
U nas noc standardowo kiepska, pierwsza drzemka od 20:30 do 23:30, później mleko i spanie do 00:45 i później pobudki co 15 minut 😵💫 dopiero po 4 zasnęła i spała do około 6:45
Czasem zastanawiam się co robię nie tak.
Aktualnie mała odsypia 😄 ale chociaż mam czas by zjeść śniadanie i zrobić jakieś pranie
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
U nas po szczepieniu na szczęście stabilnie. Wczoraj podaliśmy też pierwszy raz gastrotuss, może coś faktycznie pomógł, bo noc była w miarę. 😉
Zosia, jak Ty go podajesz?
Dziś czeka nas ostatnia wizyta położnej 🙂
Dziewczyny współczuję kiepskich nocy, wiem jak to potrafi dać popalić.
Arga, współczuję atrakcji..
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Do 6 spałam bo tak muszę wstać aby starszaki do szkoły wyszykować.Daga121222 wrote:@Zaniepokojona łał, nieźle schudłaś 😮
@Kasiastaraczka to chociaż tyle dobrego, nawet takie głupie wyjście po paczkę czy na zakupy daje trochę odetchnąć 😮💨
Kciuki za kontrolę bioderek 🤞🏻
@Carla z tą potrzeba wiszenia na matce jest również u nas 🫣 najgorzej chyba w nocy, cały czas potrzebuje bliskości, bo w łóżeczku ciągle się wierci i wybudza.
Super, że na kontroli wszystko było dobrze 😌
@Arga, to mieliście trochę przebierania 😬 udało się chociaż później na trochę zasnąć?
Powodzenia na wizycie!
@Zosia domyślam się jakie to musi być uciążliwe, oby z czasem to minęło
U nas wczoraj koło 12 po jedzeniu tak ulewała, że 4 razy ją przebierałam.. a później była marudna, ewidentnie bolał ją przełyk 🥺
U nas noc standardowo kiepska, pierwsza drzemka od 20:30 do 23:30, później mleko i spanie do 00:45 i później pobudki co 15 minut 😵💫 dopiero po 4 zasnęła i spała do około 6:45
Czasem zastanawiam się co robię nie tak.
Aktualnie mała odsypia 😄 ale chociaż mam czas by zjeść śniadanie i zrobić jakieś pranie -
W Poz lekarka mowila zeby 1 ml po jedzeniu ale w szpitalu kazali mi podawac 2.5 ml podaje w strzykawce nie bawie sie w mycie strzykawek wypierniczam do kosza po zużyciu. Daje okolo 10 min po jedzeniu najleoiwj dziecko trzymac po jedzeniu w pozycji pionowej 20 minaqq wrote:U nas po szczepieniu na szczęście stabilnie. Wczoraj podaliśmy też pierwszy raz gastrotuss, może coś faktycznie pomógł, bo noc była w miarę. 😉
Zosia, jak Ty go podajesz?
Dziś czeka nas ostatnia wizyta położnej 🙂
Dziewczyny współczuję kiepskich nocy, wiem jak to potrafi dać popalić.
Arga, współczuję atrakcji..
co mi sie nie udaje . W nocy spi na klatce to nie ulewa tak.
Ja obstawiam 3 zeczy dlaczego te dzieci takie są albo to sa kolki albo oroblemy z załatwieniem albo cofanie siw jedzenia przecież jak mamy zgage to tez zle sie czujemy.
Na kolki polecam suszarke strumien cieola ale polozyc reke zeby nie poparzyc i tez wyczuje sie czy nie jest za ciepło naprawdw pomaga mam juz suszarke w szufladzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:24
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
U mnie noce sa ok ale Leon spi na mnie nie mam juz nawet siły aby go przekładac mysle ze jest praktycznie 24 h na dobe na mnie bo teraz tez zasnął w chuscie ale udalo mi sie zrobić zupe w tm i umyc podloge w kuchni znajac zycie bede chciala go odlozyc to otworzy oczy

Dokupilam tez smoczki zeby nie latać co troche.
