Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Szamanko, czy Ty dziś masz wizytę?
WannaBe, Szamanka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 CRL 5,74cm, prenatalne ✔

-
kropko wrote:@dzydzy Z objawów na ten moment miałam/mam krótkie plamienie; bóle brzucha trochę jak na okres, a trochę takie uczucie rozpierania; ból w lędźwiach; wzmożone pragnienie i częściej latam siku. Chyba tyle narazie 🤣 generalnie ja w dużej mierze czuję się jak przed okresem. Z każdym dniem już coraz mniej, ale cały ostatni tydzień to było właśnie niedowierzanie bo ciągle czułam jakbym miała dostać okres - na szczęście nie dostałam 🤣 🫢 wczoraj pojawiły się lekkie mdłości, ale nie wiem czy to już mogę podpiąć pod objaw ciążowy, trochę wcześnie mi się wydaje
A jak u Ciebie?
No wlasnie tez nie wiele - pragnienie i siku. W zeszłym tyg czułam jeszcze właśnie takie rozpierania w macicy, ale od tego tygodnia już nic 🤷♀️
-
aszin wrote:Szamanko, czy Ty dziś masz wizytę?
Dziękuję za pamięć ♥️ właśnie wyszłam!
Kropek rośnie zdrowy, crl 1,82 i fhr 178. Natomiast pojawił się krwiak 12x8mm więc się martwię 😢 jeszcze tydzień temu nic na usg nie było. Ale to pewnie wyjaśnia plamienia. Będę musiała prawdopodobnie anulować wakacje za tydzień, bo nie mam rekomendacji na latanie. Mam jeszcze jakąś mini nadzieję, że może się wchłonie
sprawdzę w czwartek.
Za to dostałam kartę ciąży i listę badań do zrobienia
dzydzy, Lunara, patkalopatka, WannaBe, polalola lubią tę wiadomość
👧🏻 34👦🏻36
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
4 PGTA (2x5AA, 4AA ✅, 5BA mozaika trisomia 5)
15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178
30.07 (9+0) - 2,61cm 🦎 FHR 181
14.08 (11+1) - 5,17cm 🐥 FHR 176
SANCO - czekamy na chłopca 🩵
22.08 (12+2) - 6,1cm prenatalne ✅

-
Natalia K wrote:Miałaś jakieś problemy z ciążą? Czy dla spokojnej głowy?
Za dużo czasu 😂 chciałam prowadzić prywatnie a do Luxmed chodziłam hobbystycznie 😂 -
U mnie wyniki wymazu wyszły tak na pograniczu i w razie czego ginekolog włączyła mi Fluomizin, aby nie rozwinęła się żadna infekcja większa.
Miałyście już zlecone zrobienie wymazu? Część lekarzy podobno zaleca zrobienie później.
Start starań luty 2025 🍓
7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
sierpień 2026 poronienie chybione 👼
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
A jak rozwiązywałas kwestie badań? Bo ja chciałabym chodzić do dwóch i na nfz już dostałam i wykonałam badania natomiast teraz chciałabym iść do innego a skoro nie powiem mu o tym pierwszym i założy mi drugą kartę to znowu mi da skierowanie na badania? A prywatnie nie chce robićAnabbit wrote:Oni nie muszą o sobie wiedzieć. Ja poprzednia ciąże prowadziłam prywatnie plus w luxmed i miałam dwie karty ciąży 😅Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
07.07.2026 beta 4646
09.07.2026 beta 11064
15.07.2026 pierwsze USG -
Szamanka wrote:Dziękuję za pamięć ♥️ właśnie wyszłam!
Kropek rośnie zdrowy, crl 1,82 i fhr 178. Natomiast pojawił się krwiak 12x8mm więc się martwię 😢 jeszcze tydzień temu nic na usg nie było. Ale to pewnie wyjaśnia plamienia. Będę musiała prawdopodobnie anulować wakacje za tydzień, bo nie mam rekomendacji na latanie. Mam jeszcze jakąś mini nadzieję, że może się wchłonie
sprawdzę w czwartek.
Za to dostałam kartę ciąży i listę badań do zrobienia
Szamanko, polubiłam po przeczytaniu informacji ❤️
Krwiakiem się nie martw - z tego co czytałam to dość częste w ciąży. Na pewno się wchłonie i wszystko będzie w porządku. Wakacje może niestety przepadną, ale teraz musisz myśleć o kropki i jego bezpieczeństwie.
Jeśli by się wchłonął do czwartku to lekarz mówi że możesz lecieć? Czy to daleki lot?
