X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • bambusek-94 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów to u mnie też intensywne, plus już dwa razie śniło mi sie że ktoś inny jest w ciąży. Moja siostra, ktora już ma dwójkę nastoletnich dzieci i więcej nie planuje, i moja przyjaciółka która by chciała ale jeszcze czeka na umowę na czas nieokreślony. Nie wiem czy to sny prorocze, choć mówią ze ciąże chodzą w parach 🙂

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml
    ✅️11.08 jest pęcherzyk ciążowy 1,36cm i pęcherzyk żółtkowy 0,41cm
    🔜21.08 USG i pierwsza wizyta

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 50

preg.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpimy, ogarniamy dom po tym jak dziecko poszło do zlobka, a chwilowo ogarniamy dziecko, bo wróciło z temperatura, a w zlobku panuje bostonka... Więc kibicuję, zeby się wybronił, bo nie ogarnę go caly przyszły tydzien w domu, jeszcze jak będzie tak gorąco, ze spacery będą średnim pomysłem...

W poprzedniej ciąży od 2 trymestru ambitnie chodziłam na ćwiczenia i do fizjo. Pierwszy jak skończyłam pracować to glownie przespałam

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
    20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciaz w parach to pierwsza ciążę chodziła praktycznie równo z bratową i siostrą mojego męża, za drugim razem bratową zaszła miesiąc po mnie i teraz czekam że może ktoś się pochwali...

bambusek-94 lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Ja słyszałam, że po takim czasie trzeba skalibrować glukometr. 🤷‍♀️
    Mam Contour plus one i byłam z niego zadowolona. Bateria w nim też już jest na wykończeniu. 🫣
    Na razie tymi przeterminowanymi paskami obserwuję czy jest tendencja wzrostowa pomiarów. Np wczoraj na czczo miałam aż 98 a godzinę po obiedzie (zapiekanka warzywna z kurczakiem) 73.
    Czuję, że znów będę miała problem z tymi pomiarami rano a je trudno opanować dietą.
    Pewnie też od razu dostanę skierowanie na krzywą.
    Mam dokładnie ten sam, i na innym wątku czytałam o tej kalibracji, ale moja diabetolog powiedziała, że nie ma takiej potrzeby, więc nie szłam w dalszą dyskusję 😁

@Zosia, głównie leniuchuję 🫣Wiem, też nie jestem z tego dumna. Ogarnęłam szafy, poukładałam w komodach pokupowalam ciuchy na kolejny rozmiar dla dziecka, sprzątam, ale tylko tak po trochu, bo lenistwo zupełne... Jak mały wraca że żłobka to na spacer króciutki chodzimy albo na plac zabaw, a tak to głównie tv i tel 🥲

@Bambusek, haha no z tymi ciążami w parach, to jestem w stanie się zgodzić 😂

@Andzia, oj, to oby mały faktycznie nic nie złapał, żeby i ciebie nie zaraził 🤞 Ja się tak strasznie cieszę, że młody w żłobie, bo bym nie miała siły go ogarniać i te posiłki .. no nie ma szans. Leń i brak sił, ale głównie leń, a na codzien naprawdę jestem raczej z tych z motorkiem w tyłku 🙈

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod względem chorób to wakacje są dla mnie zbawieniem, chłopcy są w domu nic nie przywleką, a we wrześniu już będę bezpieczniejsza

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • alta marea Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ZOSIA88 tak u mnie to samo, właśnie z witaminami. Już ustawiłam przypomnienie w telefonie jak na antykoncepcję kiedyś i odhaczam wzięte suplementy bo nic nie ogarniam.

@_Hope miałam to samo w poprzedniej ciąży, miałam genialną diabetolog (mieszkam w Niemczech), która wytłumaczyła mi, że wysoki cukier na czczo może też pojawić się jak organizm w nocy jest głodny (bo dostał za mało węgli co przy cukrzycy jest częstym błędem, bo się ich boimy) i zaczyna metabolizm białka z rezerw organizmu. Nauczyła mnie więc jeść (1/4 posiłku) węglowodany tuż przed snem i to super działało do 32 tc. Miałam jeść np pół kromki chleba lub pół bułki z masłem tuż przed snem, albo np 2 łyżki płatków owsianych w 50-100 ml zimnego mleka. Wybierałam drugą opcję bo działała też na zgagę :D i miałam rewelacyjne pomiary. Później niestety już dieta nie wystarczała a ja zaczynałam być głodna i włączyłyśmy insulinę, za którą jestem jej mega wdzięczna bo mogłam znów jeść bez ograniczeń, tylko rozsądnie.

A-6 lubi tę wiadomość

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim , nawiązując do snów też mam abstrakcyjne sny od początku ciąży, w poprzedniej też takie mialam. czasem budziłam sie nie wiedziałam czy to był sen czy prawda 😅

No i niestety muszę się pożalić. Wzięłam dziś Użytkownik w pracy i czekam właśnie u lekarza , wyczytam powiekszony wezel chłonny przy zuchwie pod uchem i jakbym miała lekko zaczerwienione gardło.
    takze mam lekki stres żeby to bejbikowi nie zaszkodziło.
    w poprzedniej poronionej ciąży od samego początku ciąży mialam 3 infekcje no i trochę mam stresa teraz

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja wczoraj miałam zachciankę na chipsy. Zjadłam wieczorem paczkę, do dzisiaj je czuje. Zaczynam się zastanawiać czy nie zmusić się do wymiotów...
    Oj współczuję..
    Ja od wtedy co miałam zachciankę na czipsy i tak później je czułam to już nie jem...teraz chodzi za mną pizza😁

