Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lana, tętno jak najbardziej prawidłowe i ma to duży sens że to pierwsze było źle zmierzone. Na początku ciąży chyba aż tak nie bije. Ja się martwiłam swoimi wynikami i przekopałam cały internet (6+1 - 120, 7+0 - raz 140 za chwilę 150) i wszędzie było napisane, że to całkowicie prawidłowe wyniki. Na początku serce dopiero startuje. 160 będziesz miała koło 8 tygodnia, potem w 9 do 170-180. A w tym m mode pomiar zależy jak lekarz kliknie. Na usg się wyświetlają te fale i pewnie dzisiejsza lekarka widziala, ze poprzedni lekarz zle oznaczył moment pomiaru.
JoaJoaJoa no to koniecznie musisz ograniczać takie fizyczne aktywności. Ale póki jest brązowo wydaje mi sie, że jest ok 🤞🏻a z sorem w ogóle mnie nie dziwi co napisałaś, dlatego póki nie jest czerwono to się nie wybieram…
Ja ciągle pije, ciągle jem, ciągle śpię, ciągle sikam 😆 piersi też bola. Tylko mdłości zero. Ale żeby nie było kolorowo, są okropne zaparcia i gorzki posmak w ustach 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 21:27
👧🏻 34 👦🏻 36
👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero
AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅
Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)
15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
16.07 (7+0)- 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150

-
dzydzy wrote:Aszin - pięknie to wygląda, bardzo przejrzycie 😍
Mi się jeszcze marzy kalendarz z naszymi wizytami, ale zdaję sobie sprawę że to już dużo roboty
Kropko - trzymam kciuki za dobre wieści. Dawaj znać odrazu po wizycie
Pozamaciczna to był mój największy lęk 🫣 Kamień spadł mi z serca jak lekarz powiedział że najprawdopodobniej jest w dobrym miejscu. Wiadomo że to jeszcze do potwierdzenia ale trochę lżej ☺️
Czy wam też się tak chce pić? Ja jestem spragniona non stop. Już kupiłam szklany bidon żeby mieć cały czas pod ręką. 3 litry to spokojnie wypijam 🫣 a wcześniej musiałam się bardzo pilnować by dobijać do 2 i to nie zawsze się udawało.
Oooo tak! Mogłabym pić szklankę za szklanką, ale niestett mdli mnie od samej wody. Kombinuje ze smakowymi bez cukru i owocami w wodzie😅
dzydzy lubi tę wiadomość
-
polalola wrote:U mnie na zaparcia pomaga jabłko i kefir w ciągu dnia 😆
Wcinam ostatnio po dwa granny smith dziennie
wszystko co kwaśne na topie
polalola, WannaBe lubią tę wiadomość
👧🏻 34 👦🏻 36
👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero
AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅
Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)
15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
16.07 (7+0)- 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150

-
Jak dobrze było usłyszeć, że wszystkie macie takie zwiększone zapotrzebowanie na wodę. Ja już zdążyłam się zdiagnozować w Google, że to na pewno cukrzyca ciążowa 🙈🙈🙈
Życzę wam miłego dnia! A ja biegnę na badania 😉
WannaBe, polalola, Natalia K, patkalopatka lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Dzydzy- to takie niesamowite co te nasze głowy robią, żeby nas “przygotować” na najgorsze 🤣 Zdecydowanie zwiększone pragnienie jest normalne, w końcu przyspiesza tętno, zwiększa się ilość krwi to i większe potrzeby organizmu. No i oczywiście nasze maleństwa się bardzo dynamicznie rozwijają.
Szamanka - no właśnie tak to też tłumaczyła. I tak na logikę to rozumiem i nawet mnie to uspokaja, a z tyłu głowy ciągle mam myśl, “co jak ono zwalnia?”. Ale dobra nie chce się nakręcać. Muszę to dobrze przetworzyć i sobie wpoić, że po prostu jest dobrze i nie ma co szukać “dziury w całym”.
Pięknego dnia Dziewczyny, a tym co mają dokuczliwe objawy - oby dziś były łaskawe.
dzydzy, patkalopatka, polalola, WannaBe lubią tę wiadomość
👩🏼 26 l.
✅ Hormony, Morfologia, witaminy, ferrytyna po wlewie żelaza, wyleczone przewlekłe zapalenie, allo mlr 27%, KIR bx
❌ dodatnie ANA1, Cross match 31%, brak niektórych kirów implantacyjnych
🤵🏻34 l.
