Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle wam wczoraj nie pisałam, mam wyniki nifty, wszystko jest dobrze 😊
aszin, Anabbit, Zaqwsx, polalola, Natalia K, Pelasia30, Lunara, dzydzy, shaylen, Iwona88, Lili@, WannaBe, bebinka, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Kamień z serca! 🥰 a masz ochotę podać płeć czy zostawisz to dla siebie, czy chcecie mieć z mężem niespodziankę? 😁KarolinaJ0702 wrote:W ogóle wam wczoraj nie pisałam, mam wyniki nifty, wszystko jest dobrze 😊Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 5,74cm, prenatalne ✔
✶ 14+0 8,59 cm 🧸

-
Pelasia30 wrote:🤣🤣🤣🤣🤣 jakbym swojego męża widziała 🤣
Jejku mój już lata temu pochował po kartonach jakieś auta z klocków, które gdzieś dostał przypadkiem, kiedy w ogóle dzieci nie było w planach 😂 Teraz liczył na chłopca do dzielenia "męskich" pasji
Ale na wieść o córeczce i tak było myślę nie mniejsze wzruszenie
Pocieszam go że ja w dzieciństwie kochałam bawić się samochodami i ogólnie bardziej ciągnęło mnie do chłopięcych klimatów, więc jest nadzieja 😂
No nie mogę się doczekać aż poznamy jaki będzie ten nasz nowy człowiek 🥰
Jeszcze dowiedziałam się że u mnie jest łożysko na przedniej ścianie, więc muszę się bardziej uzbroić w cierpliwość czekając na ruchy 🥲
-
Ja bylam dziewczynką typowo chłopczycą- autka, drzewa, błoto, bieganie po polach i rolnictwo - obrabiałam pola z wujkiem i bulam na to najbardziej chętna. Nie umiałabym wychować córki na taką typowo dziewczęcą, delikatną. Różowego nie lubie, wiec ogolnie jakby wylosowala mi sie dziewczynka miłośniczka różowego i dziewczęcych spraw to byloby mi najtrudniej myślę. Sama osobiscie nawet torebki zadnej nie mam... 😂
Chlciaz przyznam ze marzy mi sie córa i będziemy sie starać z mezem juz naturalnie zaraz po tej ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:24
Iwona88 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Rozpisałyście się wczoraj
Gratuluję pozytywnych wieści i witam nową koleżankę ❤️
aszin wrote:Pelasia, mój mąż już ogląda Lego Technic - oczywiście „dla syna” 🤣
Moja niespełna 2 letnia córka ma z 15 transformersów i się nimi bawi 😅 Ja może z obserwacji powiem, że mama chłopca musi być szybka (w 80% przypadków), ale widziałam też spokojne egzemplarze 😅 -
Odnośnie oczekiwań wobec płci mam taką historię, która dla mnie jest śmieszna, chociaż podejrzewam, że niektórym samo jej czytanie może podnieść ciśnienie.
Kiedy byłam w pierwszej ciąży, mój teść bardzo się cieszył, bo to pierwsza wnuczka. Wiedział już, że będzie dziewczynka. Pamiętam, że kiedyś byliśmy gdzieś sami i chciał mi chyba w jakiś sposób wyrazić swoją wdzięczność. Podszedł do mnie i powiedział mniej więcej: „Tak się cieszę, że zostanę dziadkiem. Nic nie szkodzi, że nie chłopak”.
Jemu czasem zdarzy się coś palnąć, i kompletnie nie zdawał sobie sprawy z tego, jak to zabrzmiało 😅
My natomiast podeszliśmy do tego na luzie i do tej pory się z tego śmiejemy. Kiedy później moja szwagierka była w ciąży, też żartowaliśmy, że „nic nie szkodzi, że nie chłopak”. I tak już to powiedzenie trochę zostało w naszej rodzinie.
WannaBe lubi tę wiadomość
-
Ja mam tak ze drudzy rodzice chrzestni zostali poinformowani o byciu chrzestnymi jeszcze przed informacją o płci i moj wybrany ojciec sie wystraszył na myśl ze moze byc dziewczynka. On sie nie zna na kobietach ani troche. Widzę ze nic nie mowi, ale ulżyło mu ze chlopak 🤣
Przyjaźni sie z ojcem chrzestnym mojego 1 dziecka i juz wybierali rowery na komunię
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:01
-
Liliowa wrote:Ja chyba wole chlopcow chcoiaz tak staram sie nie rozrozniac. W przypadku malych dziewczynek czestsze sa chyba dramy z niewiadomych przyczyn
W gronie rodziny dzieci które są to chłopcy niestety są większymi histerykami ale to też wynika z wychowania przez rodziców. -
Ja dzisiaj byłam z psem u groomera i jak go tam zostawiłam, to zaczęłam się zastanawiać, jak ja dziecko do żłobka oddam, skoro juz to wywołało we mnie takie poczucie winy 🤣
WannaBe, polalola, Alexis93 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 14+0 8,59 cm 🧸

