Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Daga121222 wrote:Mam ostatnio dziwne sny, momentami straszne 😳
Wczoraj śniło mi się, że dostałam normalnie miesiączki, a tej nocy śniło mi się, że otrzymaliśmy wyniki testu papp-a i okazało się, że nasz dzidziuś był chory i strasznie płakałam.
Te sny były tak bardzo realistyczne
Ja też mam dziwne sny, całkiem realistyczne a jednocześnie totalnie abstrakcyjne. Na szczęście nie dotyczą w ogóle ciąży, tylko bardziej mojej rodziny, albo znajomych z pracy. Ostatnio mi się śniło, że mój kolega z pracy zmarł. Niezręcznie się czuję, że mi takie głupoty się śnią, ale co zrobić.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
🔬 20.08 - badania krwi
🩺 22.08 - wizyta (NFZ)
🩺 08.09 - wizyta (prywatna)
-
Witajcie
u mnie też sny są mega realistyczne a ja generalnie poza ciążą nie miewam snów w ogóle! Na szczęście też nie są związane z ciążą.
Dzisiaj z ciekawości zmierzyłam cukier na czczo (miałam cukrzycę w drugiej ciąży, leczoną insuliną) i szok: tuż po obudzeniu 95, po godzinie (wciaż leżałam w lozku) 97. Chyba będę mierzyć teraz na czczo codziennie do wizyty (za 4 tygodnie 😨). Po posilkach u mnie stabilnie. -
Daga121222 wrote:Mam ostatnio dziwne sny, momentami straszne 😳
Wczoraj śniło mi się, że dostałam normalnie miesiączki, a tej nocy śniło mi się, że otrzymaliśmy wyniki testu papp-a i okazało się, że nasz dzidziuś był chory i strasznie płakałam.
Te sny były tak bardzo realistyczne
alta marea wrote:Witajcieu mnie też sny są mega realistyczne a ja generalnie poza ciążą nie miewam snów w ogóle! Na szczęście też nie są związane z ciążą.
Dzisiaj z ciekawości zmierzyłam cukier na czczo (miałam cukrzycę w drugiej ciąży, leczoną insuliną) i szok: tuż po obudzeniu 95, po godzinie (wciaż leżałam w lozku) 97. Chyba będę mierzyć teraz na czczo codziennie do wizyty (za 4 tygodnie 😨). Po posilkach u mnie stabilnie.♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
Odnośnie snów to ja dzis we snie robiłam z siebie idiotke w polskim Sejmie xd ale tak, sny w ciazy są turbo realistyczne.
Kłębuszek, M_onia lubią tę wiadomość
-
Wiatjcie w 10 tc
w stanie ,, błogosławionym" zawsze się zastanawiałam że ten stan powinien się inczej nazywać .
U mnie sny realistyczne były jak jeszcze nie wiedziałam , że jestem w ciąży wtedy sie zaczęły.
Wygladam źle opuchniecie na twarzy, pęcherze na ustach
No i dzisisj wypada ten gorszy dzień zobaczymy jak będzie. -
Cześć! Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam🥰
Mój termin przypada na 29 marzec 2026🥰
Czy, któraś z was suplementuje progesteron? U mnie na początku badań wynosił 24,5 i na każdym następnym stopniowo spadał. Lekarz zalecił 2x duphaston, 2x utrogestan i acard raz na dobę -
Natalia_2204 wrote:Cześć! Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam🥰
Czy, któraś z was suplementuje progesteron? U mnie na początku badań wynosił 24,5 i na każdym następnym stopniowo spadał. Lekarz zalecił 2x duphaston, 2x utrogestan i acard raz na dobę -
Ja jutro mam 10 tydzień ☺️ wczoraj chodziłam głodna jak wilk, a od początku raczej cierpię z powodu nudności… jednak wczoraj mogłam zjeść kilka rzeczy nowych, ale wieczorem o jedną bułeczkę za dużo i dzisiaj rano na nowo wymioty 😥 ciekawe co przyniesie ten 10 tydzień 😂 co do snów to zawsze miałam realistyczne, ale w ciąży odczuwam je zupełnie inaczej, tak jakby to się działo…1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne -
Czy, któraś z was suplementuje progesteron? U mnie na początku badań wynosił 24,5 i na każdym następnym stopniowo spadał. Lekarz zalecił 2x duphaston, 2x utrogestan i acard raz na dobę
Ja przyjmuje luteinę x3 i progesteron besins x2👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Czy, któraś z was suplementuje progesteron? U mnie na początku badań wynosił 24,5 i na każdym następnym stopniowo spadał. Lekarz zalecił 2x duphaston, 2x utrogestan i acard raz na dobę
Tak , biorę cyclogest 2 razy dziennie -
Cześć! Gratulacje!
