Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja spodziewam sie okresu nie długo. Nie karmienia piersią wiec pewnie @ wróci.
Współczuję nocek dziewczyny, u nas bylo mleczko o 21.00 potem sen do 5.00, mleczko i sen do 9.30
Dżozu, Kasiastaraczka, Arga, Daga121222 lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
_Hope wrote:Zgłaszałaś się wtedy do szpitala? W jaki sposób Ci pomogli?
U mnie dziś 3 dzień i nie widzę żeby krwawienie słabło. Pewnie będę musiała to sprawdzić.😩
🤔 Uważaj na siebie, obserwuj samopoczucie.
Dżozu, moja znajoma używała majtek menstruacyjnych. Ogólnie wygodne, ale wydaje mi się że ciężko zachować higienę. Ze zwykłego materiału ciężko wywabić krew a co dopiero jak się tyle jej nazbiera.
Ja kiedyś używałam kubeczka menstruacyjnego, to było wspaniale, nic nie obcierało, jakbym nie miała miesiączki. Potem miałam kłopoty z szyjką i przestałam go używać. Ale polecam.
Córeczka w końcu zasnęła po północy. Ja odpadłam, i obudziłyśmy się obie dopiero po 5. Jak zobaczyłam że jest już jasno i śpiewają ptaki to byłam taka szczęśliwa. Bo spodziewałam się stu pobudek w międzyczasie
Dżozu, Kasiastaraczka, Pfry lubią tę wiadomość
-
Ja mam kilka par majtek menstruacyjnych ale używam ich tylko jako dodatkowa forma zabezpieczenie przez przeciekaniem w nocy, zawsze na nie naklejam dodatkowo podpaske bo idea samych majtek wydaje mi sie niehigieniczna11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
_Hope wrote:Zgłaszałaś się wtedy do szpitala? W jaki sposób Ci pomogli?
U mnie dziś 3 dzień i nie widzę żeby krwawienie słabło. Pewnie będę musiała to sprawdzić.😩
Nie nie, bo w 3 dobie już było słabsze ale jeśli masz cały czas tak intensywne to ja bym sprawdziła , normalnie podają wtedy leki na obkurczanie chyba bo to może wskazywać na resztki łożyska o ile się nie mylę. No i żeby ci parametry krwi nie spadły bo przy tak intensywnej miesiaczce o anemię nietrudno. A w nocy też tak jak w dzień? -
Daga ale Ci zazdroszcze tej kawy u mnie tylko rumianelk rano

Okres mialam obfity i pomimo ze karmilam piersia to zarówno poprzednim razem jak i teraz rowno po 3 mies dostalam nie używam majtek jakis czas tdmu mialam kubek ale ostatecznie jestem na podpaskach.
Dzisiaj ma przyjechac ta kuzynka co ofiarowała tyle ciuchów
mam nadzieję, ze nie obdaruje mnie już
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Ja zawsze miałam 3 dniowe lekkie okresy i tak was czytam to boje się że to się zmieni. Nigdy nic nie bolało i serio nie miałam na co narzekać. Zastanawiałam się przenocowała nad kubeczkiem bo zawsze używałam głównie tamponów… nigdy o nic nie musiałam się martwić że przecieknie . Mega wygoda. Majtki mnie osobiście brzydzą bo tontroche tak jakby cały dzień chodzić w brudnym pampersieAntoś 20.02.2026 💕
-
Ja też tylko tampony albo kubeczek, ale na noc zawsze używam podpasek, żeby tak długo nie mieć tampona w środku ze względu na ryzyko tego TSS i żeby jakakolwiek zła flora bakteryjna miała okazję naturalnie wypłynąć. Majtek nigdy nie próbowałam, chociaż pewnie miałyby sens właśnie na noce, nigdy o tym nie pomyślałam.
Jezu tyle już was dostaje miesiączki, ja mam nadzieję że jeszcze jednak sobie poczekam 😭😭😭 -