Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w poprzedniej czułam w 15tc i tez bylam pewna ze to to. Teraz mam wieksze dziecko i jestem bardziej wyczulona. Ciezko te motylki z czymkolwiek mylić, dlayego pokazuje faka internetowi i codziennie po 20stej sie wsłuchuje w swoje cialo czy bobas tam jest 😁Anabbit wrote:Ejjj mam dokładnie to samo z ruchami. Internet też mi nie wierzy, a ja jestem przekonana, że wieczorami coś czuje 😳 z młodą czułam w 17-18 tyg co też było wcześnie jak na pierwszą ciążę
dzydzy, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Chummy wrote:Hej dziewczyny, niestety żegnam się. Dostałam nieprawidłowy wynik Sanco w 13 trisomii, do tego USG dzisiejsze potwierdziło, że ciąża zatrzymana. Czułam wcześniej, że wszystkie objawy mi przeszły, chociaż uspokajałam się tym, że to nie jest ostateczny wyznacznik. Kariotypy mamy prawidłowe z mężem więc poprostu jakiś ogromny pech po raz drugi nam się przytrafił. Przepraszam za negatywny post.
Życzę Wam wszystkim zdrówka!
Tak bardzo mi przykro... trzymaj sie ☹️❤️🩹
Chummy lubi tę wiadomość
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm
05.26 wracamy do gry 🤞
Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
6.07 beta hcg 337 prog 22,7
8.07 beta hcg 755 prog 18
10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
10.08 2,4cm 🧸
Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji

-
Jak jest ktos zainteresowany to od poniedzialku w Lidlu fajne promki i produkty z wełny. Ja dla marcowego bobasa jestem w wełnę zaopatrzona jeszcze 😊
WannaBe, polalola, polalola lubią tę wiadomość
-
Ja to w ogóle się ostatnio zastanawiałam czy takie wełniane kombinezony to już są ostatecznym okryciem wierzchnim 🙈 Engel np… wiem, że wełna jest ciepła, ale czy aż tak?Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 CRL 5,74cm, prenatalne ✔

-
Ja po prenatalnych, ale bardzo dużo strachu się najadłam. Godzinę przed wyjściem jak wstałam z krzesła to chlusnęła ze mnie żywa krew.. Cała się roztrzęsłam, ale mąż zachował zimną krew i kazał dzwonić do prowadzącego. Na szczęście on akurat jechał do przychodni i powiedział, żebyśmy przyjechali i weźmie nas przed prenatalnymi (one w tym samym budynku, ale u innej dr). Na szczęście bobas ok, ruszał się i biło serduszko. Wszystko mi sprawdził USG przed brzuch, dopochwowo i wziernikiem i nie wiadomo skąd ta krew. Miałam dziś kończyć prolutex ale mi przedłużył na 2 tygodnie na 2x1 i dorzucił jeszcze pochodną dupshastonu i cyclogest jak do tej pory. Nadal trochę plamie, ale powiedział, że takie krwawienia jeśli z dzieckiem jest ok kończą się zazwyczaj dobrze i rokowana są na 99% dobre. Dostaliśmy zielone światło na prenatalne i pobiegliśmy od niego do pani dr. Maluch nie bardzo chciał współpracować bo leżał sobie na boczku i pomimo uderzania głowicą w brzuch to się nie chciał przekręcać tylko machał rękami i nogami 😅 Ale ostatecznie ryzyka trisomii niskie, maluch wszystko ma na miejscu. Pani doktor obstawia chłopaka, jesteśmy w szoku bo byliśmy przekonani, że będzie dziewczynka. Mam nadzieję, że te plamienia ustaną. Na szczęście pojutrze mam jeszcze wizytę u prowadzącego.
patkalopatka, polalola, Lunara, Alexis93 lubią tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB 27.06 beta:
6dpt 32,2 / 9dpt 36,6 cb? 💔/ 11dpt 56,9 / 13 dpt 122,8 / 16 dpt 426,2 / 19 dpt 1080,4 / 23 dpt 3313,7
24.07 USG 6+3 CRL 0,45
27.07 USG 6+6 CRL 0,88 i ♥️
05.08 USG 8+1 CRL 1,60 ludzika 😍
17.08 USG 9+6 CRL 2,90 ♥️
31.08 krwawienie 🩸 ale USG 11+6 ok, CRL 5,46; prenatalne ✔️ (🩵?)