Z tym ulewaniem to jest tak że to minie bo córka moja miala identycznie na dodatek zbieralam ochrzan że slabo przyrasta ale ona co zjadla to zwracała dopiero jak zaczelismy rozszerzac diete skonczył sie problem z ulewaniem a zaczął z brudzeniem rzeczy
Co do wagi to ja Wam mega zazdroszcze u mnie waga stanela ale wczoraj poczytalam troche i niektorych ćwiczeń jeszcze nie moge robić narazie ćwicze kręgosłup aby mieć siły na noc aha i poduszka do karmienia zmieniła funkcje bo jest moim podparciem pod plecy i poduszka dla mnie.
Jeszcze do mm można dodawac zagestnik on tez pomaga na ulewania ja dodaje doslownie troche do swojego jak odciagamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:32
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
ZOSIA88 wrote:U mnie noce sa ok ale Leon spi na mnie nie mam juz nawet siły aby go przekładac mysle ze jest praktycznie 24 h na dobe na mnie bo teraz tez zasnął w chuscie ale udalo mi sie zrobić zupe w tm i umyc podloge w kuchni znajac zycie bede chciala go odlozyc to otworzy oczy

Dokupilam tez smoczki zeby nie latać co troche.
Z tym ulewaniem to jest tak że to minie bo córka moja miala identycznie na dodatek zbieralam ochrzan że slabo przyrasta ale ona co zjadla to zwracała dopiero jak zaczelismy rozszerzac diete skonczył sie problem z ulewaniem a zaczął z brudzeniem rzeczy
Co do wagi to ja Wam mega zazdroszcze u mnie waga stanela ale wczoraj poczytalam troche i niektorych ćwiczeń jeszcze nie moge robić narazie ćwicze kręgosłup aby mieć siły na noc aha i poduszka do karmienia zmieniła funkcje bo jest moim podparciem pod plecy i poduszka dla mnie.
Jeszcze do mm można dodawac zagestnik on tez pomaga na ulewania ja dodaje doslownie troche do swojego jak odciagam
Mój ciągle ulewa, chlusta świeżym dopiero co wypitym mlekiem, a po chwili takim serkiem, najada się jak smok. Ale widać po wadze - przybiera i za dużo je, za to ja jak pustynia się czuję, nie umiem być zdyscyplinowana w kwestii picia wody i czuję, że wysuszona od środka, skóra mnie aż swędzi, sucho w ustach, spojówkach.
Nie mówiąc już o tym, że wszystko z tego mleka, masakra, prześcieradło nasze co dwa dni wymieniam, mimo, że podkładam tetry, coś zawsze umknie. Wózek to samo, obłożony tetrami. I on wiecznie mleko za uszami i włosy obklejone. Jak widzę takie cukierkowe insta rodzicielstwo to śmiech mnie ogarnia. Ja wyglądam jak kupa 😂
-
No wlasnie u nas wiecznie wszysyto upierniczonweja tez wiecznie obrzygana jestem nie da sie inaczejCarla wrote:Mój ciągle ulewa, chlusta świeżym dopiero co wypitym mlekiem, a po chwili takim serkiem, najada się jak smok. Ale widać po wadze - przybiera i za dużo je, za to ja jak pustynia się czuję, nie umiem być zdyscyplinowana w kwestii picia wody i czuję, że wysuszona od środka, skóra mnie aż swędzi, sucho w ustach, spojówkach.
Nie mówiąc już o tym, że wszystko z tego mleka, masakra, prześcieradło nasze co dwa dni wymieniam, mimo, że podkładam tetry, coś zawsze umknie. Wózek to samo, obłożony tetrami. I on wiecznie mleko za uszami i włosy obklejone. Jak widzę takie cukierkowe insta rodzicielstwo to śmiech mnie ogarnia. Ja wyglądam jak kupa 😂
Leon dzisiaj pozwolil mi i zrobilam 2 dania zupę i 2 danie córka zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 13:00
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Sagi - kciuki na wizycie 🤞 niedobrze, że Cię tak znowu krwawienie dojechało
Zosia - gdzieś czytałam ostatnio, że ulewanie najgorsze jest między 2-4 miesiącem życia 😅 tak więc jeszcze chwilę i tak jak piszesz - to minie.
