Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanco robiłam w środę, więc liczę, że wyniki będą na początku przyszłego tygodniaaszin wrote:Dziewczyny, z kim jeszcze czekamy aktualnie na wyniki NIPT? 🤞🏻
aszin, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Co do elektrolitów to polecam kupic duzy proszek do rozrabiania z woda. Ja mam od Olimpa a poza tym ze fuj to sie moze przyda. Po ciazy do kp tez warto. Ogolnie polecam sie polubić z różnymi wspomagaczami bo serio warto 🤣
Wraz z początkiem 2 trymestru czuje sie lepiej duzo. Moze tym razem wylosowałam ksiazkową ciaze i skończą sie wymioty 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 15:22
-
U mnie tez lepiej jesli chodzi i mdlosci i wymioty. Slabiej za to z energia. Czuje tez dyskomfort jak siedze za dlugo 😃 W ostatnim tygodniu mocnej czuje jak mi sie to wszystko tak rozpycha w tym podbrzuszu, ciagnie czasem. Tez tak macie?
Powodzenia dziewczynom czekajacym na prenatalki i inne wyniki:)
Lunara lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Chyba najwyższa pora wyjść zza krzaków, bo podczytuję Was od samego początku 🫣 Przyjmiecie mnie do swojego grona? 🤭
To moja pierwsza, wyczekana ciąża. Bardzo się stresuję i mam mnóstwo wątpliwości. O niepłodności mogłaby powstać książka, ale bycie w ciąży to dla mnie totalnie zielony temat 🫣
Jak tak czytam o Waszych objawach, to u mnie jest super łaskawie. Czasem aż się zastanawiam, czy na pewno w niej jestem, bo czuję się naprawdę dobrze. Od kilku dni minęły mi mdłości, które męczyły mnie głównie koło południa. Za to teraz mam wieczny dylemat, co zjeść, bo mam ochotę na same niezdrowe rzeczy 😄
Ogromne gratulacje dla wszystkich dziewczyn, które mają już za sobą pierwsze badania prenatalne i czekają na swoje zdrowe bobaski! 🥹❤️
Pracuję, więc nie obiecuję, że będę pisać codziennie, ale na pewno będę z Wami na bieżąco 🥰
aszin, Patiti , Natalia K, Ilianoxia, Anabbit, Claudii, Zaqwsx, Szamanka, Alexis93, KarolinaJ0702, polalola, Werzol, JoaJoaJoa, Kasia111, WannaBe, Lunara lubią tę wiadomość
▪️ 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐨𝐝 𝟎𝟑.𝟐𝟎𝟐𝟑𝐫.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
AMH 7,17/PCO metaboliczny/Póżne owu/Hashimoto/Hipoglikemia/Stan zapalny endometrium - leczenie
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
• KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
• Trombofilia ✅ Białko S i C ✅
🧸✨NATURALNY CUD ✨🧸
10.07 ⏸️
11dpo - 56 -> 14dpo - 269 -> 16dpo - 640 (accofil 💉)
03.08 (7+0) CRL 0,95cm z bijącym ❤️
20.08 (9+3) CRL 2,74cm
07.09 (12+0) I prenatalne ✅ CRL 5,70cm

-
Pelasia, czekałam na Ciebie! (I Dudu🤭) Na kiedy masz TP, to Kasia w wolnej chwili dopisze? 🙂
Pelasia30 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 5,74cm, prenatalne ✔
✶ 14+0 8,59 cm 🧸

-
Pelasia30 wrote:Hej dziewczyny! Chyba najwyższa pora wyjść zza krzaków, bo podczytuję Was od samego początku 🫣 Przyjmiecie mnie do swojego grona? 🤭
To moja pierwsza, wyczekana ciąża. Bardzo się stresuję i mam mnóstwo wątpliwości. O niepłodności mogłaby powstać książka, ale bycie w ciąży to dla mnie totalnie zielony temat 🫣
Jak tak czytam o Waszych objawach, to u mnie jest super łaskawie. Czasem aż się zastanawiam, czy na pewno w niej jestem, bo czuję się naprawdę dobrze. Od kilku dni minęły mi mdłości, które męczyły mnie głównie koło południa. Za to teraz mam wieczny dylemat, co zjeść, bo mam ochotę na same niezdrowe rzeczy 😄
Ogromne gratulacje dla wszystkich dziewczyn, które mają już za sobą pierwsze badania prenatalne i czekają na swoje zdrowe bobaski! 🥹❤️
Pracuję, więc nie obiecuję, że będę pisać codziennie, ale na pewno będę z Wami na bieżąco 🥰
Gratuluję! Rozgość się śmiało
🍀❤️Im nas więcej, tym weselej!
-
nick nieaktualny
-
Pelasia witaj w gronie marcowych mam ☺️ Im nas więcej tym weselej