Seminogram:
Badanie nasienia: ilość i ruch, DFI ✅
Morfologia: 3 % ❌
Starania od 12.2023 r.
Od 10.2024 r. Z pomocą medyczną
2 cykle z ovitrelle, 5 cykli stymulowanych ❌, 3 x IUI ❌
02.2026 r. IVF
pobrano 11 kumulusów -> 8 MII -> 6 zapłodnionych -> 3 blastocysty z 5 doby
ET 02.2026 r. beta 0 ❌
FET 03.2026 r. (cykl naturalny, transfer 6 dpo) 7 dpt beta 2 ❌
FET 06.2026 r. (cykl sztuczny z krótkim wyciszeniem, accofil, probiotykoterapia, wlewy żelaza) 7 dpt 40 -> 9 dpt 146 -> 11 dpt 427
14 dpt - nasilenie plamienia i SOR - wszystko dobrze
24 dpt 5 mm 🍤 z 💗 148 bpm

-
A któraś ma juz super moc turbo węchu? Nie polecam, znowu zaczelam wyganiać meza na balkon jak chce sie antyperspirantem przed pracą psikać 🤣
patkalopatka, WannaBe lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx wrote:A któraś ma juz super moc turbo węchu? Nie polecam, znowu zaczelam wyganiać meza na balkon jak chce sie antyperspirantem przed pracą psikać 🤣
Ja mam właściwie od początku, jeden z pierwszych objawów. Nie wymiotuję, ale jestem mega wrażliwa na zapachy i mnie wtedy mdli. Najgorsza jest o dziwo niestety kawa, smażone rzeczy i kuweta naszych kotów. Mąż ma nakaz sprzątania jej dwa razy dziennie, nawet jak jest czysta. 😅🤣 I matko komunikacja miejska! Jak ludzie śmierdzą.... 🙄🤣
Zaqwsx, polalola, WannaBe lubią tę wiadomość
-
Dla mnie zapachy fizjologiczne sa ok. Moge i kuwete ogarniać i dziecko przebierać. Bawię sie w pieluchy wielorazowe, to jeszcze większy kontakt z kupą jest 🤣 Drażni mnie jedynie karma i perfumy. Sztuczne zapachy sa okropne
patkalopatka lubi tę wiadomość
-
@Marta40 bardzo mi przykro...
Ale też super, że grono marcowek się ciągle powiększa
Mi się wydaje, że generalnie ciąże zawsze znoszę nie najgorzej, ale mój mózg mi życia nie ułatwia i funduje mgłę ciążową
a dzieciom jeszcze o bobasie nic nie mówiliśmy, więc trzeba się wspiąć na wyżyny cierpliwości, jak czasem niemoc dopada. Niedługo jedziemy do rodziny, to by wygadaly od razu, więc lepiej trochę jeszcze poczekać.
Ja '90
3 dzieciaczki i 2 Aniołki -
Zaqwsx wrote:A któraś ma juz super moc turbo węchu? Nie polecam, znowu zaczelam wyganiać meza na balkon jak chce sie antyperspirantem przed pracą psikać 🤣
Dla mnie pewniaczek mdłościowy to otworzenie lodówki oraz zmywarki 😂😂😂
polalola, patkalopatka lubią tę wiadomość
-
Ja czekam właśnie na usg w luxmed…
Stresuje się tym, że brak objawów za bardzo, mdłości się nie rozkręciły, zapachy mi nie przeszkadzają. Plus po perypetiach jednej z dziewczyn przyjrzałam się na wymiary z USG i też miałam dość duże ciałko żółte, bo aż 0,45 przy CRL 0,33 i to szybkie bicie serca…
Mam nadzieję, że tam wszystko ok i ciąża się rozwija
patkalopatka, WannaBe lubią tę wiadomość
-
Wyszłam, kamień z serca 😮💨
1,41 cm 🍤 serce na 170, czyli wciąż wysoko, ale lekarka nie miała zastrzeżeń. Wychodzi z usg 7t5d (z okresu 8t3d ale miałam późną owulację)
aszin, Zaqwsx, polalola, bebinka, pyyrka, patkalopatka, dzydzy, Natalia K, Reja13, WannaBe lubią tę wiadomość
-
Anabbit trzymam kciuki! 🍀
Ja mam umówione kolejne USG na środę i liczę, że będzie wszystko ok! U mnie brak mdłości, żadnej wrażliwości na zapachy jedynie rozpieranie lekkie i senność. Też się martwię czy wszystko się prawidłowo rozwija.
