Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodziewam sie okresu nie długo. Nie karmienia piersią wiec pewnie @ wróci.
    Współczuję nocek dziewczyny, u nas bylo mleczko o 21.00 potem sen do 5.00, mleczko i sen do 9.30

Dżozu, Kasiastaraczka, Arga, Daga121222, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Zgłaszałaś się wtedy do szpitala? W jaki sposób Ci pomogli?
    U mnie dziś 3 dzień i nie widzę żeby krwawienie słabło. Pewnie będę musiała to sprawdzić.😩

🤔 Uważaj na siebie, obserwuj samopoczucie.

Dżozu, moja znajoma używała majtek menstruacyjnych. Ogólnie wygodne, ale wydaje mi się że ciężko zachować higienę. Ze zwykłego materiału ciężko wywabić krew a co dopiero jak się tyle jej nazbiera.
    Ja kiedyś używałam kubeczka menstruacyjnego, to było wspaniale, nic nie obcierało, jakbym nie miała miesiączki. Potem miałam kłopoty z szyjką i przestałam go używać. Ale polecam.

Córeczka w końcu zasnęła po północy. Ja odpadłam, i obudziłyśmy się obie dopiero po 5. Jak zobaczyłam że jest już jasno i śpiewają ptaki to byłam taka szczęśliwa. Bo spodziewałam się stu pobudek w międzyczasie :P

Dżozu, Kasiastaraczka, Pfry, Kokosq, Katt, Daga121222, _Hope lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka par majtek menstruacyjnych ale używam ich tylko jako dodatkowa forma zabezpieczenie przez przeciekaniem w nocy, zawsze na nie naklejam dodatkowo podpaske bo idea samych majtek wydaje mi sie niehigieniczna

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Zgłaszałaś się wtedy do szpitala? W jaki sposób Ci pomogli?
    U mnie dziś 3 dzień i nie widzę żeby krwawienie słabło. Pewnie będę musiała to sprawdzić.😩

Nie nie, bo w 3 dobie już było słabsze ale jeśli masz cały czas tak intensywne to ja bym sprawdziła , normalnie podają wtedy leki na obkurczanie chyba bo to może wskazywać na resztki łożyska o ile się nie mylę. No i żeby ci parametry krwi nie spadły bo przy tak intensywnej miesiaczce o anemię nietrudno. A w nocy też tak jak w dzień?

_Hope lubi tę wiadomość

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga ale Ci zazdroszcze tej kawy u mnie tylko rumianelk rano :/
    Okres mialam obfity i pomimo ze karmilam piersia to zarówno poprzednim razem jak i teraz rowno po 3 mies dostalam nie używam majtek jakis czas tdmu mialam kubek ale ostatecznie jestem na podpaskach.
    Dzisiaj ma przyjechac ta kuzynka co ofiarowała tyle ciuchów :D mam nadzieję, ze nie obdaruje mnie już :D

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Zaniepokojona1234 Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam 3 dniowe lekkie okresy i tak was czytam to boje się że to się zmieni. Nigdy nic nie bolało i serio nie miałam na co narzekać. Zastanawiałam się przenocowała nad kubeczkiem bo zawsze używałam głównie tamponów… nigdy o nic nie musiałam się martwić że przecieknie . Mega wygoda. Majtki mnie osobiście brzydzą bo tontroche tak jakby cały dzień chodzić w brudnym pampersie

Antoś 20.02.2026 💕
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 maja, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mogę stwierdzić, że 4 raz mam zwykły okres. Nawet powiedziałabym, że słaby jak na pierwszy dzień. Ale od razu widzę, że syn się bardziej najada niż przez ostatnie trzy dni więc to musi być to. Szkoda, że nie udało mi się mieć wcześniej wizyty eh.

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 16 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko tampony albo kubeczek, ale na noc zawsze używam podpasek, żeby tak długo nie mieć tampona w środku ze względu na ryzyko tego TSS i żeby jakakolwiek zła flora bakteryjna miała okazję naturalnie wypłynąć. Majtek nigdy nie próbowałam, chociaż pewnie miałyby sens właśnie na noce, nigdy o tym nie pomyślałam.
    Jezu tyle już was dostaje miesiączki, ja mam nadzieję że jeszcze jednak sobie poczekam 😭😭😭

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta „miesiączka” trwała dwa dni 🙄 wiec teraz znów zaczęłam się martwić czy to na pewno to i czy coś się dzieje. Ale wizytę mam dopiero 28 maja.

