Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia2519 wrote:No mnie kawa ratowała przez ten rok
ale teraz mnie mdli po niej
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
A-6 wrote:A może jakaś słabsza? Albo np. zamienić na zieloną herbatę? Lub matche? Czy nie przepadasz?
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale chyba nie można pić zielonej herbaty w ciąży. Tak coś kojarzę.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 (6+3) - widoczny pęcherzyk ciążowy
📅11.08 wizyta
-
Ja się dzisiaj czuję fatalnie psychicznie. Jest mi niedobrze, ale to chyba bardziej z nerwów niż z ciąży. Martwi mnie to, że w poniedziałek nie było jeszcze widać zarodka. Nie byłam w stanie zjeść do końca śniadania, nie mogę na nie patrzeć. A w pracy nie mogę się totalnie skupić na robocie. Źle się czuję we własnym ciele. Masakra.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
📅11.08 wizyta
-
Ja całkiem porzuciłam kawę. Nie smakuje mi. Piję zamiast jej herbatę z domowym sokiem malinowym
-
Kłębuszek wrote:Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale chyba nie można pić zielonej herbaty w ciąży. Tak coś kojarzę.
A to kiedy masz kolejną wizytę? Nie chcesz sobie wcześniej jej ogarnąć żeby troszke uspokoić głowę. Wiadomo, nie jutro, ale np. za tydzień?
@Jednorożec, jak ci bardzo smakuje to jak dla mnie chyba najlepsza opcja 💪♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Dziewczyny,
Kiedy zamierzacie powiedzieć rodzinie/znajomym? Bo ja mam takie obawy, boję się o malucha, a że mam 40 lat (skończyłam miesiąc temu), że szybciej niż po pierwszych prenatalnych na pewno nie. W pracy to samo. Ale wiadomo przy trzeciej ciąży, a jestem szczupła, pewnie zaraz zacznie po mnie być widać. Cholera, ta głowa i myślenie mnie dobije. Boję się prenatalnych i zastanawiam nad tym testem Panorama, Nifty, itp. … Co o tym myślcie? Robicie?
Pewnie ryzyko z prenatalnych wyjdzie mi i tak wysokie, z uwagi na wiek. Póki co, wg lekarki ciąża przebiega prawidłowo. Jest maluch, bije serduszko 165 i jego wielkość jest adekwatna do wieku ciąży. Nie wiem czy to hormony, ale takie czarne myśli wokół mnie krążą. W domu dwójka chłopaków, więc popalić też dają!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 09:15
alta marea, Alczii lubią tę wiadomość
Carla -
Kłębuszku, nie martw się, to zupełnie normalne, że nie było widać zarodka. Na tak wczesnym etapie jeden dzień robi kolosalną różnicę. Ale wszystkie to wiemy i pewnie Cię to nie uspokaja. 😘
Do poniedziałku niedaleko! ❤️
Ja dziś wizytuję o 17. Wyniki wszystkie już mam. Beta prawie 69 tys - naprawdę nie wiem, po co lekarz tego wymaga. Aż zapytam. Muszę sobie przygotować listę pytań jak synek będzie miał drzemkę.Kłębuszek, BangBang lubią tę wiadomość
-
A-6 wrote:Głównie problem w 3 trymestrze z tym jest, jeśli dobrze pamiętam, a tak to w ograniczonych ilościach podobnie jak kawa. Też chętnie się dowiem czy prawdę mówię xd
A to kiedy masz kolejną wizytę? Nie chcesz sobie wcześniej jej ogarnąć żeby troszke uspokoić głowę. Wiadomo, nie jutro, ale np. za tydzień?
@Jednorożec, jak ci bardzo smakuje to jak dla mnie chyba najlepsza opcja 💪
Jutro idę po skierowanie na badania z nfz, to może mi zrobi usg, ale nie mam pewności, a tak to w poniedziałek mam wizytę u drugiego ginekologa.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
📅11.08 wizyta
-
Wczoraj jeszcze sobie ubzdurałam że coś jest nie tak bo ciąży jeszcze po mnie nie widać. Mam brzuszek po tamtych porodsch i on nic a nic się nie zmienia.
