Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Minerwa wrote:Cześć, chciałabym do Was dołączyć ☺️
Mam 32 lata, to moja 3 ciąża. Na razie potwierdzona testami i przyrostami bety. Czekam na wizytę 04.08 i strasznie mi się dłuży 😅 tym razem wyłapałam ciążę bardzo szybko i mam wrażenie, że już tyyyle czasu minęło, a do wizyty nadal tak daleko. Termin wychodzi na 29.03.2027, więc dziś mam 4+6 tc.
Z objawów na razie zdarzają się lekkie mdłości (ale nie mam pewności czy to ciążowe), ciągnięcia macicy, no i wrażliwe i obolałe piersi (to mój standardowy objaw ciążowy).
Nadrobiłam wątek, więc jeszcze w tych tematach, które poruszałyście:
Myślę nad zrobieniem NIFTY, byłoby to pierwszy raz, ale głównie ze względu na moją niecierpliwość co do poznania płci. Wynik nie wpłynie na moją decyzję o zakończeniu ciąży. Ale jeszcze będę o tym myśleć.
Co do brzucha - zrobił się wzdęty zdecydowanie szybciej niż w poprzednich ciążach 🙈
Jestem nowa na tym forum, ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ☺️
Cześć!🙋♀️
Jesteśmy na zbliżonym etapie - u mnie dzisiaj 5+0 😊 Wizyta dopiero 10 sierpnia, także kilka dni szybciej podejrzysz jak się kropeczek zadomowił 😊
Ja też mam dosyć wzdęty brzuch, a na wadze +1kg 🙃 startuję z niedowagi, także u mnie szybko widać każde wahanie i myślę, że przyrosty będą duże 😅
Czy macie jakieś nadzieje odnośnie płci? 😊 -
kropko wrote:Cześć!🙋♀️
Jesteśmy na zbliżonym etapie - u mnie dzisiaj 5+0 😊 Wizyta dopiero 10 sierpnia, także kilka dni szybciej podejrzysz jak się kropeczek zadomowił 😊
Ja też mam dosyć wzdęty brzuch, a na wadze +1kg 🙃 startuję z niedowagi, także u mnie szybko widać każde wahanie i myślę, że przyrosty będą duże 😅
Czy macie jakieś nadzieje odnośnie płci? 😊
O, fajnie mieć kogoś na podobnym etapie, szczególnie z terminem na koniec miesiąca 🙈 u nas co do płci to nie mamy oczekiwań, będzie, kto będzie, ale fajnie wiedzieć 😁 -
Minerwa - witaj ☺️ ja też z terminem na koniec marca 28.03. Będziemy szły łeb w łeb

Minerwa lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Cześć dziewczyny ☺️
Melduje się z terminem na 16.03.2027
💚
Dziś na badaniu USG (6+4) ładny pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółciowy i zarodek z bijącym serduszkiem ❤️ aż się popłakałam na ten widok 🥹
CRL 0,32cm, zgodnie z pomiarami obecnie 6+1 (ginekolog mówił, że na początku mogą być lekkie różnice i to podobno normalne).
To moja pierwsza ciąża. Czy któraś z Was tak miała, że na wizycie gdzie potwierdzono bijące serduszko nie założono Wam karty ciąży? Mam skierowanie na masę badań i na następnej wizycie założymy kartę ciąży, gdy przyjdę z wynikami i będzie co do niej wpisac. Nieco mnie to zdziwiło, ale nic nie powiedziałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:44
dzydzy, Natalia K, Lunara, polalola, patkalopatka lubią tę wiadomość
👩 35, 👨 40
31.03.26 odstawienie antykoncepcji
04.05 ⏸️ 😍
11.05 (5/6 ciąża biochemiczna) 💔😭
03.07 ⏸️ 😍
04.07 beta 22,9
06.07 beta 75,6
10.07 beta 491
20.07 beta 17 313 😍
25.07 pierwsze USG 🤞 -
Ja kartę ciazy dopiero bede miala założoną za 2,5 tyg 🤣 Będzie to prawie na rowni z prenatalnymi. U mnie tak wyszlo bo nie chce prowadzić ciazy w klinice niepłodności, a moj lekarz prowadzący ma długi urlop teraz i czekam na niego.
Witam wszystkich nowych na wątku. Życzę nudnych ciąż 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:49
Chummy lubi tę wiadomość
-
Ja rozważam czy nie wrócić do swojego lekarza z kliniki tylko w prywatnej przychodni. Chyba jednak nie czuję chemii z lekarka która wybralam. Leczyłam się u niej wcześniej, też no jakby nie mogę jej nic merytorycznie zarzucić, ale po prostu nie wiem… czuję jakąś taką obojętność? Po prostu nie czuję się zaopiekowana, a to chyba dla mnie ważne!👧🏻 34 👦🏻 36
👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero
AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅
Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)
15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178

-
Dzisiaj chciałam kupić coś na wyprzedażach, przymierzałam dżinsy które były całkiem fajne i w świetnej cenie, ale jednak minimalnie uciskały brzuch. Gdyby nie ciąża to bym je wzięła, teraz już nie chce takich nosić. Czy Wy chodzicie jeszcze w takich dżinsach dopasowanych w pasie? Ostatnio byłam tylko w takich elastycznych z wyższym stanem albo materiałowe z luzem w brzuchu.
Nic nie kupiłam ostatecznie poza prezentem na urodziny siostry.2 IVF marzec 2026
2 cykle Dipherline
23.06 FET jedyny zarodek
6 dpt - 26
8 dpt 109
10 dpt 414
14 dpt 2344 widoczny pęcherzyk ciążowy
23 dpt, 5+6 ciąży krwawienie - na USG 💍 z pulsującym sercem
21 lipca 6+4 USG krwiak -
Monia12@ wrote:Dzisiaj chciałam kupić coś na wyprzedażach, przymierzałam dżinsy które były całkiem fajne i w świetnej cenie, ale jednak minimalnie uciskały brzuch. Gdyby nie ciąża to bym je wzięła, teraz już nie chce takich nosić. Czy Wy chodzicie jeszcze w takich dżinsach dopasowanych w pasie? Ostatnio byłam tylko w takich elastycznych z wyższym stanem albo materiałowe z luzem w brzuchu.
Nic nie kupiłam ostatecznie poza prezentem na urodziny siostry.
U mnie w prawie 7+6 tyg nie ma mowy o jeansach
czuje dyskomfort, brzuch już nie jest płaski…wiecznie wzdęty 
-
Ja chodzę teraz głównie w szarawarach i luźnych spodniach na sznurku lub gumce, ale prawda jest taka, że to mój styl w każde lato. 😅😝 więc nie widać różnicy dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, a mi jest mega wygodnie. Natomiast nie dopięłam się w piersiach w kilku letnich sukienkach. 😆
-