Szamanka lubi tę wiadomość
-
Madzialenka95 wrote:A jak rozwiązywałas kwestie badań? Bo ja chciałabym chodzić do dwóch i na nfz już dostałam i wykonałam badania natomiast teraz chciałabym iść do innego a skoro nie powiem mu o tym pierwszym i założy mi drugą kartę to znowu mi da skierowanie na badania? A prywatnie nie chce robić
Da, ale możesz przecież powiedzieć że już zrobiłaś badania bo byłaś u lekarza X i ci dał skiero, więc chciałaś do tego prywatnego przyjść już z wynikami.
A ja prywatnemu powiedziałam, że będę mieć wyniki z luxmedu bo nie chce płacić. Miał z tym luz -
dzydzy wrote:Szamanko, polubiłam po przeczytaniu informacji ❤️
Krwiakiem się nie martw - z tego co czytałam to dość częste w ciąży. Na pewno się wchłonie i wszystko będzie w porządku. Wakacje może niestety przepadną, ale teraz musisz myśleć o kropki i jego bezpieczeństwie.
Jeśli by się wchłonął do czwartku to lekarz mówi że możesz lecieć? Czy to daleki lot?
Lot krótki, 2 godziny. Mówiła, że jeśli się wchłonie to przeciwwskazań nie będzie. Myślę, że szansa mała ale mimo wszystko sprawdzę w kolejny czwartek!👧🏻 34👦🏻36
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
4 PGTA (2x5AA, 4AA ✅, 5BA mozaika trisomia 5)
15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178
30.07 (9+0) - 2,61cm 🦎 FHR 181
14.08 (11+1) - 5,17cm 🐥 FHR 176
SANCO - czekamy na chłopca 🩵
22.08 (12+2) - 6,1cm prenatalne ✅

-
I pomyśleć, że rekomendacje mówią o zaledwie 3 usg na całą ciąże 😅
Ja następną wizytę mam dopiero za miesiąc. W przyszłym tygodniu lecę do PL na miesiąc więc wrócę idealnie na genetyczne.
Postanowiłam też powiedzieć o ciąży wszystkim już teraz jak będę w PL. W poprzedniej wstrzymałam się do 3 miesiąca. -
Natalia K wrote:I pomyśleć, że rekomendacje mówią o zaledwie 3 usg na całą ciąże 😅
Ja następną wizytę mam dopiero za miesiąc. W przyszłym tygodniu lecę do PL na miesiąc więc wrócę idealnie na genetyczne.
Postanowiłam też powiedzieć o ciąży wszystkim już teraz jak będę w PL. W poprzedniej wstrzymałam się do 3 miesiąca.
Ja planuję informować od USG serduszkowego, ale raczej nie wszystkich. Część rodziny się dowie pewnie dopiero po NIFTY
WannaBe lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Ja też się witam dopiero, chociaż czytam Was od początku.
Staraliśmy się 2,5 roku. Jesteśmy po jednej stracie. Postanowiliśmy zacząć od inseminacji i w trakcie przygotowań nam się udało, równo po roku od tamtej straty. Nadal nie dowierzam!
Tym razem mam termin na 18.03.
Byłam na pierwszym pierwszym badaniu w 5+4 z OM. Z USG wyszło 5+6 i było już serduszko 🥹. Przyjmuje duphaston i cyclogest. A teraz lekarz obstawił mnie dodatkowo neoparin + acard. Niestety wizyta w klinice przebiegła średnio. Lekarz nie zajrzał w moją historię i ciągle coś przekręcał, widać było, że był zmęczony. Nie dostałam zdjęcia ani żadnych wyników badania. Kiedy zaczęłam zadawać pytania, krótko odpowiedział ale dodał na koniec, że serduszko według niego bije zbyt wolno. Na tym zakończył, a ja, zamiast się uspokoic, mam pełną głowę i różne scenariusze. Przekopałam internet, rozmawiałam z innym lekarzem. Jest nadzieja bo na tak wczesnym etapie może być to normalne. Bicie serca przyspiesza z czasem. Okażę się na kolejnej wizycie.
Chciałam przenieść się do Luxmedu. Mam nadzieję, że się uda.