-
Carla wrote:Dziewczyny,
Kiedy zamierzacie powiedzieć rodzinie/znajomym? Bo ja mam takie obawy, boję się o malucha, a że mam 40 lat (skończyłam miesiąc temu), że szybciej niż po pierwszych prenatalnych na pewno nie. W pracy to samo. Ale wiadomo przy trzeciej ciąży, a jestem szczupła, pewnie zaraz zacznie po mnie być widać. Cholera, ta głowa i myślenie mnie dobije. Boję się prenatalnych i zastanawiam nad tym testem Panorama, Nifty, itp. … Co o tym myślcie? Robicie?
Pewnie ryzyko z prenatalnych wyjdzie mi i tak wysokie, z uwagi na wiek.nie zna mojej historii. Tez juz mam 37 lat. Idę na test panorama za tydzień.
Powiedziałam znacznie wczesniej niz w ciązy z córka i nie żaluje bo dolegliwości mam okropne ciezko to byłoby ukryć.
Nie wiem jak Wy ale ja dziewczyny rano otwieram wszystkie okna pewbie dlatego mam też opryszczkę ale lepiej mi sie oddycha. Musze przyznac , że lato jest dla nas łaskawe i cieszę sie , że nie ma upałów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 09:24
-
Można pic herbatę, tylko nie dużo, jak z kawą.
My powiedzieliśmy rodzicom, teściom i obojgu chrzestnym naszego pierworodnego. Moim dziadkom mówimy po prenatalnych, jakby odpukać coś.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
Jednorożec89 wrote:Wczoraj jeszcze sobie ubzdurałam że coś jest nie tak bo ciąży jeszcze po mnie nie widać. Mam brzuszek po tamtych porodsch i on nic a nic się nie zmienia.
Tam nie ma co się zmienić, to malutkie jest jeszcze
My nie planowaliśmy, ale tak wyszło, że mieliśmy rodziców obojga u siebie, więc powiedzieliśmy. Ja jeszcze powiedziałam przyjaciółce. Znajomym pewnie powiemy po prenatalnych, tak zwyczajowo. Ale jak się wcześniej wyda, to trudno.
Będziemy robić sanco, tak jak poprzednio. Byliśmy zadowoleni. -
Sagi wrote:Kłębuszku, nie martw się, to zupełnie normalne, że nie było widać zarodka. Na tak wczesnym etapie jeden dzień robi kolosalną różnicę. Ale wszystkie to wiemy i pewnie Cię to nie uspokaja. 😘
Do poniedziałku niedaleko! ❤️
Ja dziś wizytuję o 17. Wyniki wszystkie już mam. Beta prawie 69 tys - naprawdę nie wiem, po co lekarz tego wymaga. Aż zapytam. Muszę sobie przygotować listę pytań jak synek będzie miał drzemkę.
Dziękuję🥲 Trzymam kciuki za Twoją wizytę 🤞Sagi lubi tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
📅11.08 wizyta
-
Pewnie ryzyko z prenatalnych wyjdzie mi i tak wysokie, z uwagi na wiek. Póki co, wg lekarki ciąża przebiega prawidłowo. Jest maluch, bije serduszko 165 i jego wielkość jest adekwatna do wieku ciąży. Nie wiem czy to hormony, ale takie czarne myśli wokół mnie krążą. W domu dwójka chłopaków, więc popalić też dają!
My powiedzieliśmy rodzicom po pierwszej wizycie, bardzo się ucieszyli, a moje przyjaciółki wiedzą od pozytywnego testu i od nich mam największe wsparcie. W pracy powiem raczej dopiero po prenatalnych. Planujemy też robić Nifty, albo coś innego tego typu, jeszcze musze poczytać co jest najlepsze.
U mnie pierwsza ciąża, a mam wrażenie że brzuszek już jest spory, natomiast zakładam że jest po prostu wzdęty, a że jestem szczupła to bardziej widać.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
📅11.08 wizyta
-
ZOSIA88 wrote:Ja już powiedziałam rodzina super zareagowała i powiem Ci że mam od nich wsparcie tylko w zasadzie jedna osoba mi dupe obrobiła z pracy i to facet
nie zna mojej historii. Tez juz mam 37 lat. Idę na test panorama za tydzień.
Powiedziałam znacznie wczesniej niz w ciązy z córka i nie żaluje bo dolegliwości mam okropne ciezko to byłoby ukryć.