My dzisiaj na bilansie 6-9 tygodnia i szczepieniach - GG ma już 59 cm i waży 5060 g 🥰 szczepienia finalnie poszły rota i pneumokoki - 6w1 pani doktor postanowiła odwlec w czasie. Wczoraj USG bioderek i obydwa super ❤️ Lewe na granicy normy, więc pani doktor zaleciła odpowiednio trzymać i kłaść na brzuszku oraz szeroko pieluchować w nocy - kontrola za 5 tygodni. Zauważyła lekką asymetrię na prawo - zaczęliśmy to podejrzewać bo ostatnio GG trzyma główkę praktycznie wyłącznie na prawo. Pediatrka jak usłyszała o tej asymetrii to właśnie przełożyła szczepienie 6w1 i dała skierowanie do poradni fizjo dla niemowląt.
Pytałam o BMK i prowokację - to w sumie zostałam zbyta 😅 że skoro pomogło to dlaczego chce pić to mleko. Ale dla mnie to nie tylko mleko, przecież chodzi o inne przetwory, ponadto nie chcę skończyć z osteoporozą w wieku 35 lat 😅 sery kozie są drogie i nie ma tych przetworów tak dużo, a przy KP powinnam jeść sporo wapnia. Ponadto wcale nie ma pewności, że na tą wysypkę pomogło brak BMK, może zwyczajnie pomógł czas 🤔 Tak więc wiem, że nic nie wiem... Chyba na własną rękę zrobię w weekend majowy prowokację 😅 pediatrka twierdziła, że większość mam uważa na BMK. Wydaje mi się, że chyba w jej bańce - to wcale nie jest tak powszechna alergia. 😑👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm

-
@Sagi daj znać po wizycie, trzymam kciuki 🙂
My za tydzień znów do kontroli z bioderkami, poprawiło się trochę, ale nadal mamy szeroko pieluchowac i ćwiczyć żabki
Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
-
A u mnie był spokój z tydzień z krwawieniem i plamieniem, a dzisiaj lekkie podkrwawianie 🙃 może to już mini okres? 😅🤔Dziewczyny z kilkorgiem dzieci, karmiące piersią - po jakim czasie dostałyście pierwszą miesiączkę po porodach? 🧐👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
02.03.2023 HyCoSy ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
29.07 i 28.08 - IUI ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅

-
@Zosia no z tym trzymaniem dziecka w pozycji pionowej przez te 15-20 minut po jedzeniu to i nam nie zawsze wychodzi 🙄 i dlatego to ulewanie.. dziś znów mamy z tym problem, ale za tydzień idziemy do pediatry to powiem o tym
Hahaha u nas poduszka do karmienia ma dokładnie takie same funkcje jak u Ciebie 😄
@Sagi daj znać po wizycie 🤞🏻🥺
@Pfry, czyli wizyty udane 🙂 ładnie niunia już waży 🥰
A tak z ciekawości, dlaczego jak pediatra dowiedziała się o asymetrii to przełożyła szczepienie? 🤔
U nas normalnie zaszczepili
@Kasiastaraczka to trzymam kciuki, żeby już na kolejnej wizycie wszystko było dobrze z bioderkami
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Jak noce są kiepskie i ostatnie dni były praktycznie bez drzemek, tak nie wiem co się stało, ale dziś jest super ☺️ mogłam tyle rzeczy w domu zrobić, nawet obiad. Czyżby skok rozwojowy minął? 🤭
Zaczęłam dziś pilnować okien aktywności, żeby nie przekraczały dwóch godzin i powiem szczerze, że teraz te drzemki nam wychodzą. Może tu leżał problem. Nawet zainstalowałam sobie apke (jakby to śmiesznie nie zabrzmiało), żeby po prostu tego pilnować.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Może tak być, że to okresPfry wrote:A u mnie był spokój z tydzień z krwawieniem i plamieniem, a dzisiaj lekkie podkrwawianie 🙃 może to już mini okres? 😅🤔Dziewczyny z kilkorgiem dzieci, karmiące piersią - po jakim czasie dostałyście pierwszą miesiączkę po porodach? 🧐