-
Claudii, bardzo współczuję stresu, nie wyobrażam sobie, co czułaś, ale całe szczęście z maluchem wszystko ok ❤️ I dobrze, że masz tak szybko wizytę, bo inaczej oszalałabyś z nerwów.Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 CRL 5,74cm, prenatalne ✔

-
Anabbit wrote:Ejjj mam dokładnie to samo z ruchami. Internet też mi nie wierzy, a ja jestem przekonana, że wieczorami coś czuje 😳 z młodą czułam w 17-18 tyg co też było wcześnie jak na pierwszą ciążę
W pierwszej ciąży też bardzo wcześnie czułam ruchy ale podejrzewam że to dlatego iż nie było na mnie tłuszczu, taki kościej. Teraz to głównie czuje non stop niespokojne jelita🤭
Co do zdrowego jedzenia też mam problem z jego jedzeniem, za to ostatnio z przyjemnością jak nigdy zjadłam burgera z KFC. Moje pierwsze jedzenie z przyjemnością od tygodni. 😬
Wiecie ogólnie miałam nadzieję że tą ciążę będę przechodzić dużo lepiej, bo pierwsza to była tragedia. I tak od każdego słyszałam że drugą to może być super. Niestety oprócz tego że nie wymiotuje to wszystko jest tak samo okropnie. Teraz mam mdłości gdzie czuć w gardle że ci stoi to chyba nawet gorsze niż wymioty. To dopiero początek a człowiek już siły nie ma.😕PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Zaqwsx wrote:Jak jest ktos zainteresowany to od poniedzialku w Lidlu fajne promki i produkty z wełny. Ja dla marcowego bobasa jestem w wełnę zaopatrzona jeszcze 😊
Ja się chyba jeszcze boję patrzeć na takie rzeczy 🫣PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Claudii wrote:Ja po prenatalnych, ale bardzo dużo strachu się najadłam. Godzinę przed wyjściem jak wstałam z krzesła to chlusnęła ze mnie żywa krew.. Cała się roztrzęsłam, ale mąż zachował zimną krew i kazał dzwonić do prowadzącego. Na szczęście on akurat jechał do przychodni i powiedział, żebyśmy przyjechali i weźmie nas przed prenatalnymi (one w tym samym budynku, ale u innej dr). Na szczęście bobas ok, ruszał się i biło serduszko. Wszystko mi sprawdził USG przed brzuch, dopochwowo i wziernikiem i nie wiadomo skąd ta krew. Miałam dziś kończyć prolutex ale mi przedłużył na 2 tygodnie na 2x1 i dorzucił jeszcze pochodną dupshastonu i cyclogest jak do tej pory. Nadal trochę plamie, ale powiedział, że takie krwawienia jeśli z dzieckiem jest ok kończą się zazwyczaj dobrze i rokowana są na 99% dobre. Dostaliśmy zielone światło na prenatalne i pobiegliśmy od niego do pani dr. Maluch nie bardzo chciał współpracować bo leżał sobie na boczku i pomimo uderzania głowicą w brzuch to się nie chciał przekręcać tylko machał rękami i nogami 😅 Ale ostatecznie ryzyka trisomii niskie, maluch wszystko ma na miejscu. Pani doktor obstawia chłopaka, jesteśmy w szoku bo byliśmy przekonani, że będzie dziewczynka. Mam nadzieję, że te plamienia ustaną. Na szczęście pojutrze mam jeszcze wizytę u prowadzącego.
Super że wszystko jest w porządku, bardzo uspakajace że masz tak szybką kolejna wizytę.PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
aszin wrote:Ja to w ogóle się ostatnio zastanawiałam czy takie wełniane kombinezony to już są ostatecznym okryciem wierzchnim 🙈 Engel np… wiem, że wełna jest ciepła, ale czy aż tak?
Ja co prawda mam kilka wełnianych rzeczy ( już e wirekszych rozmiarach) ale też jestem sceptycznie nastawiona, szczególnie jak czytam do jakich to niby niskich temperatur ma się nadawać. Plus oczywiście pod spodem też najlepiej zestaw z merino 🙈
No i czyszczenie. Jak Ci przecieknie a przy maluchach zdarza się często...
Kolejna kwestia to zapach. Przy ubraniach jeszcze mi się nie zdarzyło ale np śpiworek do wózka odesłałam bo zapach był dla mnie nie do przejścia.
-
Ja tez szczerze mówiąc nie mysle o zakupach, jak dla mnie jeszcze wszystko moze sie stac 🫣(jestem pesymistką) Co prawda większość rzeczy mam pozostawianych po corce, ale niektóre tez trzeba bedzie dokupić
Mamy czas laski, spokojnie
Nigri lubi tę wiadomość
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm
05.26 wracamy do gry 🤞
Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
6.07 beta hcg 337 prog 22,7
8.07 beta hcg 755 prog 18
10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
10.08 2,4cm 🧸
Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji

