Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień się zaczął jak z koszmaru 🫣 robiąc córce drugie śniadanie wypadła mi z ręki szklanka i w całej kuchni były takie maleńkie odłamki i jak na złość synek nie chciał spać tylko być na rączkach, córka też potrzebowała więcej atencji i za mną chodziła a ja w panice sprzątałam żeby tylko nikt w szkło nie wszedł 🫣 Więc jak wstaliśmy dziś o 7 to z kuchni wyszłam dopiero o 12 🫣 szczęście , że mamy salon połączony z kuchnią to mała dostała bajki i trochę ją tym zajęłam żeby móc posprzątać 😅 mimo,że staram się robić każdego dnia wszystko tak samo żeby dzieciaki miały jakąś rutynę to i tak każdy dzień jest inny 😅 Dobrze, że mąż dziś wraca wcześniej z pracy.

Z plusów to zabrałam maluchy na spacer i obydwoje udali się na drzemkę więc mogę w spokoju i przy szumie odkurzacza (to mój ulubiony podtrzymywacz drzemki dzieci na równi z okapem w sumie) wypić kawę 😂
    Dziś w ogóle mój maluszek kończy miesiąc, nie wiem kiedy to zleciało 🥺
    Jaka byłam rano zaskoczona jak domagał się leżenia na brzuszku i jak go położyłam to zasnął 🥺 pamiętam, że córka bardzo nie lubiła leżeć na brzuchu, od razu robiła się bordowa i wrzeszczała 😅

W temacie ogarniania domu to u nas najbardziej ogarnięte pomieszczenia to kuchnia i salon 😂 bo tu siedzimy całe dnie więc jak dzieci np śpią albo córka się bawi to ja zawsze coś chodzę i sprzątam, gorzej z resztą domu ale nie można mieć w życiu wszystkiego😅 ostatnio udało mi się nawet umyć w kuchni okno a wczoraj umyłam salonowe jak mały spał a córka była z mężem na podwórku na rowerze 😂

@Daga, ale cudna dziewczyneczka 😍

Arga, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Ciesze sie, że miałam dla niego czas.

Ze wszystkiego co napisałyście najbardziej poruszyło mnie to zdanie.
    Jakoś często myślę o przemijaniu odkąd mam dzieci.

alta marea, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Gdybym nie spała z dziećmi to bym była wykończona. Pamiętam jak przy pierwszej miałam zwykle łóżeczko i to była mordęga. Po kilku miesiącach po prostu już byłam tak zmęczona, że wzięłam do łóżka i tak już zostało, że śpię z dziećmi lub śpią w dostawce gdzie bez budzenia też ich karmię
    Też wyznaję współspanie

Arga, alta marea lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka śpi z mężem a ja z Leonem wieczorem tonjest nie odkladalny zasypia na mnie a jak tylko sprobuje go odlozyć to koniec budzi się:/ i ja śpie na siedząco co odbijw sie na moimkarku i plecach :/ wczoraj musiałam poćwicsyć bo ból był bardzo spory i do tego zrobiłam sobie ciepły okład. Mi brakuje wiele rzeczy wiem że to czas przejściowy i wyjdziemy z tych pieluch

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosia ja też bardzo nie lubię być w ciąży. Dla mnie to były trzy najgorsze okresy w życiu ze względu na stres i odpowiedzialność jaką spoczywa na przyszłej mamie. Nic w ciąży pięknego nie widzę, ale troszkę będzie mi brakować kopniaczkow.

@Kasia nieźle z tym księdzem, obśmiałam się 🤣🤣🤣

My jesteśmy ten sam rocznik, też gdybym była młodsza chciałabym czwarte. Ale już chyba nie damy rady, poza tym po trzecim cięciu już było za dużo komplikacji. Mam trójkę pięknych dzieci, chyba nie będę już igrać z losem.

@Daga co to za piękna panna! I jaka pogodna!!! My ledwo wydusimy jakiś świadomy uśmieszek rano po kupie, wciąż czekam na takie uśmiechy non stop i pogodnego niemowlaka. 🥹🥹🥹🥹

@Kokosq u nas była podobna akcja dwa dni temu tyle że wieczorem w najgorszym możliwym momencie. Mojemu starszakowi spadła szklanka z drugiego piętra po schodach aż do piwnicy bo mamy otwartą „klatkę schodową” w domu, szkło na każdym piętrze i każdym stopniu, nie żartuje. Ja z Kurczakiem w łazience w połowie kąpieli, on się drze bo głodny, starszak płacze bo narobił bałagan, męża nie ma bo na zakupach no dramat. Policzyłam do 10, zabroniłam się dzieciom ruszać, strwierdzilam że może poczekać 🤣 posprzątaliśmy po godzinie jak już Olek był ogarnięty, bo te nerwy to w niczym nam nie pomogą.

age.png
‹‹ 664 665 666 667 668
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