Ja po pierwszym porodzie po roku,a po drugim porodzie po 1,5 roku
Pfry lubi tę wiadomość
-
Może rzeczywiście to był skokDaga121222 wrote:Jak noce są kiepskie i ostatnie dni były praktycznie bez drzemek, tak nie wiem co się stało, ale dziś jest super ☺️ mogłam tyle rzeczy w domu zrobić, nawet obiad. Czyżby skok rozwojowy minął? 🤭
Zaczęłam dziś pilnować okien aktywności, żeby nie przekraczały dwóch godzin i powiem szczerze, że teraz te drzemki nam wychodzą. Może tu leżał problem. Nawet zainstalowałam sobie apke (jakby to śmiesznie nie zabrzmiało), żeby po prostu tego pilnować.
Hehe ja też mam apke,na razie tak snu nie zapisuję,ale karmienia i pieluszki owszem,bo tak to nie ogarnę 😄
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Daga - nasza pediatrka jest trochę dziwna i mówi dość chaotycznie, ale chyba chodziło jej o układ nerwowy. 😅 Że to za dużo i że za dwa tygodnie powinno się bardziej wyrównać. 🤷 Nie znam się - nie wypowiem się 😅
A jeśli chodzi o spanie i zasypianie - też zauważyłam, że nasza Mała jak w dzień się nie wyśpi to ciężko jej bardzo zasnąć na noc i w nocy spać 😬 ale pokochała wózek, a ja razem z nią 🥰 jak widzę, że jest zmęczona, od razu ją ubieram w kombinezon i wychodzimy. Już schodząc po schodach (4 piętro bez windy) przysypia 😀
Kasiastaraczka, Daga121222, Katt, Kokosq lubią tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
02.03.2023 HyCoSy ✅
29.07 i 28.08 - IUI ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅

-
Co to znaczy że pilnujesz okien wybudzasz ?Daga121222 wrote:Jak noce są kiepskie i ostatnie dni były praktycznie bez drzemek, tak nie wiem co się stało, ale dziś jest super ☺️ mogłam tyle rzeczy w domu zrobić, nawet obiad. Czyżby skok rozwojowy minął? 🤭
Zaczęłam dziś pilnować okien aktywności, żeby nie przekraczały dwóch godzin i powiem szczerze, że teraz te drzemki nam wychodzą. Może tu leżał problem. Nawet zainstalowałam sobie apke (jakby to śmiesznie nie zabrzmiało), żeby po prostu tego pilnować.37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Daga121222 wrote:@Zosia no z tym trzymaniem dziecka w pozycji pionowej przez te 15-20 minut po jedzeniu to i nam nie zawsze wychodzi 🙄 i dlatego to ulewanie.. dziś znów mamy z tym problem, ale za tydzień idziemy do pediatry to powiem o tym
Hahaha u nas poduszka do karmienia ma dokładnie takie same funkcje jak u Ciebie 😄
@Sagi daj znać po wizycie 🤞🏻🥺
@Pfry, czyli wizyty udane 🙂 ładnie niunia już waży 🥰
A tak z ciekawości, dlaczego jak pediatra dowiedziała się o asymetrii to przełożyła szczepienie? 🤔
U nas normalnie zaszczepili
@Kasiastaraczka to trzymam kciuki, żeby już na kolejnej wizycie wszystko było dobrze z bioderkami
Jeśli dziecko ma spoko wagę to nie ma sie co przejmować a u nas niestety po chorobie ciężko już nadrobić i wtedy te ulewania nie ułatwiają sprawy37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url]