Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyyrka wrote:
    Zazdroszczę tego odstawienia. Moja ma ponad 1,5 roku i ciężko bez cyca. Musiałam przestawić ja na jedynie karmienie w nocy i ewentualnie po drzemce bym w ogóle w ciążę mogła zajść, inaczej organizm zamknięty na cztery spusty :D cycki tez już uciekły i wroca pewnie po porodzie...
    W ogóle zastanawiam się czy na tym etapie karmienie piersią może mieć znaczenie? Byliśmy na wyjeździe i ciężko było córkę wyciszać, więc karmienie znowu wróciło w większej ilości. Plus ciągle wychodzą jej trójki, co nie pomaga. Mam nadzieję, że na tym etapie nie powinno mieć to już wpływu...
    Nie powinno mieć to żadnego wpływu na ciążę
    Słyszałam też, że dzieci koło 20 tyg ciąży się same często odstawiają od piersi, bo przez hormony zmienia się smak mleka
    Te trójki są masakryczne 🥲 nam bardzo dały w kość

age.png

preg.png
  • Alexis93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przygarniecie mnie i kropka? 🥹
    U nas dziś 8+5. Dzidzia jest efektem transferu (co prawda pierwszy ale długo wyczekiwany bo punkcja była w 10.2025) w międzyczasie poszerzyłam diagnostykę immuno i wykryto u mnie wodniaka więc zdecydowałam się na operację laparoskopowa i wycięcie jajowodu. Wcześniej miałam dwie wczesne straty (CB) termin mam na 04.03 🥰 mieliśmy już dwa razy USG, stan z piątku to 1,7 cm człowieczka z serduszkiem 165 bpm 🥹 obstawiona lekami jestem że ohoho, 2x1 estrofem, 3x1 cyclogest, 3x1 duphaston, 3x2 luteina, 2x1 encorton, 1x1 acard, co drugi dzień 1/3 accofilu. 😵‍💫

Jeśli chodzi o samą ciążę no to cóż..nie będę lukrować czuję się beznadziejnie 😅 od 4 dni praktycznie nie wychodzę z łóżka, mam mocne zawroty głowy, brak sił i ekstremalne odruchy wymiotne milion razy dziennie + mam wrażenie że płacze przed pół dnia 🫣 Ale jeżeli tak mam utrzymać ciążę to jestem na to gotowa ❤️

Pozdrawiam was z okolic Trójmiasta i trzymam kciuki za Was! ❤️

TrochesamotnaAsia, polalola, Lunara, xSophie lubią tę wiadomość

🚹& 🚺’93

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓10.25 punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥10.25 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%
    🥼leczenie, diagnostyka w kierunku immuno
    🏥 ‼️ 03.2026 - wodniak jajowodu - laparo. usunięcie jajowodu prawego
    🍍 17.06.26 1 transfer 5.1.1 - z obstawą immuno (accofil, encorton)
    🍀Beta 8dpt: 159, 10dpt 402, 12dpt 779, 22dpt 24979, 3,5 mm + ❤️ 🥹

Chwilo trwaj 🥹
    preg.png
‹‹ 27 28 29 30 31
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