WannaBe lubi tę wiadomość
36 😍 39 😎
Starania od lutego 2025 🍓
⏸️ - 7 lipca 2026
Beta 7 lipca - 35,76 mIU/mL
Beta 9 lipca - 83,89 mIU/mL
Progesteron 9 lipca - 12,32
Duphaston 3x na dobę - rośnij kropeczko 😊
Beta 13 lipca - 464,82 mIU/mL
Pierwsze USG 20.07 - 6+2 czekamy na bijące serduszko ❣️
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
Ja też właśnie po wizycie w Luxmedzie. Lekarz był o dziwo całkiem sympatyczny, wydawał się ogarnięty i nie odmówił prowadzenia ciąży po invitro, a bałam się tego po Waszych wpisach. Natomiast jakość usg w porównaniu do kliniki to jakiś kalkulator 😅 Mój kropek ma 1.65cm, według okresu 7t5d, ale lekarz mówi, że daje 8 tydzień na spokojnie. Jedyne co mnie sfrustrowało to, że w Klinice kazali po karte ciąży i badania iść już do prowadzącego gina, a ten badania wypisał, ale powiedział, że kartę to powinna Klinika założyć, bo invitro rządzi sie swoimi prawami i lepiej nich oni powpisują te wszystkie leki.... 🙄 no nic, postaram się zrobić przez ten tydzień badania, bo w piątek wizyta w Klinice na rozpisanie leków. Wysłałam też zapytania o terminy na prenatalne. Ale super, że nas tu tyle marcówek i przechodzimy przez podobne historie

A z przyziemnych tematów jestem właśnie w trakcie poszukiwania stroju kąpielowego, bo moje piersi rosną tak szybko, że nie mam co włożyć na wakacje 😅 nie spodziewałam się, że tak szybko to się wydarzy
WannaBe, polalola lubią tę wiadomość
-
Ja tak mam od samego początku! W 8dpt byłam w centrum handlowym i jak przechodziłam koło restauracji z sushi to myślałam że zwymiotuję 🥲 U mnie na razie najmocniejsza reakcja jest na zapach spalin i perfum - od razu dostaję mdłości. I od tamtej pory unikam chodzenia w pobliżu restauracji z sushi. 😂Zaqwsx wrote:A któraś ma juz super moc turbo węchu? Nie polecam, znowu zaczelam wyganiać meza na balkon jak chce sie antyperspirantem przed pracą psikać 🤣
@patkalopatka kurczę to może spróbuję jeszcze u innego lekarza… Ten u którego byłam jest bardzo polecany w moim mieście, byłam też jego stałą pacjentką przed pandemią i to właśnie ten doktor skierował nas na pierwsze badania w kierunku niepłodności w 2018 (ja dostałam skierowanie do szpitala na HSG, a mąż na badania nasienia).Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:24
Starania od 2018
💃🏻33 lata, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 -> 1.87 ng/ml 😔
PAI-1, MTHFR hetero
HSG, Kariotyp ✔️
Kir Bx ✔️ brak 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm ❌
CD56 17/1 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
CD138 ✅
Histeroskopia ✅
🕺🏻36 lat
morfologia 4% , fragmentacja 24%
Kariotyp ✔️
HLA-C - C1*07 ✔️
🔸 IUI - 09.2021
1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi
- 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️
2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki - 2❄️
- 10.2023 - ET 2x8A ❌
- 05.2024 - FET + EG ❄️ 4AA ❌
- 06.2024 - FET + EG ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5
3️⃣ IVF-ICSI - długi - 2x ❄️
- 04.2025 - FET + EG ❄️ 4AB ❌
- 08.2025 - FET + EG ❄️ 4BA ❌
4️⃣ IVF-IMSI - krótki - 3x ❄️
- 05.2026 PGT-A - 2x ❄️ 4AA ✔️, ❄️ 4BA ❌
- 07.2026 - FET + EG ❄️ 4AA, Heparyna + Crinone, Beta 8dpt: 132, 10dpt: 328, 12dpt: 753, 14dpt: 1489, 20dpt: GS 1cm, jest pęcherzyk żółtkowy 🍀🤞🏻 -