Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mało leży na brzuchu. Zapominam o tym bo ciągle wisi na cycku a jak zaśnie to nie chcę go budzić.
Kurcze, wizytę będę mieć jakiś prawie 9 tygodni po cc. Niestety nie ma wcześniej miejsc 🫣 za późno zadzwoniłam. Mam tylko nadzieję że nie zacznie mi się miesiączka bo u mnie to standard z tym tak wcześnie 🫣
alta marea lubi tę wiadomość
-
alta marea wrote:@Sagi o rany! Konsultowałaś z lekarzem albo położną? Jak ze skrzepami to może masaż ruszył jakieś resztki które tam jeszcze zalegały?
Nie, myślę że nie ma czego konsultować, to pewnie z przeciążenia.
Poza tym jest mi szczerze głupio dzwonić do lekarza, miałam nadzieję że już dam mu spokój gdy tydzień temu mi powiedział, że wszystko jest ok. Miałam tylko trochę krwi w macicy na USG.
Przyznam się, że się popłakałam dzisiaj przez to. Naprawdę brakuje mi normalności. Liczyłam że jeszcze kilka dni i wezmę kąpiel, zacznę wracać powoli do życia, a tu przedłużyłam sobie połóg o niewiadomo ile….. -
Arga wrote:Mój mało leży na brzuchu. Zapominam o tym bo ciągle wisi na cycku a jak zaśnie to nie chcę go budzić.
Klade czasem córeczkę po przewijaniu, dobrze to znosi, ale kilka minut max. To i tak nieźle, bo synek w ogóle tego nie tolerował i długo nie podnosił glowki. -
U nas leżenie na brzuszku idzie całkiem ładnie,ale za rzadko kładę ją na nim... mała sporo śpi w ciągu dnia, później jedzenie i zanim uleży się mleczko w brzuszku to już śpialta marea wrote:U nas bioderka super, jestem zaskoczona bo moje dzieci maja ryzyko dysplazji i wszystkie miały problem z prawym bioderkiem.
Nam przyszła chusta elastyczna Lennylamb nowa z Vinted z metkami, po pierwszej próbie jestem zachwycona. Ja odpuszczam chyba to ciągłe stresowanie się alergią na bmk. Tak się tu żaliłam a od wczoraj - nie mamy wysypki, zniknęło przelewanie się w brzuchu i śluz i nawet kleksów jest mniej. Zwalam wszystkie dolegliwości na niedojrzałość układu pokarmowego bo się zamęczę. Po prostu jeden tydzień jest tak drugi inaczej.
Od wczoraj w ogóle jest nieodkładany do południa i ledwo podsypia po 15 minut. Po południu pada ze zmęczenia. Mam nadzieję, że chusta nam trochę pomoże.
Wstyd się przyznać, ale mało kładę Kurczaczka na brzuszku, jakoś nam nie po drodze bo on z tych ulewających, ciągle jest zły moment. Jak u Was? Ile czasu spędzają już maluszki na brzuszku u was? -
alta marea wrote:U nas bioderka super, jestem zaskoczona bo moje dzieci maja ryzyko dysplazji i wszystkie miały problem z prawym bioderkiem.
Nam przyszła chusta elastyczna Lennylamb nowa z Vinted z metkami, po pierwszej próbie jestem zachwycona. Ja odpuszczam chyba to ciągłe stresowanie się alergią na bmk. Tak się tu żaliłam a od wczoraj - nie mamy wysypki, zniknęło przelewanie się w brzuchu i śluz i nawet kleksów jest mniej. Zwalam wszystkie dolegliwości na niedojrzałość układu pokarmowego bo się zamęczę. Po prostu jeden tydzień jest tak drugi inaczej.
Od wczoraj w ogóle jest nieodkładany do południa i ledwo podsypia po 15 minut. Po południu pada ze zmęczenia. Mam nadzieję, że chusta nam trochę pomoże.
Wstyd się przyznać, ale mało kładę Kurczaczka na brzuszku, jakoś nam nie po drodze bo on z tych ulewających, ciągle jest zły moment. Jak u Was? Ile czasu spędzają już maluszki na brzuszku u was?
U nas na razie czas na brzuszku tylko na mnie przy okazji drzemki kontraktowej. Jakoś boję się inaczej 🙈
31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
18.03 - 2740 g 🩷
8.04 - 3400 g 🩷
🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

-
Dziewczyny trzymajcie mnie, mąż wyjeżdża służbowo, zostaję sama z trójką na tydzień od jutra plus pies, którego dzieci nie mogą ogarniać ze spacerami bo jest trochę agresywny do innych psow. Jedno dziecko ma szkarlatynę. Modlę się żeby tylko on. Bierze już antybiotyk ale nie może penicylin więc mam stres czy alternatywny antybiotyk działa.
Młody się popsuł i dziś nic nie śpi. Za tydzień mnie chyba zamkną w wariatkowie jak mój mąż wróci 😁🤣żeby nie było że u mnie tak różowo.
Do tego zawiązałam dziś tą chustę elastyczną , fakt dziecko w niej super pospało i jestem z niej mega zadowolona, natomiast ja przejrzałam się w lustrze i się popłakałam, bo mi pod tym pasem biodrowym brzuch wisi i wystaje. Wiem, że potrzeba czasu, ale po prostu jestem bezsilna, nie podobam się sobie i do tego żrę jak szalona przez kp. I racjonalnie wiem, że to hormony i zmęczenie mnie dojeżdżają i jeszcze wizja nadchodzącego tygodnia, ale tak czy siak nie umiem sobie tego poukładać w głowie. Generalnie na codzień jestem sama jak większość was tu z dziećmi, ale mąż pracuje też z domu kiedy jest potrzeba no i przede wszystkim jest rano i wieczorem, pomaga ogarnąć starszaków. To będzie dla mnie test 😁
Za miesiąc wyjeżdżamy na urlop, macie sprawdzone mineralne kremy z filtrem dla niemowląt? Takie wiecie, gdzie nie wszystko uwalone na żółto i konsystencja znośna. Ja nie trawię filtrów mineralnych i chemiczne mamy już po latach nasze ulubione, nie wiem natomiast co kupić dla młodego. -