Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wynik przy prawidłowym ft4 nie jest martwiący. Śmiało nie denerwuj się do piątku i skonsultuj dawki na planowej wizycie z prowadzącymSzamanka wrote:Tak sobie teraz pomyślałam, moje tsh tydzień temu wynosiło 0,37 i pomyślałam że mogę poczekać do wizyty u prowadzącego w piątek żeby skonsultować dawkę euthyroxu (może jest za wysoka), ale teraz nagle jakoś się zmartwiłam, że może to jakiś mega zły wynik? Jak myślicie? Teoretycznie w normie. Ft4 bardzo ładne
-
Szamanka wrote:Tak sobie teraz pomyślałam, moje tsh tydzień temu wynosiło 0,37 i pomyślałam że mogę poczekać do wizyty u prowadzącego w piątek żeby skonsultować dawkę euthyroxu (może jest za wysoka), ale teraz nagle jakoś się zmartwiłam, że może to jakiś mega zły wynik? Jak myślicie? Teoretycznie w normie. Ft4 bardzo ładne
U mnie jakoś 3 tygodnie temu było tsh na poziomie 0.45 też mnie to zmartwiło bo spadało od początku ciąży. Lekarz z kliniki powiedział, że to zupełnie normalne i taki wyniki jest w normie (rosnie beta, i zmniejsza się TSH) jakoś mądrze to nazwał nawet ale nie pamiętam jak. Za to prowadząca kazała powtórzyć, to teraz w piątek już było 0.75.2 procedura IVF marzec 2026
2 cykle Dipherline
23.06 FET jedyny zarodek -
Dziewczyny bardzo mi przykro. Przesyłam wam dużo ciepła 🫂🫂🫂
Co to tsh nie jestem ekspertem, przed ciążą nie miałam żadnych problemów. W trakcie tsh skoczyło ponad 3. Teraz spadło do 1,6 i endokrynolog mówiła że celujemy w między 1 a 2, a ft4 w granicach odpowiednich do trymestru. -
Szamanka wrote:Tak sobie teraz pomyślałam, moje tsh tydzień temu wynosiło 0,37 i pomyślałam że mogę poczekać do wizyty u prowadzącego w piątek żeby skonsultować dawkę euthyroxu (może jest za wysoka), ale teraz nagle jakoś się zmartwiłam, że może to jakiś mega zły wynik? Jak myślicie? Teoretycznie w normie. Ft4 bardzo ładne
Ja mam TSH bliskie zeru (0,006). Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą 🙈 do tego podwyższone niestety FT4 i FT3, więc ginekolog skierował mnie do endo i dostałam leki na nadczynność. Prawdopodobnie przejściowa nadczynność ciążowa. Przy prawidłowym FT4 myślę że nie ma się co martwić niskim TSH. Beta może hamować jego wydzielanie
-
Dziewczyny przykro mi 😢
Co do tarczycy to ja jej w ogóle nie mam, wycięta całkowicie razem z rakiem. U mnie poziom sprzed ciąży to norma 0,2-0,4, którą miałam zaleconą od onkologów. Jak zaszłam w ciążę to zbadałam tsh dopiero po 2 tyg i mi wybiło do 11 😅 Na szczęście nic się nie stało i teraz mam dawkę 175 i muszę kontrolować co miesiąc. Mam ustawioną normę na czas ciąży 0,5-2 i wtedy mam się nie odzywać do Endo tylko kontynuować leczenie. Po miesiącu ładnie mi spadło do 1 😊30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB 27.06 beta:
6dpt 32,2 / 9dpt 36,6 cb? 💔/ 11dpt 56,9 / 13 dpt 122,8 / 16 dpt 426,2 / 19 dpt 1080,4 / 23 dpt 3313,7
24.07 USG 6+3 CRL 0,45
27.07 USG 6+6 CRL 0,88 i ♥️
05.08 USG 8+1 CRL 1,60 ludzika 😍
17.08 USG 9+6 CRL 2,90 ♥️
31.08 krwawienie 🩸 ale USG 11+6 ok, CRL 5,46; prenatalne ✔️ (🩵?)