U mnie odpukać chyba też poprawa. Ostatnie mdłości byly jakis tydzień temu 🤞 Energia na poziomie -20 i wciąż konieczne drzemki, ale to da się przetrwać 😄
Słabo sypiam. Te nocne wędrówki do toalety mnie rozwalają.
Chyba powoli do mnie dociera że naprawdę jestem w tej ciąży i już nie ma odwrotu 🙈 zaczyna mnie zalewać fala strachu, lęku i wątpliwości ale to chyba hormony bo temat miałam przerobiony z każdej strony i to była świadoma decyzja 😅
-
Pelasia 😍 W końcu jesteś 😍
Ja za to dzisiaj mam mega mdłości, od rana wymiotowałam już 4 razy 😵💫 Pewnie nie pomaga fakt, że dziś prenatalne i dodatkowo się stresuję bardzo 🫣
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB 27.06 beta:
6dpt 32,2 / 9dpt 36,6 cb? 💔/ 11dpt 56,9 / 13 dpt 122,8 / 16 dpt 426,2 / 19 dpt 1080,4 / 23 dpt 3313,7
24.07 USG 6+3 CRL 0,45
27.07 USG 6+6 CRL 0,88 i ♥️
05.08 USG 8+1 CRL 1,60 ludzika 😍
17.08 USG 9+6 CRL 2,90 ♥️
31.08 krwawienie 🩸 ale USG 11+6 ok, CRL 5,46; prenatalne ✔️ (🩵?)

-
Pelasia cześć 😀 Ja po długiej walce o pierwszego bobasa, gdy bylam w ciąży to stanęłam i se pomyslalam " kurde ja nic nie wiem o dzieciach a w ciąży jestem " 🤣 Teraz mam beke z tego bo serio troche sie obawiałam. Dobrze że jestes wsrod nas
Claudii powodzenia na prenatalnych. Mnie tez z nerwow roznosiło. Kciuki za to zeby wszystko było super
KarolinaJ0702, Pelasia30 lubią tę wiadomość
-
Cześć, Pelasia! Trochę nie na temat ale moja babcia miała na imię Pelagia i tak na nią wołali, mam sentyment do zdrobnienia
Claudii, trzymam kciuki!
U mnie też z dnia na dzień coraz lepiej z objawami! Jeszcze trochę mam takie poczucie rozbicia ale powoli wraca energia. No i minął tydzień od prenatalnych więc wracają też głupie myśli 😆😆 no i podjęłam decyzję że czas iść na l4. Mój szef co chwilę znajduje mi nowe projekty i już mam dosyć wykorzystywania kobiety w ciąży 🤪
👧🏻 34👦🏻36
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
4 PGTA (2x5AA, 4AA ✅, 5BA mozaika trisomia 5)
15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178
30.07 (9+0) - 2,61cm 🦎 FHR 181
14.08 (11+1) - 5,17cm 🐥 FHR 176
SANCO - czekamy na chłopca 🩵
22.08 (12+2) - 6,1cm prenatalne ✅
11.09 (15+1) - 132g grubaska ⛄️