Ja suplementowałam od dnia owulacji i brałam aż do 8 tygodnia. Nigdy nie badaliśmy progesteronu, a na ostatniej wizycie Pani doktor stwierdziła, że skoro nasz dzidziuś się rozwija prawidłowo to czas przestać brać duphaston. Trochę się bałam, ale jest wszystko dobrzeszczerze też się trochę cieszyłam, bo ja się fatalnie czułam po duphastonie…
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne -
Jutro też zaczyna się u mnie 10tc (nie wiem czemu na suwaku liczy inaczej niż z OM
) i po 2 dniach dobrego samopoczucia poranek powitał mnie nagłymi mdłościami i wymiotami. Pierwszy raz wymiotowałam w ciąży i mam nadzieję że ostatni. Wieczorem spotykam się z przyjaciółkami w knajpie i mam nadzieję że to się nie powtórzy 🫣
-
alta marea wrote:Witajcie
u mnie też sny są mega realistyczne a ja generalnie poza ciążą nie miewam snów w ogóle! Na szczęście też nie są związane z ciążą.
Dzisiaj z ciekawości zmierzyłam cukier na czczo (miałam cukrzycę w drugiej ciąży, leczoną insuliną) i szok: tuż po obudzeniu 95, po godzinie (wciaż leżałam w lozku) 97. Chyba będę mierzyć teraz na czczo codziennie do wizyty (za 4 tygodnie 😨). Po posilkach u mnie stabilnie.
Ja dziś weszłam w 9tc i mierzę cukier naczczo glukometrem od 27.07. czyli prawie dwa tygodnie. Dziś miałam 126 i po godzinie też naczczo jeszcze sprawdziłam i było 100, ale generalnie nie mam mniej niż 100 😔.
Dziś wizyta o 16:45 (plus/minus), więc mam nadzieje, że dostane skierowanie na krzywą. Jutro podjadę zrobić naczczo z krwi glukoze, bo z małą nie mam za bardzo jak w tygodniu. Denerwuje sie przed tą wizytą... trzymajcie kciuki za piękne serduszko 💗Sagi, Andzia2519, Kłębuszek, M_onia, _Hope, alta marea lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj miałam zachciankę na chipsy. Zjadłam wieczorem paczkę, do dzisiaj je czuje. Zaczynam się zastanawiać czy nie zmusić się do wymiotów...
-
Jednorożec89 wrote:Ja wczoraj miałam zachciankę na chipsy. Zjadłam wieczorem paczkę, do dzisiaj je czuje. Zaczynam się zastanawiać czy nie zmusić się do wymiotów...
Czy zauważyłyście, że ciąża Wam zabrała troche szarych komórek nie oamietam czy wziwlam witaminy normalnie mam czasami już dosc i bede musiala wszystko zapisywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 10:23
-
ZOSIA88 wrote:To zalezy jak sie czujesz jesli naprawde Ci ciązy lepiej zwymiotować.
Czy zauważyłyście, że ciąża Wam zabrała troche szarych komórek nie oamietam czy wziwlam witaminy normalnie mam czasami już dosc i bede musiala wszystko zapisywać.