W ogóle robiłam ostatnio kolejne badania (morfologia, mocz, ferrytyna i Wit D)
    Mam wrażenie, że po tym przetaczaniu krwi po porodzie ta morfologia tak mi się poprawiła, że nigdy chyba nie miałam tak dobrych wyników 🤗
    Za to mocz? Tak jak w ciąży tak teraz też są bakterie… bardzo wysoki poziom leukocytów i białko w moczu… także pewnie będę miała zlecone dodatkowe badania i antybiotyk.

Jestem w szoku dziewczyny, moje dziecko jak zasnęło o 21, przespało ponad 6 godzin ciągiem 😱 (co jeszcze nigdy się nie zdarzyło), później jedzonko i wstała o 8 😄

Dżozu, Arga, ZOSIA88, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam dzisiaj do znajomej która pomogła mi zalatwic prace dodatkową czy jest szansa powrotu na pare dni w miesiacu ale noc nie odpisała chuba jestem spalona dziewczyny przez ciąże i urodzenie dziecka ehh :( szkoda.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 maja, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Napisałam dzisiaj do znajomej która pomogła mi zalatwic prace dodatkową czy jest szansa powrotu na pare dni w miesiacu ale noc nie odpisała chuba jestem spalona dziewczyny przez ciąże i urodzenie dziecka ehh :( szkoda.
    Ja przez ciąże zostałam wykiwana i zwolniona zanim minęło te 3 miesiące ciąży bo miałam zagrożoną i niestety mnie baba oszukała z zatrudnieniem po stażu, hlip hlip.

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja przez ciąże zostałam wykiwana i zwolniona zanim minęło te 3 miesiące ciąży bo miałam zagrożoną i niestety mnie baba oszukała z zatrudnieniem po stażu, hlip hlip.
    Współczuje:(

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było bo ten tydzień mnie dojechał. Zaliczyliśmy kilka na prawdę słabych nocek. Myślę że przez te wieczorne kolki August ma problem z wyciszeniem i potem nawet jak zaśnie to się wybudza co chwilę. W ciągu dnia też miał problemy z drzemkami i wpadliśmy w takie błędne koło przemęczenia i rozdraznienia. Wczoraj było juz trochę lepiej, a dzis w nocy sąsiedzi z dołu zrobili imprezę i nam go obudzili :/ chodzę niewyspana i przez to wszystko jestem mega sfrustrowana, a to odbija się na małym. No masakra. Jak czytam o waszych nockach to z jednej strony mega wam zazdroszczę, ale też się pocieszam że może u nas tez tak będzie za jakiś czas?
    My dalej walczymy z karmieniem, jestem po kolejnej wizycie cdl. Na ten moment mam tak mieszane uczucia co robić z tym karmieniem, bo serio np. Dzisiaj tak jak wstaliśmy rano po 6 to młody do 10 był prawie cały czas na cycu. I tak spędzamy większość dnia na karmieniu a i tak co któreś karmienie daję mu MM bo on nie dojada. Trafiło mi się dziecko które lubi sobie ciumkać, a o smoczku zapomnij więc nie ma alternatywy dla cycka. Podczas karmienia staram się go aktywizować, wybudzać, zmieniam co chwilę pierś ale to nie zawsze działa. Spanie to też najlepiej tylko na mnie, ewentualnie u męża na rękach ale on pracuje więc to wchodzi w grę tylko popołudniami. I czasem już mi brakuje na to wszystko siły... I ogólnie mega doceniam tę bliskość jak on sobie je, nie mam problemu że sobie też na mnie czasem pośpi, ale tak jest cały czas. Praktycznie nie udaje mi się go odłożyć. Już kupilismy nawet taki rozkładany fotel żeby mi plecy i dupa nie odpadły jak tak z nim siedzę. Serio jakby chociaż jedna drzemka w ciągu dnia była w łóżeczku to od razu by mi morale podskoczyły :/
    Z pozytywów to od piątku testujemy chuste i młody bardzo fajnie w niej śpi na spacerach wiec mam plan jutro go odciągnąć od cyca i wsadzić do chusty xd zobaczymy jak wyjdzie. Aktualnie młody śpi tak u męża już 3 godzinę więc jestem pełna nadziei! Jest szansa na oderwanie się z fotela xd
    Na bioderkach u nas wszystko wyszło dobrze. Mamy niestety problemy skórne- trądzik, na brzuszku wysypka kontaktowa plus zaczęła się ciemieniucha. Wszystko na raz. Na ciemieniuchę stosujemy olejek z migdałów i wyczesywanie, jak narazie to się sprawdza.