W międzyczasie trzymam kciuki za każdą z nas! Dużo zdrówka!
dzydzy, polalola, Mika1992, Natalia K, WannaBe lubią tę wiadomość
-
Chummy w momencie gdy serduszko sie pojawia startuje od 80bpm później w momencie jak jest widoczne 5+X ok 120 bpm i osiąga stan optymalny ok 140 ok 7-8tc. Nie powinnaś nawet martwić sie ze bije zbyt wolno w momencie, gdy wytwarza tak ważne połączenie. To wszystko wymaga unormowania i natura wie co robi. Zwyczajnie teraz częściej do tych zarodkow zagładamy i sie martwimy. Ja bym narazie byla spokojna i czekała cierpliwie tydzien/dwa i powtorzyla wizytę
Chummy lubi tę wiadomość
-
Czy którejś juz zaczelo wywalać brzuch? 😂 Musiałam juz odłożyć kilka ubrań, nie sądziłam że tym razem bedzie tak szybko bo poprzednio dopiero po 1 trymestrze cos zaczelo byc widac 😅
-
Zaqwsx wrote:Czy którejś juz zaczelo wywalać brzuch? 😂 Musiałam juz odłożyć kilka ubrań, nie sądziłam że tym razem bedzie tak szybko bo poprzednio dopiero po 1 trymestrze cos zaczelo byc widac 😅
Tak, ciągle wzdęty brzuch 😅 Nie ważne co zjem cały czas jest wydęty 🤣 -
Chummy - witaj wśród marcowek ☺️ tak jak pisze Zaqwsx trzeba kropkowo czas na rozkręcenie. Będzie dobrze 🍀
Zaqwsx - podobno w drugiej ciąży wcześniej widać
W ogole myślałam ze nigdy nie zapamiętam twojego nicku 😅 i zawsze będę musiała skrupulatnie przepisywać literka po literce, ale już to rozgryzłam 😅😅
My powiemy rodzinie po NIPT dopiero. Ale wcześniej po wąskie grono przyjaciół. Jedziemy na wakacje (jeśli dostaniemy zielone światło za tydzień) i wracamy dopiero pod koniec sierpnia więc i tak nie będzie okazji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 08:00
Chummy lubi tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny a ja zaczęłam się martwić. W pierwszej ciąży praktycznie od początku do końca bolał / rwał mnie brzuch. A w sumie aby z jednej strony tam gdzie maluch jest
teraz podobnie. Ciagle mnie cos ciągnie z lewej strony a od 2 dni nic 🤨 takie to dla mnie dziwne bo już się nastawiłam, że pewnie do końca ciąży tak jak przy pierwszej będę chodzić z takim uczuciem. A ja od kilku dni się czuję na tyle normalnie , bez mdłości, ciągnięcia jakiegokolwiek, że już się denerwuje czy wszystko jest ok 🙈 a wizyta za 3 tygodnie 🙈
-
U mnie też brzuch wywalony, ale na wadze ciągle tyle samo. My staraliśmy się 5 lat, ciąża z invitro. Przyjaciółka była ze mną na bieżąco, więc dowiedziała się od razu. Rodzicom powiedzieliśmy jeszcze przed USG, bo potrzebowałam wsparcia. Teraz dowiedziało się kilka najbliższych osób, a całej rodzinie powiemy dopiero po prenatalnych.

Ja na etapie właśnie umawiania prenatalnych, ale chyba mamy słaby sezon na początek ciąży - wszędzie urlopy i brak miejsc na NFZ. Obdzwoniłam pół województwa i zostały pojedyncze terminy do lekarzy z takimi opiniami, że chyba wolę zapłacić i iść prywatnie.
-
Cześć, chciałabym do Was dołączyć ☺️
Mam 32 lata, to moja 3 ciąża. Na razie potwierdzona testami i przyrostami bety. Czekam na wizytę 04.08 i strasznie mi się dłuży 😅 tym razem wyłapałam ciążę bardzo szybko i mam wrażenie, że już tyyyle czasu minęło, a do wizyty nadal tak daleko. Termin wychodzi na 29.03.2027, więc dziś mam 4+6 tc.
Z objawów na razie zdarzają się lekkie mdłości (ale nie mam pewności czy to ciążowe), ciągnięcia macicy, no i wrażliwe i obolałe piersi (to mój standardowy objaw ciążowy).
Nadrobiłam wątek, więc jeszcze w tych tematach, które poruszałyście:
Myślę nad zrobieniem NIFTY, byłoby to pierwszy raz, ale głównie ze względu na moją niecierpliwość co do poznania płci. Wynik nie wpłynie na moją decyzję o zakończeniu ciąży. Ale jeszcze będę o tym myśleć.
Co do brzucha - zrobił się wzdęty zdecydowanie szybciej niż w poprzednich ciążach 🙈
Jestem nowa na tym forum, ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ☺️
polalola, Natalia K, WannaBe, dzydzy, Chummy, bebinka, Lunara, patkalopatka, patkalopatka, Werzol lubią tę wiadomość