-
Claudii mega wspolczuje stresu. Dobrze ze wszystko jest ok. Ja tez mialam przeczucia na dziewczynkę a raczej bedzie chłopak
Aszin ja młodego ubierałam w zimę w grubego pajaca, na to kombinezon wełniany i wkładka do gondoli ( urodzony na poczatku stycznia) I nie bylo mu zimno. Zawsze karczek cieply i ogolnie jestem mega fanką na poczatku kombinezonow wełnianych a później kurteczek i spodni.
Co do przelewania moczu to wełna aie sama czyści. Ogolnie jest to higiecznine. Ja uzywam tez pieluch wielorazowych od poczatku i jestem bardzo zadowolona z tej higieny.
Podrzucam bo ogolnie nue tylko mi sie sprawdziło ale i całej ekipie mojej praktycznie. Wiekszosc kontynuuje kupowanie co sezon wełny 😀 -
W pierwszej ciąży pierwsze rzeczy z wyprawki odważyłam sie kupic pod koniec 2 trymestru. Doskonale rozumiem 😀 Bedziesz gotowa i spokojna to i frajda i tak nikogo nie minie 😀Nigri wrote:Ja się chyba jeszcze boję patrzeć na takie rzeczy 🫣
Nigri lubi tę wiadomość
-
Chummy bardzo mi przykro, że Was to spotkało. Nie wyobrażam sobie tego jaki to musi mieć ból. Przytulam Was mocno.
Claudii szczęście w nieszczęściu, że mogłaś mieć praktycznie od razu wizytę i zobaczyć, że z maluchem wsyztsko w porządku. Gratuluję prawidłowych prenatalnych i pamiętaj, że krwawienia w ciąży niestety są częste i zazwyczaj nie oznaczają nic złego.
Ale fascynujące jest to co piszecie o ruchach! Tak nie mogę się tego doczekać!
A ja się melduję po gender reveal i tak jak się spodziewałam, będziemy mieli synka! 🩵
shaylen, KarolinaJ0702, aszin, Zaqwsx, Chummy, Anabbit, Lunara, Pelasia30, Alexis93, Kasia111 lubią tę wiadomość
👩🏼 26 l. & 🤵🏻34 l.
✅ Hormony, Morfologia, witaminy, wyleczone przewlekłe zapalenie, allo mlr 27%, KIR bx
❌ dodatnie ANA1, Cross match 31%, brak niektórych kirów implantacyjnych
Starania od 12.2023 r., od 10.2024 r. Z pomocą medyczną
2 cykle z ovitrelle, 5 cykli stymulowanych ❌, 3 x IUI ❌
02.2026 r. IVF
pobrano 11 kumulusów -> 8 MII -> 3 blastki z 5 doby
ET 02.2026 r. beta 0 ❌
FET 03.2026 r. (cykl naturalny, transfer 6 dpo) 7 dpt beta 2 ❌
FET 06.2026 r. (cykl sztuczny z krótkim wyciszeniem, accofil, probiotykoterapia, wlewy żelaza) 7 dpt 40 -> 9 dpt 146 -> 11 dpt 427
14 dpt - nasilenie plamienia i SOR - wszystko dobrze
24 dpt 5 mm 🍤 z 💗 148 bpm
7+0 0,95 cm i 130 bpm
8+6 2,28 cm i 180 bpm
11+1 4,41 cm I 165 bpm

-
Nigri wrote:Ja się chyba jeszcze boję patrzeć na takie rzeczy 🫣
Ja mam wszystko z poprzedniej wyprawki zabunkrowane w jednym pokoju. Jedynie kiedy zaglądam to jak chrześnica chce obejrzeć łóżeczko czy nosidełko (w którym sama była noszona)
Wcale, a wcale nie chce mi się tam grzebać, a o kupowaniu to nawet nie myślę. W dzisiejszej dobie dziś zamawiasz max za 2 dni masz wszystko u siebie.
Przyjdzie oby czas szczęśliwie po Nowym Roku to będę się przygotowywać.
Natalia K, Nigri lubią tę wiadomość
-
Ja chyba kupię kombinezon, bo coś czuje, że urodzę w lutym.
Dla młodej miałam na poprzedni sezon październik - marzec kombinezon z Merinowca i był cudowny. Byłam sceptycznie nastawiona, ale jaki to jest komfort jazdy autem. Ja ubierałam tylko w ten kombinezon i jeździła wszystkie trasy, nie musiałam jej ubierać o rozbierać w aucie. W wózku jeździła w Marino do -5 stopni jakoś przykryta kocem wełnianym, na większe mrozy zakładałam już kombinezon zimowy.
Moja nosi teraz rozmiar 86 i chodzi, ale myślę że kupię jej znów kombinezon, bo widziałam że niektóre firmy robią do 86/92 jeszcze kombinezony. Bedzie miała na każde autem plus w zimne dni pod softshell.
Zaqwsx lubi tę wiadomość
-
Wlasnie ja tez jestem fanką, z tym ze juz na etapie chodzących dzieci nie bardzo sprawdzają mi sie kombinezony. Za to beda w Lidlu kurteczki i spodnie. O ile teraz częściej mlody bedzie nosił rzeczy na bloto i śnieg, tak na basen zimą taki komplet z wełny do auta super sprawa i nie trzeba rozbierać na 15 min jazdy samochodem poki sie nie nagrzeje 😀
-
Chummy, tak bardzo mi przykro, dużo siły dla Was w tym wymagającym czasie ❤️🩹
Claudii współczuję stresu na maxa, dobrze jednak, że wszystko oki 🌸
Lana, gratuluję synka! 🩵
Madzialenka, codziennie wracam do Ciebie myślami, jak tam sytuacja u Was? Jak będziesz miała czas i ochotę to daj znać, wierzę, że wszystko oki ❤️