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 8 sierpnia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alczii wrote:
    Ja dziś weszłam w 9tc i mierzę cukier naczczo glukometrem od 27.07. czyli prawie dwa tygodnie. Dziś miałam 126 i po godzinie też naczczo jeszcze sprawdziłam i było 100, ale generalnie nie mam mniej niż 100 😔.
    Dziś wizyta o 16:45 (plus/minus), więc mam nadzieje, że dostane skierowanie na krzywą. Jutro podjadę zrobić naczczo z krwi glukoze, bo z małą nie mam za bardzo jak w tygodniu. Denerwuje sie przed tą wizytą... trzymajcie kciuki za piękne serduszko 💗
    Trzymam kciuki za wizytę ❤️

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 8 sierpnia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    To zalezy jak sie czujesz jesli naprawde Ci ciązy lepiej zwymiotować.
    Czy zauważyłyście, że ciąża Wam zabrała troche szarych komórek nie oamietam czy wziwlam witaminy normalnie mam czasami już dosc i bede musiala wszystko zapisywać.
    He he,ja zainstalowalam aplikacje 🙃

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 8 sierpnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Te które już nie pracują co robicie w ciagu dnia ?
    Mam dwóch synków w domu
    ogólnie to jak wiadomo "siedzę" z dziećmi w domu 🤣

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • ZOSIA88 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów normalnie byłam chyba na spozywczych zakupach 2 h wszystko wolniej mi przychodzi plus koleljki jak to w piątek i w jednym sklepie jest to w innym nie ma a i tak część rzeczy zapomniałam pomimo , że miałam je na liście:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 14:26

preg.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A6 wyglada, ze złapał przynajmniej temperaturę, zobaczymy. Dałam mu cycka, cycek najlepsze lekarstwo, dostal przeciwgorączkowy, spal ładnie, obudził sie z sensowna temperatura. Doczytałam. Co z tą bostonką i nie jest jakas przerażająca, no ale lepiej omijać takie cuda w pierwszym trymestrze, no ale co ja zrobię, mały musi byc w zlobku, bo inaczej zwariuję.

A-6 lubi tę wiadomość

preg.png
  • ZOSIA88 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    A6 wyglada, ze złapał przynajmniej temperaturę, zobaczymy. Dałam mu cycka, cycek najlepsze lekarstwo, dostal przeciwgorączkowy, spal ładnie, obudził sie z sensowna temperatura. Doczytałam. Co z tą bostonką i nie jest jakas przerażająca, no ale lepiej omijać takie cuda w pierwszym trymestrze, no ale co ja zrobię, mały musi byc w zlobku, bo inaczej zwariuję.
    Ja też daje córkę do orzedszkola ale nie wiem czy ostatnik te wymioty to nie była jelitówka musze pogadać z lekarzem bo dowiedzialam sie że pod koniec ciąży można się zaszczepic na rsv i jest to ponoć darmowe. Bardzo zle znosze jelitówki :/

preg.png
  • Natalia_2204 Nowa

Wysłany: 8 sierpnia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracujące mamuśki, jesteście już na zwolnieniu czy dopiero planujecie? :)

Wysłany: 8 sierpnia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z wizyty w lux med
    Tam podałam datę miesiączki taka jaka była i sam doktorek zmienił w systemie na 1 czerwca,bo nie mógłby już niektórych badań mi wystawić.
    Wg usg Bobo ma 2,44 cm i 9+1 wychodzi 🥰

Sagi, Aliana, bambusek-94, Katt, A-6, _Hope, Kłębuszek, Dżozu, aleksaa, Inhabituel lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam schize do kwadratu. Dostałam domowy, wiejski twaróg. I bez większego zastanowienia zjadłam z nim dwie kanapki dopiero po fakcie doszło do mnie co zrobiłam... mleko było na pewno prosto od krowy bo to od takich znajomych co mają gospodarstwo i sprzedają swoje wyroby

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ja też daje córkę do orzedszkola ale nie wiem czy ostatnik te wymioty to nie była jelitówka musze pogadać z lekarzem bo dowiedzialam sie że pod koniec ciąży można się zaszczepic na rsv i jest to ponoć darmowe. Bardzo zle znosze jelitówki :/

Rsv to nie jest zapalenie płuc? Jelitowka to rotawirusy (i milion innych)

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:

Ale rsv chyba nie daje objawów jelitowych? W każdym razie ja też wezmę tę szczepionkę. Dla mnie to objawienie, bo gdy maluszek miał 7 tygodni to trafiliśmy na weekend do szpitala. W jednym miejscu źle odczytali test, że dziecko ma rsv, miało tylko gorączkę ale mnie nastraszyli, że za dwa dni zacznie się dusić. Po kilku godzinach na izbie przyjęli nas na oddział, powtórzyli test… Wyszedł covid, zaraził się ode mnie… Ale już zostaliśmy na kilka dni. Teraz jest szczepionka, więc biorę w ciemno.

Andzia2519 lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Aliana Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuję pracować do końca grudnia, czyli przejść na zwolnienie 7/8 miesiąc ciąży. Z tym, że pracuję full zdalnie. Jeśli będę się źle czuła lub będą wskazania do wcześniejszego zwolnienia no to pójdę wcześniej.

👩35 🧔‍♂️37

01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
    25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160!

preg.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