Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:
    @Daga śliczną kruszynka
    @katt moje odpoczarku ani razu nie były pełnią mały jest tylko na piersi i ładnie przybiera
    Powiem wam dziewczynybze jak tajniak czytam to mam wrażenie że skok rozwojowy jest ciągiem do 3 miesiąca 😂 Antoś zaczął ładnie zasypiać na rękach po ok 20 min i da się odłożyć nawet nie wiecie jaki to dla mnie odpoczynek bo potem śpi 1/3 h w nocy wstajemy koło 1/4 a później co chwila bo spać nie chce :/

U nas też już od około 4-5 nad ranem śpi słabiej do rana, stęka kwęka wierci się wybudza, mam wrażenie że jak pierwsza część nocy śpi spokojnie to później musi się napracować Podwójnie żeby gazy i kupke wydalic.

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt, jak dasz mm to możliwe że się naje i będzie spokój, ale to nie znaczy że masz jakiś kryzys. Tak to często wygląda, że dzidziuś się co chwilę dopomina piersi, i to nie znaczy że coś jest nie tak. Niekoniecznie będzie tak, że się naje raz i da Ci kilka godzin odpocząć. To takie wyidealizowane wizje :P

Ja się załatwiłam :( Byłam wczoraj u fizjo, wymasowała mi bliznę i dała zielone światło na lekką aktywność fizyczną. Dostałam takiego powera, że popracowałam w ogrodzie trochę ciężej. I dostałam krwawienia ze skrzepami. A już się kończyło i myślałam, że za parę dni sobie kąpiel wezmę. Fuuuck 🫤

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Katt, jak dasz mm to możliwe że się naje i będzie spokój, ale to nie znaczy że masz jakiś kryzys. Tak to często wygląda, że dzidziuś się co chwilę dopomina piersi, i to nie znaczy że coś jest nie tak. Niekoniecznie będzie tak, że się naje raz i da Ci kilka godzin odpocząć. To takie wyidealizowane wizje :P

Ja się załatwiłam :( Byłam wczoraj u fizjo, wymasowała mi bliznę i dała zielone światło na lekką aktywność fizyczną. Dostałam takiego powera, że popracowałam w ogrodzie trochę ciężej. I dostałam krwawienia ze skrzepami. A już się kończyło i myślałam, że za parę dni sobie kąpiel wezmę. Fuuuck 🫤
    O kurcze, biedna 🥺
    A bolało Cie też?
    Bo jak ja ostatnio byłam po fizjo, to przez kilka dni strasznie bolała mnie blizna, prawie jak po samym porodzie 😬

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Leon wlasnie spi w chuscie zdarzylam poskaldac pranie i troche twarz ogarnąć chcialabym jeszcze poćwiczyć ale nie wiem czy go przekladać wydaje mi się że raczej ma plytki sen :/ i jak go tylko odłoże to się obudzi.

Kłebuszek jesteś naprawdę zdolna;) piękny komplecik z chustą ogarniesz ja nie miałam doradcy sama nauczyłam się wiazać ;) skoro umiesz takie rzeczy robić piękne to chusta to bedzie dla Ciebie prosta tylko wez sobie elastyczną ;) ja wczoraj bylam na spacerze w chuscie bez wózka Leon spał ;)
    Mniw temat karmienia strasznie wkurza nie zlicze ile ja juz kasy wydałam na te smoczki a 2 popsułam bo myslalam ze sie zatkały przez te mm i szczotką uszkodziłam mam wszystkie rozmiary dobrze że lansiboh ma poopisywane te smoczki bo trace rachube do mojego mleka musi byc wolny przeplyw bo to mleko jest rzadkie do mm z laktowitu musi byc średni a jak terwz uzywamy tego nan to musi byc szybki dramat dodatkowo przed karmieniem daje delicol bo Leon ma kolki wczoraj suszarke uruchomilam suszarka tez jest dobra na wszystko podgrzewam brzuszek nie bawie sie juz w jakieś termoforki nie ma na to czasu ten patent sprzedała mi kuzynka.
    Dodatkowo moja córka prosi m ie już że chcialaby iść do przedszkola i chyba po majówce ja pośle mam nadzieję że nie skończy sie to fla nas źle :/ ale Leon juz bedzie mógł nurofen brać
    Sagi ja też miałam masaż blizny mój ginekolog za dafmo zafubdował mi takim specjalnhm sorzetem i robiła mi fizjo pousuwała mi zastoje i dala instrukcje jak masować i co robić :) co do ćwiczeń ja już zaczelam ćwiczyć ale to sa bardziej ćwiczenia na kręgoslup i garb Leon jak spi na mnie to czuje się połamana.
    Robiłam dzisiaj też fajne dzisiaj śniadanko mąż w tym czasie zajmował się Leonem córka spała ;) a obiad mamy juz zrobiony wczoraj mąż ogarniał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:06

Sagi, Kłębuszek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    O kurcze, biedna 🥺
    A bolało Cie też?
    Bo jak ja ostatnio byłam po fizjo, to przez kilka dni strasznie bolała mnie blizna, prawie jak po samym porodzie 😬

Masaż mnie bolał tylko w jednym miejscu, koło biodra, i teraz też mnie tam kłuje. Ale po poprzednim porodzie jak mi babeczka pierwszy raz rozmasowała bliznę, to ojej, tak jak mówisz. Bardzo bolało.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Sagi ja też miałam masaż blizny mój ginekolog za dafmo zafubdował mi takim specjalnhm sorzetem i robiła mi fizjo pousuwała mi zastoje i dala instrukcje jak masować i co robić :) co do ćwiczeń ja już zaczelam ćwiczyć ale to sa bardziej ćwiczenia na kręgoslup i garb Leon jak spi na mnie to czuje się połamana.