-
Mi w ogóle TSH w ciąży wariuje, ale mam kontrole u endo co miesiąc. Na początku wpadłam w nadczynność, potem było ok, ostatnio wzrosło do 3,7 😄Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
→ II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
✶ SANCO 🩵
✶ 12+1 CRL 5,74cm, prenatalne ✔

-
Ja używałam i uzywam. Początkowo welna+ wkład i taki materiał chłonny i wtedy wkładów mialam 10 w rozmiarze NB i jak mi nie starczalo przy codziennym praniu to używałam jednorazowek bo szubko tyłeczek wyrasta. W rozmiarze MOS mialam 20 wkładów 4 otulacze i wkłady chłonne ( tez wełna) a aktualnie używam PULu system AIO bo wygodnie i przy dziecku sie sprawdza. Mam teraz ok 30 pieluszek I piorę co 1.2dni. Bardzo polecam. Mnie przy rozmiarze OS juz wełna nie podpasywała bo nie lubilam jej obrabiać a tak to sie elegancko pierze I suszy w suszarceDominika123 wrote:Czy są tutaj mamy, które używały pieluch wielorazowych? Np. Tetra czy bambusowe. Jakie jest wasze doświadczenie. Ile dziennie takich pieluch schodzi przy noworotku? No bo częściej się zminiq niż pampersa.
Jezeli chodzi o kwestie finansowe, ja używki brałam po ludziach ktorzy kupili alr sie im nie przyjęło, wiec prawie nówki. Zdecydowanie na plus. Jeżeli chodzi o higienę, odparzenia itp to moje dziecko na palcach jednej ręki moge policzyć zeby mial jakies problemy odpieluszkowe i ogolnie to widac różnice tego oddychającego tyłeczka. Minus to oczywiście zderzenie z kupą po rd. Duzo osob nie przetrwało tej próby 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 21:03
-
Patiti, bardzo mi przykro
Trzymaj się 🫂
👩🏼 26 l. & 🤵🏻34 l.
✅ Hormony, Morfologia, witaminy, wyleczone przewlekłe zapalenie, allo mlr 27%, KIR bx
❌ dodatnie ANA1, Cross match 31%, brak niektórych kirów implantacyjnych
Starania od 12.2023 r., od 10.2024 r. Z pomocą medyczną
2 cykle z ovitrelle, 5 cykli stymulowanych ❌, 3 x IUI ❌
02.2026 r. IVF
pobrano 11 kumulusów -> 8 MII -> 3 blastki z 5 doby
ET 02.2026 r. beta 0 ❌
FET 03.2026 r. (cykl naturalny, transfer 6 dpo) 7 dpt beta 2 ❌
FET 06.2026 r. (cykl sztuczny z krótkim wyciszeniem, accofil, probiotykoterapia, wlewy żelaza) 7 dpt 40 -> 9 dpt 146 -> 11 dpt 427
14 dpt - nasilenie plamienia i SOR - wszystko dobrze
24 dpt 5 mm 🍤 z 💗 148 bpm
7+0 0,95 cm i 130 bpm
8+6 2,28 cm i 180 bpm
11+1 4,41 cm I 165 bpm