O tak, ale np mam coś takiego że jak prowadze samochód muszę się skupiać dwa razy bardziej o jeżdżę o wiele ostrożniej bo mam takie dziwne mgły mozgowe -
BangBang przykro mi, że masz taką stresującą sytuację, ale może to wina dokładności pomiaru na różnym sprzęcie. 🫂 Serduszko bije i to najważniejsze. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.🤞🍀
Kłębuszek, cudowna czapeczka!🥰😍
A-6, gratulacje Kropka. 😍 Super, że u was wszystko w porządku.😊
Sagi, cieszę się, że na wizycie wszystko dobrze. 💖 Niech maleństwo rośnie zdrowo. 😍
Alta marea, współczuję przeziębienia, zdrówka. 🍀
Co do żelaza to każdą ciążę miałam z anemią i brałam tardyferon i Feroplex, ale tak jak piszecie od drugiego trymestru. Żadne zakwasy z buraków itp niestety nie pomogły, a po lekach miałam okropne zatwardzenia. 🥴Po badaniach zobaczę jak teraz sytuacja wygląda.
Co do snów to ja też mam bardzo realistycznie. 🙃
Alta marea, też mierzę cukier. (Glukometrem z poprzedniej ciąży i trochę przeterminowanymi paskami 🫣) Zazwyczaj na czczo cukier mam ponad normę pomimo wprowadzonej diety. 😔 Czekam na potwierdzenie prawidłowej ciąży i od razu idę do diabetologa. Miałam cukrzycę ciążową poprzednio i teraz też pewnie będę miała.
Natalia_2204, witaj i gratulacje! 🎉❤️
Alczi, mocno trzymam kciuki za wizytę.🤞🍀🤞
U mnie oprócz mdłości i bólu piersi pojawił się okropny ból żołądka po jedzeniu. 🥴A-6, Alczii, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
@Aliana, przyjemnego i udanego spotkania! 😁 Mdłości akysz!
@Alczi kciuki mocno trzymamy! Powodzenia!
@Zosia, tak jest niestety, o dziwo w pierwszej ciąży w ogóle z tym nie miałam problemu, teraz z podwójną siłą przyszło 🥲 najczęściej kilka razy powtarzam jedna historię i nie mogę znaleźć słów 🫣
@Hope, to może być wina przeterminowanych pasków, tak mi moja lekarka wytłumaczyła
Byłam u diabetolog, tak jak myślałam, skierowanie na krzywą i zobaczmy co dalej. co ciekawe dostałam info że ten mój cukromierz nie trzeba aktualizować po 2 latach, ewentualnie wymienić baterię, no i paski muszą być nowe.
Udało mi się również w końcu umówić na prenatalne, dokładnie malucha zobaczymy 02.09. na szczęście z samego rana więc nie będzie czekania cały dzień 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 11:07
Alczii, _Hope, Aliana, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
A-6 wrote:...
@Hope, to może być wina przeterminowanych pasków, tak mi moja lekarka wytłumaczyła
Byłam u diabetolog, tak jak myślałam, skierowanie na krzywą i zobaczmy co dalej. co ciekawe dostałam info że ten mój cukromierz nie trzeba aktualizować po 2 latach, ewentualnie wymienić baterię, no i paski muszą być nowe.
Udało mi się również w końcu umówić na prenatalne, dokładnie malucha zobaczymy 02.09. na szczęście z samego rana więc nie będzie czekania cały dzień 😁
Ja słyszałam, że po takim czasie trzeba skalibrować glukometr. 🤷♀️
Mam Contour plus one i byłam z niego zadowolona. Bateria w nim też już jest na wykończeniu. 🫣
Na razie tymi przeterminowanymi paskami obserwuję czy jest tendencja wzrostowa pomiarów. Np wczoraj na czczo miałam aż 98 a godzinę po obiedzie (zapiekanka warzywna z kurczakiem) 73.
Czuję, że znów będę miała problem z tymi pomiarami rano a je trudno opanować dietą.
Pewnie też od razu dostanę skierowanie na krzywą.