@Dżozu ja stosowałam majtki menstruacyjne jako dodatkowe zabezpieczenie na noce w pierwszych dniach okresu. Ogólnie jest to spoko opcja, ale płukanie tych majtek wcale nie jest takie łatwe i szybkie plus one schną bardzo powoli więc żeby stosować je na codzień to trzeba mieć chyba sporo par.

@Hope mam nadzieję że krwawienie zelżało. Przykro mi że @ już wróciła :( ciało nie ma odpoczynku

U nas w piątek ostatni raz była położna I mały waży 5100. Też odstawiłam już część ubranek na 62, ubieramy się w duże 62 i w 68. @Dżozu i tez mam taki karton na za małe rzeczy w sypialni 😅będę musiała dokompletować sobie szafę bobasa bo już wiem co nam się najbardziej sprawdza i widzę że części tych rzeczy co dostałam od rodziny nie będziemy jednak ubierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 13:48

Dżozu, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙 -- 03.02 1880g 💙 -- 24.02 2330g 💙 -- 17.03 3130g 💙
    👶💙05.04.2026 (40+1) -- 3960g -- 53cm

age.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jaka mi długaśna wiadomość wyszła! Jak któraś dotrwa do końca to szacun 🤣😅

Z tym moim karmieniem to jeszcze jest tak, że odkąd ograniczamy MM mały przybiera w dolnej granicy normy więc to dodatkowo stresuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 14:17

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙 -- 03.02 1880g 💙 -- 24.02 2330g 💙 -- 17.03 3130g 💙

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 17 maja, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @bambusek współczuję kiepskich dni. U nas był od tygodnia dramat, każdy kolejny dzień gorszy od poprzedniego. W dzień Zuza w ogóle nie chciała spać. A jak nie spała to płakała bo była zmęczona i miała gazy. W piątek chyba sięgnęłam mentalnego dna. Mąż też był dla mnie nieprzyjemny bo kompletnie mnie nie rozumie. Wczoraj też było dużo płaczu, chyba nawet jeszcze więcej ale był w domu więc nie byłam z tym zupełnie sama. Ale dzisiaj jest już dużo lepiej. Co prawda rano nie chciała spać, ale jak o 12 wzięłam ją do chusty to spała 3h. Teraz znowu udało się jej zasnąć na 40min, spróbuję to jeszcze wydłużyć. Ale najważniejsze że już tak nie płacze. Myślę że powoli kończy się skok rozwojowy. Dzisiaj zauważyłam że o po raz pierwszy zaczęła wodzić wzrokiem za zabawką. Zaczynam widzieć światełko w tunelu. Odkąd zmniejszyłam ilość karmień też widzę że mniej ją męczy brzuszek. A może to zasługa probiotyku. Zdecydowanie za dużo jadła. Nie miała umiaru.

bambusek-94, Kasiastaraczka, Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kłębuszek przykro mi że u Was też gorszy czas :( ale najważniejsze że idzie ku lepszemu 🩷 ja też staram się skupiać na pozytywach, ale czasem serio trudno je dostrzec... dlatego musiałam się tu dziś wyżalić, bo wiem że Wy mnie zrozumiecie 🙂