No chyba to mi pozostaje z ćwiczeń, bo też się strasznie zgarbiona czuję, często lulam córeczkę na siedząco i tak się nachylam, bo wtedy się najbardziej uspokaja.
    Mam nadzieję, że nie przedłużyłam sobie połogu o kolejne kilka tygodni 💀
    Ale jestem zła na siebie.
    Aaa, i zapisałam się na indibę przez kolejne kilka tygodni. Ale chyba nie będę z tego rezygnować. Przy poprzedniej bliźnie często odwoływałam wizyty bo a to choroby, a to coś. I tamta blizna mi tak paskudnie przerosła. Kurde, nie mam szczęścia do tej fizjoterapii coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:17

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    No chyba to mi pozostaje z ćwiczeń, bo też się strasznie zgarbiona czuję, często lulam córeczkę na siedząco i tak się nachylam, bo wtedy się najbardziej uspokaja.
    Mam nadzieję, że nie przedłużyłam sobie połogu o kolejne kilka tygodni 💀
    Ale jestem zła na siebie.
    Aaa, i zapisałam się na indibę przez kolejne kilka tygodni. Ale chyba nie będę z tego rezygnować. Przy poprzedniej bliźnie często odwoływałam wizyty bo a to choroby, a to coś. I tamta blizna mi tak paskudnie przerosła. Kurde, nie mam szczęścia do tej fizjoterapii coś.
    No własnie ja na tym bylam to jest rewelacja ale bylam tylko raz a powinno sie kilka
    Mi jeszcze fizjo powiedziala żeby na stole polozyć poduszke rece polozyc na bliznie i sie klaść na to ;) ale ja widze mega poprawe i ten brzuch mniejszy jest a teraz nakleilam sobie plaster z lansinoh jeszcze 2 mi zostaly i smaruje sutriconem i mam na rany prontosan

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:26

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • aqq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek, ale piękne to ubranko, pozazdrościć talentu 🥰 co do chusty chyba zrobię to samo i spróbuję najpierw sama ogarnąć, jakie polecacie?

My dziś po szczepieniu na rota i pneumokoki, mam nadzieję, że się obejdzie bez większych atrakcji.. W nocy za to ostatnio nasila nam się refluks i mała nie może spać, od 4 jestem na nogach.. Poza tym ciężko nam idzie spanie w dzień, zupełnie nie chce spać..

Co do miękkich piersi ja w sumie mam wrażenie, że przez większość czasu mam takie, a mała przybiera wręcz ekspresowo i ma już 5,5 kg 😮 jest co nosić, a ostatnio na krzyki najlepiej działa chodzić, bujać muszą być obie składowe, bo jak się zatrzymam lub usiądę to już nie to samo 😂

Mam dziś wizytę u urofizjo, podejrzewam, że moje rozejście mięśni miewa się średnio, bo ćwiczeń zrobiłam niewiele, a i ze wstawaniem przez bok ciężko, bo przy łóżku mamy dostawkę, poza tym często wstaję z małą na rękach.. I co co pleców też rozumiem, mnie już od tego noszenia też bolą bardzo i też przy siedzeniu się nad nią nachylam zwykle..

Kłębuszek lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:

O kurcze,no to zdecydowanie nie była lekka aktywność...
    A dziś dalej krwawisz?

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:

Ja odkąd wróciłam ze szpitala ostro przeginałam, po powrocie pierwsze co zrobiłam jak wysiadłam z auta wzięłam córkę na ręce, wyprzytulałam i nosiłam, do tego po kilku dniach zaczęłam jeździć na zakupy i też ciężkie rzeczy podnosić co skutkowało właśnie nasilaniem krwawienia 😕 Ale jak się człowiek dobrze czuje to łatwo się zapomnieć i przesadzić.
    Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie i wszystko będzie dobrze.

Ogólnie też myślałam nad tą indibą, jestem ciekawa czy serio przyniosło by to jakieś efekty na mój brzuch 🤔 blizny nie mam ale nie wygląda on za dobrze po tej ciąży 😅

Sagi lubi tę wiadomość

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam chustę elastyczną z the slings razem z baby buritto. Jest właśnie promka na stronie na niektóre kolory. Łącznie wyszło mi -17%.

Ostatnio też zamówiłam przewijak z ikei bo już mi kręgosłup wysiada i jestem wkurzona bo nie zauważyłam że mata którą zamówiłam też w ikei jest większa i się nie mieści na ten przewijak. Muszę ona teraz znaleźć a ta zwrócić. 😠

Jesteśmy po wizycie położnej i mała już waży 3600g 🥹

Sagi, ZOSIA88, Kokosq lubią tę wiadomość

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chuste the slings na black friday kupiałam w pronocji na instagramie maja też instrukcje jak zakładać;)
    Indiba jest super ale trzeba miec kilka takich sekcji

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    O kurcze,no to zdecydowanie nie była lekka aktywność...
    A dziś dalej krwawisz?

Tak, miałam nadzieję że się wyciszy przez noc, niestety wciąż dość mocno :/
    Także… uczcie się na moich błędach i nie szarżujcie.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusta the slings jest super ale otulacz polecam tulik mozna wykirzystać tez jako śpiworek ;)
    A tutaj jest link i na dole filmik
    https://otulacz.pl/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
‹‹ 665 666 667 668 669
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