Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • kropko Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minerwa wrote:
    Cześć, chciałabym do Was dołączyć ☺️
    Mam 32 lata, to moja 3 ciąża. Na razie potwierdzona testami i przyrostami bety. Czekam na wizytę 04.08 i strasznie mi się dłuży 😅 tym razem wyłapałam ciążę bardzo szybko i mam wrażenie, że już tyyyle czasu minęło, a do wizyty nadal tak daleko. Termin wychodzi na 29.03.2027, więc dziś mam 4+6 tc.
    Z objawów na razie zdarzają się lekkie mdłości (ale nie mam pewności czy to ciążowe), ciągnięcia macicy, no i wrażliwe i obolałe piersi (to mój standardowy objaw ciążowy).

Nadrobiłam wątek, więc jeszcze w tych tematach, które poruszałyście:
    Myślę nad zrobieniem NIFTY, byłoby to pierwszy raz, ale głównie ze względu na moją niecierpliwość co do poznania płci. Wynik nie wpłynie na moją decyzję o zakończeniu ciąży. Ale jeszcze będę o tym myśleć.

Co do brzucha - zrobił się wzdęty zdecydowanie szybciej niż w poprzednich ciążach 🙈

Jestem nowa na tym forum, ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ☺️

Cześć!🙋‍♀️
    Jesteśmy na zbliżonym etapie - u mnie dzisiaj 5+0 😊 Wizyta dopiero 10 sierpnia, także kilka dni szybciej podejrzysz jak się kropeczek zadomowił 😊

Ja też mam dosyć wzdęty brzuch, a na wadze +1kg 🙃 startuję z niedowagi, także u mnie szybko widać każde wahanie i myślę, że przyrosty będą duże 😅

Czy macie jakieś nadzieje odnośnie płci? 😊

• Minerwa Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropko wrote:
    Cześć!🙋‍♀️
    Jesteśmy na zbliżonym etapie - u mnie dzisiaj 5+0 😊 Wizyta dopiero 10 sierpnia, także kilka dni szybciej podejrzysz jak się kropeczek zadomowił 😊

Ja też mam dosyć wzdęty brzuch, a na wadze +1kg 🙃 startuję z niedowagi, także u mnie szybko widać każde wahanie i myślę, że przyrosty będą duże 😅

Czy macie jakieś nadzieje odnośnie płci? 😊

O, fajnie mieć kogoś na podobnym etapie, szczególnie z terminem na koniec miesiąca 🙈 u nas co do płci to nie mamy oczekiwań, będzie, kto będzie, ale fajnie wiedzieć 😁

• dzydzy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minerwa - witaj ☺️ ja też z terminem na koniec marca 28.03. Będziemy szły łeb w łeb ;)

Minerwa lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Patiti Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️
    Melduje się z terminem na 16.03.2027
    💚
    Dziś na badaniu USG (6+4) ładny pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółciowy i zarodek z bijącym serduszkiem ❤️ aż się popłakałam na ten widok 🥹
    CRL 0,32cm, zgodnie z pomiarami obecnie 6+1 (ginekolog mówił, że na początku mogą być lekkie różnice i to podobno normalne).

To moja pierwsza ciąża. Czy któraś z Was tak miała, że na wizycie gdzie potwierdzono bijące serduszko nie założono Wam karty ciąży? Mam skierowanie na masę badań i na następnej wizycie założymy kartę ciąży, gdy przyjdę z wynikami i będzie co do niej wpisac. Nieco mnie to zdziwiło, ale nic nie powiedziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:44

dzydzy, Natalia K, Lunara, polalola, patkalopatka lubią tę wiadomość

👩 35, 👨 40
    31.03.26 odstawienie antykoncepcji
    04.05 ⏸️ 😍
    11.05 (5/6 ciąża biochemiczna) 💔😭

03.07 ⏸️ 😍
    04.07 beta 22,9
    06.07 beta 75,6
    10.07 beta 491
    20.07 beta 17 313 😍
    25.07 pierwsze USG 🤞
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kartę ciazy dopiero bede miala założoną za 2,5 tyg 🤣 Będzie to prawie na rowni z prenatalnymi. U mnie tak wyszlo bo nie chce prowadzić ciazy w klinice niepłodności, a moj lekarz prowadzący ma długi urlop teraz i czekam na niego.

Witam wszystkich nowych na wątku. Życzę nudnych ciąż 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:49

Chummy lubi tę wiadomość

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozważam czy nie wrócić do swojego lekarza z kliniki tylko w prywatnej przychodni. Chyba jednak nie czuję chemii z lekarka która wybralam. Leczyłam się u niej wcześniej, też no jakby nie mogę jej nic merytorycznie zarzucić, ale po prostu nie wiem… czuję jakąś taką obojętność? Po prostu nie czuję się zaopiekowana, a to chyba dla mnie ważne!

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)

15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
    16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
    16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
    24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178

preg.png
  • Monia12@ Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chciałam kupić coś na wyprzedażach, przymierzałam dżinsy które były całkiem fajne i w świetnej cenie, ale jednak minimalnie uciskały brzuch. Gdyby nie ciąża to bym je wzięła, teraz już nie chce takich nosić. Czy Wy chodzicie jeszcze w takich dżinsach dopasowanych w pasie? Ostatnio byłam tylko w takich elastycznych z wyższym stanem albo materiałowe z luzem w brzuchu.

Nic nie kupiłam ostatecznie poza prezentem na urodziny siostry.

2 IVF marzec 2026
    2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
    6 dpt - 26
    8 dpt 109
    10 dpt 414
    14 dpt 2344 widoczny pęcherzyk ciążowy

23 dpt, 5+6 ciąży krwawienie - na USG 💍 z pulsującym sercem

21 lipca 6+4 USG krwiak
  • Agacia_11 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny czy to dobry wynik progesteronu?
    9 dpo 10,6 beta, progesteron 22,33
    11 dpo 46 beta

• bebinka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia12@ wrote:
    Dzisiaj chciałam kupić coś na wyprzedażach, przymierzałam dżinsy które były całkiem fajne i w świetnej cenie, ale jednak minimalnie uciskały brzuch. Gdyby nie ciąża to bym je wzięła, teraz już nie chce takich nosić. Czy Wy chodzicie jeszcze w takich dżinsach dopasowanych w pasie? Ostatnio byłam tylko w takich elastycznych z wyższym stanem albo materiałowe z luzem w brzuchu.

Nic nie kupiłam ostatecznie poza prezentem na urodziny siostry.

U mnie w prawie 7+6 tyg nie ma mowy o jeansach :( czuje dyskomfort, brzuch już nie jest płaski…wiecznie wzdęty :D

• patkalopatka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę teraz głównie w szarawarach i luźnych spodniach na sznurku lub gumce, ale prawda jest taka, że to mój styl w każde lato. 😅😝 więc nie widać różnicy dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, a mi jest mega wygodnie. Natomiast nie dopięłam się w piersiach w kilku letnich sukienkach. 😆

‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