Dżozu lubi tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 17 maja, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było bo ten tydzień mnie dojechał. Zaliczyliśmy kilka na prawdę słabych nocek. Myślę że przez te wieczorne kolki August ma problem z wyciszeniem i potem nawet jak zaśnie to się wybudza co chwilę. W ciągu dnia też miał problemy z drzemkami i wpadliśmy w takie błędne koło przemęczenia i rozdraznienia. Wczoraj było juz trochę lepiej, a dzis w nocy sąsiedzi z dołu zrobili imprezę i nam go obudzili :/ chodzę niewyspana i przez to wszystko jestem mega sfrustrowana, a to odbija się na małym. No masakra. Jak czytam o waszych nockach to z jednej strony mega wam zazdroszczę, ale też się pocieszam że może u nas tez tak będzie za jakiś czas?
    My dalej walczymy z karmieniem, jestem po kolejnej wizycie cdl. Na ten moment mam tak mieszane uczucia co robić z tym karmieniem, bo serio np. Dzisiaj tak jak wstaliśmy rano po 6 to młody do 10 był prawie cały czas na cycu. I tak spędzamy większość dnia na karmieniu a i tak co któreś karmienie daję mu MM bo on nie dojada. Trafiło mi się dziecko które lubi sobie ciumkać, a o smoczku zapomnij więc nie ma alternatywy dla cycka. Podczas karmienia staram się go aktywizować, wybudzać, zmieniam co chwilę pierś ale to nie zawsze działa. Spanie to też najlepiej tylko na mnie, ewentualnie u męża na rękach ale on pracuje więc to wchodzi w grę tylko popołudniami. I czasem już mi brakuje na to wszystko siły... I ogólnie mega doceniam tę bliskość jak on sobie je, nie mam problemu że sobie też na mnie czasem pośpi, ale tak jest cały czas. Praktycznie nie udaje mi się go odłożyć. Już kupilismy nawet taki rozkładany fotel żeby mi plecy i dupa nie odpadły jak tak z nim siedzę. Serio jakby chociaż jedna drzemka w ciągu dnia była w łóżeczku to od razu by mi morale podskoczyły :/
    Z pozytywów to od piątku testujemy chuste i młody bardzo fajnie w niej śpi na spacerach wiec mam plan jutro go odciągnąć od cyca i wsadzić do chusty xd zobaczymy jak wyjdzie. Aktualnie młody śpi tak u męża już 3 godzinę więc jestem pełna nadziei! Jest szansa na oderwanie się z fotela xd
    Na bioderkach u nas wszystko wyszło dobrze. Mamy niestety problemy skórne- trądzik, na brzuszku wysypka kontaktowa plus zaczęła się ciemieniucha. Wszystko na raz. Na ciemieniuchę stosujemy olejek z migdałów i wyczesywanie, jak narazie to się sprawdza.

@Dżozu ja stosowałam majtki menstruacyjne jako dodatkowe zabezpieczenie na noce w pierwszych dniach okresu. Ogólnie jest to spoko opcja, ale płukanie tych majtek wcale nie jest takie łatwe i szybkie plus one schną bardzo powoli więc żeby stosować je na codzień to trzeba mieć chyba sporo par.

@Hope mam nadzieję że krwawienie zelżało. Przykro mi że @ już wróciła :( ciało nie ma odpoczynku

U nas w piątek ostatni raz była położna I mały waży 5100. Też odstawiłam już część ubranek na 62, ubieramy się w duże 62 i w 68. @Dżozu i tez mam taki karton na za małe rzeczy w sypialni 😅będę musiała dokompletować sobie szafę bobasa bo już wiem co nam się najbardziej sprawdza i widzę że części tych rzeczy co dostałam od rodziny nie będziemy jednak ubierać.