-
Hej, ja dziś na siłę zjadlam fasolkę w pomidorach i jajo sadzone, zagryzam chlebem, nie mam w ogóle ochoty na zdrowe jedzenie 🫣🫣🫣
-
Pewnie, pokorzystasz jeszcze ze slonka a za 2l jak wrócisz do pracy nikt nie bedzie pamiętac ile byłaś na l4.Szamanka wrote:Cześć, Pelasia! Trochę nie na temat ale moja babcia miała na imię Pelagia i tak na nią wołali, mam sentyment do zdrobnienia
Claudii, trzymam kciuki!
U mnie też z dnia na dzień coraz lepiej z objawami! Jeszcze trochę mam takie poczucie rozbicia ale powoli wraca energia. No i minął tydzień od prenatalnych więc wracają też głupie myśli 😆😆 no i podjęłam decyzję że czas iść na l4. Mój szef co chwilę znajduje mi nowe projekty i już mam dosyć wykorzystywania kobiety w ciąży 🤪
Ps tez mam głupie mysli. Niby 2 ciaza i prenatalne za mna, ale człowiek jest tylko czlowiekiem. Do tego sobie ubzdurałam ze czuje juz pierwsze ruchy. Normalnie wieczorem jak leżę, tak jak mialam ze starszym. Jestem pewna ze to to, nie twierdzi tak tylko czat gpt ktory mowi ze za wczesnie. Ale nie wierze mu 🤣
dzydzy lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, niestety żegnam się. Dostałam nieprawidłowy wynik Sanco w 13 trisomii, do tego USG dzisiejsze potwierdziło, że ciąża zatrzymana. Czułam wcześniej, że wszystkie objawy mi przeszły, chociaż uspokajałam się tym, że to nie jest ostateczny wyznacznik. Kariotypy mamy prawidłowe z mężem więc poprostu jakiś ogromny pech po raz drugi nam się przytrafił. Przepraszam za negatywny post.
Życzę Wam wszystkim zdrówka! -
Dziewczyny czy któraś z Was robiła testy VERAgene i musiała je powtarzać z powodu zbyt małej frakcji płodowej?
Albo czy któraś z Was jest otyła i robiła inne badania genetyczne i otrzymała wynik?
Ja robiłam test VERAgene w 11+4 DC i po 2 tygodniach dzisiaj dostałam informację o za małej frakcji płodowej + propozycje, żeby zrobić test dopiero 23.09 (17 tydzień), czyli wynik byłby dopiero w 19 tygodniu. Jest to szczerze mówiąc dla mnie bardzo stresujące, badanie sporo kosztuje, a okaże się, że wyniki będą dopiero w 19 tygodniu. Jak na razie napisałam do nich reklamacje, że nie zgadzam się na tak późny termin pobrania i że chce pobranie teraz (obecnie 13+2dc) albo zwrot pieniędzy i zrobię je gdzie indziej. Nawet bez zwrotu pieniędzy zastanawiam się czy nie iść na inne badania np. sanco, które reklamują się, że potrzebują najmniej frakcji płodowej. Nikt mi nie mówił przy badaniu ani przy skierowaniu na badania, że otyłość może spowodować brak wyniku. -
Omg, jaki ogromny pech, bardzo mi przykro. Życzę duzo wytrwałości na tej bardzo trudnej drodze. Ogromnie współczujęChummy wrote:Hej dziewczyny, niestety żegnam się. Dostałam nieprawidłowy wynik Sanco w 13 trisomii, do tego USG dzisiejsze potwierdziło, że ciąża zatrzymana. Czułam wcześniej, że wszystkie objawy mi przeszły, chociaż uspokajałam się tym, że to nie jest ostateczny wyznacznik. Kariotypy mamy prawidłowe z mężem więc poprostu jakiś ogromny pech po raz drugi nam się przytrafił. Przepraszam za negatywny post.
Życzę Wam wszystkim zdrówka!
Chummy lubi tę wiadomość
-
Bardzo mi przykro, niestety wiem, co czujesz 😔 Mocno trzymam kciuki, żebyś już niedługo była w zdrowej i nudnej ciąży. I tak jak piszesz, pamiętaj, że to ogromny pech i zła statystyka… Mocno przytulam 🫂Chummy wrote:Hej dziewczyny, niestety żegnam się. Dostałam nieprawidłowy wynik Sanco w 13 trisomii, do tego USG dzisiejsze potwierdziło, że ciąża zatrzymana. Czułam wcześniej, że wszystkie objawy mi przeszły, chociaż uspokajałam się tym, że to nie jest ostateczny wyznacznik. Kariotypy mamy prawidłowe z mężem więc poprostu jakiś ogromny pech po raz drugi nam się przytrafił. Przepraszam za negatywny post.
Życzę Wam wszystkim zdrówka!
Chummy lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 5,74cm, prenatalne ✔
✶ 14+0 8,59 cm 🧸

-
Zaqwsx wrote:Pewnie, pokorzystasz jeszcze ze slonka a za 2l jak wrócisz do pracy nikt nie bedzie pamiętac ile byłaś na l4.
Ps tez mam głupie mysli. Niby 2 ciaza i prenatalne za mna, ale człowiek jest tylko czlowiekiem. Do tego sobie ubzdurałam ze czuje juz pierwsze ruchy. Normalnie wieczorem jak leżę, tak jak mialam ze starszym. Jestem pewna ze to to, nie twierdzi tak tylko czat gpt ktory mowi ze za wczesnie. Ale nie wierze mu 🤣
Ejjj mam dokładnie to samo z ruchami. Internet też mi nie wierzy, a ja jestem przekonana, że wieczorami coś czuje 😳 z młodą czułam w 17-18 tyg co też było wcześnie jak na pierwszą ciążę
dzydzy lubi tę wiadomość