Nie wiem jak Wy ale ja dziewczyny rano otwieram wszystkie okna pewbie dlatego mam też opryszczkę ale lepiej mi sie oddycha. Musze przyznac , że lato jest dla nas łaskawe i cieszę sie , że nie ma upałów.
Szczerze, kiedyś się ludźmi przejmowałam, teraz mam ich w trąbie. Pracuję w dość specyficznym środowisku, większość ludzi to pozytywni wariaci, ale są też zawistnicy, maruderzy i ludzie z poprzedniej epoki mentalnej. A rodzina? Myślę, szok będzie. Moja mama od 2 lat mi suszy głowę, pozbądź się rzeczy po dzieciach i tak już Ci się nie przydadzą, nigdy też nie deklarowałam się na trzecie dziecko … ale cóż, życie.
Andzia2519 lubi tę wiadomość
Carla -
Pewnie ryzyko z prenatalnych wyjdzie mi i tak wysokie, z uwagi na wiek. Póki co, wg lekarki ciąża przebiega prawidłowo. Jest maluch, bije serduszko 165 i jego wielkość jest adekwatna do wieku ciąży. Nie wiem czy to hormony, ale takie czarne myśli wokół mnie krążą. W domu dwójka chłopaków, więc popalić też dają!
Na twoim miejscu dla uspokojenia zrobiłabym dodatkowe badania jeśli macie środki. Na pewno nie będzie tej niepewności 😊♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Rodzicom powiedzieliśmy już po pozytywnym teście bo bardzo przeżyli wcześniejszą naszą stratę.Przyjaciołom, znajomym i nieco dalszej rodzinie po 1 USG gdzie już było serduszko (6tc), w pracy powiedziałam w 7tc, pracuję zdalnie, ale mam kreatywną pracę na ciasnych deadlinach i musieli wiedzieć, że nie będę na 100% swoich możliwości.
Stwierdziliśmy z mężem, że wolimy wydać 1850zł na nifty pro i być spokojni. Robię usg prenatalne z Pappa, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nasz wiek może zwiększać ryzyka, więc po prostu wolimy się upewnić. No i chcielibyśmy wcześniej znać płeć dzieckaNifty będę mięć za 1,5 tygodnia, prenatalne za 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 09:51
-
@Sagi @A-6 powodzenia dzisiaj na wizytach, koniecznie wrzucajcie zdjęcia 😊
@Kłębuszku przykro mi z powodu Twojego złego samopoczucia, tyle nowych emocji i obaw dają się we znaki. Co do USG to tak jak pisały dziewczyny, na takim etapie z każdym dniem są duże zmiany w rozwoju. W poniedziałek na pewno zobaczysz już dużo wiecej niż poprzednim razem 🙂
My planujemy powiedzieć o ciąży najbliższej rodzinie po pierwszym USG, jeżeli będzie widać serduszko. W normalnych warunkach wstrzymałabym się do prenatalnych ale tak jak już kiedyś pisałam mamy w bliskiej rodzinie męża wesele i nie chciałabym żeby tam to wyszło.
Co do prenatalnych to my z mężem ustaliliśmy że decyzję o ewentualnych prywatnych testach podejmiemy na podstawie wyniku testów refundowanych. Jeżeli ryzyka wyjdą wysokie to wtedy zrobimy Nifty pro.Sagi, A-6, Alczii lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:@Sagi @A-6 powodzenia dzisiaj na wizytach, koniecznie wrzucajcie zdjęcia 😊
@Kłębuszku przykro mi z powodu Twojego złego samopoczucia, tyle nowych emocji i obaw dają się we znaki. Co do USG to tak jak pisały dziewczyny, na takim etapie z każdym dniem są duże zmiany w rozwoju. W poniedziałek na pewno zobaczysz już dużo wiecej niż poprzednim razem 🙂
My planujemy powiedzieć o ciąży najbliższej rodzinie po pierwszym USG, jeżeli będzie widać serduszko. W normalnych warunkach wstrzymałabym się do prenatalnych ale tak jak już kiedyś pisałam mamy w bliskiej rodzinie męża wesele i nie chciałabym żeby tam to wyszło.
Co do prenatalnych to my z mężem ustaliliśmy że decyzję o ewentualnych prywatnych testach podejmiemy na podstawie wyniku testów refundowanych. Jeżeli ryzyka wyjdą wysokie to wtedy zrobimy Nifty pro.M_onia lubi tę wiadomość