Tak sobie czytam one zasadzie to u nas jest podobnie 🙈☺️
    - problemy z wyciszeniem i wybudzanie co chwilę u nas codziennie między 19 a 23, co wieczor.
    - nocki jak nocki, raz je o 19, 22,3 i 6, innym razem jak wczoraj pobudka i pierś o20, , 21, 22,23, 1, 3,5 … po 5 rano już nie uznaje tego za nockę 😁 ale jedzie jeszcze do 8-9 rano z jednym karmieniem po 5. Nie mieliśmy jeszcze ani jednej nocki gdzie pobudek było mniej niż 3.
    - spanie na nas w standardzie 😁 na mnie 3/4 nocy, będę krzywa garbata i połamana 😁😁😁 w zasadzie jak śpi na mnie to pobudek jest trzy, jak odkładam do dostawki to jest ich 5 albo więcej .
    W dzień to samo, drzemki kontaktowe od południa do wieczora, tylko te poranne łapie sam.

Też jestem zmęczona, ale jakkolwiek to nie zabrzmi, staram się szukać pozytywów i czerpać z tych tygodni jak najwięcej bo jak patrzę na moje dzieci 8 i 11 lat to płakać mi się chce, że nie wiem kiedy to tak zleciało i już prawie nie pamiętam jak byli tacy malutcy. Także tak, wszystko mija, obiecuję. Patrząc później z perspektywy to mija za szybko niestety. Te pierwsze miesiące są trudne, ciężko się nimi cieszyć kiedy tak jesteśmy zmęczone i tyle problemów po drodze, ale warto czerpać z tych sytuacji i widzieć je w pozytywnym świetle, bo niestety mijają bezpowrotnie. (Jak na przykład potrzeba tulenia czy kontaktu w ogóle).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 05:35

Sagi, bambusek-94, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babusek Leon równiez jest dzieckiem nie odkladalnym i dzisiaj wyjatkowo ciezko bylo ogarnąć dzienne drzemki :/ mezowi udalo sie go uspać a ja w tym czasie gralam z córka i sie bawilam bo już potrzebowałam odpoczać od syna on ciągle na mnie wisi :D Jeśli chodzi o fotel to zazdroszcze ja mam z ikei ale teraz jakbym miala kupować to właśnie z funkcją rozkładania :D
    Co do karmienia to jesli widzisz że rośnie w dolnej granicy to karm miesznie ja rowniez tak karmie a docelowo caly czas sie zastanawiam co z tym karmieniem zrobić bo mam operacje w zasadzie bedzie to już 5 miesiąc a planowałam karmic min 6 miesiecy. Mój Leon nie polubił sie ze smoczkiem az dziwne że potrafi usnac bez smoczka :/
    Również jestem przemęczona i nie wyspana :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @alta dzięki za słowa wsparcia ❤️ tak jak piszesz, potem pewnie za tym wszystkim zatęsknię. Jak narazie zostało mi czekać na lepsze czasy i cieszyć się z malych sukcesów.
    Przykro mi że u was też nie jest za łatwo.

@Zosia karmię mieszanie i jestem pod opieką CDL, tyko że od półtorej tygodnia mocno ograniczylismy dokarmianie. Przed pierwszą wizyta CDL były dni że młody zjadał i ponad 350ml MM ale wtedy przyrosty wychodziły nam ponad 50g na dobę więc ewidentnie sie przejadał. Aktualnie staramy się trzymać poziomu 120-150ml MM dziennie i to przy takim dokarmianiu jesteśmy jak narazie w dolnej granicy. W środę kolejne ważenie, więc zobaczymy jak sytuacja się rozwija i czy laktacja się rozkręca, ale na ten moment na pewno nie możemy przejść na samą pierś.
    Rozumiem twoje rozterki co do karmienia piersią w okresie operacji. To może być naprawdę duże wyzwanie żeby utrzymać laktację w warunkach szpitalnych i po operacji na takim poziomie jak teraz. Z drugiej strony też na ten moment nie wyobrażam sobie odstawienia synka od cyca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 06:30

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)

age.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanie techniczne- jak u was wygląda spanie razem z dzieckiem w łóżku? Bo ja mam takie obawy że coś mu przez przypadek zrobimy. Na ten moment mamy kokon pomiędzy nami i on tam śpi, ale odkładanie po karmieniu czasem nie wychodzi. Dostawkę to chyba wgl całkiem złożymy bo tylko kurz zbiera.
    Jak to ugryźć? Wziąć dziecko pomiędzy nas czy lepiej od strony ściany? Jakieś wskazówki? 🙂

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)

age.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