-
Zaqwsx wrote:Ja sobie ostatnio wstawiłam za szybko lozko, ale w przypadku dzieci z małą różnicą wieku i tak mam rozwalone rzeczy w mieszkaniu. Gondole juz mam, wozek ( spacerówkę)kupuje w tym tygodniu z myślą o młodszym bo aktualną mialam używana w średnim stanie i troche mi sie zużyła ( summit x3 baby jogger). My mega duzo po górach chodzimy, polach i trudnych terenach i dorwalam nówkę za 1k, wiec musze po nią pojechać zwyczajnie 🤣 a tak to korzystam z wszystkiego i tak z rynku wtórnego albo z rzeczy po starszym bracie 😊 Ogolnie jak test wyszedł pozytywny to tylko kupiliśmy lozko 2m+220 bo nie wierze ze nie będziemy w nim spali w 4 a na 160 byloby ciezko....🤣 Powiem wam ze teraz mamy luksusy jak w najlepszych hotelach. Mozna spac w poprzek a inna osoba wzdluz 🤣
My mamy 180 cm i aktualnie wygląda to u nas tak 🤣 a jak dotknie nogami to kopie żeby zrobić jej miejsce 😅
https://zapodaj.net/plik-yw4mybKicL
Werzol lubi tę wiadomość
-
Madzialenka95 wrote:Dziękuję to bardzo miłe że ktoś o mnie pamięta. Zaglądam tu do Was ale trochę się wycofałam.
Na razie jestem dosyć spokojna i czekam na czwartkową wizytę u prowadzącej, ale nie potrafię się cieszyć tematami które tutaj omawiacie typu ciuszki i wózki dlatego się nie odzywam. W sumie nawet teraz pisząc to, napływają mi łzy do oczy ale wierzę że wszystko skończy się dobrze, na razie pozostało mi czekać
Trzymamy najwieksze kciuki jakie sie da 🫶🫶🫶🫶 -
Patiti wrote:Z ogromnym żalem żegnam się z Wami dziewczyny. Właśnie jestem w szpitalu na wywołaniu poronienia. Na USG, na które poszłam że względu na złe przeczucie, wyszło, że ciąża obumarła na etapie 10+2 😭Otrzymałam również wyniki SANCO - duże ryzyko trysomii 21. Moja mała dziewczynka nie dała rady 💔
Mam nadzieję, że liczba złych wyników się wyczerpała. Dużo zdrówka dla Was i waszych maleństw!
Może jeszcze kiedyś i dla mnie zaświeci słońce.
Przepraszam, za smutny post.
Pati, tak bardzo mi przykro. Sciskam 😢😢😢 -
Ja dziewczyny tez jestem gola i wesola, ale nie mam jeszcze glowy do zakupsow. Za moment zwiewam na l4 i mam w planach wtedy zaczac sie rozgladac:) Na razie powiem szczerze, ze bede odkrywac od zera wszystko co zwiazane z wyprawka itp bo nie mam o tym w ogole pojecia😅 bedziemy miec wesolo.
Bylam dzisiaj na usg i malutka jest szalona… na dzien dobry zobaczylismy ja na obrazie… w pozie do gory nogami 😅 myslalam ze padne. Prawie 7cm ma dziewczyna. Odkad wiem, ze to dziewczynka, to rozczulam sie jeszcze bardziej.
Natalia K, Kasia111, polalola lubią tę wiadomość
-
Patiti, strasznie mi przykro 🫂 trzymaj się mocno.
Co do tsh to nikt mi nie mówił, że ft4 też trzeba zbadać 🫠 ale poziom TSH póki co w normie bo przyjmuje też letrox. Myślicie, że powinnam zbadać te ft4?▪️ 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐨𝐝 𝟎𝟑.𝟐𝟎𝟐𝟑𝐫.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
AMH 7,17/PCO metaboliczny/Póżne owu/Hashimoto/Hipoglikemia/Stan zapalny endometrium - leczenie
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
• KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
• Trombofilia ✅ Białko S i C ✅
🧸✨NATURALNY CUD ✨🧸
10.07 ⏸️
11dpo - 56 -> 14dpo - 269 -> 16dpo - 640 (accofil 💉)
03.08 (7+0) CRL 0,95cm z bijącym ❤️
20.08 (9+3) CRL 2,74cm
07.09 I prenatalne ⌛️

-
Pelasia30 wrote:Patiti, strasznie mi przykro 🫂 trzymaj się mocno.
Co do tsh to nikt mi nie mówił, że ft4 też trzeba zbadać 🫠 ale poziom TSH póki co w normie bo przyjmuje też letrox. Myślicie, że powinnam zbadać te ft4?
Ja miałam badane tylko dlatego bo tsh miałam nieprawidłowe -
Natalia K wrote:Kurde, dopadła mnie jakaś bezsenność ciążowa. Już którąś noc idę siku a potem leżę 2-3 godziny i nie mogę zasnąć

Ja tak samo. Do tej pory spałam świetnie a już druga noc, gdy budzi mnie kot/idę siku i potem leżę, nie mogę już zasnąć. Dzisiaj pobudka 3:30 😅 -
Ja nie mam. Alw moje dziecko za to ma i nie spi juz druga noc z rzędu od 1 do 4 🙈Natalia K wrote:Kurde, dopadła mnie jakaś bezsenność ciążowa. Już którąś noc idę siku a potem leżę 2-3 godziny i nie mogę zasnąć

-