-
Liliowa wrote:Ja chyba wole chlopcow chcoiaz tak staram sie nie rozrozniac. W przypadku malych dziewczynek czestsze sa chyba dramy z niewiadomych przyczyn
Moja córka była aniołkiem i wszyscy chcieli mieć taką dziewczynkę. Nie robiła dram, bo nie reagowałam na wymuszrnie. Raz jej się nie spodobało że musiała wrócić z ogrodu. Usiadła w drzwiach balkonowych i zaczęła ryczeć, ja popatrzyłam i sobie poszłam. Mala szybko się pozbierała i pobiegła za mną. Koniec dramy.
WannaBe lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się, że dużo zależy od rodziców. Na pocieszenie gdyby, którejś się taki model potem przytrafił (tfu, tfu!) napiszę, że są też twardzy zawodnicy tzw. "Dla zaawansowanych". Tam nawet najbardziej przygotowani i doświadczeni rodzice potrafią polec.
-
KarolinaJ0702 wrote:W ogóle wam wczoraj nie pisałam, mam wyniki nifty, wszystko jest dobrze 😊
Sorki, ze ja tak z d... ale dlugo czekałaś na wynik?
Ja sie troche stąd wycofałam, bo dopóki nie dostanę tych wyników to nie bede mogla spać spokojnie🫠 Nie ukrywam, chodzę troche do tyłu.
Niemniej gratuluję udanych wizyt i super wyników 🫶
Lunara lubi tę wiadomość
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm
05.26 wracamy do gry 🤞
Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
6.07 beta hcg 337 prog 22,7
8.07 beta hcg 755 prog 18
10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
10.08 2,4cm 🧸
3.09 I prenatalne 6,87cm 🦋
14.09 jesteś chłopcem🩵? 🥹
16.10 kolejna wizyta
Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji

-
Ja chodziłam. U mnie byla super szkoła, treści to z mezem sie nic nowego nie dowiedzieliśmy bo wiedze w tym zakresie mamy wysoką, ale fajnie bylo sie zintegrowac z grupą i porobić cwiczenia razem, niektóre dosyc sensualne to pozniej fajnie wpływało na relacje (hehe). Dostałam tez duzo gratisów w postaci żeli dla dzieci, pieluszek, ręczniczkow, kremow itp. Zdecydowanie bylo warto. Teraz mam starszego bobasa i nie chce czasu z nim przeznaczać na szkole rodzenia a zazwyczaj jest popołudniami, tak wiec nie planuje.
Z tym ze nie polecam wydawać na to pieniędzy jak ktos nie ma na nfz. Latwo sie napalić na schemat porodu i wyobrazić niewiadomo co a pozniej plany planami a poród swoje robi 😂 nie zrobilam żadnych sensownych cwiczen podczas porodu bo to cialo rządziło mną a nie ja nim. Wiekszosc osob tez ma takie przemyślenia ze plan porodu i wyobrażenia to tylko dla wybranych 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:52
-
Ja chodziłam z mężem do szkoły rodzenia, bardzo nam się podobało i przydało. Wiadomo niektóre lekcje ciekawsze, niektóre mniej, ale np pierwsza pomoc uważam za podstawę i dobrze, że mieliśmy okazję się przeszkolić.
Teraz podobnie jak Zaqwsx nie planujemy ze względu na małą, nie mamy gdzie jej zostawić. Jedyne co planuje to się więcej dowiedzieć o pielęgnacji/kąpieli chłopców ☺️ -
Czy zdarzyło się wam mieć takie uczucie w podbrzuszu jakny przed miesiączką i pojedyncze bóle? Czytam, że to może być powiększająca się macica ale trochę mnie to zastanawia.. U mnie początek 15 tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:44
-
Ja dziś mam taki dyskomfort. Myślę, że to normalne 🙂Iwona88 wrote:Czy zdarzyło się wam mieć takie uczucie w podbrzuszu jakny przed miesiączką i pojedyncze bóle? Czytam, że to może być powiększająca się macica ale trochę mnie to zastanawia.. U mnie początek 15 tygodnia.
A co do szkoły rodzenia, to ja wykupiłam kurs online od Zaufaj Położnej, była duża promka i zapłaciłam chyba 179 zł 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:51
Starania od 08.2023
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 14+0 8,59 cm 🧸

-
Iwona88 wrote:Czy zdarzyło się wam mieć takie uczucie w podbrzuszu jakny przed miesiączką i pojedyncze bóle? Czytam, że to może być powiększająca się macica ale trochę mnie to zastanawia.. U mnie początek 15 tygodnia.
Moja ginekolog mówiła, że odczucia jak na miesiączkę są zupełnie normalne i właśnie wynikają z rosnącej macicy.
-
My chodziliśmy też w pierwszej ciąży. Ja się za bardzo niczego nie dowiedziałam, bo byłam już mocno w temacie czy to tu a forum, czy ogólnie z neta. Za to mojemu mężowi bardzo dużo to dało, bo on jedyne dziecko jakie widział na oczy to swoją bratanicę. No ale wiadomo, że to raz na jakiś czas. Myślę, że na pewno wartościowe były zajęcia z oznak porodu i dzięki nim jak odeszły mi wody, nie spanikował i nie wiózł mnie od razu do szpitala tylko dzielnie poszedł szykować kanapki żebym mogła się najeść przed wyjazdem 😂😂